Teade

Collapse
No announcement yet.

Helisüsteemi hindamise subjektiivsed aspektid

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Helisüsteemi hindamise subjektiivsed aspektid

Hinnavaatlus on Eesti suurim tehnikaalast hinnainfot ja nõuandeid edastav internetikeskkond.

Ilmselt seal tüütas see maailmaparandamine ära ja reklaam juba olemas, et siinses foorumis selle teema kohta piisavalt juttu!

Hinnavaatlus on Eesti suurim tehnikaalast hinnainfot ja nõuandeid edastav internetikeskkond.

See oleks vist rohkem Vaba Mikrofoni teema. Ja noh, arvestades seda, et see vaidlus jookseb alati lõpuks peaga vastu seina (tänane Elfa foorum on hea näide), siis on kahtlane, kas sellel mingit erilist mõtet ongi. Vahetevahel ma ikka tõstatan selle teema, kui jälle keegi väga mulle puhuma hakkab - lihtsalt et inimestele alternatiivset mõtteviisi tutvustada. Luban, et ka tulevikus
    Blablablablablabla.... Ma olen nõus panema pea panti, et Alfred Vassilkov isiklikult ei tee korralikus pimetestis vahet, kas tema kõlarite sees on mingi maagiline Kubala-Sosna või Oomipoest ostetud suvaline 10 kr/m kaablijupp.

Ju siis siinsed tegelasid ikka väga puhusid vastu, et peab nagu kohe valgustama ja õpetama hakkama. Hea, et endal sellega pistmist ja probleeme pole!
    viimati muutis kasutaja humax; 23 m 2010, 18:18.

Comment

Ma oma tiheda pilguga lihtsalt näen ihvike et kasutad viideteks materjale mis on kohati küsitava vormistusega. Ei teki usutavat muljet. Pealegi pole ma veel kuulnud et kolme tähe (o, h, m) asemele tekib veebis miskipärast W... Muide Pierce kirjutas oma originaalis Ω asemel ohm, soliidsem oleks olnud sellele otse viidata. Tõsise praktikuna oleksid ju taibanud et vähemalt elektroonikaga seoses oleks see igati õigustatud.

Kaablitootjad ei julgegi kuidagi väita et vahe on kuuldav, sest kindlasti leidub igas tõsiseltvõetavas riigis oma ihvike kes kindlasti ei kuule vahet ja kaebab tootja kohtusse paragrahv 4 alusel...
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
        Ma oma tiheda pilguga lihtsalt näen ihvike et kasutad viideteks materjale mis on kohati küsitava vormistusega. Ei teki usutavat muljet. Pealegi pole ma veel kuulnud et kolme tähe (o, h, m) asemele tekib veebis miskipärast W... Muide Pierce kirjutas oma originaalis Ω asemel ohm, soliidsem oleks olnud sellele otse viidata. Tõsise praktikuna oleksid ju taibanud et vähemalt elektroonikaga seoses oleks see igati õigustatud.
        On sul äkki midagi sisulist öelda selle teksti kohta? Kas sa pole kunagi elus teinud ühtegi vormistusviga? Mis sa arvad, kuidas sa suhtuks enda teksti kritiseerimisse, kui argumendid oleks, et sul jäi koma sinna lausesse panemata või täht P oli kogemata tulnud R, ergo su tekst on sisuliselt igas aspektis vale?

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
        Kaablitootjad ei julgegi kuidagi väita et vahe on kuuldav, sest kindlasti leidub igas tõsiseltvõetavas riigis oma ihvike kes kindlasti ei kuule vahet ja kaebab tootja kohtusse paragrahv 4 alusel...
        Kaablitootjad ei julge väita seetõttu, et nad on ise teadlikud, et vahet pole. Kui on kuuldavad vahed, siis saaks seda ju objektiivselt tõestada. Mõtle, milline müügiargument. Kuna aga seda kunagi suudetud pole, siis on selge, kust poolt tuul puhub.

Comment

Jah, tuule suuna osas küsimusi enam pole, tänud humax
          Kui ma vaatan teemat üldiselt siis DF sissetoomine teemasse ei muuda tegelikult mitte midagi, fakt on ja jääb selliseks et erinevad võimendid on erineva DF ja tagasiside ulatusega ning lõppude lõpuks avaldub see kuuldavas helis koostöös kõlaritega, mis omakorda on suuresti muutuv nähtus. Tulla nüüd rääkima et kogu see kompott ei oma kõlaliselt mingeid erinevusi on jamps. Seda on võimalik objektiivselt tõestada, kuid teema on justkui subjektiivsest tihedusest.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

Vs: Helisüsteemi uuendamine

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
            Oleks siiski huvitav mitte arvata, et kuskil on ehk võimalik, vaid näha reaalseid tulemusi.
            Lasin oma võimust siis nullerinevuse testi Audio DiffMakeriga läbi, koormuseks oli kõlar, aga mõõtsin võimu klemmidelt roosa müraga, et elu mitte keeruliseks teha. Tulemuseks sain 27 dB, võimu omad mürad natuke segasid, muidu vist oleks natuke parem number tulnud.
            Kõlari näivtakistuse kõver on ära tuntav vahesignaali spektraalanalüüsil, eriti filtrite takistuse maksimum. Võimu THD 1 kHz juures samal mõõtmise nivool (kõvemat siinust eriti ei taha kõrva lasta) oli 0.014%.
            viimati muutis kasutaja moi; 24 m 2010, 12:02.

Comment

Tundub, et tuli valedele inimestele puhuma
              viimati muutis kasutaja Rom; 23 m 2010, 18:38.

Comment

Ärge laske ennast ühel COPY/PASTE vennast segada. selliseid kodanikke ka mujal foorumistes varem nähtud. Siiski on temast niipalju abi olnud, et rahvas oleks huviline üheks kuulamisürituseks. Andke teada kellele sobiks Tartus kohtuda ja teeme ära.Parim aeg vist nädalavahetus??

Ihvikesele paar küsimust .Vastused võid endale jätta.

Kui vana sa oled
                Mitut võimendit kuulanud?
                Mitut erinevat kaablit oled kuulanud
                Kas selle jutu põhjal ei tekkinud kordagi soovi oma süsteemiga voolupistiku vahetust testida ja kui mitte siis siis miks?

Comment

Esmalt postitatud spl poolt Vaata postitust
                  Kui vana sa oled
                  Mitut võimendit kuulanud?
                  Mitut erinevat kaablit oled kuulanud
                  Kas selle jutu põhjal ei tekkinud kordagi soovi oma süsteemiga voolupistiku vahetust testida ja kui mitte siis siis miks?
                  No pole midagi öelda, lõbus. Või siis mitte.
                  Ma nüüd tõesti enam ennast rohkem korrata ei viitsi. Loodetavasti vähemalt seda teemat ära ei kustutata ja saab sellele tulevikus viidata, kui keegi huvi tunneb.

Comment

Siiski on temast niipalju abi olnud, et rahvas oleks huviline üheks kuulamisürituseks. Andke teada kellele sobiks Tartus kohtuda ja teeme ära.
                    Tartu natuke kaugel aga pimetesti võiks küll teha, kas Yamaha ressil ja Gamutil vahet teed

Comment

saab sellele tulevikus viidata, kui keegi huvi tunneb.
                      Copy-paste jätkub.
                      viimati muutis kasutaja Rom; 23 m 2010, 22:24.

Comment

Ärge laske ennast ühel COPY/PASTE vennast segada. selliseid kodanikke ka mujal foorumistes varem nähtud. Siiski on temast niipalju abi olnud, et rahvas oleks huviline üheks kuulamisürituseks. Andke teada kellele sobiks Tartus kohtuda ja teeme ära.Parim aeg vist nädalavahetus??

Tehke ära ja kindlasti! Saab üks müügimehe, reklaami trikk olema ja ei puutu siia teemasse kuigi argumenteeritult ja sellistele kiibitsejatest, kunstkuulajaltele asjaks ikka, lootus olemas, et tulevad ja ostavad midagi! Ei tee sa seda harimise eesmärgil! Sisuliselt vaevalt et arugi saad, millest jutt oli ja kindlasti kuulake paljusid erinevaid võimendeid , erinevate kastidega ja seda õigest sisendist alustades.

Edu ettevõtmistes!
                        viimati muutis kasutaja Scott; 24 m 2010, 04:22. Põhjus: [/QUOTE]oli vigane

Comment

Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                          Tehke ära ja kindlasti! Saab üks müügimehe, reklaami trikk olema ja ei puutu siia teemasse kuigi argumenteeritult ja sellistele kiibitsejatest, kunstkuulajaltele asjaks ikka, lootus olemas, et tulevad ja ostavad midagi! Ei tee sa seda harimise eesmärgil! Sisuliselt vaevalt et arugi saad, millest jutt oli ja kindlasti kuulake paljusid erinevaid võimendeid , erinevate kastidega ja seda õigest sisendist alustades.

Edu ettevõtmistes!

Igaühele jäägu oma arvamuse rõõm. Tore on et inimesed lähevad lausa nii isiklikuks, et teavad väita mida ma üldse asjast tean. Kas mul on au Teid tunda.
                          Huvitav mitu kilogrammi tina peab olema ära tinutanud, mitutuhat lehekülge skeeme lugenud ja palju tunde kuulamisega kõrva harinud, et pääseda sellest "austavast" trikitava reklaamimehe tiitlist???

Samamoodi ma korraldasin aastaid neid EASCA autoaudio võistlusi ka puhtalt omakasu pärast. Õnneks sain ma sellega piisavalt paksu naha,niiet iga poriseva naabri kommentaarid mind enam ei häiri.
                          viimati muutis kasutaja Scott; 24 m 2010, 04:23. Põhjus: ?[/QUOTE]

Comment

Kui võrdled mingisugust katkist Nõukogude võimendit tänapäevase korraliku võimendiga, siis on suhteliselt tõenäoline, et parameetrid on niivõrd erinevad, et ongi täiesti selge kuuldav vahe.
                            Mul näiteks on mingi Roteli suht vana stereoressiiver, mille kohta netis räägitakse, et see on lõpp lahe asi (I wonder why?), kuid mis on oma aja ära elanud, juba uuena kehvade tehniliste andmetega, pläriseva trafoga, millest (ilmselt suremas kondekate tõttu) võrgumüra jõuab ka kuuldavalt ühte kanalisse. Mul pole hetkekski kahtlust, et ma teeks juba paljalt selle trafo plärina järgi pimetestis vahet, kas tegu on selle Roteli või mu teise võimuga.
                            Kas hakkad taganema omast jäigast positsioonist, või nagu kombeks silud sõnu? Keegi pole tahtnud võrrelda katkist / mittekatkist tehnikat omavahel, oleks imelik võrrelda korras võimendit ja sellist, mis vilistab ja pillub tuld.
                            Kogu selle teema point on ikkagi see, et kuulame võrreldavaid asju.
                            Sinu konkreetne väide oli, et transistor võimendid on kõik ühesugused, kui poted ei ragise jääme konkreetse teema juurde, eks.

Ja ma julgen selle põlastusväärse netist laenatud tarkuse alusel väita, et teema ajendiks olnud Yamaha on võrreldav palju kallimate võimenditega
                            Kallis ei tähenda alati head, minu tagasihoidlukul arvamusel kas meeldib / ei meeldi selgub kuulamisel.
                            Olen minagi võtnud piisavalt kalleid võimendeid ostueelsele proovikuulamisele ja pettumusega tagastanud. Vahemärkuseks: korpused on olnud ilusad seega sinu teooria järgi oleks pidanud meeldima - tõesti ei tea mis viltu vedas

Samuti kaovad äärmiselt tõenäoliselt sellele võimendile omistatud subjektiivsed omadused nagu "kliinilisus, kuivus"
                            Kui see nii oleks, siis kasutades Sinu poolt väga armastatud platseebo efekti ära ja paneksin halvasti kõlava võimendi sisu veel ilusamasse kasti ja et helis detailid eriti hästi esile tuleksid värviksin veel korpuse ära ka

Siin foorumis olen ma märganud et on selge kallutatus n-ö vintage tehnika ülimuslikkuse suunas. Paljud eelmise sajandi 70 ja 80 aastate võimendite omanikud on üldse veendunud, et need tänapäeval ligikaudseltki oma kunagistele parameetritele või tänapäevastele standarditele vastavad?
                            Mina seda seisukohta ei jaga, oli ka "vanasti" halvemaid ja paremaid asju, aga see on küll fakt, et tollest ajast on pärleid rohkem. Aga selleks ei pea sadat linki lugema ega midagi uskuma/mitteuskuma piisab, kui otsida sind huvitava võimendi manualid ja veidi analüüsida, see ei anna täit tõde, kuid väga palju siiski. Minu kogemuste põhjal paljud tänapäeva omad on ülimalt lihtsustatud ja vanemad pillid on tihti "ausalt" tehtud. Kui tahad uurime koos manuale, see peaks küllalt "teaduslik" lähenemine olema.
                            viimati muutis kasutaja Rom; 23 m 2010, 23:13.

Comment

Siiski on temast niipalju abi olnud, et rahvas oleks huviline üheks kuulamisürituseks. Andke teada kellele sobiks Tartus kohtuda ja teeme ära.Parim aeg vist nädalavahetus??
                              tartus oleks minagi huvitatud sellest üritusest, vaielda ei mõista aga erinevad tehnikat kuulaks suure huviga
                              O: Estonia CD mängija

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                                Lasin oma võimust siis nullerinevuse testi Audio DiffMakeriga.
                                Tundub et see Audio Difmaker on väga kapriisne programmijupp eriti parameetrite määrangute suhtes. Nende enda kodulehelt laetud failidega tulevad mul uuesti kalkulatsioone tehes hoopis teised tulemused kui falidega kaasas. Alguses kõigi kolme seti puhul, pärast parameetrite modimist annab üks set peaaegu samasuguseid tulemusi kui setis kirjas, kaks ülejäänut aga hoopis teistsuguseid.

Comment

Working...
                                X