Teade

Collapse
No announcement yet.

Minu kodukino ja HI-FI tehnika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

90dB spl (2.83V, 1m) on üle keskmise tundlikus. See tähendab 1W võimsusega saad helirõhu 1 m kaugusel 90 dB.
    Kui natuke täpsemalt tahad näha, milline sumaarne rõhk kujuneb võid sellega mängida: http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html
    Vata ka lehe lõpus tabelit, kui suure rõhu keskonnas kui kaua viibides veel ei teki (mööduvat) kuulmis langust.
    viimati muutis kasutaja moi; 03 m 2016, 11:33.

Comment

Esmalt postitatud Destiny poolt Vaata postitust

Lisaks võimudele tegin ka kõlarite vahetuse, ning uuteks on siis B&W 803D2 Diamond.
      . Hetkel istuvad need Rotel RA-10 taga, mis annab 40W 8ohm ja teeb häält küll.
      B&W 803D2 Diamond > Recommended amplifier power: 50W - 500W into 8Ω on unclipped programme
      Andmetest lähtudes see Rotel ei suuda neid B&W kõlareid korralikult hingama panna. Asi pole kesksageduse detsibellides, millest jätkub, et "teeb häält küll", vaid just madalama otsa edastamises.
      Jauran siinses foorumis seda bassiosa edastust, kuna on muusikat, mis ilma selleta pole see. Ei pea silmas trummi-bassi tänast tümpsu, vaid vanu tegijaid - Pink Floyd, Yello, Mike Oldfield, Jean-Michel Jarre, Dire Straits, Kraftwerk.
      Proovi mõttes eksperimenteerisin nelja Technics sb-7 kärgkõlariga, millel Power Handling: 90W ja sensitivity: 87dB. Neil võimalus keerata nupust kõrged ja keskmised maha, mida tegingi. Kui kõik neli bassi mängisid nii et kõlaritel olev clipping indikaator vilkus, siis polnud see bass üldse niii vali nagu numbritest järeldada võiks
      viimati muutis kasutaja martk; 03 m 2016, 11:46.
      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
        Andmetest lähtudes see Rotel ei suuda neid B&W kõlareid korralikult hingama panna. Asi pole kesksageduse detsibellides, millest jätkub, et "teeb häält küll", vaid just madalama otsa edastamises.
        Sinu jutust võiks nagu teha järelduse, et B&W 803D2 Diamond on bassi otsas palju väiksema tundlikusega kui kesksagedusel.
        Seda nad tegelikult mitte ei ole:http://www.stereophile.com/content/b...Zy8WFRkjg4g.97
        Jutt seal küll mitte otseselt 803-st vaid tema väikevennast aga seda enam.
        viimati muutis kasutaja moi; 03 m 2016, 11:54.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          Sinu jutust võiks nagu teha järelduse, et B&W 803D2 Diamond on bassi otsas palju väiksema tundlikusega kui kesksagedusel.
          Seda nad tegelikult mitte ei ole:http://www.stereophile.com/content/b...Zy8WFRkjg4g.97
          Jutt seal küll mitte otseselt 803-st vaid tema väikevennast aga seda enam.
          Seal on juttu B&W 800 ehk kõige suurema tippmudeliga. 803 on väiksemad
          B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

Comment

Jah, B&W mudelinumeratsioon alustab sarja lipulaevast ja suurenedes kõlarid järjest vähenevad... Mul on läbi käinud esimesed 803'd, neil oli taga kuni 200W kanalisse võim ja helirõhus küll probleemi ei tekkinud, pigem hakkasid mind häirima esmalt kõrged ja seejärel midagi ka keskribas, moi vast mäletab et nimetasin probleemi "iseenese heliks" kuskil siin teemades.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

B&W 803D2 Diamond > Recommended amplifier power: 50W - 500W into 8Ω on unclipped programme
              Jauran siinses foorumis seda bassiosa edastust, kuna on muusikat, mis ilma selleta pole see. Ei pea silmas trummi-bassi tänast tümpsu, vaid vanu tegijaid - Pink Floyd, Yello, Mike Oldfield, Jean-Michel Jarre, Dire Straits, Kraftwerk.
              Proovi mõttes eksperimenteerisin nelja Technics sb-7 kärgkõlariga, millel Power Handling: 90W ja sensitivity: 87dB. Neil võimalus keerata nupust kõrged ja keskmised maha, mida tegingi. Kui kõik neli bassi mängisid nii et kõlaritel olev clipping indikaator vilkus, siis polnud see bass üldse niii vali nagu numbritest järeldada võiks
              Tundub, et meie mõtted liiguvad samal lainepikkusel. Eks ideaalis kasutab B&W 800 seeria demomisel Classe CA-M600 monoplokke.
              Saksa laborist on ka võim läbi käinud ja saadud sellised tulemused.

Sobrasin siin ringi ja leidsin Hi-Fi New'i lehelt sellise raporti.

Click image for larger version

Name:	RB1590 Hifi News lab report.jpg
Views:	2
Size:	215,6 KB
ID:	869559

Comment

87dB on vist "suhteliselt tuim tükk"?

Comment

No jah, pildi järgi tundus 2 bassikaga ikka väikevend olevat aga valjukad hoopis suuremad ja ka maht suurem. Siiski ei usu, et ka 803 mingi bassi otsa tuimuse või väikse tundlikuse all kannatab.

Comment

[ATTACH=CONFIG]12969[/ATTACH]
                    Vinged kõllid, mind veidi see kõrgete kõll seal peal häirib. Kuidas on võrreldes CM9?

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
                      Vinged kõllid, mind veidi see kõrgete kõll seal peal häirib. Kuidas on võrreldes CM9?
                      Eks see tweetri asetus on maitse asi, kuid mulle meeldib. 803D2 ja CM9 pole sama kategoorias ja neid ühte potti panna ei sünni. 803 on igas asendis paremad. Kui peaks kirjeldama, siis madal ots märksa sügavam, keskmised oluliselt avaramad ja need nauditavad detailid detailid detailid... mmmmm mõnus, see on suur hüppe edasi.
                      Ma ei jõua ära oodata millal see paganama lõppvõim küll kohale võiks jõuda.

Comment

Nii nii võimud ilusti kenasti kohal. Miii häppiii = )

Comment

Head nautimist 👍

Comment

Vauu! Palju önne! Sul oli öigus-höbedasena näevad töesti ilusamad välja kui tavalise mustana. Head nautimist!
                            52 27 316 Risto
                            teknootik@gmail.com
                            Tallinna südalinn Foorumi keskus Narva mnt 5 / Tallinna Viru Keskuse OMNIVA

Comment

Peab tunnistama, et see lõppvõim on ikka suur ja raske. Andis ikka vinnata seda ~40kg A/B võimu autost kolmandale korrusele.
                              Aga tekkis ka väike tõrge, nimelt lõpp ei mahu telekalaua sahtlisse. Läpakas on heaks võrdluseks kõrval

Niih nüüd on palju parem. Kuigi jahh ventilatsiooni ruumi palju ei jäänud. Arvan, et see ei saa takistuseks, kuna võimul on mega suured jahutusribid ja kuumaks ma ei suuda neid ajada. Tundub, et panen müüki ka Rotel RA-10 võimu, kuna see on nüüd must ja ei sobi enam. Plaanin teha kõrvuti testi RA-10 40W vs RB1590 350W sama dB juures ja vaatan kas ja kui suur vahe on.

Comment

Niih nüüd on palju parem. Kuigi jahh ventilatsiooni ruumi palju ei jäänud. Arvan, et see ei saa takistuseks, kuna võimul on mega suured jahutusribid ja kuumaks ma ei suuda neid ajada.
                                Оставьте не менее 10 см свободного пространства вокруг аппарата для обеспечения циркуляции воздуха.
                                Rotel manufactures high end consumer electronics for stereo, home theater and whole house audio systems.

Lehekülg 44.
                                "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Working...
                                X