Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Esmalt postitatud Sgrafito poolt Vaata postitust
    aga mis se Naim HDX siis on ... kah ju arvuti keskmisest parema helikaardiga ja tehases installitud softiga
    Tehke mulle lollile nüüd selgeks, milleks mulle veel kolmandat arvutit, kui Naim HDX on ju arvuti ja mul kijutuslaua all ka üks arvuti olemas (üsna vana muidugi).

Esmalt postitatud aleksander peterson poolt Vaata postitust
    E-mu 0404
    Furutech ADL GT40 - kas see on ka midagi taolist?
    viimati muutis kasutaja Scott; 02 m 2011, 06:53. Põhjus: 2 kokku
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Vs: Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

kui selle Furu manualist õigesti aru saab siis ... USB kaabliga see karbike lauaall oleva arvuti külge, arvutis määrata input deviceks see liides (ehk siis furutec) mõni audiosalvestus/töötlus tarkvara (näiteks eelpool mainitud tasuta Audacy) käima seal REC ja nõel plaadile (furu ja plaadimängija peaks ka loomulikult ühendama), peale ühe poole sissemängimist lood eraldi failideks lõigata ja siis võib need failid juba üle kanda kasvõi selle naimi sisse kuskohast neid siis maha mängitakse (saab maha mängida ka sellestsamast arvutist sellesama furuteci kaudu)

Comment

Esmalt postitatud jyrr poolt Vaata postitust
        Kui "eesmärgiks oleks maksimaalne kvaliteet", siis kuidas seda kvaliteeti antud juhul mõõta?
        Mõõta ehk ei saa, aga võrrelda sellega, mis otse grammarist tuleb, küll.
        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

eelnevale lisaks ... kui eesmärgiks on maksimaalne kvaliteet ja finants kaasa tuleb siis võibolla hoopis midagi selle tootja valikust http://www.digitalaudio.dk/

Comment

Esmalt postitatud Sgrafito poolt Vaata postitust
            kui selle Furu manualist õigesti aru saab siis ... USB kaabliga see karbike lauaall oleva arvuti külge, arvutis määrata input deviceks see liides (ehk siis furutec) mõni audiosalvestus/töötlus tarkvara (näiteks eelpool mainitud tasuta Audacy) käima seal REC ja nõel plaadile (furu ja plaadimängija peaks ka loomulikult ühendama), peale ühe poole sissemängimist lood eraldi failideks lõigata ja siis võib need failid juba üle kanda kasvõi selle naimi sisse kuskohast neid siis maha mängitakse (saab maha mängida ka sellestsamast arvutist sellesama furuteci kaudu)
            Mulle tundus see Furutech olevat üks odav all-in-one seade. Aga küsiks siis nii, et millest siin ahelas kvaliteet kõige rohkem sõltub? Digisignaali analoogiks muutmisel on küll DAC-i kvaliteet olulise tähtsusega, aga vastupidisel muundamisel?

Comment

Sellekohapealt ütleb ju lihtne "maameheloogika" et miks ta peaks vähem tähtis olema, võibollaet ju isegi tähtsam kuna DA muundurit saab ju parema vastu vahetada kui digitaalse salvesti kvaliteet ületab muundurit, salvestist aga ju paremaks ei muuda kui ta juba digiteeritud on.
              Kvaliteedi tähtsus selles ahelas lõppeb piltlikult öeldes muunduri ja arvuti vahel.

Comment

Kuule, aga miks Sa inimesemoodi teha ei taha, suvaline arvuti, hea helikaart , suvaline salvestusproge (a-la audacity) ja voila ! . Kõik sõltub AINULT helikaardist ! ja arvuti peab jaksama wav-i reaalajas kettale kirjutada. 486 kõlbab kah. Testitud omal ajal.

Ja kui keegi hakkab väitma mulle, et helikvaliteet sõltub arvuti mürast ja softist, siis ma vaikselt naeran omaette.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tõesti üks korralik helikaart ja ei midagi enamat.

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                    Kuule, aga miks Sa inimesemoodi teha ei taha, suvaline arvuti, hea helikaart , suvaline salvestusproge (a-la audacity) ja voila ! . Kõik sõltub AINULT helikaardist ! ja arvuti peab jaksama wav-i reaalajas kettale kirjutada. 486 kõlbab kah. Testitud omal ajal.

Ja kui keegi hakkab väitma mulle, et helikvaliteet sõltub arvuti mürast ja softist, siis ma vaikselt naeran omaette.
                    Kas see helikaart oleks piisavalt hea? http://www.lynxstudio.com/product_detail.asp?i=11 Või tead paremat soovitada? Mida tähendab "486 kõlbab kah"? Kas suvalist arvutit saab Naim HDX-ga ühendada?

Comment

Ma küll alustasin selle arvutiteemale tähelepanu juhtimisega ja olen ise jutu selles suunas kaldumises süüdi, aga kas see ei lähe juba mitte liiga pikalt teema alustaja küsimustest ja soovidest mööda?
                      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt Vaata postitust
                        Ma küll alustasin selle arvutiteemale tähelepanu juhtimisega ja olen ise jutu selles suunas kaldumises süüdi, aga kas see ei lähe juba mitte liiga pikalt teema alustaja küsimustest ja soovidest mööda?
                        Minu küsimus oli, et kas ma saaksin oma vinüüle salvestada Naim HDX sees asuvale kõvakettale. Nagu ma aru saan, on see võimatu ilma tavaarvutit kasutamata. Tehnofriik kirjutab: "analoogsignaal tuleb teha digiks, see omakorda vormindada failiks ja salvestada." Kas kõike seda teeb helikaart? Kas see fail tuleb siis salvestada arvuti kõvakettale või saab selle kohe salvestada Naim HDX-i kõvakettale?

Leidsin veel paar A/D Converterit, mida nendest arvate?
                        We engineer the finest tools to help audio professionals create even better sound.

http://www.meridian-audio.info/public/mpmax221_ds[555].pdf
                        viimati muutis kasutaja Scott; 02 m 2011, 06:56. Põhjus: 2 kokku

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                          Kas see helikaart oleks piisavalt hea? http://www.lynxstudio.com/product_detail.asp?i=11 Või tead paremat soovitada? Mida tähendab "486 kõlbab kah"? Kas suvalist arvutit saab Naim HDX-ga ühendada?
                          "486 kõlbab kah" tähendab seda, et helisalvestuseks pole vaja praktiliselt üldse arvuti resurssi.
                          Ja nende konverterite kohta ütleks seda, et numbrid on ilusad ja suht samad mis Maximas müüdavatel kodukinodel, aga rahakõla tuleb helile juurde.
                          Ehk mis ma selliste asjade puhul soovitan - kui võimalik - proovi koos tagastusvõimalusega. Mina ise spete enam ammu ei usu. Isegi datasheetides on tänapäeval "vead".
                          ainuke asi, mida ma julgen soovitada (hetkelgi arvuti küljes) M-Audio toodangut.
                          Nagu kuskilt siit juba selgus, ei ole nagu võimendite puhulgi helikaardil tähtis ainult bittide arv vaid eelkõige selle analoogosa ja filtrite kvaliteet (millest üldjuhul vaikitakse). Sest muundurisse peab jõudma AINULT see, mida saab muundada, kõik, mida muundada ei saa (eelkõige sagedused üle Nyquisti piiri ) hakkab kostma aliasena ja mürana.
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                            "486 kõlbab kah" tähendab seda, et helisalvestuseks pole vaja praktiliselt üldse arvuti resurssi.
                            Ja nende konverterite kohta ütleks seda, et numbrid on ilusad ja suht samad mis Maximas müüdavatel kodukinodel, aga rahakõla tuleb helile juurde.
                            Ehk mis ma selliste asjade puhul soovitan - kui võimalik - proovi koos tagastusvõimalusega. Mina ise spete enam ammu ei usu. Isegi datasheetides on tänapäeval "vead".
                            ainuke asi, mida ma julgen soovitada (hetkelgi arvuti küljes) M-Audio toodangut.
                            Nagu kuskilt siit juba selgus, ei ole nagu võimendite puhulgi helikaardil tähtis ainult bittide arv vaid eelkõige selle analoogosa ja filtrite kvaliteet (millest üldjuhul vaikitakse). Sest muundurisse peab jõudma AINULT see, mida saab muundada, kõik, mida muundada ei saa (eelkõige sagedused üle Nyquisti piiri ) hakkab kostma aliasena ja mürana.
                            http://www.m-audio.com/products/en_u...ophile192.html Kas sa pead silmas seda toodet?
                            Kuna ma arvuti alal võhik olen (siiani olen arvutit kasutanud ainult internetis surfamiseks, e-kirjade saatmiseks ja lugemiseks ning arvete maksmiseks), siis paluks lähemalt selgitada, mis ülesanne on helikaardil? Miks pole helikaardil analoogsisendeid (RCA)?

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                              Furutech ADL GT40 - kas see on ka midagi taolist?
                              Vaevalt see "kõik ühes" väga korralikkult vinüüli digiks teeb. Sul on kindlasti korralik RIAA korrektor olemas, pane sinna taha mõni (väga)korralik helikaart (kas või profide oma) ja saad hea tulemuse.
                              E-mu 0404 pole küll kehva ja töötab ka 192 kHz kvantimisel aga draiverid on tal nagu ikka Creativel "pain in the ass".

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                                Vaevalt see "kõik ühes" väga korralikkult vinüüli digiks teeb. Sul on kindlasti korralik RIAA korrektor olemas, pane sinna taha mõni (väga)korralik helikaart (kas või profide oma) ja saad hea tulemuse.
                                E-mu 0404 pole küll kehva ja töötab ka 192 kHz kvantimisel aga draiverid on tal nagu ikka Creativel "pain in the ass".
                                RIAA korrektor on mul vägagi korralik, samuti on mul ühes audioseadmes korralik analog-digital konverter. Nagu ma aru saan, on M-Audio Audiophile 192 helikaardil S/PDIF digisisend olemas, sellega saaksin ühendada. Kuid mis jääb siis helikaardi ülesandeks?

Comment

Working...
                                X