Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
    Aga kuidas sa seda "paremat kvaliteeti" defineerid? Vinüülid ise on väga erineva kõlaga (kvaliteediga?), samuti CD-d. Mis on selle kvaliteedi mõõdupuu erinevatel plaatidel?
    Võrrelda tuleb sama plaati (muusikat).
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Sonic, kui loed vene keeles, siin on ~800 postid: "kuidas digitaliseerida LP-d":

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
        Võrrelda tuleb sama plaati (muusikat).
        Seega peab sul kodus olema sama plaat (ja ma usun, et neid on palju) nii vinüülil kui ka CD-l, lisaks veel salvestad sa vinüüli kõvakettale ja võrdled neid omavahel, eesmärgiga, et sama pala kõlaks kõvakettalt paremini, kui CD-lt. Eeldades, et vinüül ise kõlab kõige paremini.
        Aga milleks ometi, liiatigi, kui puudub absoluutne kvaliteedi mõõdupuu? Äkki mõni "hea" CD kõlab paremini, kui "vilets" vinüül? Erinevad teosed muidugi.

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
          Äkki mõni "hea" CD kõlab paremini, kui "vilets" vinüül?
          "Viletsaid" vinüüle ei kavatsegi salvestama hakata, põhiliselt ikka esimesi presse.
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Rahul oleksin siis, kui ma saavutaksin vinüüli salvestust kõvakettalt kuulates parema kvaliteedi kui tavalisel CD-l.
            selle idee või tahtmise võid rahumeeli unustada, Sonic!

mis ma tahtsin öelda, ärgem ole laisad vinüüli kuulamaks, arusaadav et peab vahetama LP poolt, võib olla isegi nõelalt tolmu pühkima.. Aga see on analoog, mitte mingi 'Sampling Rate' mis kõrvaga kuulates on JAMA , olgu see Frequency response graaf mis ta on
            viimati muutis kasutaja vxx; 11 m 2011, 16:42. Põhjus: veenda Sonicut MITTE konvertida LP digiks

Comment

Rahul oleksin siis, kui ma saavutaksin vinüüli salvestust kõvakettalt kuulates parema kvaliteedi kui tavalisel CD-l.
              Heli on väga subjektivne asi. Kui salvestad LPd failidele - mis tegib erinevus:
              1) LP - kui hea salvestus seal?
              2) LP-mängija
              3) helipea
              4) fonokorrektor
              5) helikaart + ADC + tarkvara
              6) post-protsessingu tarkvara (nt- eemalda klõpsud)

Olen kuulunud digitaliseeritud LPd - neid palju internetis (torrentid) - kui võrdleme sama LP aga erinevad inimesed digitaliseerivad - heli ei ole saama., et igal on oma "salvetuse komplekt".

Mis parem - 24/96 LP või tavaline CD võid võrdlema selle failidega:

LP:
              (Pop) [LP][24/96] Mylene Farmer — Point De Suture (33 Tours) - 2008, APE (tracks) » Зарубежная поп-музыка (оцифровки) :: RuTracker.org

Info mis inimine kirjutab, mis oli tema ristvara/tarkvara:
              LP-mängija: Pro-Ject Debut III.
              Fonokorretor: Pro-Ject Phono Box MM.
              ADC: Creative E-MU 0202 USB.
              Salvestus tarkvara: Sound Forge 9.0.
              Postprocesing: (manualne!! klõpsu eemaldamine) Adobe Audition.

CD:

Kui ma võrdlen, mis minule kõrvadele parem - selle 24/96 LP mängib parem, kui CD, aga CD-l on parem dünaamika.

Comment

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
                selle idee või tahtmise võid rahumeeli unustada, Sonic!

mis ma tahtsin öelda, ärgem ole laisad vinüüli kuulamaks, arusaadav et peab vahetama LP poolt, võib olla isegi nõelalt tolmu pühkima.. Aga see on analoog, mitte mingi 'Sampling Rate' mis kõrvaga kuulates on JAMA , olgu see Frequency response graaf mis ta on
                Ehkki olen kahe käega poolt, et vinüüli digitaliseerimine on kahtlane üritus, saan siiski Sonicu probleemist aru. Asi ei ole ju laiskuses, vaid selles, et kui näiteks juhtub su käest läbi sattuma üks väga hea plaat, siis tahaks ju sellest mingit laadi koopia endalegi teha. Või variant 2, et kui sul on endal mõni tõsine rariteetplaat, mis väga väärtuslik, siis lihtsalt ei raatsi seda nõela all kedrata. Ma vähemalt arvan, et Sonic mõtleb asjale selle kandi pealt. Eks ta paranda mind, kui vaja.

Tahan öelda, et probleem kui niisugune või teema pealkirjale sarnase küsimuse tõstatumine ei ole mulle võõras. Kui nüüd asja rahulikult kaaluda, siis võib muidugi küsida, kui ratsionaalne taoline kopeerimissoov on, arvestades näiteks tänap. kõikvõimaliku digitaliseeritud kraami (sh ka need samad väärt vinüülplaadid) laia levikut, aga see on juba omaette küsimus.

Comment

Esmalt postitatud D.D.D. poolt Vaata postitust
                  Info mis inimine kirjutab, mis oli tema ristvara/tarkvara:
                  LP-mängija: Pro-Ject Debut III.
                  Fonokorretor: Pro-Ject Phono Box MM.
                  ADC: Creative E-MU 0202 USB.
                  Salvestus tarkvara: Sound Forge 9.0.
                  Postprocesing: (manualne!! klõpsu eemaldamine) Adobe Audition.
                  See pole ju tõsiselt võetav komplekt, sobib ehk ainult algajale.
                  viimati muutis kasutaja Sonic; 11 m 2011, 20:10.

Comment

Huvitav kas kunagi mingi praktiline katsetus ka toimub? Igasugu hii-haa kola näikse olema ju vabalt käes, mis takistab teha katse A192 kaardiga, võrrelda selle salvestist otse mängiva LPga ja siis jätkata teooria leiutamist kui on veel põhjust.
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud kaurman poolt Vaata postitust
                      Ehkki olen kahe käega poolt, et vinüüli digitaliseerimine on kahtlane üritus, saan siiski Sonicu probleemist aru. Asi ei ole ju laiskuses, vaid selles, et kui näiteks juhtub su käest läbi sattuma üks väga hea plaat, siis tahaks ju sellest mingit laadi koopia endalegi teha. Või variant 2, et kui sul on endal mõni tõsine rariteetplaat, mis väga väärtuslik, siis lihtsalt ei raatsi seda nõela all kedrata. Ma vähemalt arvan, et Sonic mõtleb asjale selle kandi pealt. Eks ta paranda mind, kui vaja.
                      Oled üks väheseid, kes must õigesti aru on saanud.

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                      Huvitav kas kunagi mingi praktiline katsetus ka toimub? Igasugu hii-haa kola näikse olema ju vabalt käes, mis takistab teha katse A192 kaardiga, võrrelda selle salvestist otse mängiva LPga ja siis jätkata teooria leiutamist kui on veel põhjust.
                      Pean nüüd leidma arvutispetsialisti, kes asja toimima paneks. Algul siin mainiti, et arvutil ei peagi mingit ressurssi olem, mõtlesin siis, et saan oma vanemat arvutit kasutada, tal on Windows 95 (uuemal on muidugi juba Windows 2000). Nüüd aga tuli välja, et isegi operatsioonisüsteem mõjutab kvaliteeti.
                      viimati muutis kasutaja Scott; 12 m 2011, 09:02. Põhjus: 2 kokku

Comment

Pole mingit vahet kui kasutad kas W7 või Win95 ja A192 kaarti. Miks? Sest tegu on mitte WDM vaid ASIO driverite ja iseseisva interface'ga. Lihtsalt OS ei tohiks olla nn "kõver".
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

Comment

See pole ju tõsiselt võetav komplekt, sobib ehk ainult algajale koolipoisile.

Sonic,

teeme nii et sa tuled korraks maa peale tagasi, sealt 'koolipoiste' maalt

kui pead silmas Goldmund plaadimangiat, siis vaevalt seda Eesti leidub, kui leidub siis ehk ainult Sinul, hinnaks 100 000 USD

kui pead silmas Clearaudio tippmudeleid, siis ka vaevalt neid meie vabariigis leidub, Sinul seevastu kindlasti:

Click image for larger version

Name:	Clearaudio.jpg
Views:	1
Size:	48,7 KB
ID:	865908

võib olla lõpetaksid selle 'koolipoisi' väljendi, kuigi eeldan et omad eelnimetatuid vinüüli masinaid, ja 'koolipoiste' tehnika on Sinu poolt põlatud ja allpool ja allpool igasugust arvestust.

Sonic, meil kõigil pole $100 000 USD masinad, anna see meile andeks!

Edit: /ma ei viitsi sinu üleolevat jama enam lugeda.. mis fraas on 'koolipoiste tehnika'?? Kui Sa ise kasutad Linn LP12, mis on ajast ja arust/
                          viimati muutis kasutaja vxx; 11 m 2011, 19:11. Põhjus: sõnum kasutajale Sonic

Comment

vxx, nagu ma näen, unistad sa vägagi eksklusiivsetest plaadimängijatest, minu omad on nende kõrval üsnagi tagasihoidlikud. Kuid ära seejuures unusta, et süsteem peab tasakaalus olema, see tähendab, et kõik komponendid alates helipeast ja lõpetades kõlaritega peaksid enamvähem samast klassist olema.

Comment

kas VPI TNT 3 ja SME V on piisavalt Hi End sinu jaoks? mitte et ma kekutaks.

Sa halvustad foorumi kasutajaid pidevalt. Ajapikku hakkab see pisut häirima.. see selleks.. Sinu üleolev suhtumine võib peletada eemale foorumi analoog entusiaste, kes ei oma tipp tehhnikat, nagu Sina. Kui inimesel on Project 1, see on VÄGA ok! Palun ära nimeta seda 'koolipoisi' tehinkaks

Comment

Sonic, minu kommentaar OS-i sobivuse kohta kehtib tõesti õnneks ainult tavadraiveriga kaartide kohta. Kui sul on kaart millel on ASIO tugi, siis oled ses osas õnnega koos (või hea valiku teinud ), windowsi mikser ei puutu sel juhul kuidagi asjasse.

Aga härrased, kes teevad meelevaldseid võrdlusi "sellel kaardil on sama dac-i chip kui sellel teisel, mis sai hea skoori" tahaks maa peale tagasi kutsuda. Kahtlemata on olemas halvemaid ja paremaid chippe, aga iga lammas suudab osta hea chipi, asi ei ole üldse selles. Asi on selles, mitu protsenti selle chipi potentsiaalist suudetakse realiseerida, hoolikalt planeerides kõike alates skeemist, radade pikkusest ja paigutusest kuni sobivate komponentide valiku ja toiteni välja. Üldiselt on chipid seadmest kõige odavam osa.
                                Toidan trolle!

Comment

Working...
                                X