Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

mul on hea idee, vaatamata hilisele tunnile.

Ärme konverdi analoog signaali digiks, kui vähegi võimalik! tulemus on jama.

Comment

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
      Saab ikka, kui su arvutil on vastav väljund NING dac-il vastav sisend. Kolm varianti ongi pmst, TOSLINK ehk optiline, S/PDIF ehk koaksiaal ning USB. Esimese kahe peal liigub põhimõtteliselt sama digitaalsignaal, lihtsalt erinevalt edastatud. USB-i peal on teised, keerulisemad mängud. NB! USB-i ribalaius on piiratud ning 96/24 ja muud uhkemad resolutsioonid ei pruugi sealt läbi mahtuda!
      Minu dac toetab näiteks kõiki kolme, aga USB kaudu kuni 48Khz/16bit. Muidu läheb 96Khz ja 24 bitini.
      Ma ei saa aru, miks ma peaksin arvuti dac-iga ühendama? Mul on ju vaja arvutist failid NAS-i transportida, selle NAS-i saan ma hiljem ühendada Naimi taha, DAC-i aga Naimi ja eelvõimu vahele. Või on ikka midagi viltu minu arusaamas?
      Ja veel tekib küsimus, kõik siin soovitavad USB dac-i kasutada, aga tuleb välja, et 24bit 192kHz ei liigugi läbi USB kaabli. Kuidas seda seletada?
      viimati muutis kasutaja Sonic; 13 m 2011, 10:25.
      "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Peale vaadates oskab mees tõesti teha vahet näpul ja ... , kuid helitehnika tehnilist sooritust hinnata "peale vaadates" ei ole kuigi mõistlik. Selleks on mõõtmised kohasemad. Aga see ei lähe vist sulle argumendina kirja tundub...

Mul on veel parem idee - kuna Sonicul on raha rohkem kui teistel kohalikel idudel ratsahobuse ... siis las ta ostab omale meeldivaid vinüüle mitte ühe vaid paarikümne kaupa. Siis kui korra kuulab, teeb kaanele kriipsukese ja viskab minema või müüb maha kui kasutatud asja. Sest ainult parim on hea ja jääb analoog analoogiks...

Või on sellega miskine probleem?
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Sonic elab kahjuks Valgas ja tal ei ole selliseid võimalusi nagu teil seal pealinnas. Teenin miinimumpalka ja kõik, mis ma endale soetada olen suutnud, tuleb ainult kokkuhoiu arvelt.
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Peris hea miinimum palk kui 5000+ eur mänguasju kannatab koguda , aga las see jääb
            On olemas ka täiesti arvestatavaid "lauaarvuti" sisse käivaid kaarte näiteks http://www.lynxstudio.com/product_detail.asp?i=12 mille Hr. Sonic ka tegelikult paar lehte tagasi ise välja tõi.
            Kõlbas väga edukalt ka mõningaste mõõtmiste teostamiseks
            viimati muutis kasutaja Sgrafito; 13 m 2011, 10:29.

Comment

Esmalt postitatud Sgrafito poolt Vaata postitust
              On olemas ka täiesti arvestatavaid "lauaarvuti" sisse käivaid kaarte näiteks http://www.lynxstudio.com/product_detail.asp?i=12 mille Hr. Sonic ka tegelikult paar lehte tagasi ise välja tõi.
              If you want the same audio quality of the LynxTWO, but only need two channels and do not need SMTPE capabilities, check out the L22.
              Mina mainisin just L22-e, LynxTWO on ju multikanal.

Comment

Jah nii oli, mäletasin valesti mida mainisid ja endal oli TWO mudel meeles, samas kes teab võibolla vahel abiks ka rohkem kanaleid omada, näiteks kui erinevaid süsteeme testida

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                  Ma ei saa aru, miks ma peaksin arvuti dac-iga ühendama? Mul on ju vaja arvutist failid NAS-i transportida, selle NAS-i saan ma hiljem ühendada Naimi taha, DAC-i aga Naimi ja eelvõimu vahele. Või on ikka midagi viltu minu arusaamas?
                  See jutt oli mõnes mõttes üldistus. Naim võib antud kontekstis olla arvuti asemel. Tema heli on küll viisakam kui arvutil, aga välise dac-iga on sealt võimalik edasi minna, kui väheks jääb. Eelkõige pidasin seda kirjutades silmas arvutist (või muust digitaalsest heliallikast) mahamängimist, aga põhimõtteliselt kehtib see ka analoogist digitaalseks salvestamisel- väline kaart on etem sisemisest.
                  Et ennetada järjekordset konkreetsete toodetega vehkimist, kirjutan kohe õienduse ka ära: kindlasti on hulgaliselt üpriski kvaliteetseid arvutisiseseid helikaarte, millede kvaliteet ületab nii mõnegi välise ana-digimuunduri oma.

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                  Peale vaadates oskab mees tõesti teha vahet näpul ja ... , kuid helitehnika tehnilist sooritust hinnata "peale vaadates" ei ole kuigi mõistlik. Selleks on mõõtmised kohasemad. Aga see ei lähe vist sulle argumendina kirja tundub...

Mul on veel parem idee - kuna Sonicul on raha rohkem kui teistel kohalikel idudel ratsahobuse ... siis las ta ostab omale meeldivaid vinüüle mitte ühe vaid paarikümne kaupa. Siis kui korra kuulab, teeb kaanele kriipsukese ja viskab minema või müüb maha kui kasutatud asja. Sest ainult parim on hea ja jääb analoog analoogiks...
                  Osx, meie lähenemine tundub olevat diametraalselt erinev. Mina usun, mida kuulen. Ning jõudumööda üritan mõtestada seda, mis mida põhjustab selles mida ma kuulen, ning ehk ka seda, kuidas seda võiks mõõta. Sina kuuled, mida usud. Mida graafiku pealt ei näe, seda pole olemas. Aga kõik ei taandu ASK-ile ja THD-le. Milleks vahtida tühja faili, kui probleemiks on näiteks müra, mis on audiospektrist väljaspool ja mis mõjutab intermodulatsiooni või muu kaudu. Seda näeb ainult reaalset signaali võrreldes.

Teiste meeste raha lugemine ei ole ka kedagi ennast rikkamaks teinud...

Meie vestlus on minu arvates jõudnud punkti, kus diskussiooni on asendanud oma religiooni kaitsmine, ning vahendivalik hakkab muutuma veidraks. Sestap ma teen ettepaneku jätta see asi sinnapaika, parima väitleja selgitamiseks on vastavad klubid.
                  Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                    Jah, minu arvutid kohe kindlasti ei kuulu. Aga mis me siin ikka vaidleme, kui kedagi rahuldab audiosüsteem, mis põhineb arvutil, siis olgu pealegi.
                    Naim HDX on ka arvuti. Kui internetti kaevata, leiad sisemusest pilte ja ka andmeid, et tal on VIA toodetud emaplaat ja operatsioonisüsteemiks Windows XP SP2 embedded, CD rippimiseks kasutab EAC-d, CD draiviks on Samsung SH-S202 DVD jne.
                    viimati muutis kasutaja moi; 13 m 2011, 11:12.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                      Naim HDX on ka arvuti. Kui internetti kaevata, leiad sisemusest pilte ja ka andmeid, et tal on VIA toodetud emaplaat ja operatsioonisüsteemiks Windows XP SP2 embedded, CD rippimiseks kasutab EAC-d, CD draiviks on Samsung SH-S202 DVD jne.
                      redart kirjutas: Naimi mängutoomist laitsin sellepärast, et tema konstruktsioon, mis kaane alla vaadates paistis, ei olnud tavaarvutile omane, sealt paistis, et on kasutatud pigem hifi tehnikale omast disaini toite osas.
                      Ka mina arvan, et Naim on pigem hi-fi seade kui arvuti. Miks? Sest tal on olemas kõik funktsioonid, mis on ka tavalisel CD pleieril, teda võib võrrelda päris kõrgest klassist CD mängijatega. Aga kas ma saaksin Naim HDX-i kasutada nagu tavalist arvutit? Otsida infot, googeldada, koostada dokumente, Skype kasutada, e-kirju saata jne. Aga ega ma ei tea, äkki saab ka. Siis oleks ju päris super, saaksin lõpuks oma Win95 arvuti prügimäele viia.

Comment

Sõbrad. Kai palju tagavara esimesi presse tolle <4500£ maksva Naim'i eest saab? Eeldusel, et ei ole tegemist maailma saja viimase alles jäänud selle tiraaži LP'ga? (Lisaks korraliku arvuti, milles vähemalt Samsungi tooted puuduvad. Viimast ei tuleks kasutada ei kabinetis, tööl, elutoas ega köögis.)
                        fotokolakoguja

Comment

Esmalt postitatud noor tehnik poolt Vaata postitust
                          Sõbrad. Kai palju tagavara esimesi presse tolle <4500£ maksva Naim'i eest saab?
                          Hinnad on ca 30-600 eurot. Nii et kusagil 150-200 plaati ikka saab. Kuid olen oksjonil näinud, et hind on ka üle 3000 £ tõusnud.
                          Samsungi DVD draiv on mulle muidugi pettumuseks. Ehk oleks hoopiski õigem kasutada mahamängimiseks Linn Akurate DS + RipNas? Kas RipNas-i serverisse oleks võimalik transportida arvutist Linn Akurate DS-ile arusaadavaid suure resolutsiooniga audiofaile?

Comment

Kuskilt netist lugesin, et kõik mängijad, mis suudavad maha mängida formaate nagu MP3, WMA , AIFF , AAC, OGG ja sarnaseid on kehvad kuna eeldavad sellise DACi ja sellele eelneva digi filtri (võib tinglikult nimetada ka arvutiks) kasutamist, mis keeravad heli pekki ka tavalise CD mängimisel.

Comment

Tegelikult ei ole minuarust Sa siiski ära defineerinud mida sa soovid neilt erinevatelt küll ilusas pakendis kuid siiski arvutitelt saada.
                              Kaheteistkümnenda lehe lõpuks hakkab nagu kujunema, et eesmärgiks on ilusad ja lihtsasti kasutatavad seadmed millede kasutamiseks ei pea "arvutiga" "suhtlema", ehk sis puudub tavaarvutile omane kasutajaliides ja sellega kaasnevad seadistamised ning erinevad tarkvarad? kui vastus JAH siis JAH on võimalik transportida arvutist neid faile kui arvutis tehtud failid on Linnile arusaadavad failiformaadid.
                              Arusaamatuks jääb aga miks sinna vahele seda RipNas (hea nimi muidu RIP ) serverit vaja, kuna tegemist ju siiski jällegi arvutiga mis CD plaate automaatselt "Rippida" oskab ja siis seda tulemust kohtvõrgus välja jagab, sama asja oskab teha ju ka see arvuti millest faile sinna transporditakse.

Comment

Esmalt postitatud Sgrafito poolt Vaata postitust
                                eesmärgiks on ilusad ja lihtsasti kasutatavad seadmed millede kasutamiseks ei pea "arvutiga" "suhtlema", ehk sis puudub tavaarvutile omane kasutajaliides ja sellega kaasnevad seadistamised ning erinevad tarkvarad? kui vastus JAH siis JAH on võimalik transportida arvutist neid faile kui arvutis tehtud failid on Linnile arusaadavad failiformaadid.
                                Vastus on JAH, tahangi sellist seadet, kuna arvuti seadistamise, programmide ja tarkvaraga kipun alati hätta jääma. RipNas-i tahtsin sellepärast, et sellega oleks väga lihtsalt võimalik ka CD-d kõvakettale salvestada ja seega ka kvaliteeti parandada. RipNas on Teac-i DVD draiviga ja 3TB, nii et kõik mahub ära.

Comment

Working...
                                X