Teade

Collapse
No announcement yet.

Kas 2 suurt kõlli või 2 väikest ja subwoofer??

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kas 2 suurt kõlli või 2 väikest ja subwoofer??

Tere

Oleks siis selline küsimus, et kas oleks õigem osta praegustele kõlaritele (max 100W, 8 oomi) otsa subwoofer või osta 2 suurt kõlarit. Võimuks vana hea Estonia 010 eel-ja lõpp (vastavalt up-010 ja um-010),nii et sub. väljundit muidugi ei ole ja sub. all pean ikka aktiivi silmas. Kuulan muidu metalit, kuid vahel kuulan ka isa vana Jupiteriga vanu linte ja varsti saan vast ka vinüülimängija. Kõik ettepanekud oleks oodatud.

Ah jaa, unustasin kirjutada, et mul on eramaja, nii et naabrite segamise ohtu ei ole.
    F.T.W.

Lihtsam oleks 2 suurt kõlarit, vähem jamamist. Mulle meeldib rohkem kah.
    TFK Audio
    #tfkaudio
    http://www.facebook.com/tfkaudio/
    http://tfkaudio.blogspot.com/
    - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Mina eelistax just 2.1 systeemi, parem vabadus paigutada.
      kris@andmevoog.eu

Comment

ikka subwoofer juurde osta, saad täpselt nii palju bassi juurde keerata kui tahad ja kui hea supakas siis matsu ka rohkem

Comment

Kerkis peas uus küsimus: kas oleks vaja aktiiv- või passiiv subwoofrit. Estonial on küll 4 väljundit, aga aktiivne sub. oleks vist õigem. Mis teadjad asjast arvavad? Kui Estonia lõppvõim on 8 oomi, kas aktiivsubwoofer peaks olema sellisel juhul ka 8 oomine või ei oma see aktiivi puhul tähtsust? ??? Mis üldse tähendavad aktiivwoofril oomid? Endal siis eelvõim Estonia-UP-010 ja lõppvõim Estonia-UM-010.
          F.T.W.

Comment

hangi 1 UM juurde ja pane passiiv supikas. mina eelistaks kahte suurt kõlli JA supikat! 8) vaata et supikas liiga madalat ei mängiks, 40-50Hz paras. madalamaga hakkab pea valutama! ;D

Comment

hangi 1 UM juurde ja pane passiiv supikas. mina eelistaks kahte suurt kõlli JA supikat! vaata et supikas liiga madalat ei mängiks, 40-50Hz paras. madalamaga hakkab pea valutama!
              Jutt või asi!
              Subbaka idee on puudu olevat madalat otsa kompenseerida(toetada), mitte aga ülejäänud asjadest üle mängida - liiga kõvaks keeratud subbakas(jah, ma räägin sellest heast tümpsust mis siis tulema hakkab) on vale korraliku soundi kohapealt - tihtilugu mängib subbaks teised kõalrid üle, aga noh mis teha - nende omanik on asjadega rahul. Trikk selles, et siis subbakas hakkab helipilti rikkuma, mitte ei "tee seda tervikuks". Seega, kas kaks väiksemat riiulikõlarit + subbakas või kaks suurt tornkõlarit(teatud mööndustega võib variante ka teisiti varieerida). See on muusikalisest seisukohast, eriti kui tegemist on vokaal/naturaal jne edasi, "muusika-"tüüpi muusikaga.
              Filmide ja elektroonilise tingel-tangeliga(dnb, trance, ka diskotümakas) kaasnevad teised nähtused - vajalik on just tugev, mitte niivõrd sügav bass.
              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
              indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Jutt või asi!
                Subbaka idee on puudu olevat madalat otsa kompenseerida(toetada), mitte aga ülejäänud asjadest üle mängida -
                mis sulle ei meeldind?? ma ei rääkinud ülemängimisest...  :-/ arvad, et mul supikas mängib suurtest üle? eksid! suurte kõllidega koos on sound kõvasti ühtlasem, kui pisikeste käkkidega. btw, kellele ema kellele tütar, ise peab proovima kuda rohkem meeldib, sest kuulama hakkad ju ise.  

Comment

mis sulle ei meeldind?? ma ei rääkinud ülemängimisest... :-/ arvad, et mul supikas mängib suurtest üle? eksid! suurte kõllidega koos on sound kõvasti ühtlasem, kui pisikeste käkkidega. btw, kellele ema kellele tütar, ise peab proovima kuda rohkem meeldib, sest kuulama hakkad ju ise.
                  Oled Sa kunagi kuulnud mõnda head paari riiulikõlareid, et neid kohe käkkideks sõimama hakkad. Endal on juhus olnud kuulata sellised, mida pime kuulamisel kohe kuidagi riiuliomadeks pidada ei saa. Muidugi kui kuulata d&b siis küll.... osta hunnik S90 ja vähemalt kaks suppakat ;D

Comment

Selle viimatipakutud systeemiga saax kuulata padjalugusid, isegi dnb jaox m6tetu.
                    kris@andmevoog.eu

Comment

Oled Sa kunagi kuulnud mõnda head paari riiulikõlareid, et neid kohe käkkideks sõimama hakkad. Muidugi kui kuulata d&b siis küll.... osta hunnik S90 ja vähemalt kaks suppakat ;D
                      no olen kuuland päris mitmeid ja alati on teind paremat häält tornkõlar. kohe päris kindlasti. riiulikõllid sobivad surroundikateks.

igatahes s-30 või s-90 siis s-90, sest ple ju mõtet s90 ja mingi jamo riiulikõlli võrrelda. vaevalt, et teema algataja endale hirmkalleid riiulikõlle ostma hakkab.

btw "mees", kui sulle meeldib riiulikõll, kuula, ma ple sul käskind s90'd osta. mulle meeldib tornkõll+supikas ja kuulan neid.

Comment

Njah, Stosoorok me vist praegu räägime üks aiast ja teine aiaaugust . Minu väide ei olnud see, et riiulikõlarid tingimata paremad on, kui põranda omad vaid, et on olemas küllaltki palju riiulikõlareid mis suudavad konkureerida põranda omadega. Tähtis pole see, kui suur/väike see valitav kõlar on, vaid millisesse ruumi ned pannakse. mingisse 10 ruudusesse ruumi on suht mõtetu suuri torne toppima hakata (eks lõõge näkku kui eksin). Pigem korralikud riiulikõllid ja kui ikka suur soov on, et mingi "klaasi värin" ka asjaga kaasas käiks ka supakas. Kuigi kunagi, mingi 8 aastat tagasi sai isegi S30B kõllidega sellist "tümakat" tehtud, et vähe pole. Ühe keskuse kõrvaka august teise sisendisse ja mõlemalt bassid põhja. Tulemust võite ise ette kujutada ;D. Nüüd kaks suhtkorraliku torni, tämbrid nullis ja endal hea.

Comment

kle mees sa vist kuuled subwoofrist esimest korda????!!!!!!! Subwoofer pole mingi klaaside väristaja!! Hea supakas tekitab võimalikult vähe vibratsioone. Ja tornkõlareid riiulikõlaritega võrrelda pole mitte mingit mõtet, enamasti on tornid paremad. Las need riiulikõlarid jäägu ikka surround kõlariteks nagu juba eelpool öeldi.

Comment

kle mees sa vist kuuled subwoofrist esimest korda????!!!!!!! Subwoofer pole mingi klaaside väristaja!! Hea supakas tekitab võimalikult vähe vibratsioone.
                            see vibratsioon ei olene supakast. kuulamiskeskkonnast pigem. kui on näiteks vanad vene kahekordsed aknad, mille konstruktsioon pole just kiita, siis hakkab ta nii või teisiti vibreerida. kui on aga korraliku konstruktsiooniga plast või pakkettaken pole klaasiplärinat ollagi. sama asi on igasugu kapiustega. kui need on ka korralikult fikseeritud, siis igasugu plärinad võib üsna nulli lähedale saada. niiet pole vahet, mis supakas sul on. kas Jordan või KA, halva konstruktsiooniga aknaid väristab ikka ühte moodi.

Comment

Mille poolest need tornid siis ka paremad on? Ma olen kuulanud väga häid riiulikõlareid ja absoluutselt Mees-kodanikuga ühel meelel - on olemas väga häid riiulikõlareid ning kehvasid põrandakõlareid. Nt Dynaudio 52 - lihtsalt hämmastav kui hästi võib üks asi kõlada. JA PS! - ma ei räägi siin bassist, see ei ole minu võrdluses esikohal. On minu jaoks palju muid asju, mis mängivad rolli, samas aga väga paljud kipuvad ajama basside esitust segamini kõlari üldise kvaliteediga - selle põhjal võiks öelda, et kõlar, mis bassi ei mängi, on väga nadi?!!? Kus on loogika?!?! Sel juhul peaksid enam-vähem kõik dipool lahendused olema jurad, kuna mingite tüüpide arvamuse põhjal nad ei mängi hästi(bassi).
                              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                              indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Working...
                              X