Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarikaabli läbimõõt kõlaritele?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõlarikaabli läbimõõt kõlaritele?

Ehk keegi pädevam oskab öelda, kas 2x1.5mm2 kaabel on piisav kõlaritele mis on 120W ja 150W

Kaablipikkused on 120W kõlaritele umbes 10meetrit ning 150W kõlaritele ~2meetrit

Vs: Kõlarikaabli läbimõõt kõlaritele?

Kaablitega ei tasu koonerdada.
    Korralikud bassihelid nii peenesse juhtmesse ei mahu.
    Isiklikult ostaksin 2x4mm2

Comment

Kahe meetri peal on ok, aga 10 peal võib bassile mõjuma hakata, sinna paneks 4 või 6 ruuduse. Samas odava võimu taga suurt vahet pole.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Tänud, sai lollipeaga 1.5mm2 kaablit ostetud 35meetrit ka veel
        Mis kõlarikaablit soovitate osta muidu? Võimuks Marantz SR7005 (110W to 125W per channel) Ning kust oleks soovitatav seda kaablit soetada?

Ise ostsin muidu sellise kaabli:

Comment

No teeme paar kiiret arvutust. Vase eritakistus on 16,78nRm. 10m edasi-tagasi on 20m. 20m 1,5mm2 vaskjuhtme takistus on siis 20/(1,5x10^(-6))*16,78^(-9)=0,22R. Me muidugi ei tea su kõlarite takistust, aga oletades, et see on 4 oomi, jääb sul kaablisse 0,22/(4+0,22)*100=5,2% võimsusest, ehk 120W puhul 6,24W. 2m edasi-tagasi on 4m. 4m 1,5mm2 vaskjuhtme takistus on 0,045R, mis teeb kaotsi minevaks võimsuseks 1,1%, ehk 150W puhul 1,65W. Ma isiklikult arvan, et alla 10% võimsuse kadu kaablis ei tohiks eriline probleem olla.

Comment

Esmalt postitatud funkyzone poolt Vaata postitust
            Mis kõlarikaablit soovitate osta muidu?
            taga kõlaritele 1.5mm2 on piisav. Endal on Supra classic 1.6.

Kesk+esikõlaritele soovitan midagi parem.
            vaata minu kuulutus, soovitan Silversonic ST-100 kaabel.
            viimati muutis kasutaja D.D.D.; 13 May 2011, 10:58.

Comment

Esmalt postitatud tunnus poolt Vaata postitust
              Ma isiklikult arvan, et alla 10% võimsuse kadu kaablis ei tohiks eriline probleem olla.
              Ega polegi, aga damping factor läheb ka viletsamaks.
              Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud D.D.D. poolt Vaata postitust
                taga kõlaritele 1.5mm2 on piisav. Endal on Supra classic 1.6.

Kesk+esikõlaritele soovitan midagi parem.
                vaata minu kuulutus, soovitan Silversonic ST-100 kaabel.
                http://www.elfafoorum.eu/threads/520...l=1#post387530
                Tänud, kahjuks on pakutud Silversonic ST-100 kallivõitu minu jaoks.
                35meetrit teeks hinnaga 165 Kr/ 1m kokku 5775eeku.

Comment

Mis kõlarid sinna siis lähevad - suure tõenäosusega, on sinna 1.5 piisav.
                  Ja see heli "kinni jäämine" - ühelt poolt, räägitakse 1.5 on vähe, teisalt müüakse ja kiidetakse südamerahuga 1mm2 "hi-end" kaableid.
                  Ress ise muidugi on paras tank - südamerahuks võid ju 4mm2 esikõlaritele panna.
                  -

Comment

Esmalt postitatud funkyzone poolt Vaata postitust
                    Tänud, kahjuks on pakutud Silversonic ST-100 kallivõitu minu jaoks.
                    35meetrit teeks hinnaga 165 Kr/ 1m kokku 5775eeku.
                    Kui õige saan aru, kaabel on vaja sinu kodu kino süstemidele: http://www.elfafoorum.eu/threads/538...rmaja-elutuppa

Esi+kesk kasuta ST-100, ja kui ressiver on saamal kohal kus telek, sis sul on vaja 10-15m,
                    ja taga kõlaritele panna 1.5mm2 mis juba olemas.

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
                      Mis kõlarid sinna siis lähevad - suure tõenäosusega, on sinna 1.5 piisav.
                      Ja see heli "kinni jäämine" - ühelt poolt, räägitakse 1.5 on vähe, teisalt müüakse ja kiidetakse südamerahuga 1mm2 "hi-end" kaableid.
                      Ress ise muidugi on paras tank - südamerahuks võid ju 4mm2 esikõlaritele panna.
                      Kõlarid mis lähevad on 2tk B&W FPM 5 (tagumised) 8ohm 25-120W ja 3tk B&W FPM6 (ette) 8ohm 25-150W.

Suppariks on BK Electronics XXLS400

Egas jah, huvitav kas keegi erinevust ka tajub 1.5mm2 ja 4mm2 kaabli vahel

Comment

Võimutootjad on kahjuks kitsid väljundtakistuse avaldamisel, aga damping factor mis määrab bassi täpsuse on määratud kõlari takistuse suhtega võimu ja kaabli takistusse ja viisakas süsteemis peaks see olema üle 50. 1,5mm2 juhe 10 meetri peal kaheksa oomiga annab IDEAALSE võimuga ~35, 4mm2 ~90, võimu takistus siis juurde ja peaks 4mm2 jääma 50 piirimaile, ise paneks 6mm2. Suurem kõlari takistus annab parema tulemuse ja sellepärast ongi mida korralikum kõlar seda suurema takistusega, kasutatav võimsus kusjuures pole üldse oluline.
                        Kalleid kaableid ei oska hinnata, ei ole veel keegi osanud usutavalt põhjendada mida head need teevad. Ise eelistan iga kell jämedamat kasvõi plankjuhet kui kirve hinnaga peenemat nööri.
                        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Nagu ma aru saan, tuleb süsteemi ka supakas? Siis pane see supakas lühikese kaabli otsa võimalikult võimu lähedale ja saad sealt oma täpse bassi. Madalate helide puhul ei saa ju nagunii eriti aru, kust suunast nad tulevad. Ülejäänud kõllidele peaks 10 meetri pikkune 1,5mm2 piisav olema, eriti kui nad on 8-oomised.

Comment

Ma ei tea kui õige see arusaamine on, aga hetkel on mul igatahes selline arvamus, et kõlarikaablil on lisaks eelmainit takistusele veel võimalusi kõla mõjutada küll. Näiteks induktiivsus ja häirekindlus. Häired siis selles mõttes et need pääsevad väljundi kaudu võimendi tööd mõjutama. Nii et erinevad kaablid võivad kõlada erinevalt küll, kuidas just, selle otsustab võrrand kus on võimendi, kõlar ja ka paigalduskeskkond. Võib juhtuda, et mõne kombinatsiooni puhul mõni vähem neutraalne juhe surub mingit probleemi peitu ja on seetõttu "meeldivam". Ja selle ümber siis kogu see müstika ja ussiõli lõkkele on puhutud.
                            Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                              Häired siis selles mõttes et need pääsevad väljundi kaudu võimendi tööd mõjutama.
                              Väljundi kaudu ei saa küll kuidagi kablid mõjutada võimenidt, saavad aga mõjutada negatiivse tagasiside kaudu. 90%-s võimendites on tagasiside kasutusel, algab ta muidugi võimendi väljundist.

Comment

Working...
                              X