Teade

Collapse
No announcement yet.

YAMAHA RX-V365 Kondensaatorid 6800uF to 22000uF

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

YAMAHA RX-V365 Kondensaatorid 6800uF to 22000uF

Tere,

Esmalt räägiks oma tutvustava helitehnika jutu ka ära. Nimelt on tegemist 5.1 DDigital Ressiiveriga YAMAHA RX-V365 100W RMS 4/6/8 Ohm.
    Kõlarid mis järel on:
    Center: 1200W PMPO 800W RMS 4Ohm (Tean et liiga võimsad, aga kuna olen helifanat, siis 1:1 võimu ja kõlari suhtes tekitab mu kõrvadele valu, nimelt kvaliteet)
    Front L ja R: 550W 4 way 4Ohm ovaalid
    Rear L ja R: 60W 3Ohm Muusikakeskuse kõlarid.
    Ja siis leidub seal järel veel 500W Subwoofer, mis on eraldi ise eitatud võimendiga SUBWOOFER output väljundis.

Mul on plaanis vahetada RX-V365 sees olevad kondensaatorid Jamicon 6800uF 63V - BHC 22000uF 63V vastu. Kas see on mõistlik?
    Põhjus miks vahetada tahan on selles, et ma ei pea üldse kõvasti muusikat kuulama kui display vilgub jubedalt, mida kõvemini kuulad, seda hullemini tuhmub ja seda mürtsu jääb ka nagu napiks, hakkab end nagu alavõimendama ja helisse tekib jube ragin.
    Volüümivahemik mida võimaldab: -80db - +10db (MAX +16db)
    Volüümivahemik mida kasutan: -70db - -27db (-27db on siis max mille pealt tekib tugev helimoonutus). Ragin tekib juba sisse -40 pealt.
    Päris lõpuni pole veel kunagi väänanud, naabrid hakkavad must kahtlaselt muidu mõtlema

Põhjus miks ma üldse ressiiveri lahti kakkusin on tingitud kõrgest temperatuuri eraldamisest, plaan siis seal sees olev ribiradiaator vahetada kärg radiaatori vastu ja radiaatorisse monteerida ka arvutiprotsessori jahutid 5V peale, mida saan ideaalselt ressiiverist võtta. Asi kõlarite Ohmides olla ei saa, sest isegi 1 kõlariga temperatuur tõuseb metsikult (Proovitud siis Centeriga) ja kui panen kanalid Frondi peale, et muudest heli välja ei tuleks, siis -40db pealt tõuseb temp nii kõrgele, et masin hakkab eraldama resistorides peituvat vinguhaisu, vb on see tolmust, kuid ega ma mingi põletusspetsialist just pole :P

Kui teil on muid ettepanekuid seda display vilkumise vähendamiseks, temperatuuri alandamiseks, siis võtaksin targematelt nõu ilusti kuulda, olen ka suhteliselt algaja selle peene elektroonikaga.

PS! Kui soovite pilte seadme sisust, heliväljunditest vms, siis andke aga teada.

Lugupidamisega Thomas

Re: YAMAHA RX-V365 Kondensaatorid 6800uF to 22000uF

võibolla on vilkumisele abi kui display toitele kondensaator vahele mis aeglustaks pingelangu.

Comment

Vs: Re: YAMAHA RX-V365 Kondensaatorid 6800uF to 22000uF

Kõige mõistlikum ja ka Sulle kindlasti kõige odavam on ta hoopis remonti viia...
      Näit. Speleta Akadeemia tee20

Comment

ei ole abi.vaevalt et neil on taipu kontrollimiseks 3 ja 4 oomiseid kõlareid kasutada

Comment

Tõenäoliselt vajab võimendi suuremat remonti kui lüütide vahetus, aga võib-olla on kõlarikaablid või kõlarid ise lühises. Kui mõne teise kõlarikomplektiga töötades on samad probleemid, siis tuleb ikkagi remonti viia.
          If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Vs: YAMAHA RX-V365 Kondensaatorid 6800uF to 22000uF

Esmalt postitatud llD4ll poolt Vaata postitust
            Center: 1200W PMPO 800W RMS 4Ohm
            Ära selliste numbritega siinset rahvast ärrita. 1,2kW PMPO ei ole kunagi 0,8kW RMS-i lapse suu.

Asjakohaseks infoks nii palju, et displey vilkumisest on võimalus vabaneda, kuid kondede suurendamisest abi pole (saba kinni nokk lahti jne), vajad lihtsalt võimsamat võimendust.

Comment

Ütlen kohe ära, et pole uurinud kuidas ja milliseid kõlareid sellele ressiiverile ühendada võib, aga on sul kanalid ikka õieti koormatud? Näiteks minu yamaha stereo võimendil on lubatud mõlemas kanalis üks kõlar 4-8 oomise takistusega või kõigis kõlari väljundites kõlarid 8-16 oomi. Kunagi ammu oli mul ühel sanyo stereo võimendil kasutusel 4 oomised kõlarid lubatud 8 oomiste asemel. Kõvemini mängides kuumenes võimendi tublisti ja kõik võimalikud tulukesed esipaneelis vilkusid nagu küünlad jõulukuusel. Vaikselt kuulates polnud probleemi. Teine ja tõenäolisem variant on see mida just kasutaja Rom soovitas, et aeg on muretseda võimsam võimendus.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
                Ära selliste numbritega siinset rahvast ärrita. 1,2kW PMPO ei ole kunagi 0,8kW RMS-i lapse suu.[/B].
                Vabandust et eksisin 800WRMS ja 1200WMAX oli mu PIONEERIL mille andsin sõbrale kehva kvaliteedi pärast
                Antud isend on: KENWOOD
                * Sensitivity: 90 dB
                * RMS Power Range : 50-400 Watts
                * Peak Power Handling: 1200 Watts
                * Impedance: 4 Ohm
                * Low Frequency response: 25 Hz
                * High Frequency Response: 800 Hz
                * Diameter: 12 Inch
                Manufacturer: Kenwood
                Manufacturer Part No: KFC-W3011

Antud ressiiver pole varem veel kuumaks nii läinud. Kuumaks hakkas minema sellepärast, et vahetasin kõikidel kõlaritel (internetikaablid) jämedamate audio kaablite vastu, nii nagu olema oleks pidanud. Kanalid ei saa olla ebaühtlaselt koormustatud, sest kanaleid on 5 + 2 +1
                5 kanalit: RearLR 60W(3Ohm), Front A LR 550W, Center 1200W see eelmainitud KENWOOD, mujale kanalisse panna ei saa, ressiiver lülitab end kohe välja. Ütleb "Check Chanel xxx (see kuhu pistsid)" ja vsjo.
                2 kanalit: Front B Sin on 2x 500W Subwoofrid mille tegelik RMS peaks olema 100-150W kanti, mingid hiinakad on, kuid need kanalid ei tööta kui FRONT 1 on kasutuses.
                1 Kanal: Subwoofer out, siit läheb ise ehitatud võimendisse 500W-sesse subwoofrisse heli, läbi eelvõimendi, et kaitsta tagasilöökide ja rikete eest.
                Kõik kõlarid peale REAR on 4Ohmi

Kui kusagil kanalis peaks juhtmed kasvõi valgusdioodiga lühises olema, tuvastab ressiiver selle ära ja ütleb mis kanalis lühis või rike tekkis, ma juba testisin seda, seega lühist olla ei saa. Kõlarid mängivad ideaalselt, ei ole kusagilt mingeid raginaid ja praginaid kuulda kuni kuumenemiseni.

Kõlarikomplektid siin ei loe, olgu või kodukini Philipsi omad järel, kõik mängib ilusti, ka kodukino enda järel töötavad needsamad kõlarid ideaalselt. Proovisin kõlareid ühekaupa ka kanalites ja märkasin, et isegi tühjalt küpseb, vb tuleks hoopis transid välja vahetada. Või panen suurema radika, sest seesolev radikas on nagu kuivatus rest.. hõre :S

Remonti ma seda viia ei taha, see on kulukam, tean omast käest, käisin eelmise võimendiga mitmeid kordi ja ikka nad seda korda ei saanud.

Ma igatahes proovin selle kondekate vahetuse ära, ehk isegi Transistoride, eks siis näis mis saab. Panen isegi limiteeritud tehase kõlarid järgi 100W per chanel, kui siis ka küpseb, viskan aknast välja ja ehitan ise omale võimu, pole mul seda ressiiverit ja seda pulti vajagi millepärast ma selle ostsin. Ma selline laisk loom ei viitsi volüüminuppu keerutada

Tänud et leidsite aega vastamiseks. Kõike head teile.

Comment

Enne kui midagi vahetama hakata tuleb ikka viga ülesse leida. Kui niisama igaks juhuks vahetad läheb veel kallimaks kui remondis käia.
                  Kondekate vahetus ei tee midagi paremaks, ammugi siis juba transistorite vahetus.

Comment

Kui ilma signaalita küpsetab, siis tuleb mõõta lõputransside tühijooksu voolu ja see õigeks (väiksemaks) reguleerida. Kui see ei õnnestu või pole reguleerimiseks potekat, siis leida põhjus, miks see on paigast ära läinud. Huupi pole mõtet midagi vahetama hakata. Mingi võimalus on, et on hakanud mingil põhjusel ultrahelisagedusel genereerima, kõrvaga ei kuule, aga küpsetab.

Comment

Esmalt postitatud llD4ll poolt Vaata postitust
                      5 kanalit: RearLR 60W(3Ohm), Front A LR 550W, Center 1200W see eelmainitud KENWOOD, mujale kanalisse panna ei saa, ressiiver lülitab end kohe välja. Ütleb "Check Chanel xxx (see kuhu pistsid)" ja vsjo.
                      2 kanalit: Front B Sin on 2x 500W Subwoofrid mille tegelik RMS peaks olema 100-150W kanti, mingid hiinakad on, kuid need kanalid ei tööta kui FRONT 1 on kasutuses.
                      1 Kanal: Subwoofer out, siit läheb ise ehitatud võimendisse 500W-sesse subwoofrisse heli, läbi eelvõimendi, et kaitsta tagasilöökide ja rikete eest.
                      Kõik kõlarid peale REAR on 4Ohmi
                      RTFM
                      Sinu kõlarid on ju liiga väikese takistusega. Manuali järgi kannatab 6 või 8 oomiseid. Peabki kärssama.
                      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

+16dB voluumi keerates peabki hirmsat häält tegema. Väike google otsing ütleb, et võimendi voolutarve on kah kõigest 240W ehk on hea kui kõigi kanalite peale kokku 200W väljundvõimsust saab. Tuled vilguvad sellepärast, et isegi kui võimendile endale kurjalt kuuma annad siis toide jääb nõrgaks ja ei jõua tal hinge sees hoida. Uued kõlarikaablid andsid tulemuseks võimendile veelgi suurema koormuse kuna varem piirasid peenikesed kaablid väljundvoolu mis tegi võimendi jaoks natukenegi hingamisruumi. Ühe lausega öeldes --- rohkem mürtsu tahad siis on kaks valikut: tundlikumad kõlarid või võimsam võimendi.

Comment

Kas ma loen õigesti, et oled ühendanud mingisuguse autosupaka võimu keskkanalisse? Ja kasutad madalama takistusega kõlareid kui ette nähtud?
                          Ette pannud veel autoovaalid?

Ja kõige selle juures veel kõlarid võimsamad kui võimendi (peaks olema ju vastupidi).

Helifanati mõistest oled küll valesti aru saanud..

Ma pakuks, et võim on kahjustada saanud kasutusjuhendi lugemata jätmise pärast.

Comment

Esmalt postitatud presence poolt Vaata postitust

Ja kõige selle juures veel kõlarid võimsamad kui võimendi (peaks olema ju vastupidi).

Helifanati mõistest oled küll valesti aru saanud..
                            Miks? Et lihtsam kõlareid oleks tappa rullnokkliku "helifanatinismi" tuhinas? Mitte ainult lahja võimendi ei tapa kõlareid vaid ka liiga võimas võimendi tapab samuti.

Kui nüüd neid näiteid kõrvutada "helifanatindusega" siis üks näide soovitatud võimendi/kõlari võimsuse vahekorrast (pildi all, tehnilised andmed): http://www.acapella.de/de/hornlautsp...ibur_mk_II.php
                            -superradical-

Comment

võiks panna igale kanalile bg20-ne ja kenwoodi subo jätta suboks peaks suuremad mured lahendatud olema ja hakkab asi liikuma "fanatismi" poole
                              antud elukas on tõesti 25w rms-i per kanal. 35w stereos.
                              päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

Working...
                              X