Teade

Collapse
No announcement yet.

CD vs HiRez, 16Bit vs 24Bit, DSD?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: CD vs HiRez, 16Bit vs 24Bit, DSD?

Hakkame siis teisest. Kas leveli vähendamine vähendab signaalis olevate THD harmoonilisite taset põhisageduse suhtes. Ei vähenda. Samamoodi ei vähenda leveli muutmine ka signaalis olevat ringingu tekitatud moonutust.
    Detsimeerimist tehakse ilma igasuguse ASK-le mõjuva filtreerimiseta, kuigi teda mõnikord kasutatakse mõistena decimationfilter/decimator-filter on tegemist lihtsalt sämplite minema viskamisega. Vaata näiteks siin: www.ti.com/lit/an/slyt438/slyt438.pdf

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
      Kas leveli vähendamine vähendab signaalis olevate THD harmoonilisite taset põhisageduse suhtes. Ei vähenda. Samamoodi ei vähenda leveli muutmine ka signaalis olevat ringingu tekitatud moonutust.
      Me oleme jah olnud kinni ainult ringingus, kuid selleks et MQA idee töötaks, tuleb vabaneda ka nähtusest nagu passband ripple, mida ma ei toonud enne jutuks kuna selle mõjuulatus on suht väike riba bandi ülemises otsas ning kohe teeksid mõned vanemad tegelased sammu ette - neid asju keegi ei kuule (ühtlasi polnud mul ka plaanis kirjanikuks hakata). Mina ka ei tea kuidas see konkreetselt kostab, aga fakt on et kui levelit muudad, muutub ripple skaala tundmatuks ja seda enam ei püüa. Samas on passband ripple esimene asi mille olemust oleks mõtet kuidagi kaardistada kui tahetakse mingit korrektsiooni hiljem teha, see sõltub konkreetselt AD filtrist (mis on paratamatult detsimeerimise ploki esmane osa).

Detsimeerimist tehakse ilma igasuguse ASK-le mõjuva filtreerimiseta, kuigi teda mõnikord kasutatakse mõistena decimationfilter/decimator-filter on tegemist lihtsalt sämplite minema viskamisega. Vaata näiteks siin: www.ti.com/lit/an/slyt438/slyt438.pdf
      Kui seda väidet üksikult ja ilma allikata vaadata, siis saaks nalja palju. Näiteks võtame konkreetse võimaluse: Juli@ helikaardi AD töötab SDM 6,144MHz modulaatoriga, mille Fs/2 on siis vastavalt pealt 3MHz. Oletame et modulaatori sisendisse satub signaal 120kHz. Kui võtame proua Barkeri kohaselt et "according to the Nyquist theorem, the new “skeletal” version of the signal has exactly the same informational content as the previous waveform" ja "Decimating some of the samples has not caused any information to be lost" siis ma ootaksin seda 120kHz signaali ka siis kui ma teen downsämplingu modulaatori väljundist 192kHz peale... Ok, mõned sämplid on ära visatud aga mingit informatsiooni ju kadunud ei ole...
      Aga vaat ei tule see 120kHz miskipärast, kuigi AD modulaatori riba on kuni 3MHz ja isegi kui see riba on ülalt tugeva langusega, ei ole kindlasti 120kHz modulaatori väljundis null. See oleks revolutsioon Nyquisti teoreemi uppilöömiseks.

Aga kui võtta tädi Barkeri kirjatöö rohkem ette, siis leiame samalt lehelt algusest et "
      The output rate of a digital filter is the same as the sampling rate. Figure 3 shows a digital filter’s outputs. In the time domain (Figure 3a), the digital filter is responsible for the high resolution of the DS converter. Notice that the 24-bit code train resembles the original signal. However, in the frequency domain (Figure 3b), the digital filter applies only a low-pass filter to the signal. In so doing, it attenuates the modulator’s quantization noise; but it also reduces the frequency bandwidth, as any good low-pass filter will."
      Näe, filter lõikab ära nii modulaatori müra kui ka vähendab sagedusriba - (et mahtuda Fs/2 reeglisse @as say's OSX earlier). Mõju ASK'le tehakse vahetult enne detsimeerimisprotsessi ära.

Vaata, kui me räägime audiomuunduritest siis me tegelikult ei leia muundurit mis detsimeeriks ilma eelneva filtrita, sestap pole mõtet neid vaadelda lahus protsessidena. See on ka tädi Parkeri jooniselt 1. näha et on kaks nähtust mis töötavad ühe plokina. Ja selle ploki sees on filter mis hakkab helisema vahetult enne kui keegi hakkab rooma sõdureid käsuga "kümneks loe" hukkama ehk sämpleid ära viskama.. Seda filtrit ja helinat sealt ära ei saa, ja kui isegi helin võiks säilitada oma fingerprinti leveli muutmisel mida MQA pärast taga ajab siis passband ripple ei säilita seda leveli muutmisel ning seetõttu ei usu ma et ka ringing ehk helin muutmatult läbi signaali protsessingu käib, protsessing muudab kõiki signaali aspekte.
      MQA seisukohast vaadates oleks siis midagi võimalik teha kui esimest signaali ei protsessita mitte mingil tasandil edasiselt, siis oleks mõeldav saavutada AD-to-DA selline ahel kus kvaliteet oleks tagatud. Laseme stuudiod lahti et nad ei protsessiks enam..? Ega vist.

moi, sul on digitaalne DSP. Kuidas sellises lahenduses saaks kasutada MQA võimalike eeliseid? DAC asub ju pärast DSP'd, nii et ruumikorrektioonid jäävad digidomeenis signaali protsessima... Kuidas siin see kvaliteetne AD DA loop toimida saaks?
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
        Me oleme jah olnud kinni ainult ringingus, kuid selleks et MQA idee töötaks, tuleb vabaneda ka nähtusest nagu passband ripple, mida ma ei toonud enne jutuks kuna selle mõjuulatus on suht väike riba bandi ülemises otsas ning kohe teeksid mõned vanemad tegelased sammu ette - neid asju keegi ei kuule (ühtlasi polnud mul ka plaanis kirjanikuks hakata). Mina ka ei tea kuidas see konkreetselt kostab, aga fakt on et kui levelit muudad, muutub ripple skaala tundmatuks ja seda enam ei püüa. Samas on passband ripple esimene asi mille olemust oleks mõtet kuidagi kaardistada kui tahetakse mingit korrektsiooni hiljem teha, see sõltub konkreetselt AD filtrist (mis on paratamatult detsimeerimise ploki esmane osa).
        Ringing ja ASK lainjus pääsualas on justkui ühe medali kaks eri külge, kui filtril ei ole ringingut ei ole ka ASK lainjust pääsualas ja peaaegu ka vastupidi. Mõlemad sõltuvad ülekandefunktsiooni poolustest ja nullidest. Lihtne signaali amplituudi muutmine aga korrutab ülekandefunktsiooni konstandiga ja pooluseid ega nulle ei muuda.

Kui seda väidet üksikult ja ilma allikata vaadata, siis saaks nalja palju. Näiteks võtame konkreetse võimaluse: Juli@ helikaardi AD töötab SDM 6,144MHz modulaatoriga, mille Fs/2 on siis vastavalt pealt 3MHz. Oletame et modulaatori sisendisse satub signaal 120kHz. Kui võtame proua Barkeri kohaselt et "according to the Nyquist theorem, the new “skeletal” version of the signal has exactly the same informational content as the previous waveform" ja "Decimating some of the samples has not caused any information to be lost" siis ma ootaksin seda 120kHz signaali ka siis kui ma teen downsämplingu modulaatori väljundist 192kHz peale... Ok, mõned sämplid on ära visatud aga mingit informatsiooni ju kadunud ei ole...
        Aga vaat ei tule see 120kHz miskipärast, kuigi AD modulaatori riba on kuni 3MHz ja isegi kui see riba on ülalt tugeva langusega, ei ole kindlasti 120kHz modulaatori väljundis null. See oleks revolutsioon Nyquisti teoreemi uppilöömiseks.

Su kirjeldus ei ole korrektne. SDM võib olla ju 6,144 MHz modulaatoriga, aga kogu AD muundamise protsessis ei ole
        Fs/2 mitte üle 3 MHz, vahepeal tehakse veel muundamisi, mis selle Fs/2 alla toob, üks neist on ka see detsimeerimine.
        Proua Bakeri kirjutatus ei maksa kahelda ja vaielda võib ainult sellest aru saamise üle.

Aga kui võtta tädi Barkeri kirjatöö rohkem ette, siis leiame samalt lehelt algusest et "
        The output rate of a digital filter is the same as the sampling rate. Figure 3 shows a digital filter’s outputs. In the time domain (Figure 3a), the digital filter is responsible for the high resolution of the DS converter. Notice that the 24-bit code train resembles the original signal. However, in the frequency domain (Figure 3b), the digital filter applies only a low-pass filter to the signal. In so doing, it attenuates the modulator’s quantization noise; but it also reduces the frequency bandwidth, as any good low-pass filter will."
        Näe, filter lõikab ära nii modulaatori müra kui ka vähendab sagedusriba - (et mahtuda Fs/2 reeglisse @as say's OSX earlier). Mõju ASK'le tehakse vahetult enne detsimeerimisprotsessi ära.

Vaata, kui me räägime audiomuunduritest siis me tegelikult ei leia muundurit mis detsimeeriks ilma eelneva filtrita, sestap pole mõtet neid vaadelda lahus protsessidena. See on ka tädi Parkeri jooniselt 1. näha et on kaks nähtust mis töötavad ühe plokina. Ja selle ploki sees on filter mis hakkab helisema vahetult enne kui keegi hakkab rooma sõdureid käsuga "kümneks loe" hukkama ehk sämpleid ära viskama.. Seda filtrit ja helinat sealt ära ei saa, ja kui isegi helin võiks säilitada oma fingerprinti leveli muutmisel mida MQA pärast taga ajab siis passband ripple ei säilita seda leveli muutmisel ning seetõttu ei usu ma et ka ringing ehk helin muutmatult läbi signaali protsessingu käib, protsessing muudab kõiki signaali aspekte.
        MQA seisukohast vaadates oleks siis midagi võimalik teha kui esimest signaali ei protsessita mitte mingil tasandil edasiselt, siis oleks mõeldav saavutada AD-to-DA selline ahel kus kvaliteet oleks tagatud. Laseme stuudiod lahti et nad ei protsessiks enam..? Ega vist.

moi, sul on digitaalne DSP. Kuidas sellises lahenduses saaks kasutada MQA võimalike eeliseid? DAC asub ju pärast DSP'd, nii et ruumikorrektioonid jäävad digidomeenis signaali protsessima... Kuidas siin see kvaliteetne AD DA loop toimida saaks?
        Detsimeerimine on detsimeerimine, ta ei pea olema blokis mingi filtriga, võib olla ka täitsa eraldi, see on see, millega ma nõus ei olnud ja ASKd ning ringingut mõjutab ikkagi see filter, mis on enne detsimeerimist, mitte detsimeerimine ise.

Veelkord: Lihtne signaali amplituudi muutmine korrutab ülekandefunktsiooni konstandiga ja pooluseid ega nulle ei muuda, seega ei muuda ka trakti ringingut ega ASK lainjust pääsualas.

Teoreetiliselt saab nii ringingut kui
        ASK lainjust pääsualas ellimineerida järgmises astmes, kui üleknde funktsioonist õigeid nulle ja pooluseid välja taandada lisatud komponentidega ja see ong minu arusaamisel see, mida MQA teha üritab. Kuigi päris välja taandamine praktikas ilmselt ei õnnestu ja saab ainult kompenseerida/optimeerida.
        Selest, mis minu DSPs toimub ei saa MQA muidugi midagi teada ja DSP tekitatut ellimineerida ei saa aga ma võin seda ka kuntstiks pidada ja eeldada, et see peabki traktis olema, kuna mina nii tahan. Puhtalt traktis olevate AD ja DA mundurite tekitatud ringingut ja ASK lainjust pääsualas aga saaks küll optimeerida.
        viimati muutis kasutaja moi; 10 m 2016, 12:57.

Comment

Su kirjeldus ei ole korrektne. SDM võib olla ju 6,144 MHz modulaatoriga, aga kogu AD muundamise protsessis ei ole
          Fs/2 mitte üle 3 MHz, vahepeal tehakse veel muundamisi, mis selle Fs/2 alla toob, üks neist on ka see detsimeerimine.
          Proua Bakeri kirjutatus ei maksa kahelda ja vaielda võib ainult sellest aru saamise üle.

---
          Detsimeerimine on detsimeerimine, ta ei pea olema blokis mingi filtriga, võib olla ka täitsa eraldi, see on see, millega ma nõus ei olnud ja ASKd ning ringingut mõjutab ikkagi see filter, mis on enne detsimeerimist, mitte detsimeerimine ise.

moi, sinuga on lahe arutleda, sest kunagi ei tea kas sa võtad masinavärgist rääkides ette ühe seibi või seibist rääkides hakkad rääkima ainult masinavärgist...
          Vaata, ma rääkisin oma arust selgelt AD SDM modulaatorist ja selle väljundist n.ö. seibi tasemel - sa tuled lagedale et "tehakse veel muundamisi, mis selle Fs/2 alla toob, üks neist on ka see detsimeerimine"... Modulaatori seisukohast rääkides on see lihtsalt ebaoluline jutt.
          Siis kui rääkisin üldiselt AD detsimeerimisest (masinavärgi tasemel), tuled sa välja mõttega et detsimeerimine ei peagi olema blokis mingi filtriga (seibi tasemel)...

Kui sa näitaksid mõnda AD muundurit mida kasutatakse audios ja millist leidub ütleme keskmise tasemega seadmes ja millel on filter puudu või möödaühendatav enne detsimeerimist... ?

Mis puutub tädi Parkeri jutust arusaamisse, siis oma arvates sain aru piisavalt. Ma nagu ütlesin et "kui väidet üksikult ja ilma allikata vaadata, saaks nalja palju", seepärast tõin ka sinu väljarebitule tausta, mis selgitab kuidas need asjad tegelikult töötavad ja miks nalja ei saa.
          Tädi Parker ei pidanudki puudutama oma kirjatöös muundamise SDM'iga seotud aspekte ja lähenemisi sarnaselt nagu ma Juli@ puhul "konstrueerisin", sest (1) kirjatöö eesmärk oli kitsam ning (2) SDM'i puhul pole meil midagi rääkida ei Fs/2 filtrist, detsimeerimisest ja interpoleerimisest - seda lihtsalt ahelas pole vaja.

Kui ütled et minu Juli@ konstruktsioon ei olnud korrektne, siis on sul muidugi õigus aga sellega sa kummutad ka ise oma enda väljarebitud lõigu mõtte . Muidugi oli see konstruktsioon vale, see oligi mõeldud illustreerimaks seda absurdi mis tekiks kui keegi lähtuks ainult selle lõigu mõttest, ilma eelneva jututa - mis millegipärast jäi sul välja rebimata...

Võibolla ongi lihtsam kõike kunstiks pidada ja lasta rahus olla, eks see ole ka variant, vähemalt ei ole takerdumisi seibidesse. Las siis olla.

Konfutsius

Comment

Eks jah asi läheb lobisemiseks ära.
            NOS DACides ei ole filtrit aga pole neis ka detsimeerimist.
            viimati muutis kasutaja moi; 10 m 2016, 16:38.

Comment

Kuigi sa muutsid postitust, ütlen siiski et ega ma pole praegugi eriline uskuja selles osas et kõik alla Fs/2 muundatakse DACis tagasi algseks signaaliks praktiliselt ilma kadudeta, selle sama pärast ju võitleb väidetavalt MQA oma lahenduse elu eest ja minu isiklik kogemus kus olen kuulanud PCM'i ja sama faili DSD konversiooni softienkoodri abil, räägib selle kasuks. Mäletad et viitasin kuskil hr.Sulo Kallase loengu videole, kus ta selgitas kuidas on võimalik PCM signaali mõõtepunktide vahelised signaalid välja arvutada? Jah, ma usun et praktiliselt kaduteta (aga mitte 100,00%) saab softiga olulise protsessorivõimuse juures tulemuse saada, aga ma ei ole seda meelt et kõik senised rauas tehtud (laiatarbe) chipid seda protsessivõimsust suudavad... Phasure NOS1 on niisugune DAC seade kus selleks on vastav protsessor kasutusel, looja Peter St.on just see kes tavaoludes puuduva protsessivõimekuse on kahtluse alla pannud.

Lobisemise jätku lõpetuseks nendin et minu teada pole maailmas ühtegi DAC'i (Digital to Analog) muundurit kus sisalduks detsimeerimine... see ikka ju AD ehk Analog to Digital PCM tarviline oskus - kas tädi Parkeri jutt on juba meelest läinud...

Paus...
              Konfutsius

Comment

Muutsin postitust, et mitte vana asja juurde tagasi tulla aga sa ikka tahad vist tulla.
                PCM signaali mõõtepunktide vahele pole midagi vaja välja arvutada, et saada Fs/2-st madalamad sagedused tagasi praktiliselt kadudeta, või kuidas tuleks hinnata DA muundust, mille SNR ja THD on alla -100dB kui PCM on 16 bitine?
                Võib ka öelda nii, et seda "arvutusvõimsust" oli juba 1982 SAA7030 kivis nii palju, et ka 14 bitisest 1540 DACist punnitati SNR -100 dB välja. Mingit väga erilist arvutust pole vaja, kui seda juba nii ammu suudeti teha.

DACis desimeerimisega panin jah mööda, liialt kiirustasin.

Comment

Võib ka öelda nii, et seda "arvutusvõimsust" oli juba 1982 SAA7030 kivis nii palju, et ka 14 bitisest 1540 DACist punnitati SNR -100 dB välja.
                  ...Asetaksin rõhu sõnale "punnitati". Miks peab punnitama kui saab vabalt võttes suurepärase tulemuse...

Aga see polnud see millest tahtsin rääkida. PS Audio mees Paul McCowan nimelt avaldas just oma arvamuse MQA testlugude kuulamise kohta, ning lühidalt:

"Expectations were high since we’ve heard how much better the MQA file should sound, better than even the original! I’ve seen pictures on the MQA website of people crying after listening – so much better the process is supposed to be. Imagine my surprise when it was worse than the original."
                  http://www.psaudio.com/pauls-posts/mqa-thoughts/

Ja peale selle on selgunud et see tubli Norra sait 2L on teinud huvitava lähenemise MQA teemale. Nimelt pakub ta allalaadimiseks algset DXD faili, sellest allasämplltud HiRes versioone, siis DXD allikast kodeeritud MQA faili ning selleks et kõik saaks veenduda et MQA kõlab paremini ka ilma dekodeerimata võrreldes CD versiooniga, vastavalt siis CD faili.
                  Oleks nagu tore. Kõik HiRes failid on formeeritud Merging Pyramix DAW'is, MQA on kodeeritud MQAencode ver 1.1 enkoodriga ja CD... on formeeritud kooderiga Lavf55.9.100... mis on ka tuntud kui Mencoder/FFmpeg !! Tuntud oma üllatavate bugide ja üldise halva kvaliteedi poolest.

Miks peaks keegi vormindama seda failitüüpi mingi nurgataguse programmiga kui neil on seda sama formaati perfektselt oskav DAW laual? Kas selleks et ikka kindel oleks et CD versioon kõlaks kehvemalt kui dekodeerimata MQA...?
                  On veel üks huvitav rada nende valikus - 2L-038SACD, mille juures CD versioon on kodeeritud samuti MQAencode ver 1.1'ga - tähendab võrdleme siis MQA ja CD faili, kuigi tegelikult on nad üks ja sama...
                  viimati muutis kasutaja OSX; 15 m 2016, 00:21.
                  Konfutsius

Comment

Punnitamise alla ma mõtlesin oversamplingut ja noise shapingut, mis on mõemad sellised manipulatsioonid, mis parandavad SNRi viies kvantimismüra alla aga ei halvenda signaali.
                    Kui poleks neid kasutatud, ei oleks 14 bitsest DACist nii head numbrit saadud.

Comment

Number võidigi saada, aga enamik muu maailma kuulajatest arvavad et CD heli hakkas konkureerima vinüüli omaga kuskil 90'te teises pooles alles (nähtavasti siis kui "1Bit 8x Oversampling" või "Bitstream Conversion" hakkas võidukäiku tegema).

MQA rindel on "busy times" - järgmine kirjutis kus analüüsitud üht-teist: http://archimago.blogspot.ca/2016/02...-meridian.html
                      Konfutsius

Comment

Ei tea, internetist leiab küll tegelasi, kes just TDA1540A kiviga mängijaid kiidavad, pidid väga hea heliga olema. Ise pole kuulnud.
                        Lapizator ajas ta isegi NOSina tööle ja ikka kiidab, mis aga tunduvb juba vähe kahtlane.
                        viimati muutis kasutaja moi; 16 m 2016, 11:49.

Comment

Et MQA kõlab siis säravamalt ja puhtamalt... pikemal kuulamisel võib tekitada kuulamisväsimust ilmselt.

Võrdlemine läheb huvitavamaks siis, kui MQA vormingus materjali hulk suureneb.

Comment

MQA rindel on "busy times" - järgmine kirjutis kus analüüsitud üht-teist: http://archimago.blogspot.ca/2016/02...-meridian.html
                            Lugesin selle lingi jutu ka üle. Seal on võrreldud 24/192 PCM ja 24/44 MQA mahamängimist Meridian Explorer2 kaudu aga vahe võib ju tulla ka sellest kuidas DAC 192 kHz ja 44 kHz signaale käsitleb. Et midagi põhja panevat järeldada, oleks ikka vaja kogu ahelat testsignaalidega otse digis analüüsida.

Comment

Jah, ma usun et 0Hz -15kHz vahemik on seda täpsemini, loomutruumalt digiteeritud mida kõrgem on sämplite võtmise arv ühes sekundis, sest ainult reaalne sämpel esindab reaalset heli konkreetsel ajahetkel, kõik muu on interpoleeritud sinna vahele, sünteetiline, matemaatiline - mida iganes.
                              Otsisin teemast häid viitied MQA kohta ja jäi ette see väide, mis siin hiljuti arutatule valgust heidab (ja ka sellele, mille oma ühest postist välja viskasin).
                              Intrepoleerimise juurde toob see ka tagasi. Mingit interpoleerimist, sünteesi, matemaatiliselt puuduva taastamist vaja ei ole ja ei toimu AD ja DA muundamisel. Kui sa Sulo Kallase esinemist kuskilt 60 minutist edasi vaatad, siis seal on tema üks väide, et kui signaal mahub Fs/2 reegli alla, siis on signaal digis täielikult kirjeldatud ja kui väga tahta, saab selle signaal 100% täpsusega välja arvutada ka sämplite vahel. Seda arvutamist ei ole DAC muundamisel küll vaja teha aga see väide põhineb kõik sellel, mida Nyqvist oma teoreemiga väidab ja näitab väga hästi, mida see teoreem sisuliselt tähendab.
                              Suurema sämplimissageduse mõte on ainult laiem sagedusriba aga mitte täpsem madalamate sageduste kirjeldus.

Comment

Jah... ainult et selle vastu on MQA võitlemas sellega et ei anna nagu kellegile võimalust litsenseeritult kodeerida testsignaale. Ja kui keegi teeks seda ikkagi ma ei tea kuidas, siis pareeritaks võimalik negatiivne tulemus lihtsalt sellega et tegemist pole "autoriseeritud" failiga. Nad nimelt annavad ainult kõva raha eest õiguse kasutada MQA'le kuuluvat krüptoserverit.

Aga võrdluse osas... võrreldi ju ikkagi mida? 352DXD failist downsämplitud 24/192PCM'i ja 352DXD failist kodeeritud MQA faili, mis kompressitud nagu 24/44PCM mahtu (et see streamida) aga dekodeerides peaks andma tagasi teoorias sama kvaliteedi nagu DXD oli, konkreetsel juhul aga vastavalt DACi võimalustele peaks andma tagasi 24/192PCM'i. Siin tuleb aru saada et see kuidas DAC käsitleb 44kHz native modes pole üldse tähtis, sest dekodeerimise tulemus peab olema vähemalt 192kHz. Dekodeerimisega tegeleb konkreetsel juhul X-Mos USB moodul, mitte DAC kivi. Juhul kui DAC saabki kätte 44kHz, on tegemist 1) dekodeerimata signaaliga või 2) ongi tegemist lossy signaali ülekandega - sest kui signaalis oli näiteks 30 kHz osiseid, siis on need päästmatult kadunud...

Jussi tegeleb praegu seesuguse PCM stripperi kirjutamisega, millega saab vaadata mis PCM täpselt lõpuks DAC sisendisse saabub (pärast dekodeerimist).

Suurema sämplimissageduse mõte on ainult laiem sagedusriba aga mitte täpsem madalamate sageduste kirjeldus.
                                Kõige (mitte ainult madalate) täpsem kirjeldus on kaasnev boonus. Põhiline eesmärk kõigepealt jah mõnevõrra avaram sagedusriba, kuid ka sellega kaasnev võimalus filtreerimise probleemide nihutamiseks vähem häirivasse alasse.
                                Tõesti, reeglina kivi tasemel DAC ei tee praktiliselt kasulikku interpoleerimist, aga mitte seepärast et seda vaja pole, vaid seetõttu et selleks puuduvad kivis ressursid. Selle ressursi puudumise kompenseerimiseks ongi parem kasutada suurema sampleratega signaali. Reeglina (vaid väheste eranditega) interpoleeritakse DACis signaali vaid S/H ehk ZOH tasemel, see on tegelikult sample and hold - ehk et lihtne staircase on väljundiks. Need vähesed mis teevad interpoleerimist teisti, teevad seda kahepunkti süsteemis mis annab tulemuseks lineaarse interpoleerimise mõõtepunktide vahel... Nüüd ehk saad aru miks Phasure NOS1 kasutab spets FPGA protsessorit et arvutada täpsemalt välja mõõtepunktide vahesid, miks PCM-to-DSD softikonversioon võtab niipalju ressurssi... sellist jõudlust pole ei tänastes DACides ega ka SAA7030 kivis aastast 1982.
                                viimati muutis kasutaja OSX; 17 m 2016, 12:19. Põhjus: kokku
                                Konfutsius

Comment

Working...
                                X