Teade

Collapse
No announcement yet.

Minu kodukino ja HI-FI tehnika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

Teadmatusele ja mugavusele lisaksin siiski juurde ka sundolukorra - tihti on vaja teleri alla ka "midagi muud kasulikku" paigutada ja see määrab ära teleri alaserva minimaalse kõrguse.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
      Väljanägemiselt nii ilusaid summutajaid kui enda fantaasia lubab saab
      http://www.sofsci.com/webshop kaudu, tehakse neid Rakveres.

Teine allikas "päris kunstiliste" summutajate kohta, ka Sofsci pakub neid:
      http://tekstiilruumis.ee/tooted/heli...d-paneelid-k81
      Tänud ma seda ei teadnudki. Ilus prinditud pilt seinal võiks olla üks lahendustest
      B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

Comment

Esmalt postitatud Destiny poolt Vaata postitust
        Tänud ma seda ei teadnudki. Ilus prinditud pilt seinal võiks olla üks lahendustest
        Kuid see on absorber, mitte diffuser.
        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Ma usun et nimelt absorberist ehk helineeldurist on konkreetsel juhul rohkem abi kui diffuserist ehk helihajutist. Kui eesmärk on heli peegeldusi vähendada, mitte neid ümber jagada...
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

Minu kehva kuulamise koha puhul absorber töötaks paremini, kuid tavaliselt on need üsna näotud vidinad. Foorumites ringi luusides olen näinud ruume, kus samas olukorras kasutatakse hoopis diffusereid. Nende eelis on see, et seda on võimalik ise meisterdada. Absorberiga on asjad natuke keerulisemad.

Comment

Olen näinud ühes korteris audiotuba, kus külgseinad olid absorberid ja otsaseinad diffuserid.
              "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Difuusorist on kasu, kui selle kaugus kuulajast on vähemalt 1,5 meetrit -- muidu ei jõua peegeldused hajuda. Lakke võiks kindlasti proovida diffuusorit paigaldada. On ka valget värvi vahtplastist variante, mis väga silma ei riiva laes. Arqeni DIY diffuusorid tunduvad hea lahendusena, olen nillind neid ja võibolla võtan ka ise kasutusele. Kui diivan on vastu seina, peaks sel seinal kindlasti summutav paneel olema kohe pea taga, et kammfiltriefekti ei tekiks. 75 mm on hea paksus, töötab ca 500 Hz-ni. Pluss toimib pehme peatoena Üldine põhimõte on bassilõksud igasse nurka, külgseinad neelav materjal, lakke kombinatsioon neelavatest paneelidest ja diffuusoritest, tagaseina diffuusorid kui kaugemal kui 1,5 meetrit, neelavad paneelid, kui kuulamiskoht seina ääres, esiseina kõlarite taha bassilõksud, keskele difuusor. Vaipadest, raamaturiiulitest jms parafernaaliast väga palju kasu pole, parem kui mitte midagi, aga probleem nendega on ebaühtlane neelamiskoefitsient erinevatel sagedustel. Nt. vaip neelab ainult väga kõrgel sagedusel ja kui ainult sellele lootma jääda, a la seinad vaibaga üle, on tulemus surnud kõrgete ots, kajav keskmine ja mudane bass. Raamaturiiul raamatutega mingeid sagedusi hajutab, mingeid neelab, tulemus on parem kui mittemidagi, aga mitte optimaalne.
                Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Oskad öelda kust vahtplastist diffusereid saada oleks? Aastaid tagasi nägin ehitusmessil, et keegi neid isegi pakkus. Hetkel info puudub, kust võiks midagi saada.
                  Vahtplastist saaks ka ise midagi aretada

Neid tehakse ka puidust ja nimetus peaks olema Skyline diffuser Aga pagan need on mega rasked asjad ja lakke neid ei riputaks =)

Comment

See klotsimajandus on küll huvitav pildilt vaadata, kuid kes sellelt tulevikus tolmu pühkima hakkab ja kuidas need sügavamad augud puhtana hoitakse?
                    Eriti kui tegemist valge materjaliga, hakkab kogunev mustus kohe silma paistma.
                    Tegemist ju elutoaga...

Comment

https://www.thomann.de/intl/the_taku...sor_8erset.htm odavam variant (11€ paneel) ja https://www.thomann.de/intl/the_taku...ne_eps_set.htm kallim variant (44€ paneel).
                      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Sain prouaga eile õhtul nõu peetud ja suutsin absoberi kunsti maha müüa. Kui pajud on kokku puutund Rakvere tootega? http://www.sofsci.com/panel-types/Hertz Oskab keegi lahti rääkida mida nende graafik näitab? Horisontaal teljel on sagedus, kuid mis väärtus on vetikaal teljel? Kas võta Herts või SuperChunk

Tegin väikse pildid ideest kuidas nad paikneksid. Üritasin suurused nii enam vähem proportsionaalseks saada. Kasutaks siis vertikaalis äärtes 75x100cm ja keskel 60x120cm paneele. Nüüd on vaja leida õige pilt, mis paraku jääb naise otsustada. Aga siiski paar näidet.
                        Lisatud failid

Comment

Vertikaal teljel on neeldumiskoefitsent, neeldunud ja peegeldunud heli intensiivsuse suhe. Mida suurem number, seda rohkem sellel sagedusel summutab.
                          Kumb variant paremini sobib sõltub sellest, milliseid sagedusi on vaja ruumis rohkem summutada, kui enne üle mõõdad on natuke lihtsam, ei pea huupi valima.
                          viimati muutis kasutaja moi; 12 August 2016, 14:25.

Comment

Neid suhtarve võiks siis vaadelda ka kui neeldund sagedusi %'des.
                            Võrdlesin Acoustic Fieldsi foamiga, mida kiidetakse kui väga head asja

More absorption below 250 Hz. than standard foams. It absorbs 30% at 125 Hz., 63% at 250 Hz. and 100% at 500 Hz.
                            A smoother absorption curve from 125 Hz. – 500 Hz. than any other foam on the market. This range is the heart of your vocal and music frequencies.

Ja siis on meie Rakvere meeste oma ja see Herz on 46% 125Hz, 69% 250Hz, 87% 500Hz. See oleks nagu veel vingem. Kas siin on miski voodoo teema või toode ongi nii hea.

Uue nädala lõpu poole saan teada kas õnnestub UMIK-1 mikrofon osta või mitte. Siis saan ruumi ülemõõta ja jälgida mida miski liigutus teeb.

Comment

Hertz on rohkem tasakaalus. Superchunki tipp summutus võib diivani summutus sagedusega kokku langeda, tekib vastik efekt kus on mingi sagedus ülesummutatud. Seina kuulaja taga on siiski soovitav diffusida. Ja kuulaja pea peaks rohkem kui 0,5m selles seinast olema. Ideaalne 1m+.

Comment

Parem/vingem, halvem pole päris õiged kategooriad nende iseloomustamiseks, sobivam ja ebasobivam oleksid natuke õigemad. Toale tuleb valida õige summutuse sagedusjaotusega paneel. Mul näiteks on ilma paneelideta just 100-300 Hz vahemiku suht summutatud ja oleks vist parem variant Acoustic Fieldsi foam.

Comment

Working...
                                X