Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Arutelu: toa- ja auto bassivaljuhääldite/toa- ja autovõimendite erinevused
Uauuuuuuuuuu! Sa sõitsid ringi ja nautisid rahulikult muusikat, kus helirõhk tihti ulatus 140db`ni?
E: Eks mõistan ka tegelikult. Suht kurdiks vast jäänud juba.
Uuuääääääuuu ja sinul, kes sa elad emme-issi korteris on kõik tarbijad rahulikult taga ja naudid voolumõõtja pöördeid sest lepingu järgi on ju 16A
Ei ole vaja kisa tõsta kui teema ennast ei huvita ja ei ole midagi tarka öelda.
Pole siin teemas seni suuri tehnilisi erinevusi välja tulnud ja suuresti võiks sellest järeldada seda, et vahet erilist polegi. Vahe on selline, et kui muidu arvatakse autoaudio tootjate poolt pool juurde valetatavat siis koduaudio puhul pole lugu teps mitte parem. Peavey 2x450w RMS my ass aga mis vahet seal on.....praeguseid 200w seid toidab umbes täpselt nii palju kui vaja et need pikemadki peod üle elaks. Auto võimude puhul kompenseerib osati seegi, et korraliku kaabelduse ja lisaaku või kondensaatorite korral saab võimu toita 14Vga....võistlustel muidugi enam.
Viimasel ajal lähtungi juba asja kaalust ja kui selle järgi mul olnud tehnika ritta panna siis täpset sama rea moodustaksin ka helirõhu osas. Kui ikka trafot pole siis olgu mis klassi võim tahes... Woofritega on muidugi keerulisem kuid saab sealgi osati välimuse põhjal öelda.
Noh? Hakkame juba selle teemaga sinnamaale jõudma, et tulebki välja, et autovõimud/pumbad ongi paremad kui algselt toakasutusse projekteeritud? Ühes postis - 6. vist oli, täpselt seda välja lugesin.
OK, tarime kõik siis autovõimud tuppa - siis hakkab tõeline Hi-Fi, Ultimate-Fi ehk isegi...
Vaata, mujal maailmas ju kõik Hi-Fi huvilised ja entusiastid kuulavad toas muusikat läbi autovõimu, igasugu OnGaku-d, Telos-ed, Wavac-id, Dynaudio-d, Krell-id jne. on ju Low-Grade, need on lollide poolt loodud, neile kes autosoundi hinnata ei oska?
Vahe on selline, et kui muidu arvatakse autoaudio tootjate poolt pool juurde valetatavat siis koduaudio puhul pole lugu teps mitte parem. Peavey 2x450w RMS my ass aga mis vahet seal on.....praeguseid 200w seid toidab umbes täpselt nii palju kui vaja et need pikemadki peod üle elaks. Auto võimude puhul kompenseerib osati seegi, et korraliku kaabelduse ja lisaaku või kondensaatorite korral saab võimu toita 14Vga....võistlustel muidugi enam.
Viimasel ajal lähtungi juba asja kaalust ja kui selle järgi mul olnud tehnika ritta panna siis täpset sama rea moodustaksin ka helirõhu osas. Kui ikka trafot pole siis olgu mis klassi võim tahes... Woofritega on muidugi keerulisem kuid saab sealgi osati välimuse põhjal öelda.
Muidugi "valetatakse" juurde. Samas pigem valetatakse jälle autojunnide tootjate poolt rohkem juurde. igasugu 4*xxxW, kaitsmed 2*10 või 2*20A aga võimsused kokku mitu kW.
Samuti on antud juhul Peavey PA võim millest siin ilmselt juttu olnud - ma kardan, et sa pole omale selgeks teinud tema ühendamisskeemi - sisendsignaal tuleb õigetele kontaktidele lasta, jälgima peab ka niisugustel võimudel tavaliselt olemasolevaid ümberlüliteid mis seotud sisendsignaali ahelas, ma saan oma 1300W/8R võimu ka sisendvalikutega panna vaikselt mängima nii, et helitugevust puutuda ei olegi vaja.
Woofrite osas on soovitus niisugune: ikka välimuse põhjal tuleb hinnata, kui membraan ikka Marsimehe stiilis draakoninahka meenutav ja ohtrate kirjadega "kaunistatud" siis kahtlemata on ta võimsam kui "mingi" pabermembraaniga lätakas .
E: loodan, et seekord ei anna alust saatmaks PS-i kirjutisega a la "mis sul viga on, naine ei anna või" või muud perekondlikku juttu - eks inimesed mõtle ikka sellest millest enam puudust tunnevad .
Vs: Arutelu: toa- ja auto bassivaljuhääldite/toa- ja autovõimendite erinevused
Peavey on 100% õigesti ühendatud, see on lihtsalt liiga lollikindel et seda annaks valesti ühendada.
Ehk on mu autovõimude haipimine tulnud sellest, et nende puhul arvutan eeldatava võimsuse kaitsmete järgi aga koduvõimude puhul lähtun tihti peale kirjutatust kui ei tea mis sees on. See, et mul mõni autovõim on oluliselt kõvemini mänginud (Rõhutan veelkord, et valjemini ilma väga suure moonutuseta) on tulenenud ilmselt erinevate firmade erinevatest toodetest. Ei ole ma HI-FI fänn....reeglina on odavad laiatarbe autovõimud täiesti kohutava heliga kuid bassi puhul ...eriti alla 80hz see mind ei häiri )
Woofri välimuse puhul ma jälestan igasugu rohelisi kollidega ja ledidega woofreid...pidasin selle all silmas pigem magneti suurust ja membraani ja ääre materjali kasutust nii jäikuse kui ka x-maxi osas. Papid on minu jaoks muidugi väga petlikud. Lp. Salupa SPLi autos ei tahtnud ma oma kõrvu uskuda kui need usa "papid" ilma julma kummirandita mängima pandi....oli see üsna mitu aastat tagasi mingil võistlusel. Papp woofri vastu pole mul midagi. Ma pole lihtsalt jõudnud omale miskit ära osta. Puht majanduslikel põhjustel, kuna hooaeg on algamas ja tahaks auto esmalt võistlusvalmidusse seada. Ma väga igatahes ootan seda, kui ma kunagi kord papid ära jõuan osta ja ligi 10Db suuremat helirõhku saan nautima hakata. Praegu liiguvad asjad mööda pööningut ringi ja ümber maja kõndides on kuulda pööningul plärisevate asjade häält.....Loodame, et siis saab samamoodi laksuma nagu foorumirahval oluliselt väiksemate võimsustega.
Vs: Arutelu: toa- ja auto bassivaljuhääldite/toa- ja autovõimendite erinevused
radiotehnika, pole mõtet lahmida mingite firma nimedega. Vaevalt et sellise tehnika sihtgrupp trummi ja bassi või dubsteppi kuulab. Loomulikult on korraliku helitehnikaga seda võimalik kuulata aga nii bassiküllase asja nautimiseks nii kõvasti pole nad mõeldud.
Samas auto hifis on see suund entry levelis kindlasti rohkem arenenud-ma mõtlen aktiifiltriga woofrid, pmtslt kõik üle aktiivfiltrite jne. Oma valik kui nahka keegi saundi keerab. Aga kuna see turg on lai, siis on vastavat tehnikat palju rohkem liikvel ja seetõttu ka soodsamalt kui toa vastavat stuffi.
Maailm oleks puhas ja süüta
kui poleks õllejogurtit
- Õ.Õ.
Comment