Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Esmalt postitatud V126 poolt Vaata postitust
    üks võimalus on niisugune ka, ei oska arvata kui reaalne see on http://www.funpic.hu/en/categories/c...tion=0&large=1
    Põhimõtteliselt just sel viisil tehti piraatplaate juba Tsaari-Venemaal.

H. Pedusaar. "Tardunud helide maailm". Peatükk 5: "Grammofon".

Comment

Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

martinj küsis
      Ja mida siis teed, kui see Korg sul katki läheb ?

Siis oleks muidugi paha lugu. Aga mitte halvem kui katki läheks garantiiaja lõppedes 1299.-€ maksnud peegelkamera või 1599.-€ maksnud
      Mac'i läpaka emaplaat.Siis tuleks lihtsalt leida lähim punkt Euroopas kus Korgi volitatud remondiesindaja selle 600-800 € maksnud junni
      ära remondiks.
      Ja üldse ei võtnud ma eelnevalt sõna mitte selleks et Korgi miskit moodi reklaamida. Lihtsalt pakkusin teema algatajale vastuseks tema
      küsimusele välja ühe lahendusvariandi tema probleemile. Ise kasutan Korgi vahel live salvestusteks kus ühe mikrite stereopaariga saab
      hakkama ja vinüüle kuulan ikka vinüülimängijaga ega näe mingit vajadust neid kuhugi salvestama hakata.
      Aga kui keegi on huvitatud vastupidisest protsessist s.o. olemasolevate audiofailide vinüüli peale kirjutamisest siis siin
      on lahendus: http://vinylrecorder.com/order.htm . Rahakott puuga selga ja tellima!

Comment

Esmalt postitatud kaurman poolt Vaata postitust
        Miks mitte... Siit on see ka juba läbi käinud. Imevidinaid pole vaja. Pigem taoline sammujada:

1) Võtad (näiteks) m-audio firewire solo v mõne usb / integreeritud variandi (sõltuvalt arvutist), 2) lisad selle oma olemasoleva võimendi ja plaadimängija juurde, 3) kasutad siiski arvutit, salvestades mainitud kaardi abiga näiteks flac-i ja... Valmis ta ongi. Võib minna isegi nii jultunuks, et kõrvetada sellest flaci-st cd. Kui nüüd nimetatud plaat mingi "paremaga" võrdluses pimetestis piisav arv kordi ära tuvastada õnnestub, eks siis tuleb millegi vähe käredama peale mõelda.

Aga jah, ma alustaksin sealt.
        CD kvaliteet mind enam ei rahulda. Ka paljusid teisi mitte, ma arvan. CD formaat saab peagi 30 aastat vanaks! Kas sind rahuldaks praegu näiteks poole noorem, 15 aasta vanune arvuti?

Esmalt postitatud Göös poolt Vaata postitust
        Ja üldse ei võtnud ma eelnevalt sõna mitte selleks et Korgi miskit moodi reklaamida.
        Ma ei tea kuidas teistele, aga mulle assotseerub sõnaga "Korg" kohe süntesaator. Sõnaga "Tascam" aga helisalvestus. Juba sellepärast eelistaksin ma Tascamit.
        viimati muutis kasutaja Scott; 08 m 2011, 04:07. Põhjus: 2 kokku
        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
          CD kvaliteet mind enam ei rahulda. Ka paljusid teisi mitte, ma arvan. CD formaat saab peagi 30 aastat vanaks! Kas sind rahuldaks praegu näiteks poole noorem, 15 aasta vanune arvuti?

Kui küsimus on ajaga kaasas käimises, siis muutub kogu asi ju sootuks absurdseks. Kasuta millist tehnikat tahad, aga juurde ei pane sa sedasi vinüülile, milledest suur hulk üle 30 aasta vanad, küll midagi...

Lähtu ikka sellest, mida kõrv ütleb. Kui sa tõesti oled veendunud, et näiteks flac on mingil põhjusel liiga hädine ja tõesti arvad, et mu pakutud pimetesti katses edukas oleksid, siis ei ole siin midagi vaielda. Jaksu

Edit: olgu, olgu... cd lõikab midagi ära... Kas seda kuuleb, on iseküsimus

Comment

Kasuta millist tehnikat tahad, aga juurde ei pane sa sedasi vinüülile, milledest suur hulk üle 30 aasta vanad, küll midagi...
            Kuidas võtta, minu teada saab tänapäeva tehnikaga vana heliplaadi salvestamisel näiteks krõpsusid vähendada.
            viimati muutis kasutaja Sonic; 08 m 2011, 12:27.
            "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Kuidas võtta, minu teada saab tänapäeva tehnikaga vanal heliplaadil näiteks krõpsusid vähendada.
              Krõpsusid saab vähendada vast ikka "arvutisse" tõmmatud failil. Aga siis pole "kvaliteet" enam see.

Comment

Arvutisse saab falie tõmmata ju erineva kvaliteediga ja palju kvaliteetsemalt kui CD formaat. Eks see kui kvaliteetset vaja on, oleneb inimese kuulmisest, netis on arutelu sellel teemal palju. Tundub, et 24bit 96kHz on juba enam kui inimene võimeline kuulma on aga muidugi on ka ülikuulmisega inimesi.

Comment

Vs: Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Just. Ja ma usun, et näiteks mainitud fw solo (seda on endal au omada) pakub piisavat kvaliteeti. Eks selle cd-le kirjutamise osaga valasin nö õli tulle pisut. Võib tõesti ka arvutist kuulata.

Mis puudutab krõbinate vähendamist, siis see on libe tee. Ega seda ju muudmoodi tehta, kui filtreerides. Ja filtrit, mis filtreeriks välja ainult ebavajaliku krõbina, jättes muu puutumata, on üsna keeruline ette kujutada. Ehk siis, et kui minna seda teed, on mu meelest oht lõpetada just taolise "steriilse digiheliga", mida tänap. audiofiilid põlgavad.

Comment

Esmalt postitatud V126 poolt Vaata postitust
                    Arvutisse saab falie tõmmata ju erineva kvaliteediga ja palju kvaliteetsemalt kui CD formaat.
                    Seda ma usun, aga millega sa neid taasesitad? Mis seade oleks sel juhul pleieriks?

Comment

Seda ma usun, aga millega sa neid taasesitad? Mis seade oleks sel juhul pleieriks?
                      Kui cd kvaliteet ei rahulda, nagu ütlesid, siis vist tulebki arvutiga maha mängida. Eks targemad täienda. Ei oska öelda, kas siin cd-le kõrvetatuga võrreldes mingi kvaliteedivahe ka reaalselt on. Lähtun lihtsalt loogikast, et arvutist kuulates oleks vähem ühelt kandjalt teisele solgutamist.

Siin lugemist teemal cd vs sacd.
                      viimati muutis kasutaja kaurman; 08 m 2011, 22:18. Põhjus: täpsustus

Comment

Taasesitamine on ju suht väike mure, sellega peaks eduliselt hakkama saama ka Naim HDX. Nagu ma kiirkorras netist uurides aru sain suudab see rippida CD plaate ja tal on ka USB pesa olemas, seega peaks saama arvutist failid sinna kopeerida.

Comment

Kui cd kvaliteet ei rahulda, nagu ütlesid, siis vist tulebki arvutiga maha mängida. Eks targemad täienda. Ei oska öelda, kas siin cd-le kõrvetatuga võrreldes mingi kvaliteedivahe ka reaalselt on. Lähtun lihtsalt loogikast, et arvutist kuulates oleks vähem ühelt kandjalt teisele solgutamist.

Siin lugemist teemal cd vs sacd.
                          Mina millegipärast ei usu, et arvuti suudab paremini maha mängida kui Naim HDX.
                          Siin aga lugemist teemal SACD vs. DVD-Audio: http://www.ixbt.com/dvd/sacd-dvd-a.shtml

Comment

Siin aga lugemist teemal SACD vs. DVD-Audio: http://www.ixbt.com/dvd/sacd-dvd-a.shtml
                            Eks see olene paljuski sellest, millist softi & kaarti kasutada, aga arvuti + kaart kooslusega saab kindlasti piisavalt kõrgelt lennata. Tõenäoliselt teatud juhtudel isegi kõrgemalt, kui see naimi sees olev arvuti suudabki.

Üldjoontes kaldun siiski uskuma, et selle NAIMI puhul maksad esiteks mingi osa kindlasti sildi eest ja teiseks lased tõesti kahuriga kärbseid. Kui sa oma varustust just hinnasildi järgi ei vali (eelistades suuremat summat), siis soovitan lihtsalt enne tingimata veenduda, et lihtsamad lahendused (näituseks mu enese pakutu) tõesti kehvemad on.

Comment

Ja ärgu olgu sul teist jumalat. Pole see Naim ka muud midagi kui arvuti.

Comment

Kindlasti paremingi veel suudab, pealegi saab arvutiga omasalvestaud faile töödelda, näiteks plaadikrõpse tasandada jne. Rääkimata videotöötlusest ja salvestamisest, nii et pole põhjust arvutit karta. Arvutil saad oma suva järgi riist ja tarkvara valida, millisest võimalusest valmisseadmed on enamasti ilma jäetud.

Comment

Working...
                                X