Teade

Collapse
No announcement yet.

Infot algajale teleri ja ressiiveriostjale

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Infot algajale teleri ja ressiiveriostjale

Soundbar teemale lisatud.
    Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
    Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

PS ette: kui see läheb liiga "ostuabi" tekstiks mul, siis andke märku ja kolin eraldi teemasse sellega.

Igatahes olen ressiiveri valikuga nii kaugele jõudnud, et hetkel on kaalukausil Denon AVR-X1000 (380-399€) ja Harman-Kardon AVR170 (499€).

Mis mulle selle Denoni juures muret teeb, on et seal on kirjas "HDMI konversioon kuni 1080i". Kas see tähendab, et ta suudab madalamat reso sinna kvaliteeti konverteerida või on tema videoväljund igal juhul 1080i max? St kui mul näiteks tuleb väljast 1080p signaal ressiiverisse ja saadan sealt edasi video telekasse, mis toetab kuni 1080p, siis kas ma näen 1080i või 1080p pilti?

Pole muidugi 1080i/1080p kõrvuti kogemust - nagu ma netist loen, siis 1080p jätab ikkagi teravama pildi mulje. Kas ma teen neil reaalselt vahet ja kas see 1080i jääb mind hiljem kummitama?

H-K ei avalda üldse resolutsiooni andmeid kuskil. Lisaks nagu ma aru saan, siis ei toeta ta FLAC audioformaati. Ja ta on 100€ kallim.

Comment

Esmalt postitatud StenK poolt Vaata postitust
        "HDMI konversioon kuni 1080i". Kas see tähendab, et ta suudab madalamat reso sinna kvaliteeti konverteerida
        Täpselt seda see tähendab - konverteerib pildi reso suuremaks soovi korral. Ja see on menüüst valikuline on/off niiöelda.
        1080p tuleb ikka läbi.

HK on oma hinna poolest peaaegu alati teistest kallim ning vähemate lisadega. Heli poolest kindlasti väga hea aga kui lisad on vajalikud ning rohkem maksta ei taha, siis pole jällegi mõtet.

Edit: konverteerimisega on veel need erinevused, et osad ressiiverid oskavad ka analoogsisendeid üles konvertida, teised ainult hdmi signaali. Analoogosa küll jääb ressiiverite sisendites aina vähemaks aastatega...
        viimati muutis kasutaja Cartman; 30 m 2013, 22:37.
        Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"

Comment

Tänud info eest. See tähendab siis seda, et ka 4K läheb vajadusel läbi ning digiboksist tuleva SD pildi reso saab suuremaks konverteerida? Kas see näeb siis reaalselt parem välja ka kui lihtsalt SD?

Heliga on see, et ei oska vahet hinnata ja ei ole ka võimalust, et neid kõrvuti kodus proovida. Olen täiesti kindel, et see Denon on palju parem kui 100-eurose kodukino kõlarid või arvuti küljes olevad 2+1 logitechid

Comment

Esmalt postitatud StenK poolt Vaata postitust
            Tänud info eest. See tähendab siis seda, et ka 4K läheb vajadusel läbi
            4K ei ole 1080p. 2160p või i hoopis.
            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
            ATiP1pN4XeM

Comment

X1000 ei toeta 4k resolutsiooni. Kuid sellest ei ole midagi kui just ei plaani 4k telerit lähiajal osta ja ka sel juhul võib teler ise pilti konvertida. SD pildi paremaks minemine sõltub esmalt sellest, kui hea signaal sisse tuleb ja seejärel sellest, mis tehnika on konverteerimisel kasutusel ressiiveri sees. Imet ei maksa loota kuid DVD pilti kannatab kindlasti üles konvertida, DVB-T, C või S-il sõltub, kui madala kvaliteediga algne pilt on. Kui teler on kallimast hinnaklassist, siis teeb teler võibolla paremat tööd pildi parendamisel kui ressiiver -proovima peab, kuidas parem on.

See Denon on 100€ kodukinost täpselt niipalju parem, et kui sinna vähegi mingid kõlarid järgi ühendad, siis esialgu lihtsalt istud ja kuulad suu ammuli

Comment

Ma ei arvanudki, et 1080p on 4K. Minu küsimus oli pigem selline:
                see 1080i, mis andmetes antakse on üles konverteerimise maksimum, mida see ressiiver oskab, eks. Kui originaalsignaal on 1080p, siis see läheb samal kujul läbi st telekas saab 1080p pildi sisse ja ka näitab seda sellisel kujul. Kui aga algsignaal oleks 4K ja telekas toetaks ka 4K, siis kas see mingil põhjusel ei lähe X1000 ressiiverist läbi ja nuditakse seal 1080p peale?

Comment

Resiiver ei lase 4K pilti läbi ega tee seda väiksemaks.

Ei ole mingit mõtet vaevata oma pead praegu 4K ressiiveriga. Praegune HDMI standard ei võimalda niikuinii tegelikku 4K resolutsiooni koos hertsidega läbi lasta. Praegune HDMI standard võimaldab 3849x2160 24Hz/25Hz/30Hz, tulevane 4K aga on 3849x2160 60Hz/120Hz sagedusel. Ehk siis praegusel juhul ei ole 4K resolutsiooni juures näiteks mängitav ükski asjalikum mäng, sest 25Hz on liiga vähe kaadrisagedust.
                  Nii et kui tuleb uus tegelikkuses 4K-ga sobiv HDMI standard ja hakatakse tootma sellele standardile sobivaid seadmeid, alles seejärel on mõtet osta 4K toetusega ressiiverit (ja 4K telerit ning muid seadmeid).

Praegune 4K promo on puhas haip, isegi 4K teler on haip sest hdmi on selle küljes tegelikult tulevikku mittesobiv.
                  viimati muutis kasutaja Cartman; 02 m 2013, 17:36.

Comment

Väljas on HDMI ametlik pressiteade: Tuleb HDMI 2.0 versioon, mis toetab 4K@50/60Hz ning 32 kanalit heli , samuti kiiruse tõus jms. Pistik jääb samaks ning uue standardiga vist sobivad isegi mõningad praegused kiiremad kaablid.

Kõik, kes mõtlevad lähitulevikus 4K (toega) seadmete ostmise peale, siis tasuks oodata järgmist aastat kui HDMI 2.0 seadmed juba müüki tulevad.

Comment

Uued täiendused ja parandused

Esmalt postitatud Cartman poolt Vaata postitust
                      Valmis sai väike kirjatükk, mis mõeldud sissejuhatuseks ja väikeseks ostujuhiseks audio-video maailma. Loodetavasti saab mõni inimene sellest ka kasu.

Teleri ja kodukino ostja abc

Uuendatud 05.05.12 - DTS, Dolby, THX

Kividega loopida ei ole mõtet, kui näpud sügelevad, siis kirjutage omalt poolt täiendusi, need on väga teretulnud.
                      Kui kirjutate, siis katsuge asi maakeeli võimalikult lihtsaks jätta või ära seletada, kõik FLAC, DAC ja muud loomad on plaanis esialgu jätta välja.
                      Pange kirjatükk mulle maili ja andke ka teada, kas soovite oma (hüüd)nime avaldamist.

Jõudu kõigile kel näpud sügelevad!
                      Ja muidugi õnnitlused neile, kes otsustavad oma esimese AV-süsteemi osta!

Comment

Kuna siin paaril lehel on juttu olnud ka "soundbaridest" ja tööl juhtus veidi aega üle olema, võtsin ka ühe isendi karbist välja. Tegemist siis odavama otsa Trust Linea Soundbariga.

Disaini üle ei saa kurta, kaalu on kah omajagu ning sees paistab neli elementi olevat. Mõõtudelt on ta paras 32" teleri alla.
                        Kaasas on peoga juhtmeid ja pult, juhtmete kvaliteet on nii nagu ta on.
                        Sisenditest on olemas 2xAUX, 1xCOAX ja Bluetooth. Seadmel kahjuks ekraani, kui sellist pole, bluetoothiga paaritamine võttis omajagu aega.
                        Kui nüüd lõpuks heli järgi sai, siis tegelikult vaikselt mängides on heli päris selline mahlane ja täitsa viisakas, telerite omaga ikka võrrelda ei anna.
                        Vähe volüümi juurde kruvides lõi ikkagi juba lärina sisse, ehk siis täpselt nii palju saad, kui maksad. Paras vidin ühikatuppa või kuhugi 1 toalisse korterisse, pigem jätaks ostmata. Ja no kurat, kuskohal sa elama pead, et tuppa ei kannata paigutada muid kõlareid.

Toote koduleht:
                        Videovalve, Arvutite remont, Graafiline disain
                        https://web.facebook.com/DataWireOU

Comment

Tere,

Vabandan ette ära, et olen algaja ja võin küsida päris rumalaid küsimusi.

Kuidas ühendada digibox (HDMI väljundiga), Ressiiver (HDMI sisend ja väljund olemas) ja teler, mis näeb tagant selline välja:

Kas on võimalik ühendada järgnevalt:
                          Digiboxist HDMI ressiiverisse ja sealt component telerisse?

Martti

EDIT: Tootja annab ressiiveri hdmi-de kohta sellise märkuse
                          HDMI (In/Out) (2 / 1) audio pass-thru
                          viimati muutis kasutaja MarttiH; 09 m 2013, 11:09.

Comment

Komponentühenduse saad teha ainult siis, kui ressiiveril on component out...mis on vähetõenäoline. Sõltub ressiiverist.
                            Ülejäänd variandid on:
                            lihtsam: kasutada digiboksi analoogväljunidt - otse telerisse ja heli digiboksist eraldi ressiiverisse
                            parem: osta hdmi'ga teler
                            hädalahendus: digital-analog konverter

Comment

Ressiiveriks Yamaha HTR-6230
                              Võin eksida, kuid tundub, et sellel ressiiveril on olemas component out?
                              Kui jah, kas siis saan ka arvuti HDMI-ga läbi ressiiveri telekasse componendi kaudu?
                              Kui ei siis millised oleks hädalahendused arvuti ja teleri ühendamisel?

Comment

Esmalt postitatud MarttiH poolt Vaata postitust
                                Ressiiveriks Yamaha HTR-6230
                                Võin eksida, kuid tundub, et sellel ressiiveril on olemas component out?
                                Kui jah, kas siis saan ka arvuti HDMI-ga läbi ressiiveri telekasse componendi kaudu?
                                Kui ei siis millised oleks hädalahendused arvuti ja teleri ühendamisel?
                                Tõesti, seda Yamahat saab ühendada komponendi väljundiga. Nii et nagu sul kirjas peaks saama - kui ressiiver hdmi signaali ikka sinna konverdib.

Edit: sellel ressiiveril on juhendist lugedes hdmi audio in mittetoimiv! Juhend lk 11.

Seega heli kõlaritesse ei tule hdmi-st. Tuleb ühendada lisajuhe digiboksist. Kas optical või mõni muu heliväljund on digiboksil?

Edit2: Juhend on väga segane ja kui vaadata lk 13-14, siis jääb mulje nagu hdmi-st ressiiver ei konverdiks signaali komponenti, tärniga on imelik märkus pandud juurde...
                                Ega muidu teada ei saa, kui ei proovi
                                viimati muutis kasutaja Cartman; 09 m 2013, 17:26.

Comment

Working...
                                X