Teade

Collapse
No announcement yet.

Stereo ja kodukino ühildamine - ideid?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Stereo ja kodukino ühildamine - ideid?

Muusikat kuulan stereos ja läbi stereovõimendi, filme vaatan läbi kodukinoressiiveri ja üldjuhul DTS-HD ja Dolby True HD kodeerituid. Probleem tekkis sellega, et nii ressiiveri kui ka stereovõimendi järel on samad kõlarid. Praegune lahendus näeb välja nii: Blu-Ray'st tuleb HDMI ühendus ressiiverisse, samuti tuleb Blu-Ray playerist L/R analoog signaal RCA pidi stereovõimendi sisendisse 1. Stereovõimendi sisendisse 2 tuleb signaal ressiiveri pre-out väljundist. Ehk siis kui vaatan filme, peavad olema nii ressiiver kui stereovõimendi sees, esikõlareid võimendab stereovõimendi, kesk-tagumisi ressiiver. Muusikat kuulates aga jookseb signaal rca'd mööda otse stereovimendisse. MInu silmis on antud lahenduse probleemesed või siis lahtiseletamata kohad järgmised:
    1) Kodukinorežiimis võivad ressiiveri ja stereovõimendi vahel tekkida helis viited(delay)?
    2) Kas heli tees esineb mingeid ebasobivusi sisendtakistuste vms osas?
    3) Stereovõimendil peab sättima volume alati kindla asendi peale, et kõlarite vaheline tasakaal säiluks.

Kas on ideid/kommentaare antud lahenduse kohta, mida muuta?
    Oli ka mõte kaotada analoogühendus blu-ray ja stereovõimendi vahelt, kuid minu kõrvale tundub, et ressiiveri pre-outist tulev signaal pole enam sama, mis mängijast tuleb. Võimalik, et DACid erinevad ressiiveris ja blu-rays.

Vs: Stereo ja kodukino ühildamine - ideid?

Parem, ku sa kirjutad sinu täpne mudelid (BD-mängija, ressiver, kõlarid)

Mul on praktiliselt saama pilt - olemas ressiver ja stereovõimendi. Ressiverist võtan mitte pre-out, aga Zone2 (seal ei ole AV-eelvõimendi (ning DSP) signaali teel).
    Kõlarid: mul olemas 2 paarid, aga tahan osta kõlariswitch. Kõigeparem mis leidsin - http://www.beresford.me/PP/TC2D7220_AUDIO_ROUTER.html
    Kui sul on ainult üks kõlaripaar, sis sellega switchiga sa võid valida ressiver või stereo võimendi.

Kuidas heli on parem - keegi ei tea: proovi ise sellised ühendused
    BD->HDMI->Ress->Zone1/2 (REC OUR / mis veel?)->Stereovõimendi CD
    BD->RCA->Stereovõimendi AUX

ja lihtsalt vali CD või AUX Stereovõimendil = A/B test, kus sa võid võrdlema kes mängib parem - AV DAC või BD DAC.

Comment

Esmalt postitatud Siiasinna15 poolt Vaata postitust
      1) Kodukinorežiimis võivad ressiiveri ja stereovõimendi vahel tekkida helis viited(delay)?
      Ülima töenäosusega see probleemiks ei ole, kui kino vaatamisel stereovöim ressi pre-oudis on.

2) Kas heli tees esineb mingeid ebasobivusi sisendtakistuste vms osas?
      Ei, kuna sterevöimu sisendtakistus on reeglina üle 10 kOhm

3) Stereovõimendil peab sättima volume alati kindla asendi peale, et kõlarite vaheline tasakaal säiluks.
      Pole ju eriti raske seda asendit meelde jätta vöi kasvöi mingi (kergestieemaldatav) märge vol. nupu juurde teha

Oli ka mõte kaotada analoogühendus blu-ray ja stereovõimendi vahelt, kuid minu kõrvale tundub, et ressiiveri pre-outist tulev signaal pole enam sama, mis mängijast tuleb. Võimalik, et DACid erinevad ressiiveris ja blu-rays.
      An. ühendus stereo vöimu ongi antud juhul möttetu, kui blu-rayd CD-de kuulamiseks ei kasuta. HD heli an. ühendusest blu-ray plaadi puhul ei tule nagunii "tänu" koopiakaitsjatele.
      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Minu soovitus: osta parim stereosüsteem, mida saad endale lubada ja kino vaata stereoheliga.
        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Dialoogil baseeruvate väärtfilmide ja enne 80-ndaid ajastust filmide kohta hea soovitus, aga kaasaegsete maailmapäästmisfilmide juures annab surraund päris immersiivse efekti. Seega nii hea stereo, kui vähegi vöimalik, kuhu ühendub tagasihoidlikum ress kodukino protsessoriks ja surraundköllide toimetamiseks, on minu arvates hea kompromiss.
          Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Variant on osta uus stereovõimendi, millel on lõppvõimendina kasutamise võimalus.
            Nagu näiteks sellel Marantzil (power-amp direct funktsioon) http://de.marantz.eu/en/products/283/pm7004/

EDIT: See point, et ressiiveri DAC on üsna viletsake jäi kahe silma vahele.
            Siis oleks mõistlikeim variant vajadusel raha juurde koguda, olemasolev ressiiver ja võimendi maha müüa ja osta uus ressiiver, mis on ka muusikakuulamiseks sobiv...
            viimati muutis kasutaja Anti112; 14 m 2011, 16:43.

Comment

Re: Vs: Stereo ja kodukino ühildamine - ideid?

Ressiiveriks HK AVR-255 ja kõlarid kõik HECO METAS XT seeriast. Praegusel hetkel on 3.1 setup, keskkõlar läbi ressiiveri, frondid pre-out kaudu lõppvõimu küljes ja aktiiv subwoofer samuti ressiiveri pre-out'ist. Stereopildiga on rahul, üllatavalt täpne ja "soe" heli minu kõrvadele. Mis aga puutub kodukinosse, siis on hetkel tõsine pettumus. Mäletan vanast ajast/süsteemist, et efektid oli selged, ja keskkõlarist tulevat "juttu" oli selgelt kuulda. Praegu aga jäävad dialoogid ebaselgeks, keskkõlar oleks kui tagaplaanil. NB! Testtooniga on nivood kõrva järgi paika aetud.Ja meedia, mida mängin, on DTS-HD kodeeringuga.

Comment

Working...
              X