Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Mono fm'le on teda väga lihtne ümber teha. Tuleb eemaldada varikapiga häälestatavates võnkeringides (oli vist 3+1?) paraleelsed lisakondensaatorid ull-plokis ja siis asi uuesti ümber häälestada. Lisaks kui tahad ka stereot vastu võtta, siis tuleb teha mingi pisike stereodekooder selle vene oma asemel.
kui jutt juba stereo koodri peal,ehk oskab keegi soovitada mõnda lihtsamat stereokoodrit(hea oleks kui k553ud2/k153ud2 või vene trantside peal.
Oled kindel , et just tahad sterekoodrit,võibolla tahad stereodekoodrit.
Oh jah, oleks vene aeg ja polaarmoduleeritud süsteem , annaks Sulle skeemi, ühe transi, võnkeringi ja kahe dioodiga
Piloottoondekooder on oma olemuselt kõvasti keerulisem ja lõige lihtsam on otsida spets kivi ja peotäis juppe.
Olen ka transsidega skeemi kohanud ,aga see sisaldas täisperioodalaldiga 19 khz kahekordistamist ja siis oli veel teine täisperioodalaldi, mis vahesignaali detekteeris ja siis oli summa-vahe maatriks. Ja pll-iga on mõtet ainult kivisees teha
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
mõtlen igaljuhul seda asja mis teeb monost stereo.Ja kas melodja 104 sees pole mitte ..............kooder kivil k553ud2 ?
On, tõesti on, kuid see on polaarmoduleertud süsteemi oma.
Eestis kasutatakse aga pilottoonsüsteemi.
Ma ei tea võibolla valgjärve kandis ehk on mingit eesti programmi veel PM süsteemis kuulda
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Ajal mil MC1309 nägime unes sai pilootdekoodereid ikka
transsidel vorbitud , trükkplaadi šabloon vist isegi alles.
Ega Sul kuskil mingit skeemi ei vedele, lihtsalt huvipärast vahiks ja tuletaks meelde
Netis on kõik kividega
aga kolme transiga pidi saama, nagu just ühelt saidilt lugesin aga skeemi polnud ja miuteada peaks sinna ikka hulgi transse minema
aga kolme transiga pidi saama, nagu just ühelt saidilt lugesin aga skeemi polnud ja miuteada peaks sinna ikka hulgi transse minema
70 algul võis seda skeemi kohata pea kõigis meist lääne
pool ilmunud raadioajakirjades, 5 põhitranssi ja 2 signaal-
lambile. Nädala lõpul ehk õnnestub näidata.
Too aparaat on nüüd minu valduses ja ma tahaks selle FM ploki sinna ise ehitada/lasta ehitada.
Kes Tallinnas ja kui suure raha eest sellise vidina sinna külge ehitaks?
Või siis mis juppe mul vaja läheb ja kuhu ma need toppima pean, et asi ise valmis ehitada? Mingi skeem + õpetussõnad oleksid ülimalt oodatud.
Seal kirjas siis see, kuidas ull plokk häälde saada. Kui see tehtud, siis tuleb veel fm dekooder välja vahetada (mingi fm kivi asemele, kasvõi seesama mc1309) ja siis on stereo ka käes.
УKB-1-05C plokke (mikroskeemiga K174ПC1) olen ka mõned 84...108 MHz lainealale häälestanud. digital'i jutt õige, välja on vaja sealt võtta C2, C7 ja C13 ehk need mis paralleelis varikappidega ja häälestustrimmeritega.
L3.2 ehk ostsillaatori võnkeringi poolilt tuli harilikult 1 keerd vähemaks võtta, võib algul üritada ka keerde hõredamaks ajada, siis ehk võivad alles jääda.
L2 südamik tuli hoopis välja võtta või isegi vasksüdamikuga asendada.
Häälestuse kohta täpsustaks niipalju, et kõrgemate sageduste vastuvõtul tuleks häälestada trimmeritega ja madalamate otsas poolisüdamikega.
Teiste võnkeringide, peale ostsillaatori oma, keerdusid pole minu käest läbi käinud plokkidel vaja olnud vähemaks võtta, südamike abil kokkujooksu paika saanud.
Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment