Teade

Collapse
No announcement yet.

Kodukino audio süsteem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kodukino audio süsteem

Tere !

Kuna sai ostetud uus telekas siis tuli plaan osta ka vastav heli sinna juurde, kuna kaabeldusega eriti ei tahaks tegeleda siis jäin vaatama soundbar'e esmalt jäi silma selline link : http://www.euronics.ee/tootekaart/40...rid/SB16%2f230 mida arvate sellest, ma isiklikult ei usu, et selline asi suudab 7.1 välja anda aga eks ootan targemate arvamust. Samas võite ka mingeid komplekte pakkuda mille koguhind jääb umbes 800€ juurde, 5.1'st täiesti piisaks !

Ette tänades!

Vs: Kodukino audio süsteem

Tere,

See 5.1 täiesti töötab. Soundbar peab asuma toa seinte suhtes risti, siis toimib.
    Mul on muideks selline asi pakkuda.

Väga korralikult teeb 5.1-te, ise kasutasin kogu aeg just korralike dts heliga filmide vaatamiseks ja olin väga rahul.
    Müün sest tahan raadiot ja kõrvaklapiauku, et oleks mugav õhtul otse klapid pista. (Hetkel panen klapid teleka külge).

See jääb sinu eelarvest isegi alla, aga siia ongi mõeldud et ostad juurde supaka. Tal on ühendamisekoht täiesti olemas, ma võin sulle poest supaka ka juurde osta kui soovid.
    Ise korteris ei tundnud vajadust.

Kui asud Tartus, siis kuulamisvõimalus on täiesti olemas.

PS! See euronicsi HK tundub olema 2.1, see tõesti surroundi ei tee.

Kirsa
    53 403 739

Comment

Soundbari kogemuse jaoks päris krõbe hind - eriti kui pärast selgub, et ei meeldi näiteks. Siin foorumis hetkel müügil yamaha soundbar poole odavamalt ja hind tingitav nagu näha. Proovimise jaoks peaks sellest piisama
      Ise ei ole soundbari kasutanud, kuid niipalju olen kursis, et palju sõltub konkreetsest ruumist - kuidas just seal seda heli peegeldama annab.
      Kui juhtmed vähegi liistu alla mahuvad, soovitaks ikka ressiiveri ja reaalsete kõlarite poole vaadata.

Edit: soundbari omanik jõudis juba ette
      Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
      Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Muideks, võiks eeldada jah et eradi süsteem on palju parem, aga ei olegi see asi nii lihtne.
        Ise ma tegin selle ära, ostsin ebayst odava yamaha ressi ja pistsin sinna taha suvalised sony keskuse suuremad kõlarid, mis vedelesid.
        Hoopiski kehvem oli, okei see oli ajutine lahendus, plaan on osta korralikud kõlarid ja siis loodetavasti saab parem. Vahe oli just kõne selguses ja kõrgete kvaliteedis, mis olid soundbari kasuks. Bassi oli jah eraldi kõllidega rohkem.

Aga ühesõnaga see soundbar on täitsa tõsine tükk, mida ei ootakski selliselt asjalt. Eks tema poehind 650 eur peegeldab ka seda. Kaalub rohkem kui keskmine ressiiver ja täitsa suur rauast asi on.

Korraliku 2000 eur kodukino vastu muidugi ei saa, aga pole vist ka eesmärk.
        viimati muutis kasutaja Kirsa; 02 m 2012, 21:33.

Comment

jama ongi selles, et tuba pole päris ruudu kujuline vaid on ka avatud köök ja teleka kõrval veel ahi, ei tea kas see asi hakkab õigesti peegeldama. Kas ainus viis teada saada on siis praktiseerida?

Comment

Tuba ei peagi ruut olema, ma mõtlesin pigem seda et soundbar võiks ühe seinaga neljast olla paralleelselt. Ahi tõenäoliselt ei sega, häälestusmikker on kaasas, et ta niiehknaa seadistab kanalid eritugevusega.
            Avatud köök võib head 5.1 effekti muidugi natuke rikkuda.
            Mul naine näiteks ei hooli eriti 5.1-st aga talle väga see seade meeldib. Palju parem heli kui misiganes lcd telekal, et lülitab ka etv pealt stereos uudiseid vaadates asja sisse. Muidugi lihtsalt stereo jaoks ta 300 eur ei käiks ise välja.

Comment

Aga mida kodukinost ootad? Mismoodi näeb välja toa plaan?
              Kui ikka ilus suur ekraan on siis need mõned sisinad ja kolinad, mis tagakõlaritest olemata jäävad, pole väga määravad filmivaatamisel.
              (sai hiljuti mingit ~42" vahitud - ei tulnud meeldegi, et heli tekitasid ainult, mingid samsugi sisseehitatud plönnid ning sedagi teleka tagaküljel.

300€ saad soodushinnaga keskpärase ressi (Denon 1611-soundshop - moodsatest lisadest usb ja netiraadio puudub), ~250€ arvatavasti enamvähem supika (vb. Polk Audio PSW 125 12" kõlab sobivalt) ning ~250€ 2 enamvähem esikõlarit (vb. positiivsete arvustustega ja edevama välimusega Polk Audio RTi A1).
              Selline poolik valik seetõttu, et endal 5.0 olemas kuid enamast eelistan kuulata 2.0 helis. Samas alati on võimalus minne 5(7)kanali peale.
              -

Comment

Tekkis selline küsimus, et ega see 5.1 muidu ei tööta kui on mingi 3d heliga bluray plaat sees või olen ma valesti aru saanud? Sellessuhtes, et mingit serjaali vaadates ta ei anna ju 5.1 heliefekte või annab ? Andke andeks ma olen segaduses !

Comment

Ei pea blue-ray olema. Juba 15 aastat on dvd-de peal dolby digital 5.1 või dts 5.1 ruumiline heli olnud. Samuti on 90% internetist tõmmatavatel filmidel ja seriaalidel juba 5.1 heli olemas. Eestis edastataval televisioonil ei ole jah ühelgi kanalil vist surroundheli (ma võin eksida, ise ei vaata minutitki tv-d).
                  Seda saab lasta maha mängida originaalses stereos või simuleeritud surroundina. Soundbar teeb ise oma äranägemise järele stereohelist mitmekanali heli. See võimekus on tänapäeval paljudele seadmetele sisse ehitatud. Arvuti helikaartidest eraldi ressiiveriteni välja. Loomulikult ei ole see õige asi, aga teinekord ei pane praktikas vahet tähele. Kõne suudetakse toppida ikkagi keskkanalisse ja kuuldavus/arusaamine on veidi parem kui kasutades stereovarianti.

Comment

Okei, nüüd on seis palju parem, aitäh! Küsimus ka veel selles, et kas soundbariga on muusikat ka normaalne kuulata?

Comment

Vastan ausalt, minu arust nad kvaliteetseks stereo/cd muusika kuulamiseks hästi ei sobi. Otseselt ei olegi hääl kehva, vaid kuidagi imelikult kõlab nagu oleks endiselt mingi isemõtlev reziim sees - isegi kui stereo peale lülitada.
                      Samas ma olen ära rikutud, mul on väga kvaliteetne 2 kanaliga muusikakuulamise võimendi ja kõlarid eraldi olemas - et ma ei oska hästi võrrelda.

Aga näiteks kontsertsalvestus või muusikal dvd kõlab täiesti normaalselt - paremini kui stereost. Ma mõtlen siis muusikat mis ongi algselt surround/5.1 heliga. Samuti filmides esinev muusika on okei.
                      5.1 jaoks tehtud muusika peab olema kuidagi teisiti miksitud, et selline vahe kõlas.

Netiraadio ja niisama taustal mängimiseks jaoks on ka okei - puhtalt "muusika kuulamiseks" soovitaks siis eraldi süsteemi, aga sama võib vast öelda ka mingi odavama kodukino süsteemi kohta, et muusika jaoks ei kõlba.

Comment

Tänan vastuste eest, tuleb vist ikka kõlarid ja ressiiver osta, sain juba paar pakkumist ka.

Comment

Working...
                        X