Teade

Collapse
No announcement yet.

Minu kodukino ja HI-FI tehnika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
    Täpselt nii ongi. Mul on selleks suhteks 50/50 ja seega ei tahaks ainult stereole minna ja kahte eraldi süsteemi ka ei tahaks. Eraldi 7.1 preamp ja lõpp läheb ka jõle kalliks. Mulle on silma jäänd Roteli RSX-1562 ressiiver ja Cambridge CXR200. Hinnad ka päris korralikud muidugi. Tegelt peaks uue teema tegema sellel teemal mitte sinu teemat risustama.

Eraldi AV pre ja lõppvõimendid lähevad jahh korralikuks kulutamiseks. Ega ilmselt väga vahet pole millise resiiveri võtad nad jäävad ikka nõrgaks. Ma teeksin nii nagu tegin kunagi varem, et on resiiver, mis mängib kesk ja surrounde ning mingine lõppvõimendi esikõlaritele. Kui mul olid polgid RTi A9, siis NR808 resiiver tegi väga armetut häält, alumist otsa ei eksisteeriud üle üldse. Bi ampina stereos olukord veidi paranes, kuid siiski üsna mannetu.

Kui sul on ~3000.- peeneks laskmiseks, siis vaataksin resiiverit sinna 1500.- kanti ja teise paneks lõppvõimendi peale. Kui kunagi hiljem tahad ka head stereot, siis võtad stereo pre juurde ja saadki kaks head asja.
    B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

Comment

Esmalt postitatud Destiny poolt Vaata postitust
      ... ja teise paneks lõppvõimendi peale. Kui kunagi hiljem tahad ka head stereot, siis võtad stereo pre juurde ja saadki kaks head asja.
      1500 eest võid stereovõimendiks ka juba selle

võtta ja säästad eelvõimendi raha hiljem.

Comment

Kui hinna-kvaliteedi suhe on oluline; filmisurroundi on vaja; ruumi on - siis vast ikkagi 2 süsteemi.Sest kvaliteet surround maksab palju samas, enamust ajutegevusest kulub filmivaatamisel, visuaali ja sisu töötlemisele. Lisaks leiutatakse stabiilselt uusi liideseid, funktsioone ning AV protsessori osa, on suht remontimatu, võrreldes (vanemate?) stereovõimudega.
        Kuidas kõige selle WAF tegurit parandada, see on juba keerukam.
        -

Comment

Kui valisin uut võimendit siis käis peast mõte, et äkki see RB1590 oma 350w 8ohm on veits overkill.
          Aga peatselt sattusin ühte foorumit lugema, kuid käsitletakse võimude vatte ja kui palju seda siiski võiks olla. Vaatasin klipi ära, kus tehakse praktiline näide ja tulemus on täitsa üllatav. Kas keegi siin on seda teemat arutanud?

Original video link foorumist
          Harbeth is the UK’s most successful, longest-standing and wholly British loudspeaker brand with an enviable track record in audio innovation.

viimati muutis kasutaja riksx; 23 m 2016, 20:04.

Comment

Video tundub kuidagi kahtlane, peavad ikka väga tuimad kõlarid olema kui pideva 500W võimsuse juures meeste suht rahulik jutt sama kaugelt kui kõlarid ilusti mikrofoni kosta on. Või teine võimalus, et võimendi näitab RMS võimsuse asemel kalossi numbreid ehk mõõdab nn PMPO võimsust, mis on sisuliselt üks ja seesama.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
              Video tundub kuidagi kahtlane, peavad ikka väga tuimad kõlarid olema kui pideva 500W võimsuse juures meeste suht rahulik jutt sama kaugelt kui kõlarid ilusti mikrofoni kosta on. Või teine võimalus, et võimendi näitab RMS võimsuse asemel kalossi numbreid ehk mõõdab nn PMPO võimsust, mis on sisuliselt üks ja seesama.
              Vaata ka originaal klippi otse foorumist, see on pikem. Küsimus pole tuimades kõlarites, vaid võimsuse vajadus dünaamilise muusika mängimisel. See tegelt on ka eriti oluline filmides, kus dünaamikat esineb palju.

Siin on veel üks klipp teemal amp input overload

Harbeth is the UK’s most successful, longest-standing and wholly British loudspeaker brand with an enviable track record in audio innovation.

Tegemist on siis mehega

Alan A. Shaw
              Designer, owner
              Harbeth Audio UK
              viimati muutis kasutaja riksx; 23 m 2016, 20:29.

Comment

Et siis võim mõõdabki PMPO võimsust?
                Dünaamiline muusika ja sellele vastav võimsus on muidugi väga lai ja hämar mõiste ning sinna alla annab igasugust muinasjuttu mahutada.
                Aga võib arutada ka nii, et kui signaali allikas on digitaalne, siis on signaalil olemas konkreetne maksimaalne nivoo ja sellele vastav võimsus võimendi väljundis RMS ühikutes mõõdetuna, selle nivooga määratud võimsusest ei saa kuidagi mööda minna ükskõik kui "dünaamiline" muusika ka oleks, eeldusel muidugi, et vahepeal volumi nuppu ei keerata. Umbes seda näidatakse ka selles viimases videos.

Comment

Video lõpuosas kuulati klassikat ja nenditi, et peak on ca 30W. Eesotsas olnud lugu on kuulatav ja samal ajal räägitav just oma iseloomu tõttu:
                  Provided to YouTube by The state51 ConspiracyLaptevinmeri / Laptev Sea · Pan SonicKatodivaihe / Cathodephase℗ 2007 Blast First PetiteReleased on: 2007-05-14A...

VÕimedite parameetrid siin:
                  This must rank as one of the most expensive one-make audio systems we’ve ever explored. CH Precision is based in Switzerland and it’s designed and built
                  Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Kuidagi ei jookse ikka otsad kokku, mida tegelikult mõõdeti kui võim on 1x 350W/eight ohms (bridged), siis miks videos pidevalt üle 500W numbrid käisid? Ikkagi ei mõõdetud RMS võimsust vaid midagi muud?

Comment

Kuidagi ei jookse ikka otsad kokku, mida tegelikult mõõdeti kui võim on 1x 350W/eight ohms (bridged), siis miks videos pidevalt üle 500W numbrid käisid? Ikkagi ei mõõdetud RMS võimsust vaid midagi muud?
                      Kui õigesti aru saan, siis see võim mõõdab nii RMS ja kui selle ületab, siis ka PMPO vatte. Ehk kui see näidik mõõdaks ainult RMS võimsust, siis peksaks seier põhja nätaki nätaki.

Iga võim annab välja peale stabiilse RMS ka PMPO võimsuse, kuid see on jah suht häguna maa ja pole ühtset standardit kuidas seda esitada. Osad resiiveri tootjad annavad PMPO võimsuseks 4...5 korda suurema näidu kui RMS ja seal hulgas mõõdetuna 1 kHz juures ning THD näiteks 10% Muidugi mõista on see võimsus täitsa ajuvaba ja kasutu.

Lugedes seda foorumit, siis selle klipi mõte on see, et avada natuke silimi ja näidata dünaamilise muusika esitamise võimsuse vajadust. Mõtlema paneb see, et kui juba kaks sillatud 350w RMS võimu krigistavad hambaid ja higistavad, et muusikat edastada, siis mida peab tegema üks 40W võim põrandakõlaritega ???
                      viimati muutis kasutaja riksx; 25 m 2016, 14:13.

Comment

Mõtlema paneb see, et kui juba kaks sillatud 350w RMS võimu krigistavad hambaid ja higistavad, et muusikat edastada, siis mida peab tegema üks 40W võim põrandakõlaritega ???
                        25W kanalisse A-klassi lampvõimuga on igal juhul nii, et kui "mahv kolmveerandi juurde jõudma hakkab" (kuulamiskohas diivanil jõuab heli 90...95 dB vahemikku), siis pere loobib minu suunas pehmemaid ja kõvemaid asju ja põgeneb toast.

Mulle nendest vähestest vattidest piisab ;-)

Comment

Ega pole mõtet foorumit ühest kohast teise kantida, seal on teemat ja praktilisi näiteid 465 postituse jagu. Eks otsuseid, mida keegi tahab uskuda ja osta, teeb inimene ise. Siin pole õiget ja valet otsust.

http://www.harbeth.co.uk/usergroup/showthread.php?2613-How-much-amplifier-power-do-I-REALLY-need

R
                          ääkides dB ja tubidest, siis siin on hea tube projekt = )

Comment

Kui õigesti aru saan, siis see võim mõõdab nii RMS ja kui selle ületab, siis ka PMPO vatte.
                            Kui RMS ületatud siis üsna kiirelt saabub moonutus (milleks need PMPO-d veel vajalikud peaksid olema?). Video ilma lisa selgituseta kvalifitseerub minu jaoks BS valdkonda. Sellises väikeses ruumis ei kannataks 600-700W juures eriti ollagi, või kui nii pidevalt kuulata, siis kahjustab kõrvaluulmist.
                            Omasin aastaid Luxman M-03 võimendit, millel on digitaalne väljundnivoo näit, seda oli hea jälgida ja tõdesin, et minu muusika kuulamine jääb u.2-5W vahemikku ükskõik, mis muusikaga. Kui keerata volumet nii, et näit läks kolmekohaliseks (100+) oli toas lihtsalt diskomfortne olla ja ilmselgelt kuulmisele kahjulik. PS! Minu kõlarid kõik olnud keskpärase tundlikusega.
                            viimati muutis kasutaja Rom; 25 m 2016, 16:07.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
                              Video ilma lisa selgituseta kvalifitseerub minu jaoks BS valdkonda.
                              Seda sama ma vähe pehmemalt üritasin kirjutada.
                              Ja mis asi ikkagi on dünaamiline muusika? Kui signaaliallika maksimaalse nivooga on ka maksimaalne võimsus määratud, siis ei saa sellest kuidagi üle, ükskõik kui dünaamilist muusikat sealt allikast tuleb.

Comment

Siin artiklis on graafik, mis näitab, et suurim dünaamika pidur on kõlar:
                                Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Working...
                                X