Teade

Collapse
No announcement yet.

Mürasummutus ja remont korteris

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: Mürasummutus ja remont korteris

kino tuppa tehakse minu teada basstrapp-e. lae võiks lasta 5cm allapoole ja karkassi vahele klaas/kivi villa panna. ülemisi reeglina väga ei huvita mida sa all kuulad. sinna ei tohiks nagu väga levida. olen ise näinud, et seintele on pandud tuuletõkke plaat alla ja siis karkass+klaasvill, raha on siis ka veel topelt kips. midagi odavamalt ja sama "tõhusat" ei oska soovitada. basstrpi kohta aitab google.
    päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

Esmalt postitatud rxs poolt Vaata postitust
      kino tuppa tehakse minu teada basstrapp-e. lae võiks lasta 5cm allapoole ja karkassi vahele klaas/kivi villa panna. ülemisi reeglina väga ei huvita mida sa all kuulad. sinna ei tohiks nagu väga levida. olen ise näinud, et seintele on pandud tuuletõkke plaat alla ja siis karkass+klaasvill, raha on siis ka veel topelt kips. midagi odavamalt ja sama "tõhusat" ei oska soovitada. basstrpi kohta aitab google.
      5cm on vähe. Öhuvahe peab olema 1/4 suurimast lainepikkusest, mida soovitakse summutada. Ja kaks pinda, mille vahel öhuvahe, ei tohi teineteisega jäigas ühenduses olla. Head lihtsad artiklid (ühe neist linkisin juba oma eelmises postis): http://www.soundproofingcompany.com/...fing-articles/, täitsa all löpus on ka spetsiaalselt lagedele pühendatud artikkel. Üldse on ühe seina vöi lae/pöranda tegemine üsna ebaefektiivne, sest heli levib selle tehtud pinna ümbert. Ja see jutt, et alt üles ei levi, on BS. Oma kogemusest alumiste naabritega tean, et levib väga hästi. Ja samast kogemusest tean, et paarisajast Hz ülevaltpoolt ära löigatud valge/roosa müra maskeerib naabrite pidu päris hästi ja ei hakka endale närvidele käima (kölab nagu eemal asuva kose kohin).
      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

ülespoole tavalisel niiväga ei sega, e. olen siis liiga lahjalt veel esinenud . ei kindlasti levib heli ka alt ülesse, kindlasti rohkem lumisele naabrile. aga okk, ei oma haridust sellel alal nii et olen edaspidi kuss,
        lugesin ise ka neid artikleid ja tundub et põhiline "võlusõna on sellel rohelisel liimil. jäin mõtlema, et kas tegu pmst. kummiliimiga tundub päris tõhus olevat. nagu aru sain siis peale seina valmimist tõmbad tahvlile kihi liimi ja seejärel paned teise tahvi peale, küsimus, kas võib ka kruvidega omavahel kinnitada või peaks asi jääma ainult liimist seotuks.
        ning võiksid sa vähe seletada seda 1/4 lainepikkuse asja. kui soovin näiteks 100Hz allapoole summutada, kas siis seina paksuseks peaks tulema 25cm???
        sry aga ma säran oma rumalate küsimustega täna.

Comment

KUi liimiga teed elastse ühenduse ja pärast kruvi sisse lased on tulemus 0.
          On ka spets akustilised klambrid, lastakse ühe kruviga alt kinni ja ülemine pool jääb seinast eemale, ei tea kui tõhus see on aga kasutatakse.

Comment

seda ma ise kahtlustasingi. samas kas hiljem vuugid pragunema ei hakka.??? arvatavasti teip hoiab selle siiski ära.
            põhimõtteliselt siis seinas näeks asi selline välja.
            Click image for larger version

Name:	New Bitmap Image.jpg
Views:	1
Size:	19,4 KB
ID:	866804
            kus pruun oleks kipsplaat, ja hallid on karkass, alt kinnituks põranda külge ja ülevalt lakke. roheline on siis "kummiliim", karkassivahele ja taha tuleks puistevill. seina kinnituse vahele tuleks tuuletõkke plaat. usun et niimoodi saab ka päris rahuldava tulemuse. või olen kusagilt puusse pannud.
            viimati muutis kasutaja rxs; 12 m 2012, 21:43. Põhjus: lisasin nö. visandi

Comment

``Vööd`` pane kummi ribaga.
              Klass mis oli töökojaga kõrvuti seal oli kah mure ,et müra oli nii kõva, et tundi anda oli peaaegu võimatu.
              Pandi kõigi seinte ja karkassi vahele kummi ribad ja siis kips peale ja tunduvalt vaiksem seal vist sai villa ka pandud nüüd ainuke müra on seal mis tuleb läbi ventilatsiooni.

Comment

Vs: Mürasummutus ja remont korteris

Isoveri lehel kah joonis vahesein-vahelagi-põrand heliisolatsioon. http://www.isover.ee/ee/Soojustamine...Renoveerimine/

Comment

Re: Vs: Mürasummutus ja remont korteris

Mõned soovitused. Karkassi ehitus seintele ja laele. Karkassi kinnitus peab olema "pehme", kinnituse alla midagi pehmet, isover teip vms. On olemas spets kinnitused, aga Eestis ma neid leidnud ei ole. Cyproci ja karkassi vahele on spets teip olemas, et kuidagi summutada metalli resonantsi. Sein peab olema ehitatud 2-st cyproki kihist. Ja need peavad olema erineva paksusega ja kinnitatud male järjekoras. Kihtide vahele on soovitav panna topsilent bitex, kallis lõbu ca 11e/m2. Elav karkass parandab süsteemi helisummutust, ja summutad bassi. See on väga oluline. Igas väikses ruumis paralleel seintega on kõige suuremad probleemid bassiga. Kaks erinevat kihti cyprocit on vaja selleks, et sein muutuks akkustiliselt surnuks, ei peegeldaks heli tagasi. Kui on 1 kiht tekkib "trummi" efekt. Muidugi karkass peab olema täidetud õige kivivillaga, ca 60-70kg/m3.
                  Lisatud failid

Comment

Pömst vöiks ju karkass olla muu ehituskonstruktsiooniga minimaalses kontaktis, st. toetuda vaid pörandale elastsete elementide (kas siis kummimatid/ribad/puksid vöi ekstreemsem variant spiraalvedrud) kaudu. Oleks vast lihtsam ja odavam kui hakata prusse elastselt seina külge leiutama, mis mulle meenutab pisut jöe ületamist piki jöge.
                    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Ma mõõtsin oma planeeritud toa ära. Pagana väike . Sinna ei ehita ma vist midagi, muidu ma ei mahu ise sisse. Aga ma jätan kõik head soovitused meelde, variant on, et valik helitoaks mõne suurema toa.
                      Aga kui mul on teise toa seinte taga kõik oma toad, siis pole vist midagi vaja teha, kui ainult naabritest rääkida?

Aga konkreetsemalt rääkides hetkel tuba on 4.03x2.80 ja paljas betoon. Midagi pehmet tuleks seina panna ikkagi, kasvõi enda jaoks, et peegeldusi vähendada, samas palju ruumi ja raha ei tahaks ära anda.
                      Riputan lihtsalt vaiba seina või panen ikkagi 2x kipsplaat. Kuidas selle paneelika ja kipsplaadi ja hallitusega lood on. Ma olen kuulnud midagi, aga ise konkreetselt ei jaga asja.

Lakke tuleb mul karkass ja isotexi plaat mingi pehme ja poorne 7eur/m2. Kas sinna peale võiks ka panna mingit villa ja kui siis millist?

See tuleb nii kinotuppa kui helituppa. Hetkel on kuidagi nii hästi läinud et all ja kõrval ei ela kedagi ja üleval elab ka vahest. Aga mine tea kuna kõik kadunud kodanikud tagasi sisse võivad kolida.

Comment

Re: Vs: Re: Vs: Mürasummutus ja remont korteris

Kui sa teed "poorise" lae ja pehmed seinad sul tekib päris suur ülesummutus kõrgsageduse osas, heli muutub üsna surnuks. Erinevate sageduste summutus peab tasakaalus olema. Poorised materjalid ja vaibad "söövad" ainult kõrgsagedust. Lakke soovitan teha karkass, mida ma soovitasin. Vatt + topelt gyprok. Ruutmeetri hind tuleb pea sama isotex-ga. Selline lagi, ja ainult selline kuidagi summutab bassi (pehmelt kinnitatud karkass). Ja kui sa seda ei kasuta kahetsed pärast. Bassi summutamiseks tuleb igat võimalust kasutada.

Comment

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Mürasummutus ja remont korteris

siis gyprocil sellised lahendused on olemas akustiline karkass kahjuks ainult tellimisega ei kujuta ette kui palju maksab,pdf vahelaed http://www.gyproc.ee/ee/Projekteerijale/ Selline se profiil on http://www.gyproc.ee/ee/Tooted/?intP...tProductID=113

Comment

Remont siis valmis.

Sai tehtud järgmised asjad. Nii kinotoas kui helitoas panin maha parketi ja selle alla viisnurga 5mm alusplaadi. Lakke sai mõlemas toas isotexi plaat 25mm kõrgusega reikade vahele penoplast.
                            Samuti mõlemasse tuppa uued aknad ja kardinad.
                            Kinotoas ei teinud rohkem midagi, lihtsalt paksem tapeet seinas betooni peal. Tulemus on ma ütleks täitsa hea. Natuke kajab, aga toas asju veidi vähe, kuid neid tuleb juurde - raamaturiiulid jms.
                            Summutuse kohapealt tundub ka okei. Mina naabrit ei kuule ja filmi võin rahus igal ajal vaadata, ei kostu kaugele.

Pisemas helitoas eksperimenteerisin veel natuke. Kahte "välimisse" seina panin 12mm viisnurga tuuletõkkeplaadi. Liimisin otse seina. Selle peale panin 12mm kõvema kipsplaadi - pikkade kruvidega ja tüüblitega kinnitasin betooni külge. Üks sein on siis see, mis vastu naabrit ja teine sein vastu enda vannituba. Vannituba ja wc on ju teadupärast kohad, kustkaudu ka heli hästi kostub. Kipsi peal on tapeet ja põrandal on pisike vaip keset tuba.

Summtuse kohapealt on asjad väga head. Umbes et keeran muusika põhja, lähen ise toast välja ja ei kuule isegi oma korteris eriti midagi, samuti rõdul ega naabri juures suurt midagi. Kõlarid on kõnniteekivide peal ja kivi ja põranda vahel on vaip.
                            Aga akustika on metsas. Põhiline häda on selles et kõlarid on toaga risti ja tuba on liiga liiga väike.... pikkus 4m ja laius 2.8m - kõlarid on siis sellel 2.8m suunal. Kõlarite vahel on suur arvutilaud niiet laua taga istudes panevad kõlarid kõrvadest kenasti mööda ja peegeldavad tagumiselt seinalt. Isegi tagumises seinas oleva diivani peal istudes ei ole asi väga palju parem.
                            Panin huvi pärast suurte põrandakõlarite asemele väikesed riiulikõlarid ja asi läks palju paremaks - need mängivad nagu otse sinule ja asi kõlab normaalsemalt.

Aga jah takkajärele tarkusena oli vana elamise toa akustika vaata et perfektne - tavaline betoonsein tapeediga, põrandal paks pea seinast seinani vaip ja tuba suurem, kuid asju täis, raamaturiiulid ja muud imelike nurkade all olevad asjad. See kipsplaat siin tundub, et kuidagi peegeldab ja kumiseb idiootlikult - või siis on veel korralik vaip puudu.

Plaan ongi osta väiksemad kõlarid - väike tuba niiehknaa - lihtsalt kahju on oma väga headest suurtest loobuda.

Comment

kui palju sa suurte kõlarite pigutamisega vaeva nägid? vb 5-10 cm nihutamist muudab asja.

Summutamine on ka selline asi, et heli ei taheta ruumist välja lasta. Kuhu see heli jääb siis? Eks ikka tuppa. Sellest ka kumin jne. Kui võimalik, reguleeri endal ekvast bassi maha natukene.
                              Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                                Kui võimalik, reguleeri endal ekvast bassi maha natukene.
                                Mis asi see on?! Või isegi kui ma teaks, siis mida teeb siuke asi highend helisüsteemis? Mul ei ole bassi ja kõrge nuppegi. Aga muideks ei kumise bass, vaid pigem kesksagedus kajab imelikult. Aga väike on tuba ikka - ma ei saa kõlareid isegi tagumise seina ääres viibides enda poole suunata. Kolmnurka ei saa tekitada. Õige oleks panna kogu värk piki ruumi, aga mõlemas otsaseinas on uksed, ei saa nagu.

Comment

Working...
                                X