Teade

Collapse
No announcement yet.

Teema "Tegijate süsteemid" arutelu

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Tegijate süsteemid!

Kustutatud
    viimati muutis kasutaja Rom; 25 m 2011, 08:40. Põhjus: läbimõtlemata väljaütlemine

Comment

Vs: Tegijate süsteemid!

Pilti ei ole näidata (ei hakka nüüd öösel kõike ritta sättima, vaja hommikul kell 5 ärgata põhitöö tarvis) aga mis mul siis on?
      Paar omatehtud võimu.
      LM3876/LM3886 ja LM4766
      Siis symAsym (transsvõim), üks lõpetamist ootav projekt samuti BJT baasil. Bassivõimuks on RecycledAMP teemast läbikäinu edasiarendus, HexFET väljatranssidel (IRFP240) aretis mis ei näe eriti soliidne välja, et seda näidata [kesta ei ole ümber]. Lisaks neile on poetehnikat , s.h. mitu vanakooli tükki: AIWA C50 / P50 eel- ja lõppvõimu paar, Dual stereoresiiver tüüneriga (ei ole aktiivses kasutuses), Sansui analoogtüüner T-505L, Sanyo CD-deck CP6150, Sansui DVD 5.1 (sisseehitatud bassivõimuga) resiiver RZ-9700AVD, lisaks PA võimud ACM-M21200 ja "eriti kollane" Omnitronic P3800, need seisavad suht niisama - ootavad kõlareid ja avaõhu kasutust nagu ka süsteemi bassikõlar.
      Kõlaritega on nadi seis - ise veel ei ole teinud nullist aga sügisel kui remont tehtud siis ehk ka aega töö kõrvalt ja proovin Visatone, või midagi sarnast, mitte väga kallist.
      Praegu on kasutada:
      PA kõlarite paar mil TheBOX madalad, 10" (aretis 3 elemendiga) 2tk madala otsa elementi, kumbgi eri sagedust esitamas, kõrgelemendi tüüpi ei oska nii kohe ütelda kuna nagu märkisin - ei ole ise neid kõlareid ehitanud!]. Kinnised kastid, mõõdud u. 1150*360*460mm
      Nende kõrval poekõlarid ELTAX Millennium 500 (heli madalas otsas on meeldiv kuid kõrged on saast!).
      Bassiesituse eest seisab hea ACMaudio SRP115SE aktiivne, bandbass kastis 15" woofer mis enamus [hetkel kasutan vähe kuna remont on pooleli] aega mängib 1-2W võimsusel (rohkem kõrvad ei kannata).

Ega nagu ei olegi midagi mille üle peaks uhke olema, et oi, näe kus mul ülikõva tehnika - kui päris isiklik elamine olemas, eks siis saab mõtelda (kui huvi siis veel on).

E: huvi pakub hoopis Visaton Starlet või sarnane, teemas märgitud Experience esimeseks projektiks kirves...
      viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 25 m 2011, 01:01.
      -superradical-

Comment

Administratiivne jutt: Katsuge esmaspäeva hilisõhtuks (+ paar päeva lisaks) teemassepuutuvad muud jutud siin ära arutada, siis võtaks selle kokku, et teema puhtam püsiks.

Ettepanek arutlemiseks: teema kaheks - Minu süsteemid = ostetud seeriatoodang ja Tegijate süsteemid = ise- või kellegi teise tehtud üksikeksemplarid või väikeseeriad.
        viimati muutis kasutaja Scott; 27 m 2011, 06:16. Põhjus: (+ paar päeva lisaks)
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

Comment

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Tegijate süsteemid!

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
          Kahju!
          Tegelikult on siitki foorumist üks mu näputöö läbi käinud aga vaevalt seda keegi minuga seostada oskab.

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
            Ettepanek arutlemiseks: teema kaheks - Minu süsteemid = ostetud seeriatoodang ja Tegijate süsteemid = ise- või kellegi teise tehtud üksikeksemplarid või väikeseeriad.
            Nõus.

Minupärast võib ka kõik ühes olla, aga 2 eraldi teemat poleks paha. Igaüks peaks saama kirjutada ja muljetada - olgu tal siis korralik audiofiili süsteem või siis telefon koos originaal nööpidega. :3
            Estonian SPL & Sound
            @gargru

Comment

Mõttetu teemat pooleks lüüa - kui mõni treib ise kastid ja ostab poe võimu - mis siis saab?
              Õige oleks lihtsalt teema pealkiri ära muuta - "Foorumi kasutajate süsteemid" vms. - siis oleks ka osa läbust ära jäänud.

Pealegi osa tegijaid, teeb õnneks oma projekti kohta päris eraldi teema - neid on kül vähe kuid mõned ikka on.

(...mitte ei kuuluta, et keegi-kuskil-midagi-privaatselt teeb ja tegijad on kutsutud so what? - kui on privaatüritus, mis tast siis "NB!" reklaamida?)
              -

Comment

pooldaks ise ka seda nime muutmisat. tegijaid on igasuguseid ju, kehvi kuid ka häid, aga ikkagi tegija.
                Augusti lõpuks peaks olema oma süsteem ka paigas ja komplekteeritud. Eks siis eputan ka mida mul pole
                päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

Esmalt postitatud vahurkiv, erx poolt Vaata postitust
                  Teemasse lisada oma audiosüsteemi kirjeldus ja mõned pildid. Võib rääkida muljetest ja muust sellisest.

Pildid PEAVAD olema õigetes mõõtmetes. Muidu kuuluvad kustutamisele.

Teiste süsteeme siin teemas ei hakka kommenteerima. Las jääb võimalikult puhtaks.

Postitused stiilis "sain omale uue kassettmaki" kuuluvad samuti kustutamisele.

Erx, moderaator.
                  Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
                  Mõttetu teemat pooleks lüüa - kui mõni treib ise kastid ja ostab poe võimu - mis siis saab?
                  Õige oleks lihtsalt teema pealkiri ära muuta - "Foorumi kasutajate süsteemid" vms. - siis oleks ka osa läbust ära jäänud.

Pealegi osa tegijaid, teeb õnneks oma projekti kohta päris eraldi teema - neid on kül vähe kuid mõned ikka on.

(...mitte ei kuuluta, et keegi-kuskil-midagi-privaatselt teeb ja tegijad on kutsutud so what? - kui on privaatüritus, mis tast siis "NB!" reklaamida?)
                  Jätaks siis selle üheks teemaks, kus igaüks kirjeldab oma kasutuses olevat helisüsteemi. Omatehtud projektile teeb oma teema, kus teised saavad ka kommenteerida, küsida ja soovitada. Nii ei muutu projektiteema laialivalguvaks ega hakituks. Aga omatehtud süsteemidele võiks olla samuti oma stickyteema, kus oleks komplekti lühikirjeldus koos lingiga põhiteemale.

Tegijate süsteemid nimetaks Foorumikasutajate helisüsteemid, et segadusi vähem oleks. Või on kellelgi parem variant soovitada?

Mode
                  viimati muutis kasutaja Scott; 26 m 2011, 07:53.
                  73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                  ATiP1pN4XeM

Comment

Vs: Tegijate süsteemid;

Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
                    Tegijate süsteemid nimetaks Foorumikasutajate helisüsteemid, et segadusi vähem oleks. Või on kellelgi parem variant soovitada?
                    Olen käinud aegajalt seda teemat vaatamas lootuses leida midagi huvitavat.
                    Aga siin on ainult juttu akustilise müra tekitamisest.

Tegijate (töötavate) süsteemide all võiks ju olla ka natuke laiema teemavalikuga tutvustusi.

Üle kogu neti otsides on vähemalt minu jaoks põhiline probleem et saad tuhandeid kirjeid
                    Kuidas teha ????
                    ja nende seest leida seda
                    Kuidas teha !!!TÖÖTAV on üsna raske.

Kuidas leida seda "Mina tegin nii ja ta TÖÖTAB" ?

Comment

Pakuksin välja sellise lahenduse:

Huviliste audiosüsteemid Varia - Hõlmab nii sidumeid DIY ja seeriatoodangust kui ka tööstuslikke täiskomplekte.

Huviliste audiosüsteemid DIY - Hõlmab ainult kodukootud&mittetööstuslikke väikeseeriaid.

Audiosüsteemid Pro - ehk siis nagu pealkirigi ütleb - ainult profitehnika(PA,Stuudio jmt)

Viimase võib muidugi ka ära jätta...?
                      Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Miks viimane ära jätta?
                        Mind näiteks ei huvita väiksed lairibad vaid just soovin näha PA tehnikaga seonduvat.

Comment

Olen A.R. nõus. Poest ostetud võimendi olgu ta kallis, või odav, paremat heli hakkavad tegema ikka peale mudimist. Sama on kõlaritega ja CD-ga. Sound peab olema selline ( vähemalt minu jaoks)- kerge, avar, et oleks sügavust- see tähendab lavatunnet,mitte väsitav, dünaamiline, lainetab, aga mitte igav ja ühtlane , et oleks kõik pillide helid üheaegselt kuuldavad, väga musikaalne( ei analüüsi,kas bassi on palju,või vähe, kas kõrgeid on palju, või vähe- tahaks lihtsalt kuulata. Tavaliselt odavad ja ka paljud kallid süsteemid mängivad lihtsalt sagedust, helipilt on sein, bassiosa-rasvane,kõmiseb, vokaal kaob pillidesse. Ja et saaks sellest negatiivist üle peab olema DIY.Rõhutan-see on Minu nägemus heast helist,sest kindlasti mõnel teisel on oma nägemine sellest asjas- seda näitab väga hästi foorum.

Comment

Vs: Teema "Tegijate süsteemid" arutelu

? olen küll algaja ja vb. seetõttu AP jutust ei saa aru -
                            poetoodang, on samuti kellegi
                            (enamasti inseneride poolt, kes omavad tasemel kuulamise ja testimisvõimalusi - ei räägi 200€ "jamahadest")
                            poolt "DIY" korras tehtud - äärmiselt kummaline väita, et hea olemiseks peab DIY olema.

Lisaks väide, et "vokaal kaob pillidesse" - kui see vokaal "vägisi" välja kistakse kohast, kus ta tegelikult ei domineeri ning samas sarjatakse "sirget" taasesitust - kas siis pole tegemist lihtsalt moonutustega, mis hi-fi-ga kuidagi ei samastu.

Lisaks 2 kommentaari tegija (1000€ ? - Audio 24 väide) produktile:
                            Hingele ei andnud rahu ja kakkusin siis täna ... kõlarid lahti et lähemalt uurida milles kala on. Põhimõtteliselt võib tõesti selle BG20 minema visata, sest selle moondunud servad painduvad läbi nagu see lõdviku osa. Ja see möks mis peaks membraani jäigemaks teinud siiski seda ei tee minuarvates vähemalt. Sest see asi paindub ikka mõnuga läbi. Põhimõtteliselt olen ostnud enam vähem välimusega kõlarikatted ja Diebsi kõrgsageduselemendid, terminalid. Sest kast ise ei ole midagi väärt, sellle koostekvailteet on tegelt alla arvestus ja ära möksitud sellise silikooniga mida ei tohkiski kõlariehituse juures kasutada, mis tõenäoliselt on ülihalvasti mõjunud elemendile.
                            Võtan kõik oma sõnad tagasi mis ma nende kõlarite kohta kirjutanud olen. Jutu järgi pidi tegu olema horn loaded kõlaritega aga niipalju kui ma hornide kohta lugenud nüüd olen siis pole midagi nended mis meenutaks horne.
                            Tegu täiesti tavaliste inverter kõlaritega
                            Vaiksel kuulamisel oli täitsa hea, natuke helitugevust peale keerates hakkas kõrgem ots kriiskama, tweeter ja ülevalt lõikamata lairiba kohe üldse kokku ei sobinud, bass kippus kumisema ja oli umbne (nendel kõlaritel oli ava suunatud põranda poole).

Kole oli veel see, et immutamise tagajärjel oli elemendi koonus lainetama hakanud, servast koguni oli lainetus mõne millimeetri ulatuses sisse- ja väljapoole!

Sama raha eest oleks saanud too hetk näiteks Audese 146 kõlarid ... niiet kõik pole kuld, mis DIY.
                            -

Comment

No kas on mõtet hetke ajendil tekkinud viha välja valada siin ja hakata vana arutatut teemat uuesti üles võtma? Better sleep on it
                              TFK Audio
                              #tfkaudio
                              http://www.facebook.com/tfkaudio/
                              http://tfkaudio.blogspot.com/
                              - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

...mul pole mingit isiklikku viha - lihtsalt kui inimene tõsimeeli räägib poekaubast kui mingist "jamast" ning ise samas toodab kaheldava väärtusega asja ... kas siis peaks viisakalt vait olema või mitte?

Mul endalgi 3 paari "DIY" kõlareid ostetud niiet küsimus pole selles. Lihtsalt väide, et poekraam on jama ja DIY "õige" - ei saa kuidagi nõustuda.
                                -

Comment

Working...
                                X