Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Siis ei oskagi nagu kohe miskit muud soovitada kui et ... go for it (CD kõvakettale salvestamine tema kvaliteeti küll kuidagi ei paranda olgu selleks "ripperiks" tasuline dBpoweramp või tasuta EAC) teemaks saab olla ainult mahamängija võime 44,1kHz/16bit WAV fail paremini esitada kui nende kahe kasti ühise väärtusega (st maksumus samas suurusjärgus kui RipNas + näiteks see Linn või Naim) CD mängija
    Olles ühes Rootsi pisikeses audiobutiigis üht sellist "arvutit" põgusalt kuulanud siis ei oska muud öelda kui et mugav on küll ja ega häälel ka viga ei olnud.

Comment

Vs: Kuidas salvestada vinüülplaate kõvakettale?

Kõigepealt, lubatud "vaikus" ja pilt sellest - http://www.upload.ee/image/1654996/S...1.10.51_AM.png ja http://www.upload.ee/files/1654994/J...n_Mac.aif.html .

Tuli välja et Juli@ rev2 oli mul hoopis mäkki pandud, salvestasin siis sealt.

redart. Mina usun samuti mida kuulen. Ja jõudumööda püüan ka vaadata miks ma midagi just nii kuulen nagu kuulen. Väljend "mida ei näe- seda pole olemas" on siiski vaid sinu pakutud väljend.
      Loomulikult olen nõus et arvuti toide võib põhjustada märksa laiaspektrilisemat müra kui mahub helisageduste alla, kuid selline müra ei saa olla jälgi jätmata kuuldavas alas olevas müras - mida on lihtne vaadelda. Sina aga piirdud pelgalt mõtestamisega...

Vahendivalik. Sekundeerisin siin kasutajale vxx, kus ta soovitas jääda analoogdomeeni, selge et vinüüli ei ole kasulik pidevalt käiata ja PARIM saab olla vaid esimene taasesitus (hmm, mille käigus oleks kasulik ka koopia teha)... See polnud raha lugemine, pealegi kui soovija tihtilugu meenutab meile mis tasemega tuleb olla.

Sonic. Luban endale olla irooniline - miks sa siis nüüd samsungit ei taha, kui ta sai ometigi ca 65 punkti võimalikust 70st...?

Kuna Naim on VIA emmega millele pole kunagi pandud PCM1791A DACi siis ainus seletus kahesugusele toitele on järgmine: arvutitoide töötab digis ja arvutile, see nn Hifi-toide aga töötab ainult DACile ja teda saatvatele 6 opakale (3 kanalis), digisignaal aga võetakse lihtviisiliselt nagu iga teise arvuti tagant sinna DACi. Ainus erisus on siin selles et seekord asuvad kaks seadet füüsiliselt ühes samas korpuses...
      Linn DS Klimax on aga juba teisest puust asi.
      viimati muutis kasutaja OSX; 13 m 2011, 15:51.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
        Vastus on JAH, tahangi sellist seadet, kuna arvuti seadistamise, programmide ja tarkvaraga kipun alati hätta jääma. RipNas-i tahtsin sellepärast, et sellega oleks väga lihtsalt võimalik ka CD-d kõvakettale salvestada ja seega ka kvaliteeti parandada. RipNas on Teac-i DVD draiviga ja 3TB, nii et kõik mahub ära.

Üks asi veel, kõvaketastel on vahest kombeks vedru välja visata ja kui see juhtub siis failide taastamine läheb väga kalliks. Selle poole pealt on pluss arvuti poolel kuhu on väga lihtne ühendada väline kõvakettabox ja teha varukoopia või isegi kaks.

Comment

Esmalt postitatud V126 poolt Vaata postitust
          Üks asi veel, kõvaketastel on vahest kombeks vedru välja visata ja kui see juhtub siis failide taastamine läheb väga kalliks. Selle poole pealt on pluss arvuti poolel kuhu on väga lihtne ühendada väline kõvakettabox ja teha varukoopia või isegi kaks.
          Naim HDX - For safe storage the second drive backs up the data each night.
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

kõvakettad viskavad vedru välja harva harva.. aga muidugi on mõistlik hoida koopiana kõik failid välisel kettal

Aga mis pani vastama oli kasutaja OSX suurepärane ettepanek..

Kui vähegi võimalik, ja tundub et jõukamatel kasutajatel nagu Sonic peaks see olem võimalik, ära jända AD konvertimisega, kui heli kvaliteet on prioriteet ja 'Ainult Parim On Minu Jaoks Hea', palun unusta igasugune DA ja AD. Lihtsam on osta iga vinüüli mõnikümmend tükki (võib olla mõni sada tükki) ja kuulata iga LPd vaid 1 kord. Siis pole vaja tegeleda igasugu maiste jamadega, nagu AD konvertimine. Ja magad rahus, teades et ainult parim on sinu jaoks aksepteeritav.
            Milleks jännata igasugu tüütu AD konvertimisega, nagu mingi talupoeg, eksole, Sonic!?

Comment

Seda ma enne läbi lillede sõnastada tahtsingi.
              fotokolakoguja

Comment

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
                Kui vähegi võimalik, ja tundub et jõukamatel kasutajatel nagu Sonic peaks see olem võimalik, ära jända AD konvertimisega, kui heli kvaliteet on prioriteet ja 'Ainult Parim On Minu Jaoks Hea', palun unusta igasugune DA ja AD. Lihtsam on osta iga vinüüli mõnikümmend tükki (võib olla mõni sada tükki) ja kuulata iga LPd vaid 1 kord. Siis pole vaja tegeleda igasugu maiste jamadega, nagu AD konvertimine. Ja magad rahus, teades et ainult parim on sinu jaoks aksepteeritav.
                Milleks jännata igasugu tüütu AD konvertimisega, nagu mingi talupoeg, eksole, Sonic!?
                Ma kohe ei oskagi kommenteerida sellist teksti. Kas tõesti kadeduse uss on oma töö teinud?
                "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Noh eks "sümpaatia" ole ikka vastastikune.

Comment

Nagu juba ühes teises teemas mainisin, läbustunud teemadel on see eelis, et saab head infot kasutajate olemuse kohta.
                    Ja kuna see teema eriti midagi peale "sümpaatia" ei sisalda, siis millalgi läheb see kinni.
                    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kuhu sa martinj kiirustad selle teemade sulgemisega?
                      Asjad tuleb selgeks rääkida siin ja kohe, et hiljem ei tekkiks jälle möla samal põhjusel. See, et vahest foorumites väheke isiklikuks minnakse on tavaline ja tuleb lihtsalt üle elada. Pärast on puhtam ja kuivem tunne kõigil.

Comment

Sisuliset küljest ka: see et Sonic sellist LP konvertimist otsib, tähendab kaudselt ikkagi seda, et ka tema tunnistab LP alla jäämist digi formaadile, ei muud. Kui mitte heli kvaliteedilt, siis kindlasti kasutusmugavuselt ja säilivuselt.

Comment

Ma ei sule seda kohe, ootan,millal aur täielikult välja on läinud (kogemused).
                          Kohene "tulise" teema sulgemine tekitab kohe teise samasuguse+ modedele privasõimu.
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                            ka tema tunnistab LP alla jäämist digi formaadile, ei muud. Kui mitte heli kvaliteedilt, siis kindlasti kasutusmugavuselt ja säilivuselt.
                            Oleks vähemalt väga sinisilmne käitumine kui ta ei teeks seda. Vinüül degradeerub isegi märgkuulmamisel paraku igal juhul.
                            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust

Oleks vähemalt väga sinisilmne käitumine kui ta ei teeks seda. Vinüül degradeerub isegi märgkuulmamisel paraku igal juhul.
                              Just. Õigluse huvides peab muidugi nentima, et ega näiteks cd andmekandjana ka mingi superlahendus ei ole. "Surelik" seegi. Digitaalse info selge eelis on muidugi see, et teda on tõepoolest mugavam igasugustele erinevatele andmekandjatele (ei pea ju üldse cd olema) kanda.

Aga ma usun, et see pole siin peamine. Tundub, et teema alguse taustal on kokku põrganud erinevad "tõed". Juhtub. Lõpeks on igaüks vaba tegema, mida heaks arvab. Usutavasti on siia praeguseks kogunenud küllaga niidiotsi sellest, kuidas vinüüli võiks digitaliseerida. Kas seda teha, see on jällegi maitse küsimus.

Comment

Selgitan siis veelkord, milline oli minu eesmärk selle teema püstitamisel. Soovisin nimelt teada, kuidas oleks võimalik vinüüle kõvakettale salvestada arvutit (minu jaoks tähendab sõna "arvuti" konkreetselt lauaarvutit või sülearvutit) kasutamata ja võimalikult hea kvaliteediga. Sain aru, et see on võimalik (Korg, Tascam). Kuid foorumlaste seas on ka nn "arvutiinimesi", kelle arvates ilma arvutita ikka kuidagi ei saa ja et igas tänapäeva audioseadmes on ka arvuti. Kui ma teatasin, et kavatsen mahamängijana kasutada Naim HDX-i, siis millegipärast hakkas nii mõnigi kasutaja minu rahakotis sobrama. See, et ma oman kallimat audiotehnikat ei tähenda veel seda, et ma kellegi tagant raha varastaks. Samas olen tänulik nendele, kellelt sain head nõu ja uusi teadmisi.
                                viimati muutis kasutaja Sonic; 14 m 2011, 19:50.

Comment

Working...
                                X