Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendite kuulamisüritus Tartus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimendite kuulamisüritus Tartus

asi tapeti ära siis kui just minu jaoks teema huvitavaks läks.
    pole hullu, alustame puhtalt lehelt ja ainult asjalikus toonis.

mina ise olen pigem skeptik, aga põhiliselt seetõttu, et pole olnud juhust erinevaid võimendeid suures koguses võrrelda.
    see on umbes sama asi nagu olla hetero ainuüksi sellepärast, et ei ole proovinud olla gei.

Minu ootused ürituse tulemuste suhtes on väga lihtsad.
    1) kas on olemas keegi kes teeb vahet?
    2) kas mina teen vahet?
    3) saada häid nõuandeid kuidas erinevusi kuulata

nii raske kui see ka poleks, on vaja test korraldada õigesti.
    arvan et 5% on täiesti piisav usaldusmäär, mille jaoks peab (http://en.wikipedia.org/wiki/ABX_test)
    Number of trials 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
    Minimum number correct 8 8 9 9 10 11 11 12 12 13 14 14 15 15 16 17
    testi võib teha kas paberi peal nii et juhuslikud numbrid on ette ära arvutatud, või siis kohapeal jooksvalt täringuga visata.

level matching vaja lahendada

võimendeid võiks olla vähemalt kolm. üks peaks olema laiatarbekaup (ülilihtne eristada) kaks võiks olla sellised mille osas "uskujad" omavahel võiksid siis äraarvamist põnevamaks teha, aga mis samas "avatud testis" on siiamaani alati erineva soundiga arvatud olema.

kui ei leia kiiremat tehnilist lahendust lülitile, siis võib ju alati kõlarijuhtmeid ühendama saata mingi venna valge lina taha saata. ABX eelduseks on et saab soovi korral ju A-sid ja B-sid vahepeal kuulata, mitte ei pea järjest X-idele väärtusi panema.

usun, et see saab olema üks tore ja kasulik päev kõigile osalejatele, loodetavasti tulemuste lugemine on sama tore ka mitteosaletele.
    viimati muutis kasutaja tsimpa; 27 m 2010, 01:34.

Vs: Võimendite kuulamisüritus Tartus

Toimuks Tallinnas kah midagi taolist oleksin kohal. Nii kuulama kui ka tehnilise poolega.

Comment

Selles, et on inimesi, kes vahet teevad ja teisi, kes ei tee ei ole mõtet väga kahelda. Inimeste kõrvakuulmine on ikka väga erinev. Näiteks Eisopi raamatus mainitakse, et 26% kuuleb faasierinevusi teistest halvemini, mistõttu otse loomulikult kannatab helipildi detailsus. Viletsa pillimehena valmistab mulle raskusi näiteks poole tooni täpsusega mingi salvestise järgi muusikat järgi mängida. Samas on absoluutse kuulmisega tegelasi, kellel selline asi täiega kõrvu kriibiks. Ealiste iseärasuste tõttu kahaneb kõrgete sageduste kuulmine jne. Faktid, mida pole vist vaja kellelegi tõestada.
      Ok, teeme nüüd testi. Püüame minimiseerida võimalikult paljusid tegureid, mis takistavad subjektiivset hindamist ja millele Ihvike siin viitas. Saame tulemuse. Ja mida see nüüd siis peaks kellele tõestama? Kui juba volüüminupu asend võib muuta nii palju, et vahe tegemine läheb raskeks, siis on testi tulemus sisuliselt väärtusetu ju. Inimesed kuulavad ikka muusikat, mitte vaevuaimatavaid erinevusi. Krutivad üldiselt volüüminuppu ka iga päev.
      Kusjuures olen ma jätkuvat testi pooldaja. Sellel teemal on väga hea algus ses mõttes, et tsimpa püüdis siin nüüd konkreetsemalt asja eesmärgistada. Võiks siis ka konkreetselt kokku leppida tulemuste mõtestamise suhtes. Mitte nii, et teeme testi ja pärast imeme sealt tulemustest laiaulatuslikke järeldusi palju kulub.
      Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Siis peaks ka kõlariteks olla puhtad ühe valjukaga lairibad,
        saaks kõlari/võimendi omavahelised mõjud kõige väiksemaks.

Comment

Esmalt postitatud tsimpa poolt Vaata postitust
          asi tapeti ära siis kui just minu jaoks teema huvitavaks läks.
          pole hullu, alustame puhtalt lehelt ja ainult asjalikus toonis.
          Vihjatavas teemas oli juba liiga palju nääklemist ja algsest teemast mööda rääkimist. Uus algus uue pealkirjaga on tervitatav.
          Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

ma arvan saab tulemusi väga ühemõtteliselt kirja panna.

spl kuulis erinevust (5%usaldusmääraga) võimendite 1,2 kui ka 2 ja 3 vahel
            tehnofriigi jaoks kõlasid kõik võimendid ühtemoodi (st eelistused olid juhuslikud)
            tsimpa kuulis (5% usaldusmääraga) võimendite 1 ja 2 erinevust kuid 2 ja 3 vahel oli juhuslik.

kui sellisel kujul tulemus saada siis mina oleksin juba ülirahul. midagi rohkemat ei ole vaja tahta. pluss veel, et millegi rohkema tahtmine kulutaks rohkem aega kui meil ühe õhtupooliku või isegi terve päeva jooksul on.

Comment

Esmalt postitatud marley poolt Vaata postitust
              Vaidleks vastu: üks lairiba on väga subjektiivne kõlar (ei mängi korralikult ei basse ega kõrgeid) ja võimendile ka keeruline koormus.

Comment

Kogu lugupidamise juures tõsiste pimetestifännide suhtes... Minuarust taandub asi ikka sellele, et kellele meeldib ema ja kellele tütar... Meie aistingud on ju üdini subjektiivsed ja alateadvuse poolt mõjutatud. No ma saan aru et kõlavad erinevalt lampvõim ja kivivõim, aga samaliigiliste hulgas võrrelda, kui tegemist on korralike isenditega... ma ei kujuta ette mida see annab. Iga võimu peal on ju hulk nuppe, kust heli solkida saab... Kes seda solkimist siis teeb ja pärast võrdleb ? Meenub vene ajast ühe telekamüüja õpetus, kuidas müüa maha vilets telekas. Tuleb selle kõrvale panna tööle paar normaalset telekat ja keerata neil pilt nuppudest viletsamaks kui sellel viletsal...

Comment

Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
                  aga samaliigiliste hulgas võrrelda, kui tegemist on korralike isenditega... ma ei kujuta ette mida see annab...
                  Selgusele jõudmiseks on kuulamistest tegelikult hea variant. Palju parem, kui foorumis vaielda, et mida keegi kuuleb ja teine ei kuule.

Esmalt postitatud marley poolt Vaata postitust
                  VAR 2: Kasutada sama võimu taga erinevaid kõlareid ja lasta pimetestijatel kuulata: Kas on vahet, kes teeb vahet, kuidas kuulaja kirjeldab erinevust jne.
                  viimati muutis kasutaja Scott; 29 m 2010, 06:03. Põhjus: kokku
                  Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
                    Iga võimu peal on ju hulk nuppe, kust heli solkida saab...
                    Miks sa nii arvad? Minu võimul on näiteks ainult üks nupp: ON/OFF
                    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Kui üritus toimub siis......
                      Minu poolt võiks pakkuda crapi alla kuuluvat tehnikat kuid sellest teil ilmselt puudust pole...
                      Peavey - PA (500w)
                      Mosfet transsidega inglise konstruktor.(100w)
                      technicsi SA 160 - (alla 50w ma arvan)
                      miskeid vene võimendeid leiaks kah tüki või paar.

Comment

Mind on huvitanud, kuidas kõlavad ca 30k maksvad transistorvõimendid.
                        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Sellise testiga võiks kaasneda ka kõrgekvaliteediline tehniliste andmete mõõtmine. Et kui kasutaja N teeb usaldusväärselt vahet võimudel A ja B, siis saaksime ka kvaliteetset objektiivset infot, mis võis olla selle eristatavuse põhjus. Esimene kahtlusalune oleks muidugi küllaltki suur erinevus sagedusesituses kuuldavatel helisagedustel.

Teisalt jälle - selline test ei ole midagi uut ja kui tehaksegi level matchitud pimetestis kahel mitteklippival võimendil muusikalise signaaliga vahet, siis on ühel (või mõlemal) sageduskara korralikult Pihkva poole ja muid objektiivseid erinevusi polegi mõtet otsida.

Comment

See peaks küll elementaarne olema, et testitakse ikka aparaate, mille kõik nupud peale volumi nullis on, või selliseid millel ongi ainult On/Off nupp.
                            viimati muutis kasutaja moi; 03 m 2010, 17:43.

Comment

Working...
                            X