Teade

Collapse
No announcement yet.

radiotehnika tjuner t-101-stereo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Njah. FM jääb minu poolt küll vist ehitamata...

Comment

... kui just keegi täpset õpetust ei viitsi kuskile kirja panna.
      Mingi selline:
      {skeem plokist siia}
      1. vaata skeemilt jupp see, keera seda niipalju sinna
      2. nüüd jupp teine keera niipalju sinna
      3. nüüd võta jupp kolmas ja vaheta see jupi vastu misiganes
      3. nüüd jupp neljas, lõika sealt mingi tükk välja (ärge pange tähele, peksan segast )
      4. nüüd pane asi kokku ja kruti midagi veel kuskilt
      jne.

Midagi sellist tahaks omale ette, siis hakkan näppima.
      Lisaks veel, et nägin siin mingit juttu FM stereodekoodrist, kui see ka sinna plokki või kuskile toppida on vaja, siis mul on ühest vanast makk-raadiost selline kiip nagu AN7420. Guugeldamise tulemusena uurisin välja, et see peaks ikka olema see FM stereodekooder...

Comment

Üks asi veel. Kust ma saan sellele tuunerile toitejuhtme. Ma seda aparaadiga kaasa ei saanud ja mu makk-raadio toitejuhe ei püsi seal sees.

Comment

Originally posted by Lypsik@Jun 9 2004, 21:32
          Üks asi veel. Kust ma saan sellele tüünerile toitejuhtme. Ma seda aparaadiga kaasa ei saanud ja mu makk-raadio toitejuhe ei püsi seal sees.
          POest saab neid. MIngi 25 eeku oli vist max. Tevalo näiteks hea koht ostmiseks

Comment

See peaks vist sobima? www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi?npage=!500-485&lng=est

Comment

Inglise k. sõnast "tuner" tulnuna oleks kõige õigem eesti keeles "tuuner", vene keele kaudu tulnud "тюнер"-sõnast tekkinud "tjuner" või "tüüner" pole küll sobivad tõlked...
              Elektroonika töötab suitsu baasil.
              Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
              Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Sain oma toitejuhtme kätte.

Nüüd on selline asi, et esipaneeli valgustus ei toimi, pirn vaid õrnalt hõõgub.
                Mis pirn sinna käib? Skeemil on kirjas "MH 6,3-0,3", kas see näitab seda, et pirn peab olema 6,3V ja 300mA?
                Või ei olegi viga pirnis? Ehk oskab eelmine omanik siinakohal midagi kommenteerida??

Comment

Originally posted by Lypsik@Jul 1 2004, 14:14
                  Sain oma toitejuhtme kätte.

Nüüd on selline asi, et esipaneeli valgustus ei toimi, pirn vaid õrnalt hõõgub.
                  Mis pirn sinna käib? Skeemil on kirjas "MH 6,3-0,3", kas see näitab seda, et pirn peab olema 6,3V ja 300mA?
                  Või ei olegi viga pirnis? Ehk oskab eelmine omanik siinakohal midagi kommenteerida??
                  imelik, kui ma enne sinu juurde tulemist proovisin, siis töötas veel O_o
                  On see pirn ikka korralikult see, mõni juhe pole lahti pirni juurest, kui ei siis poodi uue järgi. Pirni ääre peal kirjas ka andmed arvatavasti ...

Comment

Juhe oli jah lahti, aga ma jootsin selle juba ammu kinni tagasi.
                    Selle pirni kaotasin ma omade hulka ka juba ära ning järelikult pirni enda pealt vaatamine jääb ära...

Comment

Sain ka sellest aparaadist täna mõned pildid, UKV-plokist tulid kahjuks viletsad...
                      Pildid on siin.

Comment

Originally posted by Lypsik@Jun 9 2004, 23:29
                        ... kui just keegi täpset õpetust ei viitsi kuskile kirja panna.
                        Mingi selline:
                        {skeem plokist siia}
                        1. vaata skeemilt jupp see, keera seda niipalju sinna
                        2. nüüd jupp teine keera niipalju sinna
                        3. nüüd võta jupp kolmas ja vaheta see jupi vastu misiganes
                        3. nüüd jupp neljas, lõika sealt mingi tükk välja (ärge pange tähele, peksan segast )
                        4. nüüd pane asi kokku ja kruti midagi veel kuskilt
                        jne.

Midagi sellist tahaks omale ette, siis hakkan näppima.
                        Lisaks veel, et nägin siin mingit juttu FM stereodekoodrist, kui see ka sinna plokki või kuskile toppida on vaja, siis mul on ühest vanast makk-raadiost selline kiip nagu AN7420. Guugeldamise tulemusena uurisin välja, et see peaks ikka olema see FM stereodekooder...
                        Too AN7420 sinna vist ikka ei sobi... Aga äkki keegi siis ütleks mulle mis kiip tuleb mul osta, palju maksab ja kuhu ta läheb?

Comment

Räägime siis tagumisest küljest...

Mille jaoks miski pesa või auk on? Ehk siis kõik, mis jääb RRR logost paremale.

Comment

Vasakul MA on MagnetAntenn, selle all magnetantenni kinnituspesa. Järgmine on Väline antenn. Siis edasi peaks UKV antenni pesad olema, number peal näitab tundlikkust 1:1 ja 1:30(sumbuvus suurem). Parempoolne suur jurakas mu meelest UKV varrasantenni koht. Paremal all on heliväljundid: Võim, makk, klapid.

Comment

Originally posted by Lemmy@Aug 15 2004, 16:32
                              Paremal all on heliväljundid: Võim, makk, klapid.
                              Selle viimase juurde on kirjutatud "telefon"...

Aga mis on nende UKV antenni pesade pinout?

Ja siis mis nupp on esipaneelil toitelüliti ja mono/stereo nupu vahel?

Comment

Tükk aega vaatasin, et imelik värk seal sees ja mingi motorola kiip küljes, aga nüüd sain kinnitust - FM on olemas, aga poolik. Nimelt osad sagedused on skaalast väljas.

Sageduste näidik koosneb kümnest "osast", püstkriipsudega eraldatud.
                                2. keskel - elmar 91.5
                                3. algus - mingi soome - ylemafia?
                                3. keskelt kuni 6. lõpuni - vilin
                                6. lõpus - mingi soome
                                enam-vähem 7. keskel - mingi eestimaine vene kanal (raadio 4?)
                                8. alguses - sky plus 95.4
                                9. alguses - star fm 96.6
                                9. kolmveerandi peal - raadio uuno 97.2
                                10. algus - european hit radio 97.8
                                10. keskel - sky radio?

Mida ma peaks siis näppima, et need paika saada?
                                Ja seletamisel püüdke ikka meeles pidada, et olen täielik alagaja ja võibolla ei leia õiget kohtagi üles... :lol:

Comment

Working...
                                X