Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarikaabli läbimõõt kõlaritele?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kõlarikaabli läbimõõt kõlaritele?

Ütleks et uskumatus on praktilisem kui usk.
    DDD, jutt põhineb eeldusel et sul tuleb 220 võrgust megalt kõrgsagedushäireid ja "tavaline" juhe kiirgab neid võimendisse kus +5 juhe need antennina kinni püüab, "superjuhe" aga filtreerib need välja nagu oleks seinapoolses otsas häirefilter vahel, aga see on nii super et isegi filtrit pole vaja vaid juhe ise neelab kõik endasse. Sellise ossi saamiseks peaks võrgust mitmed kümned voldid valget müra tulema ja võimul pole eriti midagi ette võetud häirete vähendamiseks.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Häired tulevad veel läbi õhu, mobiilvõrk, wifid jne. Tavakaablel on nagu antenn, mis nad kokku korjab...
      Küsimus teoreetikutele, kas Teist on keegi ka kunagi korralikku kaablit üldse proovinud ja kui siis millist?
      Peaks vist selleteemalise täiesti uue foorumi alustama..
      viimati muutis kasutaja vasaraonu; 24 May 2011, 12:25. Põhjus: Kirjavead.

Comment

Ma küsin siinkohal "usklikelt" et mis teil koolis füüsika hinne oli? Kui mina oleksin Tallinna Polütehnikumis öelnud tsiteerides 69eyes`t "et toitekaabel on nagu antenn mis püüab õhust häireid" siis oleks mind rohelise aia taha suunatud.

Comment

Õhust tulevate häirete vähendamiseks kasutatakse kaabli varjestamist ja kui Te mind ei usu, küsige seda Polutehnikumi õppejõult hr. Vello Varemalt, rääkisin temaga ka sel teema kusagil 1,5 kuud tagasi....

Comment

Seega siis.. kui toitejuhe mõjutab siis on aparaadi sees midagi valesti.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud 69eyes poolt Vaata postitust
              Õhust tulevate häirete vähendamiseks kasutatakse kaabli varjestamist ja kui Te mind ei usu, küsige ...
              Seda usuvad, teavad ja on näinud vist kõik,
              kes vähegi võimenditega on tegelenud.
              Isegi lambi kütteahela juhe võib varjestatud
              olla, et helisignaalidele "lisa" ei kiirgaks...
              Olen ka varjestatud võrgutoitejuhet näinud,
              aga vaid militaaraparatuuril, mis tugevates
              kõrgsageduslikes kiirgusväljades töötama pidi.
              Elektroonika töötab suitsu baasil.
              Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
              Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Jutt kipub juba üsna maailmavaateliseks minema. Loomulikult kõik mõjutab kõike, kuid kõik taandub ikkagi küsimusele, kui palju on palju, kellele palju ja mis raha eest palju.
                Varjestamine muidugi alati hea, aga toitejuhtmete puhul küsiks ma siis, kui pikk osa aparaadi juurest alates peaks varjestatud olema ja kuldseid kontakte omama ? Kas korteri elektrijuhtmestiku väljavahetamisest piisab või peaks varjestus ulatuma alajaamani? Ja kui sellise liini ehitamine rahaliselt üle jõu käib, peaks ju saama huvilistele müüa hüper-super lisafiltreid või muundureid.

Comment

Esmalt postitatud D.D.D. poolt Vaata postitust
                  Tootja kirjutab seelline:
                  "The clarity of an audio signal is greatly affected by the components power supply. The theory is that an electro-magnetic field is created as electrical current flows through a conductor. This field adds distortion and noise as it comes into close proximity to audio components and low-level cables. By tightly controlling this field, the Power Plus lowers overall system noise by not allowing the field to interfere with the rest of the system."

Kui keegi teab miks seal on on erinevus, mis see "theory is that an electro-magnetic field is created as electrical current flows through a conductor" on, kirjutage palun siin. Ma ei saa aru, miks "viimane meter" teeb heli erinevus.
                  Erinevus saab olla ainult siis, kui seade, millel see kaabel taga, on tehtud kehva sisendfiltriga ja korpus kehva varjestusega, sellisel juhul võib toitekaabli ehitus natuke sedamesse tungivaid mürasid vähendada.

Sinu toodud pildid viitavad ka millelegi sellisele, et kuskil seadme see on halb varjestus ja kehvad häirete filtrid. Kuigi ossi piltide juurde oleks vaja ka infot sageduste/ajaskaala kohta.

Comment

Kui kellelgi aga igav hakkab võtke näiteks 2m kasvõi tavalist 4mm kõlarikaablit ja tõmmake varjestus peale, pange pistikud otsa ja proovige.... Tegin ise seda kusagil 10 aastat tagasi ja sealt see algas... Ega ju keegi enne niikuinii ei usu, kui ise on ära proovinud...
                    mikumakule aga vastuseks: mõjub just see viimane ots...muidugi parim variant on veel kaabel otse kilpi tõmmata, aga see peaks olema vähemalt 6 ruutmilline. Selle kohta on kunagi hästi kirjutanud inglise härrasmees nimega Russ Andrews, tema ei kasuta mitte varjestatud vaid punutud kaableid. ja seda ta ütles küll õigesti, et kõige alus ongi toide....
                    viimati muutis kasutaja vasaraonu; 24 May 2011, 12:19. Põhjus: Kirjavead.

Comment

Pimedus või mitte aga valgust võib saada ka teist pidi, omades või ise ehitades seadmeid, mis ei ole nii pirtsakad toite kvaliteedi ja toitekaabli suhtes.

Comment

Mina oleks nõus panema raha vahele ja tegema loomse katse et mitmel korral kümnest keegi teeb pimesi helil vahet kui vahetada toitekaablit?

Comment

Minu praktiline kogemus näitab, et just kallimad ja paremad seadmed on need, mis suudavad välja tuua erinevused juhtmete ja kaablite, sealhulgas ka toitekaablite vahel. Seevastu keskpäraste ja odavamate seadmetega on see palju keerulisem ja vajab tunduvalt rohkem kogemusi ja vilunud kõrva.
                          Ma ei pea vajalikuks laskuda pikematesse vaidlustesse ja usun vaid seda, mida olen oma kõrvadega kuulnud.
                          Mis aga puutub pimetestidesse, siis on neid aegade jooksul tehtud küll ja küll ja nende jaoks, kes on suutnud neid erinevusi ise oma kõrvadega kuulda, neile pole vaja enam edaspidi midagi tõestada. Teistele aga võibki tõestama jääda... Ja need kes nõuavad et teised neile pimetestis midagi ära tõestataks, ei saa tegelikult ise üldse mittemillestki aru...
                          Ole mees ja kuula ise ja kui sa seda vahet ei kuule, siis las ta olla nii, mis siis selles halba on, või miks peaks keegi ennast sellepärast halvemini tundma. Aga inimese ego on juba kord selline, et selle asemel, et oma suutmatust tunnistada, hakatakse hoopis maha tegema neid, sellega hakkama said. Kuni selleni välja, et „Kui mina ei kuulnud, siis järelikult vahet polnud ja sina ka ainult kujutad endale ette, et seal mingi vahe on...“

Comment

Njah, kunagi ühes teises foorumis, kaabli teemas olid ka need "usklikud" kõvad kiitjad aga kui tuli konkreetne ettepanek et testime, vaatame, kuulame, proovime, siis tuli mingit sarnast õhku nagu eelnevas postituses. Elame edasi teadmises, et kui ma maksin mingi asja eest palju raha, siis ta lihtsalt PEAB parem olema ja oma hinda õigustama, olenemata sellest et on olemas füüsika....jne. Edu.

Comment

Vaatamata kõigele võiks ikkagi mingi testi teha, juba mitmes kord jääb sarnane vaidluste küsimus lihtsalt õhku rippuma. Eelmiste sarnaste teemade tapmises oli ka muidugi üliagarate modede käsi mängus.

Enne aga tuleb ära pidada pikk ja keeruline vaidlus, millised peavad olema testi tingimused, et need tõesti midagi näitaksid.
                              Väga lihtne on teha sellist testi, et selle tulemused jätavad mõlemale poolele otsad lahti edasi asju vaidlustada. Eks ole olemas ka nipid kuidas testi tulemusi ühte või teise suunda tüürida.
                              viimati muutis kasutaja moi; 23 May 2011, 17:19.

Comment

Esmalt postitatud Inq poolt Vaata postitust
                                Mina oleks nõus panema raha vahele ja tegema loomse katse et mitmel korral kümnest keegi teeb pimesi helil vahet kui vahetada toitekaablit?
                                Ilmsel tuleb seal välja juhuslikkus, mitte mingi 9/10 või mõni sarnane tulemus.
                                Aga mina oleks nõus kohale tulema ja tõestust otsima.
                                Ma ei raatsi osta 200€ toitekaablit, kui sellest reaalset kasu pole. Seega keegi peaks tõestama, et kasud on sees.
                                69eyes on ilmselt nõus?

Comment

Working...
                                X