Teade

Collapse
No announcement yet.

K:Crossover Designer

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    K:Crossover Designer

    Kas keegi oskab selle kalkulaatori kohta midagi öelda http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/
    et kas se on normaalne või annab mingid suvalised tulemused?
    Samas soovik teada et mis sellel kalkulaatoril mõeldud on frequency all, kas sealt maalt enam allapoole ei lase valjukatel esitada või üles poole ei lase, või mis seal mõeldud on?

    #2
    Vs: K:Crossover Designer

    Yamaha 13,

    kui sul on vaja projekterida 2-ribane süsteem, sis "kalkulaatorid" ei soobi - sule on vaja spets.tarkvara (LSP Cad, näiteks) kus sa võid mõõtma ja salvestada draiverite parametrid, ja projekteerida kross-over.

    Comment


      #3
      Vs: K:Crossover Designer

      No selge, aga ma sooviks lihtsalt autouste valjukatele filtrit vahele, nii et ukse omadele bassi peale ei taoks. ja ostma ka neid filtreid ei hakka, midagi üli keerulist nenede valmistamisel olla ei tohiks?

      Comment


        #4
        Vs: K:Crossover Designer

        to yamaha: autoaudio puhul lisatakse "bassikas pagassi" siis, kui ustes paiknevad valjukad ei jaksa (subjektiivne arvamus alati) vajaliku heli tekitada. Mis põhjustel sul seda "krossi" vaja on selliseks spetsiifiliseks sooviks, lähed kvaliteedivõistlusele? Pealegi, niipalju, kui ma "autoaudiost" jagan, saab igast korralikust makist eraldi reguleerida kanalite ja subwoofri väljundi vahelist tööd. Subi väljund seisab vahel teistest kanalitest "eraldi". Kruti makki enne, kui crossi peale hakkad mõtlema...

        to D.D.D: LSP CAD on tasuline proge. Visatoni Boxim on tasuta...
        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

        Comment


          #5
          Vs: K:Crossover Designer

          mul võim töötab high inputi pealt ja ehk siis maki tagumiste valjukate väljundi pealt. Kui kõvasti kuulata siis hakkavad need esimeste uste valjukad üle käima ja kui makipealt suunamistega mängida siis jäävad esimesed liiga vaikseks. Sooviks siis ise aretada, ja saaks teadmisi ja kogemusi juurde.

          Comment


            #6
            Vs: K:Crossover Designer

            mõtekam oleks osta eraldi subi väljundiga makk, kui hakata crosse projekteerima/ehitama. hinna poolest peaks sama välja tulema IMHO.
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

            Comment


              #7
              Vs: K:Crossover Designer

              Päris täpselt ei saa aru siiski kuidas see süsteem hetkel ühendatud on, kas võim mis töötab high inputi pealt toidab ees olevaid kõlareid, subi või mõlemaid?
              Selline weebis olev kalkulaator annab tegelikult täiesti kasutatava esimese suuna kätte, D.D.D. soovitet LspCad on igati häätööriist, aga esmaseks katsetamiseks ja üldse asjade toimimisest aru saamiseks on imho natuke "advanced"
              Selles kalkulaatoris on frequency sagedus kuskohas on lõikepunkt, st kus mõlemale valjukale anatv energia on vähenenud mingi hulga (olenevalt valitud filtri tüübist) võrra.
              Enne igasuguse muu lisajubina peale raha kulutamist soovitaks esmalt esiustega tegeleda, muutmaks neid jäigemaks ja vähem plärisevaks (pigimatt, vilt jne).

              Comment

              Working...
              X