Teade

Collapse
No announcement yet.

Plaadimängijas EP 101 häire

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Plaadimängijas EP 101 häire

Otsisin välja vanakraami seest Radiotehnika EP 101. Vahetasin kõik el.konded. Vigane oli ka helipea, mille sama marki leidsin ühelt teiselt masinalt. Peale seda hakkas mängija tööle, heli normaalne, võrgumüra ei ole aga umbes iga 2 sek tagant käib muusika sisse kõlarites plõks. Ka siis kui helipea (käpp) plaadilt üles tõstetud. Kuidagi ei leia selle põhjust. Võib olla keegi oskab midagi soovitada, mis teha?

Vs: plaadimändijas EP 101 häire

Ehita EP-le maandusjuhe ja kruti see võimendi vastava klemmi alla. 99% tõenäosusega lahendab see probleemi.
    Maandusjuhtme kinnituskohaks EP poolel võiks valida vist mingi sellise punkti, kuhu grammari maad koondatud on. Kui ma selles punkti valiku osas osas puusse panen, siis loodetavasti targemad korrigeerivad.
    Toidan trolle!

Comment

Kontrollisin kõikide kerejuhtmete olukorra, ühendasin ka grammari spets maanduskontakti elektrivõrgu maandusega kuid tulutult. Ikka käib plõks ja plõks.See plõksumise sagedus ei lähe kuidagi kokku mootori pöörlemissagedusega. Aru ei saa kust see häire tuleb.Võib olla peaks el.mootori üldse lahti ühendama ja siis vaatama .

Comment

See maandus millest mina rääkisin, käib grammari ja võimendi (või korrektorvõimendi) vahele. Üsna sinnasamma, kus grammari signaali otsad. Seal on tavaliselt ka spetsiaalne kruvi, kuhu alla seda keerata.
        Toidan trolle!

Comment

Mitte kuidagi ei leia viga, ühendasin ka nagu ;redart" soovitas täiendava maanduse korrektorvõimendi ja kere vahele aga viga alles. Millest ikkagi tekib tugev perioodiline plõks kõlaritesse iga paari sekundi järgi. Võtsin ka veorihma maha, aga nagu lülitan grammari mängimise asendisse ja hakkab kohe pihta. Kas seda ei põhjusta see, et kondekate vahetusel asendasin paljud konded mõnevõrra suurema mahtuvusega .Tööpinge jäi sama või suurem mitte vähem. Kõik oleks ju korras sest plaadi peale paned siis muusika on korras. Võib olla on viga sellel trükiplaadil nimega" Y4 " kus reguleeritakse ka mootori kiirust.Selle plaadi skeemi ei näita ka Radiotehnika EP 101 skeem, mis googlis olemas. Kas kellelgi on selle probleemi kohta veel midagi arvata.?

Comment

Ajakirja 33. lehekülg, ehk sobib.

Comment

Okei, seega staatiline see ei ole. Ja kui plõks on sama tugevalt ka siis kui käpp üleval, võib vist mehhaanilise probleemi ka välistada?
              Kas ma saan õigesti aru, et sa ei kasuta grammari sisemist korrektorvõimu, vaid otse helipea väljundit?
              Sellisel juhul saab plõks tulla enamvähem ainult sellest mute ahelast, mis Y4 peale läheb. Tõmba sealt plaadi pealt pistik y1 prooviks maha ja vaata kas probleem kadus.
              Ükski hi end grammar ei oma mutet nagunii
              Ma ei ole seda grammarit elu sees lähemalt kui 3 meetrit näinud ja ei tea kuidas see mute tal tehtud on, kas mehhaaniliselt v elektrooniliselt, Y4 skeemita seda ära ei arva. Et sellest siis sõltuks edasine ravi. Aga pmst ei ole mõistlikul kasutamisel mutet eriti vaja ka. Aga kui mõni mu ülal toodud eeldustest vale oli, eks siis arutame edasi.
              Toidan trolle!

Comment

Tõmbasin helipea väljundi pistiku välja. Peale seda grammari mängimiseks sisselülitamist kadusid küll plõksud kuid tekkisid kõlaritesse vilin, surin.Seda mõlemal juhul kui ühendasin võimendi grammari pesaga "universaal" või teise pesaga.
                Tänu tänasele infole sain ka ajakirjast Radio 1986 nr4 mootori elektroonilise reguleerimise skeemi, mis on üsna keeruliseks aetud minu algteadmsite jaoks. Selle skeemi järgi läheb mootori käivitamiseks vahelduv 6V . Mõõtmisel näitas vaheluvat 6,9V. Sageduse mõõtmiseks mul aparaati ei ole. Peaks olema 37Hz
                Helipea on ka kontrollitud teise grammariga.

Comment

Ma vaatasin seda skeemi praegu uuesti. Ilmselgelt ma ajasin enne pastat , sest tegelikult sealt Y4 plaadilt tulebki helipeast signaal. Ma enne eeldasin et see tuleb kuskilt mujalt ja ei viitsind kõiki jooni jälitada
                  Praegu võiks siis järeldada, et teoreetiliselt tulevad plõksud ikkagi Y4 plaadilt koos signaaliga. Vaatasin nüüd seda Y4 skeemi ka. Ainuke asi mis helipeast tulevat signaali mõjutab on lüliti S1.1/S1.2. Seda juhitakse kuskiltki grammari mehhaanikast. Otsi see üles ja vaata, et see värgindus mis seda lülitit togib toimiks õigesti. Ta peab kontaktid lahti laskma ja lahti jätma, kui grammar mängib, ja stopi peale sulgema.
                  Toidan trolle!

Comment

to: redart
                    Otsisin viga ikka vale suunas. Kui lahutasin ühenduspistiku toiteploki y2 ja y4 vahel, siis jäi see plõksumine ikka alles, ainult natuke nõrgem. Kui ühendasin lahti Y2 ja Y1 ja seega ka UPZ 15 ning ühendasin tagasi y4 toitega , siis muidugi oli täielik vaikus kõlarites. Seega viga kas võimendiplaadil y1 või selle peal oleval ypz-15. Nagu esimestes postitustes ütlesin on ka praegu võimendiplaadil y1 sisend ja väljundpinged nagu skeemil näidatud. Kes võib seda tekitada?

Comment

Võimendiplaati ei ole sul vaja, kui kasutad helipea väljundit (võimendi spetsiaalses korrektorsisendis) mitte liiniväljundit. Kuid, kui sa seda kasutaks, oleks pidanud heli läbi tulema ka juhul kui Y1 ilma toiteta istub, kui skeemi uskuda. Et kummast väljundist sa siis nüüd signaali ootad?

Kui ikkagi liiniväljundist, siis tuleb selle grammarisisese korrektorvõimuga edasi tegeleda.
                      Mis toimub Y1 pistiku X1-Y1 (ehk see mis toite plaadile läheb) klemmil 7 kui grammar mängib (ja plõksub) ?
                      Mis toimub UP3-15 pistiku X.2 6-ndal jalal?
                      Toidan trolle!

Comment

Vs: Plaadimängijas EP 101 häire

Nüüd tegin kõik nagu soovitasid. Kui ühendasin grammari pesa "5mV" võimendiga, milleks mul on Yamaha, siis on hääl korras aga võimendi suudab anda ainult umbes veerandi normaalsest helitugevusest.
                        Siis ühendasin juhtmed grammari pessa "Universaal 500mV", siis on hääle tugevus normaalne aga plõksub. Mõõtsin mängimise ajal pinged, mida soovitasid. Need on järgmised. Y1 pistiku 7 jalal 15,1V stabiilne ja UPS-15 6 jalal stabiilselt 23,8 V. Need on minu arust sobivad. Kas ikka mõni konde jupsib ...

Comment

Yamahal Phono sisendit pole?
                          Anyway, 23,8V on korrektorvõimu toide ja 15V on korrektori väljundi mute tüürimine (VT1, VT2 Y1 plaadil). Kui kummagi peal mingit pulsseerimist ei olnud mängimise ajal (samas, seda ei pruugi digitestriga näha olla hästi, need on üsna aeglased), siis on viga ilmselt korrektorvõimus. Kas sa vahetasid kõik lüütkonded kõigil plaatidel ära?
                          Kas see plõks on mõlemas kanalis korraga ja täpselt samaaegselt? Kui korrektorvõim genereeriks vms, siis ei oleks plõks mõlemas kanalis, või vähemalt mitte samaaegselt, sel juhul ma otsiks ikkagi toitest viga.
                          Toidan trolle!

Comment

Plõksumine toimub samaaegselt mõlemas kõlaris. Jah,kui aus olla , siis UPS 15 sees olevaid kondesid tõesti ei vahetanud. Otsin kuskilt teise Ups i, siis hea ära kontrollida. Lisaks veel, et plaadil y1 on kaks bipolaarset el. kondet C2 ja C3 kumbki 20mF . Asendasin aksiaal bipolaarsete el.kondega 47mF 100v. Pidin need asetama vertikaalselt UPZ plekkkesta lähedale ( vahe mõni mm) Kas see või mõjutada ? Kui leian teise UP3 15 siis vaatan edasi mis toimub.

Comment

Working...
                            X