Vs: Re: Vs: DAC - milline?
Keskmine CD-mängija:
- sagedusriba: 2Hz-20kHz +/-0,5dB (keskmise inimese kuulmine: 20Hz-16kHz)
- dünaamikaulatus: 98+dB (keskmise inimese kuulmine: ca 65dB)
- harmooniliste %: alla 0,0027% (keskmise inimese tajulävi: THD ca 10%)
- kanalite eraldatus: 103+dB (keskmise inimese taju: +/-25dB)
Te kuldkõrvad, selgitage ja harige mind meest metsast palun, mis jääb puudu ja mida annab juurde DAC-ga mängimine? Tähelepanu väärivaks ei loe selgitusi, mis rõhuvad signaali kandva algmaterjali madala taseme parandamisele. Ise ma pole elus puudust tundnud DAC-i mudimisest/parendamisest. Aga ma ei pea arvutifaile ka muusikaks ja eitan igasugust muusika signaali pakkimist. Üldiselt täitsa huvitav oleks teada, mida siis reaalselt taga aetakse? Või on see lihtsalt põlvkonna võitlusteema - vaja on alati head paremaks putitada - kes vinüüle/linte, kes nüüd arvutifailidega jändamist.
Keskmine CD-mängija:
- sagedusriba: 2Hz-20kHz +/-0,5dB (keskmise inimese kuulmine: 20Hz-16kHz)
- dünaamikaulatus: 98+dB (keskmise inimese kuulmine: ca 65dB)
- harmooniliste %: alla 0,0027% (keskmise inimese tajulävi: THD ca 10%)
- kanalite eraldatus: 103+dB (keskmise inimese taju: +/-25dB)
Te kuldkõrvad, selgitage ja harige mind meest metsast palun, mis jääb puudu ja mida annab juurde DAC-ga mängimine? Tähelepanu väärivaks ei loe selgitusi, mis rõhuvad signaali kandva algmaterjali madala taseme parandamisele. Ise ma pole elus puudust tundnud DAC-i mudimisest/parendamisest. Aga ma ei pea arvutifaile ka muusikaks ja eitan igasugust muusika signaali pakkimist. Üldiselt täitsa huvitav oleks teada, mida siis reaalselt taga aetakse? Või on see lihtsalt põlvkonna võitlusteema - vaja on alati head paremaks putitada - kes vinüüle/linte, kes nüüd arvutifailidega jändamist.
Comment