Teade

Collapse
No announcement yet.

Maki mootor

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Maki mootor

Mul vilma 104 ja mure selline ,et kui makk külmalt mängima panna ,siis mingi poole kasseti juures hakkab venitama ,kui jälle seisab natuke mängib jälle hästi ,kuni jälle venitama hakkab.Ma vaatasin kah ,et seal on enne mootorit üks tranns ja takisti ,selle transi kollektoril ja kui need soojaks lähevad ,siis hakkabki jama pihta.Kas keegi ütlex milles võib viga olla ja mida peaksin tegema
    Alati põleb midagi.(SUURE LEEGIGA)

mingi elektroonik ei ole, kuid lihtne füüsika seadus : kuumenemisel asjad kipuvad paisuma... äkki kiilub kinni kuidagi?!
    Philips FA-960 + 2x Korvet 150AC001

Comment

ma ise kahtlustasin,et kui makkil lint otsa saab.et siis kuid ei.
      kas keegi ütleks kuidas ma selle mootori ära kontrolliksin sest kui mootor seisab siis tranns ega takk ei soojene

Comment

Tavaliselt kasseti lõpupoole on rohkem jõudu kerimiseks vaja. Mul venitamised tulid välja lõpupoole. Ja põhjuseks oli alati pehme kanderihm. Kuidas sul sellega on?

Comment

Mul pole asi venitamises (ma arvan ) nendel vilma taolistel makkidel on need rihmad laiad ja peaksid vastu pidama.Minu suurim mure on see ,et kui maki käima panen ,siis käib ilusti umbes poole kassetini siis kuumeneb mootori eelne trans ja selle transi(KT 961b) kollektoril olev takisti 62oomiüles ja siis on venitamine juba vääga tunda. ja see takkisti seal see 62 oomi oli originaalis 2 w ma panin 5 w ,et ehk ei soojene kuid ka see soojeneb üles ja hakkab venitana . Ütleme ,et kui nüüd see makka hakkas venitama siis na lülitan maki välja ja tulen tranns jahtumise aja pärast tagasi ja pannen maki käima siis mängib normaalselt edasi ,kuni jälle üles soojeneb.

Comment

Kindel, et kasset ei käi halvasti ringi?
            TFK Audio
            #tfkaudio
            http://www.facebook.com/tfkaudio/
            http://tfkaudio.blogspot.com/
            - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Nonii, hakkame siis remontima. (pole ise seda marki isendeid näinud kahjuks ;( )

Igal juhul soovitaks alustada sellest. mõõda, mis juhtub mootori toitepingega. Mul omal ajal oli vesna306 ja sellel võttis makk tööreziimis üle350mA voolu ja mootori juhttransid olid tulised. Põhjus - mootor oli ära kivand ja peale õlitamist hakkas võtma u 200 mA

muide, mis on selle transi tehasetähis, et saaks skeemi pealt järge ajada

Martin@6udne makkide fänn

Edit: on see transs  vt6 ja takisti  R18???

Kuigi mulle ei mahu pähe, miks tuleb mootori juhtimiselektroonikat nii keeruliseks ajada. Vooluvõrgumakil võiks olla ju 220V asünkroonmootor,mis pealegi suht stabiilne(nagu mu majakil)
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

ja jah oil vist ja r18 2w ja 62 oomi ja see takisti oli transistori KT961B kollektoril. Nii ,et peaksin mootori lahti kakkuma ja ära õlitama ,sest kasset käib korralikult ringi.(kõigi kassettidega sama jama

http://images.google.com/imgres?imgurl=yau...DUTF-8%26sa%3DN

Sellel aadressil peaks pilt olema kuigi see on vilma 204 pilt kuid välimuselt on nad sama sugused .

Comment

ma mõtlen ,et sellel makil peaks mingi kasseti lõppemise (auto stop) kah olema ,sest praegu kui kasset läbi saab siis jääb lint pinge alla. (see peaks neid transse soojendama) kuid jama hakkab isegi külmalt ja umbes poole kasseti mängimise pealt.

Comment

Tegelt võta rihm mootori peal ära ja siis ürita seda käsitsi ringi ajada, kas käib kergelt ?
                    Kusjuures see transs ja takisti peaksid küll mõlemad soojaks minema, sinna jääb ju ligi 15 volti ja 30 mA voolu
                    Samas soovitan mõõta pinget R8 peal külmalt ja soojalt, samuti ka mootori enda toitepinget.Kui juba need hakkavad muutuma, siis pakun, et mootor ise on OK ja tuleb skeemis pingeid ajada.
                    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

ma siin enne mõõtsin ja kindlalt ei mäleta kuid ma täna õhtul veel mõõdan ,siis oi nii ,et kollektoril oli skeemi peal vist 8,5 -9,5 näidatud kuid mul oli mingi 6 volti

Comment

ma siin enne mõõtsin ja kindlalt ei mäleta kuid ma täna õhtul veel mõõdan ,siis oi nii ,et kollektoril oli skeemi peal vist 8,5 -9,5 näidatud kuid mul oli mingi 6 volti
                        Mootor tarbib järelikult liiga palju voolu...
                        mis on emitteril ??? ja mis baasil ???

Comment

baasil oli vist mingi 2.2v ringis (seda sai ühest takkistist muuta) ja emmiteril oli kah 2,5 või midagi kuid ma õhtul mõõdan üle

Comment

Kunagi oli probleem kurikuulsa radiotehnika 101 sahtliga. Sellel oli lihtsalt ühe võlli puks ära kuivanud ja siis asi tihedaks jäänud ja sama jama.

Comment

Ma praegu kakkusin mehaanika lahti esmapilgul ei tundu midagi nagu tihe ja kinni olema kõikk liigub kergelt aga ma panen igaksjuhuks enne kokku panekut õli kah.ma vaatasin ,et seal päris väikesed mootorid 2 tykki ja emitteril oli vool 1.9 voliti ja baasil 2,5 ning kollektoril 6.4

Comment

Working...
                              X