Teade

Collapse
No announcement yet.

Squeezebox Duet

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Squeezebox Duet

Aastaid on meil kasutada olnud odavad, head ja paremad cd mängijad. Kõikide vs enamuste probleemiks on transpordi, DAC'i ja kella kvaliteet. Lõpuks ka plaatide välja lugemine ja asi lõppeb enamasti laseri suremisega.
    Meil pole üle võrgu audio striimerid niiväga popid või siis pole nende omanikud viitsinud teemas kirjutada. Või on digitaalne audio edastus on liiga tavaline asi?

Esimest korda jäi silma üks huvitav vidin - Squeezebox Duet Lampizaatori lehel. Pisut netis surfamist ja mõni kuu kannatust, ning nüüd on Squeezebox Duet ka minu tehnikariiulil koha sisse võtnud.
    Esimesel katsetusel üllatas vägagi normaalne saund, mida päris igast cd playerist kohe ei kuulegi. Pärast hädavajalikke muudatusi nagu toitebloki asendus, os-con tuuning ja nüüd ka micro clock'i paigaldus on tõeliselt huvitava saundi minu tuppa toonud - puhas nauding.

Arvutist heli striimimisel on probleemiks ressursside jagamine nii, et see audio taasesitust ei segaks, võimalik et probleem on puudulikus wifi ühenduses, aga väliselt NAS kettalt on tulemus arvatavalt parem.
    Et arvutist muusikat striimida on vaja oma masinale installida sqeezebox server - tasuta tarkvara ja seejärel on kogu süsteem kuulamisvalmis.
    Squeezeboxi saab kasutada ka ilma puldita, kogu haldus toimub üle veebibrauseri. Chrome'l on oma SB plugin mille abil on mugav end "targa junniga" ühendada.
    Viidatud linkidelt saab iga huviline omale lisainfot ammutada. Kellel on kogemusi SB'ga võib seda ka minu ja teistaga jagada.

Vs: Squeezebox Duet

Endalgi kasutusel sama vidin ca aasta jagu ja väga rahul. Üks pluss selle juures on, et kuulan muusikat oluliselt rohkem, kui enne cd pealt. Plaanin samuti Squeezeboxi modida. Kas oskad soovitada, millised neist muudatustest oleksid enim efekti andvad? Kas tegid nagu Lampizatori lehel?

SB taha olen ühendanud eraldi DACi, mille idee on Lampizatori lehelt tulnud(lambi puhver).
    Kahjuks ei ole saanud seda eriti veel kuulata/võrrelda, aga esmapilgul parem kui SB enda DAC.

Nagin seda seadet kunagi ka Eestis müüa. Siin oli küllaltki kallis. Ise tellisin eBayst kasutatuna ja sain ca 150 euroga. Asja teeb kalliks pult, aga sama töö teeb ära ka iPhone(Vbl ka mõni teine nutitelefon). Viimasel ajal ei ole SB oma pult üldse kasutust leidnud ja olen eelistanud pigem telefoni. Seega kui iPhone olemas, siis saaks antud seadme väga moistliku hinnaga soetada.

K

Comment

Kus hundist räägid... Kuuldavaima tulemuse andis kella lisamine, teoreetiliselt peaks olema abi kõikidest muudatustest. Väline dac sisaldas sul kohe korralikku toidet ning kella ja seetõttu peabki SB sellele alla jääma. Lampidega ma pole veel oma SB'i paaritanud.

Comment

Vahepeal on minu muusikakomplekt saanud välise kõvakettaserveri. Minu puhul - Qnap. Arvutist on algajana lihtsam muusikaga toimetada kui välisest serverist, kuna väline seade kipub "oma elu" elama ja vajab administreeriiseks rohkem kui algteadmisi riist- ja tarkvara kohta. Läbi raskuste olen selle käima saanud, abiks muidugi välismaised foorumid.
        Kes plaanib SB serveriga välise kõvaketta kasutamisele minna, siis väga täpne näpuga järje ajamine on hädavajalik. Probleemide tekkimine on selle seadistamisel tavaline. Kõige suuremaks probleemiks on see, et SB server ei suuda tuvastada faile mille kasutaja või haldaja on "admin". Meediakaustad tuleb kõigile kasutajatele avatuks teha. Juhendid on selleks olemas.
        Lõpptulemus serverilt on parem kui arvuti kettalt striimimine.

Comment

Järgmise uuendusena sai wifi asendatud kaablipikendusega, milleks sai valitud tänu töökindlusele elioti poolt poolt müüdv Ruckuse meedia transpordi, või mis iganes selle nimi võib olla.
          Mis on tulemuseks? Eelnevalt ilmnes juhtmevabas ühenduses teatavaid andmeside puudulikkuse märke, mis avaldus suuremate ja mahukama failide ülekandmisel tekkivates aukudes. Mida suurem ja mahukam fail, seda rochkem ja sagedamini neid auke esines. Pärast Ruckuse installi olen sellest anomaalia vabaks saanud. Tavatingimustes wifi asendamine pole ilmselt vajalik, aga läbi korruste on sellel lahenduse kindlasti hulga probleeme. Minu puhul oli probleemiks isegi inimese kõndimine kahe seadme vahelt, nüüd enam mitte.
          Lisaks SB'le oo minu süsteemi lisandunud ka weebiraadio ehk Boombox. Kogu süsteem töötab laitmatult!

Comment

Hi-Fi World Volume 21 Number 10 December 2011On Squeezeboxi arvustatud. Lk 66. Kirjutis "BIG SQUEEZE by Neville Roberts"
            Katsetasin ise ka tema poolt arvustatud mudelit, st et just sedasama millest ta kirjutas seal. Kuna mul õnnestus tema kogust see sama SB omale saada...
            Sain võrrelda kahte SB-i kus mõlemad on pisut erinevalt modifitseeritud. Minu enda üleval pool kirjeldatud ümbertegemistega SB on kõrgete osa pisut esile tõusev, NR sb aga sügavama bassiga. Mis lava sügavusse ja ruumi puutub, siis selles erinevusi ei täheldanud.
            Peab hakkama näpuga järge vedama, mis põhjustab ühel seadmel bassiosas ja teisel ülemises osas saundi erinevusi. Toiteblokki kasutasin mõlemal üht ja seda sama - isetehtud versiooni.

Comment

Uued täisustused muudkui tulevad
              Leidsin ühest sahtlist mingil põhjusel aastaid seisnudAD Labs'i poolt toodetud dac'i kiti.

Toited külge ja proovima. Õnneks on weebisait neil endiselt elus ja võimaldab pisut tutvuda nende loominguga. Kunagistest katsetustest ühe sõbra juures jäi meelde selle kiti omapärase mekiga kõrgete taasesitus - teravalt kõrvu lõikava ja harjumatu tonaalsusega. Võib olla oligi see põhjuseks miks see sahtlisse jäi...
              Nüüd on "vääriline" vastane võtta ja saab nende plusse ja miinused hinnata.
              Esmalt võiks arvata et mis seal siis ikka - lihtne, aga imelikul kombel ei ole võimalik enam teatud tasemel asju, mis mängivad kõrvale piisavalt sarnaselt 1-2 looga enam võrrelda.
              1. Kommutatsiooniprobleem - üks paar signaalikaablit.
              2. Helinivoo erinevus - Rockna dac mängib üsna palju kõrgema nivooga.
              Need on kohe kaks asja mille tõtu ei saa lihtsalt sõrmenipsuga seda asja lahendada. Võiks ju võimendile teise signaalikaabli lisaks panna ja sisendeid ümber lülida, aga minu OTL'i sisendite regulaatori automaatika keerab sisendi valikul "ettenägelikult" helinivoo nulli ja pärast kanali vahetust turvalisele, mitte endisele nivoole tagasi.
              Ainuke võimalus on kõrvu harjutada üsna mitme looga ja seejärel hakata võrdlema, krt teab mida...

Esmamulje on Rocknat kuulates hea - imelikul kombel ei ole seda kunagi kuuldud kraapivad kõrgete osa enam. Kas tõesti on SB digiväljund nii puhas et sealt enam "tavapäraseid" moonutusi ei teki või on see millestki muust - ei tea. Kõrge otsa heli on isegi eriti õhuline ja puudub kõrvu pitsitav stress ja närvilisus helis.
              Et mingit pilti asjast saada on vaja kuuldav üles joonistada. Pärast seda protseduuri võib öelda et ka mingi erinevus helipildis on täheldatav. Pillide vahel on rohkem õhku ja lava sügavus tundub olema mingil määral tahapoole nihkunud. Pärast mitmendat võrdlust SB'ga tundub see üks põhilistest erinevustest. Vaatamata SB lava eespool paiknemise ei saa öelda et helipildis puudub 3D mõõde - see on olemas aga mitte nii sügav kui kallimal konkurendil.

Kel viitsimist ise nokkida, saab selle modifikatsiooni min 180€ eest. Toitetrafod muidugi lisaks.
              Võrreldes kulutustega minikellale mille eest tuleb 80€ vähem maksta pole vahe saundis liiga suur.

Ootan järgmist etappi - digiahela lambistamist, milleks on jupid juba olemas. Eks sellest lähemalt kunagi hiljem.

Comment

Audiohoolikud on SB vastu hakanud rohkem huvi tundma. Minu Fidelity Audio modifitseeritud SB - receiver läks meie Rapla audioklubi liikmele. Vaimustus sellest on suur nüüd ka tema peres, sest paari päeva pärast soetasid ka tema lähikondlased uue SB'i Helsingist - Verkkokauppas on SB hind olnud mõnevõrra madalam mujal EU's pakutud hindadest, see on hea võimalus alustamiseks.
                Lähiringkonnas piisab ainult ühest puldist et seade - receiver käima panna, muuga saab hakkama ka ilma puldita, nagu sellest juba varem olen kirjutanud.

Mis "kellandust" puudutab, siis Inglased on oma hindu tõstnud ja micro clock'i hind on tõusnud üle 30% ja see pole mitte ainult selle tootega, vaid enamuste audiophile toodetega. Kui nii edasi läheb, siis on mõteks soetada juba korralik DAC. Samas meistrimees tahab kõik etapid omal nahal järgi proovida ja ise tehes tunduvad paljud asjad odavamad kui need valmiskujul on.

Üks huvitav Squeezebox'i lehekülg sattus mulle ette, jagan seda ka teistega. Eriti põnev on on hetkel minu jaoks Inguz room correction nimeline plugin, mille just leidsin. Kui aega on teen katsetusi.
                viimati muutis kasutaja Sully; 02 m 2012, 10:24.

Comment

Vahepeal on tekkinud vajadus kuulata sülerist "vähem kvaliteetselt" oma serveris asetsevat muusikat. Pärast nokkimist kõikvõimalike softipõhiste mahamängijate kallal avastasin kurvastuseks et ka Foobar ei suuda serverist muusikat striimida. Võimalik et see probleem on minu saamatusest, aga kui ma ikka tahan muusikat mängida ja just seda mis mul on, siis peab ju lahendus olema.
                  Vaatasin Squeezeserveri menüüdest et seal on rida pluginaid, mis aktiveerimata. Üks paljudest on SoftSqueeze, mille kasti sisse linnukese panemisel laeb server selle ise märkamatult alla ja pärast restarti ka aktiveerib.
                  Tulemuseks on allpool olev pilt minu arvuti ekraaanil.

Et SoftSqueez'i player ka mängijana veebilehel aktiveerida, saab paremalt ülevalt nurgast "choose player" menüüst selle ka kenasti teha.
                  Kogu juhtimine võib toimuda endiselt üle veebibrauseri, mis on mugavam kui seda virtuaalset playerit näppides - peaasi et muusika oleks
                  Allolev pilt näitab võimalikku pilti kellegi fänni arvutist.

Comment

Lisan uut informatsiooni teadmiseks heauskseile kasutajatele.
                    Viimaseid tarkvara versioone nime all LMS 7.7.2 on minu süsteemis osutunud äärmiselt ebakindlaks.
                    Alguses töötab see normaalselt, siis tekivad teatud anomaaliad - SB server kaob ja muusika andmebaas ei ole kättesaadav.
                    Kasutan endiselt Q-nap serverit ja selle kasutaja liidesesse sisenedes on kõik toimiv. Võimalik et tegu on raua ja softi vahelises konfliktis, aga selles osas mul infot pole.
                    Logitech foorumis on samuti hala selle sama probleemiga. Minu hädad said lahenduse kui installisin tagasi vana softi 7.7.1, eelnevalt viidatud teisel lehel on jõutud samale seisukohale.

Leidsin ühe uue tarkvara, mida saab installida windows xp; vista ja 7 baasil arvutisse ning SB serveri olemasolul oskab sealt muusikat striimida: Whitebear Media Server, milleks see hea on on teine küsimus, kes vastust teab võib jagada.
                    1.SB ei toeta APE ja veel mõningaid formaate, "valge karu" aga mängib. Kasutades usb helikaarti või mingit muud meediamängijat, saaks SS võimalusi ära kasutada ilma SB omamata.

viimati muutis kasutaja Sully; 24 m 2013, 11:35.

Comment

Viimast infot muusikasüsteemi stabiilsuse kohta: Paistab et suurim probleem hetkel hoopis Q-nap serveri uuendatud tarkvara, mille tõttu ei õnnestu ühendust ülesse saada. Kõik süsteemid justkui töötavad, aga veebibrauser viitatud ip aadressile ligi ei saa. Samuti puudub juurdepääs administreerimislehelt otse faili jms. haldusele.
                      Muusika kuulamise taastamiseks on abiks olnud Logitech Meedia serveri deaktiveerimine ja siis jälle aktiveerimine, see võimaldab uuesti LMS'le veebibrauseriga ligi pääseda.

Ühel ilusal õhtul oli tarvis suurmeistrite teoseid Youtubest otsida ja siis nende taasesitamist arvutist läbi helikaardi võimendisse saata. Mei räägi siin mingist erilisest helikvaliteedist, küll aga rariteetidest, mida kiiruga kusagilt mujalt ei leia. Tol õhtul sai asjad nii ära aetud, Pärast otsimist netis selgus aga et LM Serveril on olemas Youtube plugin. Pärast selle installimist võib öelda et muusika netist võimendisse saamine pole kunagi varem lihtsam olnud, soovitan! Kellel USB sisendiga helikaart (dac) olemas, sellel sellist muret pole ilmselt olnud...

Comment

Vabandust - ma juba vana ja loll ammugi - milles seineb lihtsus "netist heli võimendisse" saamisel? Kas arvutist korraliku väljundi kaudu võimendisse juhtimine on keerulisem - kui see tehakse läbi RCA-RCA paarisjuhtme? Või kui arvutist saab digiheli DACi sisendisse - on see keerulisem tee?
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

Comment

Loomulikult on juhtmed lahendus, aga SB omades olen ära harjunud sellega et ainsad juhtmed mis süsteemis - on SB ja võimendi vahelised traadid. Iga liigne traat süsteemis mõjub moraalselt ahistavalt.

Comment

Üks juhe on siiski tänaseks juures - võrgukaabel.
                            Tarkvara jookseb nüüd viimane seal, probleeme pole enam olnud.
                            Koduse wifi võrgu ümberkorraldamisega tekkis võimalus seda kasutada. Nüüd on wifi hub (resiiver), kõvaketas ja SB player omavahel võrgus. Isegi siis kui ühendus välismaailmaga mingil põhjusel kaob, jääb see silmus kenasti tööle.
                            Lisaks üks lahendus: muusika sai ka sauna veetud, kasutades arvuti akiivkõlereid. Signali saavad need aga SB puldilt, mis on pikemat aega kasutult seisnud - seda android seadmete mugavama ligipääsuga serverile. SB pulti on võimalik suvalise playeriga sünkroniseerida, ja siis tekibki võimalus nautida kuulamistoast lahkudes, kasvõi leiliruumis sama muusikat edasi. Päris rahul selle minimalistliku uuendusega.
                            PS! SB pult istub pidevalt oma hoidjas-laadijas, ning on alati stardivalmis kui põhiseade (ntx. duet) käima lasta.

Tuleviku projektiks saab ilmselt miniarvuti peal Squeeze playeri ehitamine. Neid projekte on netti juba tekkinud.
                            Raspberry Pi abil. Squeezeplug tarkvarajupp juhib muusikaserverit.Lisaks veel kena leheke Volumio.org
                            viimati muutis kasutaja Sully; 27 m 2014, 16:34.

Comment

Vahepealne meediastriimerite võidukäik kippus Squeezeboxi tooteid tahaplaanile jätma ,aeg on need uuesti välja kraamida ja tolm maha pühkida.
                              Rasperry PI koos Hifiberry digilaiendusega on ära proovitud. Hifiberry digiväljund on teiste - päris meediapleieritega võrreldes looritatud saundiga.

Squeezeboxi kasutajale uued võimalused, mis on seotud Tidal'i kasutamisega ei olnud siiani LMS´ga kasutatavad. Kuigi Spotify intregeering tuli juba aasta tagasi serverisse, on Tidali kasutusvõimalus avanenud alles nüüd.
                              Et neid võimalusi ära kasutada, on vaja Plugins lehelt installida uued 3 ndate arendajate äpid: ickstream ja lms-to upnp.
                              Esimene annab võimaluse Squeezeboxi Tidaliga siduda ja teine peaks võimaldama välistele UPNP serveritele squeezeboxi nähtavaks muutma kui rendereri.

Eraldi midagi alla laadima ei pea, kõik saab serveri "plugins" seadetes vajalike tärnide vajutamisega ära teha. Pärast mitmeid restarte peaks asi hakkama toimima.

LMS-to-uPnP
                              viimati muutis kasutaja Sully; 01 m 2015, 14:25.

Comment

Working...
                              X