Muusikat kuulan stereos ja läbi stereovõimendi, filme vaatan läbi kodukinoressiiveri ja üldjuhul DTS-HD ja Dolby True HD kodeerituid. Probleem tekkis sellega, et nii ressiiveri kui ka stereovõimendi järel on samad kõlarid. Praegune lahendus näeb välja nii: Blu-Ray'st tuleb HDMI ühendus ressiiverisse, samuti tuleb Blu-Ray playerist L/R analoog signaal RCA pidi stereovõimendi sisendisse 1. Stereovõimendi sisendisse 2 tuleb signaal ressiiveri pre-out väljundist. Ehk siis kui vaatan filme, peavad olema nii ressiiver kui stereovõimendi sees, esikõlareid võimendab stereovõimendi, kesk-tagumisi ressiiver. Muusikat kuulates aga jookseb signaal rca'd mööda otse stereovimendisse. MInu silmis on antud lahenduse probleemesed või siis lahtiseletamata kohad järgmised:
1) Kodukinorežiimis võivad ressiiveri ja stereovõimendi vahel tekkida helis viited(delay)?
2) Kas heli tees esineb mingeid ebasobivusi sisendtakistuste vms osas?
3) Stereovõimendil peab sättima volume alati kindla asendi peale, et kõlarite vaheline tasakaal säiluks.
Kas on ideid/kommentaare antud lahenduse kohta, mida muuta?
Oli ka mõte kaotada analoogühendus blu-ray ja stereovõimendi vahelt, kuid minu kõrvale tundub, et ressiiveri pre-outist tulev signaal pole enam sama, mis mängijast tuleb. Võimalik, et DACid erinevad ressiiveris ja blu-rays.
1) Kodukinorežiimis võivad ressiiveri ja stereovõimendi vahel tekkida helis viited(delay)?
2) Kas heli tees esineb mingeid ebasobivusi sisendtakistuste vms osas?
3) Stereovõimendil peab sättima volume alati kindla asendi peale, et kõlarite vaheline tasakaal säiluks.
Kas on ideid/kommentaare antud lahenduse kohta, mida muuta?
Oli ka mõte kaotada analoogühendus blu-ray ja stereovõimendi vahelt, kuid minu kõrvale tundub, et ressiiveri pre-outist tulev signaal pole enam sama, mis mängijast tuleb. Võimalik, et DACid erinevad ressiiveris ja blu-rays.
Comment