Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline võimendi ja kõlarid valida kodukino jaoks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Milline võimendi ja kõlarid valida kodukino jaoks?

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
    Ressil on (tavaliselt) subwoofri pre-out. Geniuse komplekti sisendsignaali juhtme otsa tinutad RCA pistiku (ja näiteks vasaku kanali soone jätad ühendamata).
    Geniuse kõlarid tagakõlariteks, on filmivaatamisel mõistlik lahendus(ühendus siis ressi külge).
    Subiga oleks pm korras siis aga Geniuse kõllid on 4ohmised ja kõik sateliidid on ainult 15w.

Ja üldse, hakkab asi jälle keeruliseks minema. Sellesmõttes,et sain nagu aru,et Yamu on normaalne ja Jamod ka. Nüüd aga pm võiksin suuremosa asjadest samaks jätta.Et on üldse mõtet siis loota miski helipildi paranemist kui miskit nagu välja ei vahetakski? Natuke jama ju.
    viimati muutis kasutaja Buumu; 12 April 2012, 11:27.

Comment

Esmalt postitatud Buumu poolt Vaata postitust
      Subiga oleks pm korras siis aga Geniuse kõllid on 4ohmised ja kõik sateliidid on ainult 15w.

Ja üldse, hakkab asi jälle keeruliseks minema. Sellesmõttes,et sain nagu aru,et Yamu on normaalne ja Jamod ka. Nüüd aga pm võiksin suuremosa asjadest samaks jätta.Et on üldse mõtet siis loota miski helipildi paranemist kui miskit nagu välja ei vahetakski? Natuke jama ju.
      Helipilti parandab kvaliteetne ress ja esikõlarid. Tagakõlarid ja supikas on effektide jaoks.
      Vast mõned inimesed, suudavad siin ära seletada kui oluline ja möödapääsmatu, on teleka pilti läbi ressi lasta ning miks DVD/BR mängijad sellega hakkama ei peaks saama? Viitan oma eelpool toodud jutule, et helikvaliteeti silmas pidades, oleks mõistlik mõni kasutatud, hd, hdmi, 3d jne. funktsioonideta ress osta.
      -

Comment

Helipilti parandab kvaliteetne ress ja esikõlarid. Tagakõlarid ja supikas on effektide jaoks.
        Vast mõned inimesed, suudavad siin ära seletada kui oluline ja möödapääsmatu, on teleka pilti läbi ressi lasta ning miks DVD/BR mängijad sellega hakkama ei peaks saama? Viitan oma eelpool toodud jutule, et helikvaliteeti silmas pidades, oleks mõistlik mõni kasutatud, hd, hdmi, 3d jne. funktsioonideta ress osta.
        Ma rohkem ei jutusta siin, saavad teised ka rääkida ja targemad kui mina aga. Uuel ressil on 2a garantii, kasutatud asjal mitte.
        Ma ei väida,et inimesed peaks ostma ainult uusi autosid, mitte vanu.
        Teiseks ma ei näe probleemi selles,et ma saan kõik seadmed ühendada läbi hdmi, kui mul on see võimalus.
        Kolmandaks sain ma aru,et resside vahe pole niivõrd selles kui kallis ja äge ta on, vaid võimsuses. Mul pole ju hirmvõimast vaja.
        Neljandaks on kindlasti mõtekas mõni kasutatud ress osta, mis on palju tublim jne aga nagu näha siis ma ei tea ressidest miskit ja kuidas ma omapäi miskit nüüd turult leian?

Aitab vaidlusest ka, tänan kõiki nõuannete ja soovituste eest.
        Leidsin ps-i teel sobiva lahenduse.
        viimati muutis kasutaja Buumu; 12 April 2012, 13:09.

Comment

Jaga siis teistele ka oma kogemusi kui asjad käes.
          -

Comment

Edit: Keskkõlar - kui filme ei vaata suurema seltskonnaga siis saab ennast rahulikult "sweetspoti" kohale istutada ja polegi teda vaja.
            b Mis jutt see nüüd on??? Ilma keskkõlarita ei toimu midagi. Tegelikkuses on keskkõlar kodukino üks tähtsamaid komponente! Kui subwoofri probleem lahendatud siis mingi kõlarikomplekt kas Jamolt või mõnelt muult tootjalt ning asi on alguseks ilus küll näed natuke vaeva seadistuse ja paigutusega ja usun et tulemus ei ole paha. Kvaliteetsest kodukinost räägime me tänapäeval siis kui mängu tuleb täis 'THX' süsteem...

Comment

Esmalt postitatud sage poolt Vaata postitust
              b Mis jutt see nüüd on??? Ilma keskkõlarita ei toimu midagi. Tegelikkuses on keskkõlar kodukino üks tähtsamaid komponente! Kui subwoofri probleem lahendatud siis mingi kõlarikomplekt kas Jamolt või mõnelt muult tootjalt ning asi on alguseks ilus küll näed natuke vaeva seadistuse ja paigutusega ja usun et tulemus ei ole paha. Kvaliteetsest kodukinost räägime me tänapäeval siis kui mängu tuleb täis 'THX' süsteem...
              AV ressil on hunnik dekoodreid ja mõõtemikriga automaathäälestus (helinivood ja ekvad) ... ning üllatus-üllatus - korralikul 2.x/4.x süsteemil, tekibki vokaal keskele (muidugi kui see on tegijate poolt nii ette nähtud). Eelduseks õige kõlaritepaigutus ja istumiskoht - nagu juba eelpool mainitud.

THX ... kas see on ikka tõesti nr.1 kvaliteedinäitaja?:
              THX: http://www.logitech.com/en-us/speake...er-system-Z623
              ei ole märget THX kohta: http://www.audiocenter.ee/tooted/show/nad_t787?brand=6
              -

Comment

Esmalt postitatud sage poolt Vaata postitust
                b Mis jutt see nüüd on??? Ilma keskkõlarita ei toimu midagi. Tegelikkuses on keskkõlar kodukino üks tähtsamaid komponente!
                Vaidlen samuti vastu, üksi kuulates kui esikõlarid vähegi normaalse helipildiga on, saab ilma keskkõlarita suurepäraselt hakkama!
                Keskkõlarit on ennekõike vaja ikkagi dialoogi jm ekraani keskel toimuva helilise tegevuse ekraani keskele "toomiseks", keskel üksi istudes saavad üldjuhul esikõlarid sellega suurepäraselt hakkama. Kui vaatajaid juba rohkem ja istutakse keskkohast kõrval tekib juba tõesti rohkem vajadust keskkõlari järele...

Comment

hakkama saab muidu ka teleka enda kõlaritega

Comment

Keskkölli vajalikkus söltub palju esikölaritest ja nende paigutusest - kontrollitud suunakaraga öigesti paigutatud kölaritega jääb tsenter enam-vähem paika ka pisut külje peal istudes. Ülejäänu kompenseerib signaaliprotsessor nimega aju, mis visuaalsetele vihjetele toetudes heliallika öigesse kohta "nihutab".
                    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

MIs see hinnaklass muidu oli?

Comment

ei teagi...400-500e

Comment

Olen ka aegade jooksul palju etappe läbinud, omadest kogemustest või soovitada: väldi plastkõlareid, kui suured ning ilusad nad ka ei oleks. Rääkisid meediamängijast - unusta ära, et ostad ressi ilma HDMI ning HD audio toeta. Pole mõtet raha raisata poolikute lahenduste peale. Sinu valitud Yamaha ress on antud elarve piires hea valik (192 Khz ja 24 bit Burr - Browni DAC on sellise hinnaklassi juures tubli sõna) ning soovitatud Jamo komplekt on absoluutne miinimum. Tuletaks meelde ka kodukinohuvilise põhitõde: keskkõlar on komplekti KÕIGE tähtsam kõlar. Aja jooksul ostad supaka juurde ning võid hiljem rahulikult nentida, et oled teinud õige valiku.

Comment

Kas HD pildi protsessimisel tekib mingi heli ja pildi sünkroonist välja minek või miks seda pilti, on vaja läbi ressi lasta.
                            (pildi üles-skaleerimisfunktsioon on teine teema )
                            -

Comment

HDMI kasutab niivõrd suurt ribalaiust, et midagi sünkroonist välja ajada on suht keeruline.
                              HD kama tuleb läbi ressi lasta mitte pildi, vaid heli pärast. Pildi protsessimise teeb ära meediamängija ise. Tavaliselt määrab pleier ära reso, kaadrisageduse, harutab lahti videokoodeki ning kui tegemist vanema ressiga, siis downmixib vajadusel ka audio. 1080p ning DTS HD MA stereoks nudimine ja otse telerisse saatmine oleks umbes sama, kui omada garaažis ilma ratasteta Ferrarit: rooli taga saad istuda ning mootorigi käivitada, aga vaat sõidumõnust oled ilma.

Comment

Kas see vana DTS 5.1 oli 44kHz/16bit formaadis? Seega parem numbriliselt kui CD?
                                Kui nii siis pikk teema http://www.elfafoorum.eu/threads/614...16Bit-vs-24Bit

Ehk minu arusaama järgi, taandub asi analoogosa võimendamisele ja kõlaritele. Ning seal ei edene asjad nagu arvutimaailmas (Moore seadus).
                                -

Comment

Working...
                                X