Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline kvaliteetne MP3 mängija?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Milline kvaliteetne MP3 mängija?

Sansa Clip pidavat hea olema. Olemas ka FLAC tugi, aga see vist siis kui miski värk ennem peale tirida (custom driveri laadne teema).
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

Comment

vxx

Esiteks - suur osa maailmast on tegelikult suurtes raskustes isegi statsionaarse tehnikaga kuulamisel et teha vahet mp3 ja wav signaalil. Kuidas see aga õnnestuks sõitvas autos...

Teiseks - tegemist on minu teadliku eelistusega, mis ei vaja heakskiitu või nõusolekut kellegilt peale minu. Isegi kui keegi suudab sõitvas autos 100% vahet teha kas mängis wav või mp3.

Kui kuuled vahet, on hea. Mul aga pole sellist eesmärki et seda vahet autos PEAN kuulma. Mulle piisab kui kodus vahet teen. Ja ma TEAN milline see vahe on.

Miks uuemad iSeadmed teisiti kõlavad? Sest koos funktsioonide lisandumisega oli vaja säästa akut, üks võimalus selleks oli loobuda voolunäljasemast Wolfsoni koodekist ning asemel toodeti Apple spetsidele vastav 338S0859 Cirrus Logicu poolt. Kes aga vajab iSeadmest bit-perfect heli - kasutab vastavat dokki, esimene mis pähe tuleb on PURE i20 näiteks. Need suhtlevad iSeadmega digitaalselt läbi USB interfeisi, seega ei osale siis Cirruse DAC selles mängus üldse.
      viimati muutis kasutaja OSX; 03 m 2011, 12:53.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Polnud mõtteski pakkuda heakskiitu, veelvähem nõusolekut millise tehnikaga Sa muusikat kuulad, kompressitud või mitte.
        Ma vabandan kui mu postitus oli ebaviisakas

Me ei peagi audio foorumis nõustuma tehnikat arvustades, erinevate arvamuste pakkumine, selleks foorum ju ongi, kui foorumi kasutajad ei vaidleks, ei pakuks oma arvamust helitehnikat arvustades, kuidas me saaksime kaasa rääkida?
        Esmane postitaja uuris milline tasku mängja soetada, ma pakkusin lihtsalt oma arvamuse.

Veelkord, vabandan kui mu post Sind riivas, polnud plaanis!

Audio foorumi kasutajaid seob üks asi, heli võimalikult perfektne taasesitamine, vaidlemine peaks olema teretulnud, kas pole?

Tuustin Saksamaa ebays, 30Gb 5. gen suht kallid, alla 80 eur ei leiagi, uute hinnad 110 eur kanti
        viimati muutis kasutaja vxx; 03 m 2011, 18:41.

Comment

Kena jõulukink ja selles kuulus CIRRUS LOGIC CS4398 DAC.
          Oluline on salvestus ja seadmed millega kuulata. Isegi mp3 ja mp3 on vahe, seega mõttetu vaidlus ;D
          viimati muutis kasutaja arcane; 06 m 2011, 04:22.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
            teha vahet mp3 ja wav signaalil.
            :S

Ära aja jama!

Comment

Esmalt postitatud arcane poolt Vaata postitust
              :S

Ära aja jama!
              Samad sõnad.

Comment

Esiteks - suur osa maailmast on tegelikult suurtes raskustes isegi statsionaarse tehnikaga kuulamisel et teha vahet mp3 ja wav signaalil.
                Tegelikult on kahjuks see seisukoht tõene. Suurem osa maailmast ei tee vahet isegi mono- ja stereohelil. Rääkimata siis nii peenikestest nüanssidest, nagu kompressitud ja reaalse heli erinevus. See pole minu arvamus, vaid suisa uuringute tulemus. Valdavale osale inimkonnast on heli vaid tapeediks, kas siis meeldivaks või mitte.

Selles plaanis asja analüüsides pole ka eriti vahet, mis mp3 pleieriga heli kuulata, üks saast kõik. Puristlikku pilti ei mahu kuidagi. mp3-d ja muu sarnane võiks sobida autosse, kus niikuinii on üldine mürataust sedavõrd kõrge, et heli kuulamise nüanssidest pole mõtet midagi arvama hakatagi. Samuti pole auto inimväärne keskkond, seega pole erilist mõtet kvaliteetseadmeid autosse investeerida.

Veidi OT: muide, silma on torganud - miks naissoo esindajate hulk on audiofiilide seas olematu..? Isegi veoautojuhtide/rallituusade/mootorratturite/traktoristide/lendurite jm traditsiooniliselt "mehiste" aladega tegelejate seas on naiste protsent oluliselt kõrgem kui audiofiilide seas.
                Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
                  Tegelikult on kahjuks see seisukoht tõene. Suurem osa maailmast ei tee vahet isegi mono- ja stereohelil. Rääkimata siis nii peenikestest nüanssidest, nagu kompressitud ja reaalse heli erinevus. See pole minu arvamus, vaid suisa uuringute tulemus. Valdavale osale inimkonnast on heli vaid tapeediks, kas siis meeldivaks või mitte.

Selles plaanis asja analüüsides pole ka eriti vahet, mis mp3 pleieriga heli kuulata, üks saast kõik. Puristlikku pilti ei mahu kuidagi. mp3-d ja muu sarnane võiks sobida autosse, kus niikuinii on üldine mürataust sedavõrd kõrge, et heli kuulamise nüanssidest pole mõtet midagi arvama hakatagi. Samuti pole auto inimväärne keskkond, seega pole erilist mõtet kvaliteetseadmeid autosse investeerida.

Veidi OT: muide, silma on torganud - miks naissoo esindajate hulk on audiofiilide seas olematu..? Isegi veoautojuhtide/rallituusade/mootorratturite/traktoristide/lendurite jm traditsiooniliselt "mehiste" aladega tegelejate seas on naiste protsent oluliselt kõrgem kui audiofiilide seas.

Olgugi, et ma siin enam aktiivselt ei osale, aga hea on lugeda, et foorumis on vähemalt üks liige, kes lühidalt selgelt ja konkreetselt probleemi lahtimõtestas ja sellest kirjutas. Sama arvamus, üks saast kõik, vahet pole!

Edu edaspidiseks!
                  viimati muutis kasutaja humax; 06 m 2011, 11:01.

Comment

Nagu vxx ka mainis, on siin audiofoorum, kus hea asju lahti vaielda. Aga peale selle on see ka tehnikafoorum, seega poleks ju imelik kui lisaks abstraktsetele loosungitele helikvaliteedi kohta lisataks midagi konkreetset - kui öelda et mp3 ja mp3 vahel on ka vahe siis ehk lugupeetud täpsustaksid milline on algmaterjal, bitrate ja kooder, mille korral selline väide paika peab.

Härra arcane - kas teil on andmeid et eranditult kõik kuulevad vahet mp3 ja wav signaalil? Palun viidake sellisele uurimusele. Minu lause oli konkreetselt selline: "suur osa maailmast on tegelikult suurtes raskustes isegi statsionaarse tehnikaga kuulamisel et teha vahet mp3 ja wav signaalil". Tahate vaielda, tõestage et minu väide on vale. See et teie kuulete vahet ei üllata mind sugugi, kuid teie pole veel maailm. Ja mul pole mõtteski algatada vaidlust nii triviaalselt teemal kui mp3 vs wav - see on teie poolt teemast väljarebitud.

Kui räägime edasi seadmetest, siis see Colorfly on ilmselt tehniliselt põnev asi, näeb küll jube välja kuid siiski. Kahju et tootja suht vähe andmeid avaldab. Ka Hifiman HM801 on selline mängija mis omab vinget chipsetti (PCM1704+OPA627, analog volume), kuid akud on kehvad. Pakutud 8h võib vabalt 3h peale kukkuda tegelikult. Teoreetiliselt võiks Colorfly olla suutlikum.

Edit: GU50 on vahepeal kena postituse teinud. Täpselt see mida mõtlen.
                    Konfutsius

Comment

Mul peaaegu suva kuidas ta autos kõlab - auto on sõitmiseks ja sõites ei kuule üheski autos vahet kas on lossless või aac/mp3.
                      Huvitav, mul ka autos tavaline standard headunit ja valjukad (midagi pole ümber ehitatud, ainult oma kõrva jargi on DSP häälestatud) aga mingi vahe on ikkagi kuulda ja selleks ei pea eriti pingutama. Aga võibolla on see süsteemi omapära - oskab mp3-e eriti ära solkida.
                      viimati muutis kasutaja moi; 06 m 2011, 12:02.

Comment

Kas see kuuldav vahe on sulle sõitmisel oluline? Kui ütled et "ei pea eriti pingutama" siis natuke pead ju pingutama Milleks, kui source on nagunii "lossy", (ja ette teada et "lossy")?

Siin võib ka teistmoodi aspekt leiduda - kas on teada kui hästi konkreetne seda üldse dekodeerib pakitud faile? Ma ei oleks nii kindel et kõik täpselt ühtemoodi seda teevad, mõnegi lihtsa seadmega võib välja tulla et pakitud helid degradeeruvad märksa rohkem kui pakkimine ise seda põhjustab. Mul autoraadio oskab ka plaadilt mp3 esitada, kuid ometi on samade failide plaadilt või iPodist esitamisel vahe sees just iPT kasuks - ometi on võimendi ju täpselt sama.
                        Konfutsius

Comment

eelpool käis läbi väide et mp3 vs mp3-l on vahe. see vastab üpriski tõele. sai ise netist rebitud selline asi nagu qlimax 2010 dvd + cd. tegu puhta digitaalse muusika liigiga. cd oli pakitud 320 bitiga. kõik okk. juhtumisi soomes kirbukal sai nähtud selle asja originaal versiooni. sai ka ära ostetud. cd oli ikka wav formaadis mille converteerisin db music converteriga mp3-x ja heli oli võrreldes rebitud kraamiga nagu öö ja päev. sama oli ka faili mahuga. kui minu oma oli pea 15mb siis pira oli 11mb. kahjuks olen nii rikutud et tõesti, eriliselt suurt vahet ei tee 320bitisel mp3-l ja wavil. oleks pidanud sündides kõrvatropid pähe panema et siis nüüd kelkida
                          päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

Just. Nagu iga rauas olev dekooder erinevalt lahti pakib, nii ka iga softikooder pakib midagi erinevalt kokku. Ja tulevadki erinevused, mõnikord isegi kui bitrate on sama.
                            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
                              kes kuulab ipodiga mp3 ja ei vaevu isegi 'Apple lossless' formaati kasutama? Vaevalt et selline foorumi kasutaja leidub.
                              Mõttekas on originaal CD faile losslessi konvertida, aga mp3 pole mõtet Kvaliteet hakkab ikka stuudio salvestamisest ja sealt edasi läheb kõik kehvemaks.

Comment

Working...
                              X