Teade

Collapse
No announcement yet.

Helisüsteemi hindamise subjektiivsed aspektid

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Helisüsteemi uuendamine

No kuulge,mehed, teemaalgataja kukkus juba neli lehekülge tagasi diskussioonist välja. Tehke kiiremas korras uus teema kus oleks viisakas antud teemal jätkata. Tahaks isegi targemaks saada,just täna maadlesin ühe Luxmani võimuga kes kiidab et temasse on sisse ehitatud "duo-beta circuit".Mis loom see on? Ja tahaks ka seda teada kas ma pean oma kodukinu võimu siis müüki panema?

Comment

Minu arvamus-rõhutan veel -minu arvamus-digitaal heli on saatanast.Ja kodukino on digitaalne ,siis minuarust müü maha jah.

Comment

Esmalt postitatud J_K poolt Vaata postitust
        "duo-beta circuit".Mis loom see on?
        Vabandan ei teinud põhjalikku uurimistööd, aga oletan, et selle lausega reklaamitakse lõpuastme ja eelastme toite lahtisidestatust (või koguni eraldi toidet), mis on ilmtingimata väga positiivne asi ja kajastub helis. Üleüldse pean mina Luxman võimenditest lugu, seega kui ei ole tegemist odava otsa mõne kivi baasil tehtud võimendiga, siis on suur tõenäosus, et selle võimendi panus süsteemis on arvestatav positiivses mõttes.

Comment

Ebameeldiv on võõrast teemat solkida aga Rom võiks lugeda läbi alljärgneva teksti (mis ei pretendeeri täiele tõele): Duo beta' is an innovative approach by Luxman engineers to tackle negative feedbacks in the amp. Negative feedback is a process in which part of the output of an amplifying circuit is fed back to the input circuit. The signal fed back is 180 degrees out of phase with the input signal, decreasing amplification and reducing distortion. Too much can destabilize an amp ,induce oscillation and even damage speakers. Too little reduces amp's damping factor which increases speaker induced distortion. So many manufacturers approach these problems with two loops, whereas Luxman designed a wideband amp as if negative feedback does not exist. Then they applied 'Duo beta', two negative feedback loops, each designed for a specific function. In short, 'Duo beta' is Luxman's circuit design to tackle the negative feedbacks Sellest on jutt. Ja Luxman peab seda lausa suureks saavutuseks oma ajaloos.

Comment

Esmalt postitatud wigo poolt Vaata postitust
            Minu arvamus-rõhutan veel -minu arvamus-digitaal heli on saatanast.Ja kodukino on digitaalne ,siis minuarust müü maha jah.
            CD plaadilt heli on kah digitaalne, ehk ütleks kui allikaks on CD plaat, siis mida suurem % helisignaali ahelast on digitaalne, seda parem lõpptulemus.
            Aga vaidlusele juurde ütleks seda, et siin võiks keegi selle pimetesti ära teha, sellistel tingimustel, et mõlemad osapooled lepivad tingimustes kokku: Võitjale jääb pikaks ajaks hea tunne, et "Panin ära"
            TFK Audio
            #tfkaudio
            http://www.facebook.com/tfkaudio/
            http://tfkaudio.blogspot.com/
            - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Esmalt postitatud hgTafka poolt Vaata postitust
              CD plaadilt heli on kah digitaalne, ehk ütleks kui allikaks on CD plaat, siis mida suurem % helisignaali ahelast on digitaalne, seda parem lõpptulemus.
              Aga vaidlusele juurde ütleks seda, et siin võiks keegi selle pimetesti ära teha, sellistel tingimustel, et mõlemad osapooled lepivad tingimustes kokku: Võitjale jääb pikaks ajaks hea tunne, et "Panin ära"
              Tõepoolest, et selgeks teha kumb on parem, kas Y RX474 või L-530 on tõesti pimetesti vaja Koduperenaiste foorumiks kipub ära minema juba.
              Kuigi, kui keegi arvab, et see on ainuõige tee, siis minugi poolest teeme ära
              J_K, vaatasin paar Luxmani võimendi skeemi, kus see "dual" mainitud, ei leidnud mina seal mingit "iva" tundub reklaamitrikk olevat. Sellele vaatamata ja teadmata nende reklaami lauseid heli on meeldiv minu kõrvale.

Comment

Minul pole mingeid pimeteste vaja-milleks -kellele-meeldib analoogheli-kui sulle digitaal siis kuula ja naudi,kui on mida nautida.Märksõnaks on LOUDNESS WAR.

Comment

Härrad, ära unustame, et Smoking tahab uuenda oma süsteem

Comment

Ma mõtlesin vastust sellele missugune ideoloogia on õige(m), mitte kumb võimendi paremini mängib. Saan aru, et üks inimene on siin paljudele jala peale astunud, aga katsuks ikka mõistlikuks jääda.
                    TFK Audio
                    #tfkaudio
                    http://www.facebook.com/tfkaudio/
                    http://tfkaudio.blogspot.com/
                    - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Osapoolte vaidlusse ei sekku. Nii imelik kui see ka ei tunduks, mu meelest on mõlemil õigus. Kõik sõltub kust mätta otsast ja mida parasjagu vaadata. Teemasse tulles, Smoking tahaks nagu oma süsteemi paremaks, aga ei leia seejuures erilisi puudujääke. Enamasti motiveerib vist arengule rahulolematus olemasolevaga? Ei mõtle seda hetkel absoluutselt mitte halvustavana, aga see on ju järjekordne "ma ei tea mida ma tahan ja ei oska seda saada, teie öelge mulle" foorumiteema mis läheb läbuks. Ise olen paljuski samas seisus. Vahe selles, et ma pole üldsegi rahul selle heliga, mida minu ja mõnede sõprade süsteemid mängivad. Pillimehena tean enam-vähem (oman visiooni), kuidas asjad kõlama peavad. Kuidas seda saavutada ilma oma õppetundide eest maksmata ma tõesti ei tea.
                      Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
                        Tõepoolest, et selgeks teha kumb on parem, kas Y RX474 või L-530 on tõesti pimetesti vaja
                        Seda ei ole võimalik pimetestiga selgeks teha. Saab selgeks teha, kas nad on kuuldavalt erinevad. Objektiivse kvaliteedi hindamiseks sobivad ikka mõõtetulemused. Ja subjektiivne kvaliteet on alati subjektiivne, kellele ema, kellele tütar - maitseasi. Isegi kui kuuldav vahe on olemas ja mina eelistan subjektiivselt näiteks Yamahat (näitlikult), siis see ei pruugi sinule meeldida ja see on täiesti normaalne.
                        Tõenäoliselt aga seda vahet ikkagi ei ole, kui sageduskara on mõlemal sile. Ja kui ühel ei ole sile, siis saab teise muuta ekvalaiseriga kuuldavalt eristatamatuks. Selle järelduse ma julgen teha internetist saadud informatsiooni põhjal.
                        Kui ma millalgi aega saan, siis teen siia teemasse ühe korraliku lingikogu, millel toodud näiteid võiks kritiseerida. Isiklikul tasandil pole mõtet seda teemat arendada. Mul ongi tõesti suhteliselt jama helisüsteem ja ei ole ka tähele pannud, et kõrvakuulmine midagi märkimisväärset oleks. Seetõttu on palju mõistlikum usaldada neid inimesi, kellel on hea kõrvakuulmine ja agenda erinevuste kuulmiseks (a' la Stereophile toimetajad, kes ei teinud vahet oma reference lampvõimendil ja mingil 699 taala maksnud transsvõimul, pärast seda, kui transsvõimu lõppu oli takisti pandud, et väljundtakistus sarnaseks saada). Need ja muud näited ma püüan varsti linkidena kokku koguda.

Comment

Aga tee uus teema.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
                            Tõenäoliselt aga seda vahet ikkagi ei ole, kui sageduskara on mõlemal sile. Ja kui ühel ei ole sile, siis saab teise muuta ekvalaiseriga kuuldavalt eristatamatuks.
                            Anna täpsed parameetrid, millised kaks võimu peavad olema, et neil pimetestis vahet ei tee, THD (mis võimsusel, mis sagedusel), ASK (sirgest kõrvalekalle mis sagedustel, kui palju lubatud). Prooviks siis kambaga leida neile vastavad kaks võimendit, vajadusel saab kõik andmed üle mõõta, see pole probleem.
                            Paku ka välja sobiv pimetesti metoodika ja ehk leiab ka vabatahtliku, kes nede võimude vahet väidab kuulvat ja on nõus testi tegma. Saaks selgeks mis ja kuidasi ikkagi. Mul põhimõtteliselt on üks suht heade numbritega aga väga iseloomuliku kõlaga võim silmapiiril.

Comment

Saab selgeks teha, kas nad on kuuldavalt erinevad.
                              Seda, et võimenditel on vahe sees ja et RX-474 ei ole sama hea, kui suvaline trans võim olen sulle eile terve õhtu seletanud, tore, et kohale jõudis.

Ja subjektiivne kvaliteet on alati subjektiivne, kellele ema, kellele tütar - maitseasi.
                              Loomulikult on see maitse asi. Sellepärast inimesed ei peatu ühel võimendil ega arva, et nad kõik ühesugused.

Isegi kui kuuldav vahe on olemas ja mina eelistan subjektiivselt näiteks Yamahat (näitlikult), siis see ei pruugi sinule meeldida ja see on täiesti normaalne.
                              Viletsas helitraktis on kõik andeks antav.

Tõenäoliselt aga seda vahet ikkagi ei ole, kui sageduskara on mõlemal sile. Ja kui ühel ei ole sile, siis saab teise muuta ekvalaiseriga kuuldavalt eristatamatuks.
                              Sellist jama on raske kommenteerida, mõõdetavad asjad ei kajasta heli meeldivust. Võib vabalt kaks identsete andmetega võimendit kõlada erinevalt ja seda omal nahal kogetud. Võib kraad viletsama skeemi jupi panna samade andmetega tööle, kui kraad paremat võimu, mängides kasvõi tagasiside sügavusega/korrektsiooniga, kuid heli meeldivus neil ikka sama pole. Paberile pole keeruline super andmeid saada, aga saavutada hea kõla on juba märksa keerukam.
                              Muideks isegi, kui karakteristik oleks (veidi) erinev, siis peab ikka väga kuldkõrv olema, et seda tabada, kuid võimendil võib olla talle omane joon soundis, mille järgi tunneb ta ikkagi ära.

Selle järelduse ma julgen teha internetist saadud informatsiooni põhjal.
                              Sellest oleksidki pidanud alustama inimene, kes ise pole kuulnud ei saagi uskuda.

Kui ma millalgi aega saan, siis teen siia teemasse ühe korraliku lingikogu, millel toodud näiteid võiks kritiseerida.
                              Ära suuna "lööki" mujale, sina väitsid, et konkreetne Yamaha on sama hea, kui suvaline transvõim, ole hea tõesta oma väidet ilma linkideta. Vastuta oma sõnade ees, sa neid juba piisavalt söönud ja ümaraks silunud.

Isiklikul tasandil pole mõtet seda teemat arendada.
                              Ilmselt on sulle raske aru saada, aga igal inimesel võivad enda reaalsed kogemused olla ja ma ei lähe netist otsima, kumb võimendi on parem, kui mõlemad võimendid on mul olemas ja ma saan neid ise kuulata. Kui minu eelistus läheb vastuollu netist saadud infoga, siis kuidas olla?

Mul ongi tõesti suhteliselt jama helisüsteem ja ei ole ka tähele pannud, et kõrvakuulmine midagi märkimisväärset oleks.
                              Süsteemi kohta aimasin juba vaidluse alguses. Mis lause teist poolt puudutab, siis mainin veelkord, see ei ole selle foorumi temaatika..

Seetõttu on palju mõistlikum usaldada neid inimesi, kellel on hea kõrvakuulmine ja agenda erinevuste kuulmiseks (a' la Stereophile toimetajad, kes ei teinud vahet oma reference lampvõimendil ja mingil 699 taala maksnud transsvõimul, pärast seda, kui transsvõimu lõppu oli takisti pandud, et väljundtakistus sarnaseks saada). Need ja muud näited ma püüan varsti linkidena kokku koguda.
                              Kes ise ei kuule ilmselt peabki leidma endale "iidoleid" ja joonduma nende järgi.
                              Mis puutub näiteks audiotehnika review-desse, siis seal kohtab tihti "kinni makstud" ülistust jne.. aga kui enda arvamust pole, siis võib pimesi edasi uskuda.
                              viimati muutis kasutaja Rom; 20 m 2010, 10:53.

Comment

Aga tegelikult tuleks ikkagi korraldada üks korralik mitmekümne katsega pimetest - ja selleks tuleb vötta 2 koralikult konstrueeritud (eriti toiteploki osas), kuid erineva skeemilahendusega vöimendit, mis testpingil näitavad vöimalikult sarnaseid numbreid (THD on möttetu ega näita midagi, möötmine peab olema pöhjalik - erinevate moonutuste sagedusspekter, IMD, TIM, crossover distortion jne). Vöiks isegi sarnaste näitajatega erineva klassi aparaate testida, eriti AB vs. D. Seniks aga viitaks jällegi sellele testile ja teoreetiline arutelu vöimendite helist.
                                Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Working...
                                X