Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline võimendi ja kõlarid valida kodukino jaoks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Milline võimendi ja kõlarid valida kodukino jaoks?

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
    Kas see vana DTS 5.1 oli 44kHz/16bit formaadis? Seega parem numbriliselt kui CD?
    Kui nii siis pikk teema http://www.elfafoorum.eu/threads/614...16Bit-vs-24Bit

Ehk minu arusaama järgi, taandub asi analoogosa võimendamisele ja kõlaritele. Ning seal ei edene asjad nagu arvutimaailmas (Moore seadus).
    Ma sain pm oma vastused ja asjad kätte juba päris ammu.
    Marcor1 võiks veits rahuneda nüüd.

Comment

@ buumu
      Millise lahenduse siis valisid?
      Tagantjärele tarkusena võin mainida, et pahatihti üritatakse PS-i kaudu asjatundmatutele kräppi pähe määrida, sellest ka privaatpakkumised. Loodan, et sinul nii ei läinud.

@ marcor1
      Arvutimaailm kipub jah eest ära jooksma, aga helinduski ei saa kurta arengu puudumise üle. DTS-il on olnud mitmeid arengustaadiume. Digikeeles on CD ja DTS bitivoog sama, 1,5 Mbps, sämplimisastmeid DTS-il alates 48/16 kuni 96/24. Vilumatugi kõrv ütleb, et DTS on mahlakam ja nüansirikkam. Krooni lükkab pähe aga DTS HD MA, kuni 192/24 ja 24,5 Mbps. Analoogosal on, mida võimendada.

Comment

Esmalt postitatud linni poolt Vaata postitust
        @ marcor1...//...Digikeeles on CD ja DTS bitivoog sama, 1,5 Mbps, sämplimisastmeid DTS-il alates 48/16 kuni 96/24. Vilumatugi kõrv ütleb, et DTS on mahlakam ja nüansirikkam. Krooni lükkab pähe aga DTS HD MA, kuni 192/24 ja 24,5 Mbps. Analoogosal on, mida võimendada.
        Tegelikult, lisaks siinsele "16 vs. 24 bit" jutule, on see juba vana teema:

It seems to me that there is a lot of misunderstanding regarding what bit depth is and how it works in digital audio. This misunderstanding exists not only in the consumer and audiophile worlds but also in some education establishments and even some professionals. This misunderstanding comes...

.. ehk kas "vilumata kõrvu" on palju või tuleb tõesti mingil maal piir, mis hetkest praktiline areng seiskub ning jätkub turundus.
        Kuna siin on tehnikafoorum ning audio alamrubriik siis natuke laiem mõtlemine, ei ole paha.
        Mina enda joaks olen näiteks välja noppinud, et "HD heli" võimaldab suuremat dünaamikat ... aga see on eristatav, alles suht kõrvakahjustavatel nivoodel.
        -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
          Mina enda joaks olen näiteks välja noppinud, et "HD heli" võimaldab suuremat dünaamikat ... aga see on eristatav, alles suht kõrvakahjustavatel nivoodel.
          Siin sa kipud veidi eksima. HD heli lisab detaile, mida tavalisse filmi heliribasse ei miksitaks. Selgelt eristatavad puulehtede sahin, vihmapiiskade krabin, kuskil mingi tirts siristab, rikkalik bukett taustahelisid jne jne. Bitid siin erilist rolli ei mängi, megabaidid otsustavad kõik. DTS 1,5 Mbps versus DTS HD MA 24,5 Mbps.

Üks huvitav asi meenus. Kui vaatan filmi/muusikavideot, siis on ress tavaliselt mingis kinosaali efektiprogrammis. Kui filmil/muusikavideol tuvastatakse HD/96 heli, viskab ress automaatselt nn. "pure direct" režiimi. Vist selleks, et kõrgetasemelist helipilti mingite efektidega mitte ära risustada.

Täpsustan, et kuna teema on kodukinost, siis minu jutt käib Hi Def audiost, mitte Hi - rez audiost.
          viimati muutis kasutaja linni; 15 April 2012, 23:00.

Comment

Ma ei hakanud uut teemat tegema. Tekkis küsimus,et kas Yamaha ressile, mille min takistus kõlarite osas on 6oomi, võib lisada 4oomiseid kõlarid?
            Või tuleb vahele sättida takistid. Kõlarid ise on puitkastis seinakõlarid, 15w kõik viis tükki. Tean,et kui valjult ei kuula siis väga viga ei tee aga küsin siiski üle.

Comment

Raudselt v6im toetab ka 4 oomiseid k6lareid aga ei anna niipalju v6imsust v2lja. ja kui niiv2he watte siis ei tohiks midagi teha. Kuigi v6iksid alguses aega ajal valjemaks panna ja katsuda kas v6im l2heb kuumaks v6i mitte .

Comment

Esmalt postitatud lejutaja poolt Vaata postitust
                Raudselt v6im toetab ka 4 oomiseid k6lareid aga ei anna niipalju v6imsust v2lja. ja kui niiv2he watte siis ei tohiks midagi teha. Kuigi v6iksid alguses aega ajal valjemaks panna ja katsuda kas v6im l2heb kuumaks v6i mitte .
                Võim ise selline. http://www.soundshop.ee/index.php?id...maha%20RX-V371
                Kuna esimene ressiiver siis ei julge ''lõhkuma'' hakata, samas kui arvate,et ei juhtu miskit siis proovin ära.

Comment

Esmalt postitatud lejutaja poolt Vaata postitust
                  Seda juttu pole mõtet uskuda ja ei saa aru miks tegelane annab sellise soovituse?

Tehnilised andmed:
                  Kanalite arv: 5
                  Võimsus: 5 x 100W (8 oomi; 1 kHz; 0.9% THD; 1 kanali koormus)
                  Minimaalne kõlari takistus: 6 oomi/8 oomi
                  Sellega on kõik valmistaja tehase poolt paika pandud, millist koormust antud võimu puhul võib kasutada!

Comment

Working...
                  X