Teade

Collapse
No announcement yet.

oomid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

oomid

mis siis juhtub, kui kasutada 6-oomiseid keskmist ja tagakõlareid 8-oomisel ressiiveril?

kõlarid on väikesed, 100W rms (ise arvan, et reaalselt ca 30W) ja ressiiveri võimsus 8oomi puhul (millest väiksema takistusega andmeid pole märgitud) 40W RMS/per kanal.

kas mingi aja jooksul lihtsalt põleb ressiiveris miski läbi?

aga kui kasutada ka veel 4-oomiseid esikõlle?
    52 27 316 Risto
    teknootik@gmail.com
    Tallinna südalinn Foorumi keskus Narva mnt 5 / Tallinna Viru Keskuse OMNIVA

mis resiiver sul on? Paljudel resiiveritel saab juba lylitist ise takistust valida.
    F&F

Comment

ei anna lülitada. vabandan, et selline dumba olen aga mis siis ikkagi juhtub, kui kasutada lubatust väiksema takistusega kõlle?
      52 27 316 Risto
      teknootik@gmail.com

Comment

Kaitselülitus rakendub. Kui ei rakendu siis töötab ja ei juhtu mitte midagi. Kui võim maha põleb siis on võimu süü, et termokaitse p**** oli.

Comment

no keskkõlar töödanud miski pea aasta varsti, tõsi küll harva ja suht vaikselt. on lihtsalt pakkumisel ühed head 6-oomised yamaha tagakõllid aga nüüd kahtlen, kas tasub siis ikkagi osta, kui ressiiveri kõik kanalid 8-oomised on. see mingi yamaha poliitika, kuna tema ressiiverid ka 6-oomised.

nt sõbral on mingid suured vene keskriba bändikõllid, kus kastis 8 ca 20cm elementi aga mille takistust ei tea ja tal suri üks vanem pioneer võim lihtsalt ära miski 1-2a peale kasutamist.

kas mul võib ka ressiiveril lihtsalt vastav kanal mingi aeg vait jääda, kui kasutada väiksema takistusega kõlle?

ressiiveriks muidu Harman Kardon AVR2000, 2001a oma vist, nii et ei tahaks seda peesse küll keerata aga head kõllid on olnud just väiksema takistusega, kui 8 oomi.
          52 27 316 Risto
          teknootik@gmail.com

Comment

[quote]
            võib ikka jah

Comment

nii et minu süsteem siis võiba kah illgemalt uhke tulevärgi saatel maha põleda?

võim on mingi vanem jupp: Hitachi HA-37
              model nr: ha-37vb
              ~220v 50/60Hz 270w
              8 ohms to 16 ohms speakers
              Made in Japan

Kõlarid siis:
              AJM 566/3
              System: 3Way
              Frequency range: 40 - 20 000
              Rated Power: 60W
              Music Power: 100W
              Crossower Netw.: 1100 - 4000 Hz
              4 Ohms
              Made in Denmark

Comment

Ma ju vastasin, midagi ei juhtu kui on vähegi normaalne võim. Või jäi midagi arusaamatuks ?

Comment

Ma ju vastasin, midagi ei juhtu kui on vähegi normaalne võim. Või jäi midagi arusaamatuks ?
                  Oh, ma ikka pidin ikka ise üle küsima, et äkki minu krempli puhul oleks mingi jama või nii olnud... kõlarid ainult 4ohm,.... aga tähh sulle! Ma nüüd siis müdistan rahuliku südamega edasi.

Comment

nu aga kes sul keelab kõlareid nati ümber ühendada seal kastis(seal kus 8kõlli su jutu järgi on) peaasi et kokku saad see 6-8oomi nagu vaja. paralleelselt kõlarite liitmisel takistus läheb väiksemaks (näiteks kaks 4oomist paralleelselt panna siis 1/4+1/4=2/4 ehk siis 2oomi) kui aga kaks 4oomist panna järjestiku saame 4+4=8oomi. nu ja nii saad ise mängida nagu vaja paned kaks kõlarit järjestikku ja ühe paralleelselt saad 2+4=6oomi. milles probleem. kui on 8kõlarit, kõik 4oomised ja vaja kokku saada 8oomi.siis vaata http://www.album.ee/?o=207701527 tegin sinna sulle skeemi kuidas need kõlarid tuleks siis ühendada seal kastis et saaksid selle ressiiveri taha panna.

Comment

pole suutnud ühtegi korda võimu maha põletada, kuna on liiga väike takistus.Enamus endast lugupidavad võimendid kannatavad ka lühist üsna jupp aega.Asi läheb hapuks siis kui võimust viimast välja võtta.
                      Hee... isegi praegu mängib mul teises toas brig001 taga 2 oomi.Ei põe, et pärast maha põlend on.
                      muusika on kuulamiseks

Comment

Juhul, kui sa võimendi helitugevuse reguleerimise nuppu põhja ei keera, ei juhtu midagi. Taskus selliste kõlaritega võimendi helinuppu üle 60% täisvõimsusest mitte keerata. Kui keeras suureneb voolutugevus toitesüsteemis liiga suureks ja midagi läheb läbi. Vaiksemalt töötab võim ilusti.
                        Helitehnika erinevatele üritustele: http://www.helitehnika.fie.ee

Comment

Peaks mainima et mul on technics-i võim ja sellel on automaatkaitsed vahel. Kui nüüd tekitada lühis või panna liiga väikese takistusega kõllid järgi ja vol põhja siis lükkab kaitsed välja. Siis pole muud kui võim korraks välja vaja lülitada ja jälle ok. Olen ka seda kaitsesüsteemi katsetanud-TÖÖTAB!

Comment

Working...
                          X