Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Esmalt postitatud Sonic poolt
    Mina väitsin, et teatud tasemest alates personaalarvuti ehk siis lauaarvuti ei kõlba mahamängijaks ehk pleieriks, mis on enne eelvõimendit.
    Naim HDX on samuti miniITX platvormile ehitatud spetsialiseeritud personaalarvuti. Kui ei usu, siis pilt (lehekülje all löpus): http://www.areadvd.de/hardware/2010/...s_stereo.shtml. Pildil on näha SSD ketas, optiline kettaseade, RAM, kaks ATA pesa, SATA kaabel, COM port, impulsstoiteplokk, toroidtrafo (ilmselt analoogosa toide), ja hunnik mittestandardseid skeemiplaate. Vöin kihla vedada, et suudan sama hea tulemuse 5, kui mitte 10, korda odavamalt saavutada - miniITX arvuti ca 300€, kustomiseeritud Linux, korralik DAC ja sellele oma reguleeritud toiteplokk. Ei mingit maagiat. Tösi, 3mm valatud alumiiniumist korpus läheks kalliks, aga alternatiive on

Darwinistlikult väljendudes - olud on muutunud, arvuti ja digi on tulnud selleks , et jääda ning söönud end sisse sinna, kus vanasti neid kahtlustadagi ei osanud. Meil on kaks varianti - kohastuda vöi välja surra
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust

Ei näe küll sõnagi mingist "teatud tasemest", sry.

"Korralik" tähendabki juba teatud taset.
      "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
        "Korralik" tähendabki juba teatud taset.
        ... ütleb mees kes omab lausa kahte raugastunud windowsi ning mitte ühtegi installitud helikaarti. Ja siis küsitakse kuidas vinüüle salvestada kõvakettale.

Kisub keset sügist aprilliks juba...
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt Vaata postitust
          Vöin kihla vedada, et suudan sama hea tulemuse 5, kui mitte 10, korda odavamalt saavutada - miniITX arvuti ca 300€, kustomiseeritud Linux, korralik DAC ja sellele oma reguleeritud toiteplokk. Ei mingit maagiat. Tösi, 3mm valatud alumiiniumist korpus läheks kalliks, aga alternatiive on
          No sel juhul teeks hoopiski sinuga diili. Eestis maksab Naim HDX SSD 5875€. 10 korda odavam oleks siis 587.50€. Loodan, et kõik Naimi funktsioonid säiluvad?

... ütleb mees kes omab lausa kahte raugastunud windowsi ning mitte ühtegi installitud helikaarti. Ja siis küsitakse kuidas vinüüle salvestada kõvakettale.
          Loe palun uuesti minu postitust, kirjutasin "korralik audiosüsteem". Arvuti aga sinna ei kuulu.
          viimati muutis kasutaja Scott; 14 m 2011, 05:51. Põhjus: 2 kokku
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Oleme täpsed - sinu arvutid sinna ei kuulu.
            Konfutsius

Comment

Sonic,
              sa vajad välist USB daci, nii lihtne see ongi.
              Ükskõik mis arvutit sa kasutad, USB väljund on USB, DA konverteerimine peab toimuma välisel DA konverteril, mitte õnnetul $1 chipil mida läpakad kasutavad.
              Ehk siis, hangi korralik usb DAC, ühenda see dac arvutigas usb juhtmega, ja sellelelt dacilt võta analoog signaal mille topid oma Mark Levinson või Krell võimu, sa ju kasutad AINULT parimat, kas pole?

Comment

Oleme täpsed - sinu arvutid sinna ei kuulu.
                Jah, minu arvutid kohe kindlasti ei kuulu. Aga mis me siin ikka vaidleme, kui kedagi rahuldab audiosüsteem, mis põhineb arvutil, siis olgu pealegi.

Comment

Kuid tänased arvutid pole enam ammugi sellised nagu sinu varamus leiduvad ("vanem Win 95 ja uuem muidugi W2000"), seega soovitaks rääkida asjadest millega on kogemus. Olen lausa mõõtnud toitemürade koostist ja hulka erinevatel toiteplokkidel koos arvutitega ja ei nõustu enam pidama mõistlikuks jutte liigmürasest toitest ja veel vähem on mõistlikud jutud PC sobimatusest kvaliteetse heli esitamiseks. Kui see oli kunagi nii siis praegu enam mitte.
                  Tänapäeva HiRes helid käivad kõik eranditult läbi arvutite, ka need mida siin just D.D.D linkis. Kõik SACD'd ja DvdAudiod toodetakse arvutite kaasabil. Kas need on seepärast kõlbmatud? Varasemad Sonicu postitused seda ei väida...
                  Mõõtmine on tore asi, kogemus jällegi teine. Olen püüdnud eksperimendi korras oma üpris korraliku heliga D-klassi võimendit (Tripath) toita tänapäevasest arvuti toiteplokist, aga paraku rikkus see heli üsna põhjalikult. Samas on tõepoolest olemas ka korralikke SMPS toiteid, mida ka audiotehnikas kasutatakse. Võimalik, et väga kallid DIY arvutitoited on ka piisavalt vaiksed, neid pole proovind. Aga siinkohal head uudised lõpevad. Sellepärast, et üks asi on (arvuti)toide kui niisugune ja teine asi on arvutitoide, mis toidab töötavat arvutit. Selle koormuse iseloom on selline, et see tekitab paratamatult toitesiinile laia spektriga müra. Nii et kui see toide peab toitma kaarti, mis asub arvutis, siis no deal.
                  Naimi mängutoomine on selles mõttes demagoogia, et kui seda pilti lähemalt vaadata paistab sealt 2 toidet - SMPS mis ilmselt digidomeeni toidab ning vana hea lineaarne, mis ilmselt toidab analoogosa. Nii tehakse kõik viisakamad tänapäevased riistad, kus nii digi kui ana ühe korpuse all koos peavad elama. Ja sealjuures nende seadmete digiosa tarbimine on murdosa võrreldes arvuti tarbimisest (loe: häirete tekitamise võimest).

Samuti on demagoogiline antud kontekstis väita, et tänapäeva heli toodetakse arvutis. Jah, toodetakse, kuid protsessing käib digidomeenis. Meie väike diskussioon on minuteada käinud selle üle, et sellesama arvuti sees see heli digist analoogiks keerata ja mis piirangud siis tekivad.

Ega ma suurt mõtet jätkata ei näe. Minu (puristlik?) seisukoht jääb selliseks, et arvuti on jube mugav ja abiks seade oma plaadikogude hoidmiseks ja mahamängimiseks, aga arvuti ja DAC-i vahel võiks olla (ja mul ongi) tükk tühja maad ja seal vahel soovitavalt optiline kaabel, et oleks elektriline lahtisidestus. Osadel dac-idel on tegelikult ka muud sisendid lahti sidestatud. Ja helikaardid, mida ma olen testinud, ei ole seni end heast küljest näidanud võrreldes minu kuuldud väliste dac-idega või ka dac-i sisaldavate receiveritega.
                  Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
                    Ehk siis, hangi korralik usb DAC, ühenda see dac arvutigas usb juhtmega, ja sellelelt dacilt võta analoog signaal
                    Kas koaksiaal digikaabliga ei saa ühendada?

Comment

Sonic,

arvuti helikaardid pole disainitud Hi End heli jaoks, nad on designtud MSNs ja Skypis mõmisemiseks.

Kui Sa tahad kvaliteetset audiot arvutist, siis sa ei pääse välisest DACst, kui kasutad läpakat, kui kasutad 'lauakat' siis pead ikkagi omama tipp tasemel 'sound kaarti' see tava rämps mis on komplekteeritud arvutitega on mõeldud MSN ja Skypis jutu rääkimiseks. Palun usu mind, Sonic! ma kasutan läpakat FLACi taasesituseks, aga ainult USB välist heli kaarti kasutades..

Sonic, anna mulle 5 min, teen foto et asi lihtsamine arusaadav oleks

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                        Kas koaksiaal digikaabliga ei saa ühendada?
                        Saab ikka, kui su arvutil on vastav väljund NING dac-il vastav sisend. Kolm varianti ongi pmst, TOSLINK ehk optiline, S/PDIF ehk koaksiaal ning USB. Esimese kahe peal liigub põhimõtteliselt sama digitaalsignaal, lihtsalt erinevalt edastatud. USB-i peal on teised, keerulisemad mängud. NB! USB-i ribalaius on piiratud ning 96/24 ja muud uhkemad resolutsioonid ei pruugi sealt läbi mahtuda!
                        Minu dac toetab näiteks kõiki kolme, aga USB kaudu kuni 48Khz/16bit. Muidu läheb 96Khz ja 24 bitini.
                        viimati muutis kasutaja redart; 12 m 2011, 22:32.
                        Toidan trolle!

Comment

see hõbedast karva jublakas on ´USB DAC, ehk siis digi väljund arvutist.
                          Need bitid rändavad välisesse DAC 1 ja 0 kujul, mingi data pole kadunud. Digital konvertertimine analoogiks toimub selles väikses jublakas. Selle väikse jublaka eelis läpaka kõrvaklapi väljundi ees on järgmine: välisel Digi to Analog konverteril on parem toide, ta kasutab enam vähem aksepteteeritavaid op ampe (mitte ühte pisikest õnnetutud chip, mida KÕIK läpakad kasutavad. parematel DAC on reguleeritud toide.
                          "Ainult parim on minu jaoks hea' inimese jaoks on see ainus võimalus saada arvutist hea signaal, tõtt öeldes mitte halvem kui Wadia või Accuphase tehnika puhul. Osta hea DAC ja naudi!

Redart, mis DACi kasutad, palun?
                          viimati muutis kasutaja Scott; 13 m 2011, 05:41. Põhjus: 2 kokku

Comment

Vs: Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Seal teksti sees oli tegelt link, kui hoolega vaadata Beresford Caiman (gatorized). http://www.beresford.me/PP/Caiman__DAC.html

Toidan trolle!

Comment

redart
                              Kuna küsimus on "kuidas salvestada" ja pakkusin variandiks PCM1791A DACile sama tasemega ADC kasutamist siis ei saa nagu väita et Naimi mängutoomine oleks demagoogia. Naim on ju see seade mida soovitakse kuulamiseks kasutada.

Ma võin homseks panna välja Juli@ ADC analoogsisendi salvestise ilma sisendseadmeta, sellest saavad siis huvilised puurida ja uurida kas või mis mürad selles leiduvad - ehk siis kas tõesti arvuti toide põhjustab mingeid probleeme. Võin teha ka spektraalanalüüsi pildi sellest mismoodi mina seda signaali näen. Teen selle arvutis milles on Kontron miniITX emaplaat, toiteks 230W AcBel, helikaardiks viimase versiooni Juli@. Kuna teine kaart on PowerMac G5 peal kus muide on samuti AcBel toiteplokk siis võin ka sellel teise faili salvestada.
                              Et asi oleks huvitavam siis võiks näiteks tehnofriik teha samasuguse salvestise oma Lexicon USB seadmega ning saaksime võrrelda. Kui ta nõus on. Arvan et minutist võiks piisata? Või on sul redart võimalk seda teha?

Võibolla lisab see mõne kogemuse mürade kohta kellegile, miks mitte ka mulle.
                              Konfutsius

Comment

Naimi mängutoomist laitsin sellepärast, et tema konstruktsioon, mis kaane alla vaadates paistis, ei olnud tavaarvutile omane, sealt paistis, et on kasutatud pigem hifi tehnikale omast disaini toite osas. Näpu ja ... võrdlus.

Sa pead silmas "vaikuse" salvestamist? Ma olen üsna veendunud, et seal on pilt ilus, mis tast vaadata. Vahe tuleb sisse reaalse, keerulise signaaliga.
                                Toidan trolle!

Comment

Working...
                                X