Teade

Collapse
No announcement yet.

Budget hifi elutuppa

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Budget hifi elutuppa

Mul on siis plaan osta võimalikult vähese raha eest võimalikult head kraami omale elutuppa. Elan korteris, nii et väga valjut komplekti ma endale lubada ei saa. Tulevikus plaanin oma tehnika kollektsiooni veel täiendada, nii et erinevad lisavõimalused on tervitatavad.

Mida ma tulevikuks saavutada tahan:
    - teleka häält läbi helisüsteemi lasta
    - vinüüle läbi helisüsteemi kuulata
    - NAS-ilt striimida läbi lokaalse võrgu muusikat/videot
    - tahvelarvutilt (android) striimida muusikat (videot, pilte?). Üle bluetoothi?
    - mida veel üldse tahta?

Hetkel on mul olemas vaid tahvelarvuti ja lauaarvuti (lauaarvuti on lokaalses võrgus, kuhu saan installida upnp serveri või mingi muu protokolli kaudu meediat jagada üle võrgu). Vana CRT telekas on kah, kuid mitte kauaks.

Oma ostu alustaksin AV resiiveri ja paari riiulikõralitega. Kuna mu füüsika ja elektroonika teadmised on suht puudulikud, siis küsiksin ma oma valikute kohta üle, kas need on üldse mõeldud koos hästi töötama ja kas midagi paremat võiks hoopis nende asemel leida.

Esiteks on mul siis välja valitud järgmised AV ressiiverid:
    1. Pioneer VSX-520
    Loe lähemalt: http://soundshop.ee/index.php?id=845...ioneer VSX-520

2. Yamaha RX-V371
    Loe lähemalt: http://soundshop.ee/index.php?id=136...Yamaha RX-V371

3. Yamaha RX-V467
    Loe lähemalt: http://soundshop.ee/index.php?id=843...Yamaha RX-V467

Teiseks oleks neile kõlareid juurde vaja vaadata:
    1. 2x HECO Victa 300
    Loe lähemalt: http://soundshop.ee/index.php?id=300...=HECOVicta 300

2. 2x Heco Victa II 201
    Loe lähemalt: http://soundshop.ee/index.php?id=120...o Victa II 201

3. 2x Heco Victa II 301
    Loe lähemalt: http://soundshop.ee/index.php?id=120...o Victa II 301

Minu esimesed küsimused on siis:
    - kas antud toodete puhul voldid, wattid, ohmid jms klapivad?
    - emb-kumb on overkill? Kas midagi jääb nõrgaks, midagi hakkab plärisema, miski kuumeneb üle?
    - kas sellise valikuga võib rahule jääda või tuleks kindlasti midagi muud valida?

Tänud ette abi eest.
    viimati muutis kasutaja vasaraonu; 07 m 2011, 12:53.

Re: Budget hifi elutuppa

Tere.

Minul on lihtne põhimõte, tänu sellele olen päris hea süsteemi endale väga väikese raha eest kokku saanud. Kui ei suuda osta head uut tehnikat osta kasutatult.
    Parem kellegi kasutatud hea kui uus ****. Kasutatud tehnika on umbes 50% odavam aga sama raha eest saad 100% parema tehnika.
    viimati muutis kasutaja vasaraonu; 08 m 2011, 15:30. Põhjus: Olgem viisakad.

Comment

Vs: Re: Budget hifi elutuppa

Mnjah ... samas need kasutatud on tavaliselt 5+ aastat vanad ja igast hdmi, bluetooth jms ühendused jääksid ära.

Comment

Vs: Re: Budget hifi elutuppa

Esmalt postitatud Rattlehead poolt Vaata postitust
        Mnjah ... samas need kasutatud on tavaliselt 5+ aastat vanad ja igast hdmi, bluetooth jms ühendused jääksid ära.
        hmm kui teleka ost plaanis siis ehk võiks nii juba proovida et kõik mida sa striimid ja digikujul kannad võiks ju läbi teleka olla, pigem panustada sinna. Kui just mingi paadudnud kodukino fänn pole siis kodukino ress ehk väga äge isegi pole. Kui muusika on tähtsam siis panustada ennem ikkagi võimendisse ja vähe kabedamatesse kõlaritesse. Kui aga Kodkino südamelähedane ja kalduvused sellised melomaani moodi, siis võib ka mingi kõik ühes komplekti täitsa vabalt soetada ja sellest on kuni järgmiseni siis küllalt.

Comment

Vs: Budget hifi elutuppa

tõsi, muusika on tähtsam ja surround soundi ma ei hakkagi ilmselt aretama, vaid jään stereo lahenduse juurde. aga minu jaoks on oluline mu tahvelarvuti liidestamine (kuigi ei ole kindel, kas see asja lõpuks väärt on), kuna pakub see ju nii bluetoothi kui ka hdmi liidest.

aga millist stereo võimendit valida ja miks eelistada 300 eurist võimu av ressiiverile? mis mulle on silma jäänud, on see et võimendi on lahjem 60w vs 100w, lisaks on av ressiiveril erinevad võimalused ja hd heli codec'id. muusika alla ma üle 500 kindlasti kulutada ei taha.

Comment

Ega 300€ eest midagi väga asjalikku ei saa, ei kodukinoressi ega stereovöimu. 500€ hakkab juba looma, 1k€ alates saab juba asja, mis mängib hästi. Aga ressidele kirjutatud numbrites on enamasti palju öhku - see 120 W mis kanali kohta antakse, on reeglina möödetud ühte kanalit korraga koormates, kui köik kanalid vördselt koormatud, kukub vöimsus kolinal - reaalselt on odavamad ressid 5(7)x30...50 W. Aga vöin sind lohutada, et 50 vs. 100 W on vaid marginaalsed 3 dB vahet valjuses
            Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

OK, aga mis vahe on kvaliteet võimul ja nendel odavatel. Hertsid?

Comment

Igasuguste imevidinatega stereoress, ainult hdmi on puudu:

Kuidas kõlab, ei tea kuid Onkyo hinnapoliitika on suht paigas (kui mõned DVD mängijad välja arvata).

Mis vahe on odavatel ja kallitel - mõnikord mittemidagi, enamasti võimsus ja heli ning soliidsem välimus.
                Näiteks 20W võim on enamusjuhtudel OK aga kui tuimemad ja suuremad põrandakõlarid("kummipumbad") külge panna ja kõvasti kuulata siis jääb lahjaks, võimailk, et läheb ka klippama ja lased kõlaritel kõrged läbi.
                -

Comment

Cambridge Audio Topaz seeria on väga hea hinnaga. Ei tea kuidas eestis saadavusega, aga ebay.co.uk aitab vast välja. Samuti Wharfedale (tuhat1.ee) ja Magnat (AudioCity) kõlarid. Audiocenter müüb(s) kasutatud või seismajäänud tehnikat odavalt NAD, vist ka Onkyo. Vaata sinna ka (Tallinnas Pärnu mnt. ühes hoovis).

Comment

Tundub, et mitte midagi pole ajaga muutunud
                    Aga igatahes, ehk on teile minu omaaja teema abiks: http://www.elfafoorum.eu/threads/513...ighlight=yerba
                    Ning omamoodi põnev oli ka, mis sest asjast üldse välja koorus. Ehk siis - kui lahku läksid oma nö fantaasia ja reaalsus.
                    Kui lugeda ei viitsi, siis lühiülevaade:
                    Nüüd on selle teema loomisest omajagu vett merre juba voolanud. Ning mõtlesin, et kui keegi veel selle teema vastu huvi on tundnud, siis ehk väikene teema lõpetus ka - ehk siis mis lõpuks asjast sai.Komplekt on kenasti kodus, kokku ühendatud ja mina ise asjaga väga rahul. Digibox ja DVD-mängija on läbi teleka selle komplektiga ühendatud. Peamiselt mängib kõlarites siiski raadio - sagedusel 88.8 Mhz

Aga millest koosneb:

Stereoressiiver: Denon DRA-700AE (sai otsitud pikalt mööda webipoode, aga tarneajad kippusid nädalatepikkusteks.. ning siis ühel kenal päeval astudes pooljuhuslikult läbi Kristiine keskuse elektroonikapoest leidsin selle isendi sealsest riiulist. suure meeldiva üllatusena tuli ka selle ressiiveri hind: tehti hinnaks 5500 krooni. webipoodides kipub see hind jääma 8000 krooni ligi juba... ).Kõlarid: Whaferdale Diamond 9.5, kenad heledad kasevärvi.Selline komplekt siis koorus välja. Päris erinev teema alguses kirjutatud-küsitud soovist. Ehk on sellest teemast mõnele minusugusele algajale audiohuvilisele kasugi. Ning suured tänud kasutajale Chime, kes avas mulle ukse audiomaailma avarustesse.

Comment

Rattlehead, mis siis süsteemi ehitamisest lõpuks sai? Mul on umbes sarnane kavatsus hetkel ning hea oleks teada.

Comment

Re: Vs: Budget hifi elutuppa

to:Nganasan On saadaval müügiks või ostuks ITT schaub-lorens sl-4015 %%-20 000hZ 25w -4OM Kaal 4,3Kg JA Sharp Corporatsion " Way 4 oM 35W(music 50 W).Tel.53 855 612 .Ka vahetusega olen nõus.Asuvad Tallinnas.

Comment

Working...
                        X