Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud spl poolt Vaata postitust
    Nimekirja täiendan siin ja ürituse kokkuvõte tuleb ka blogisse.
    Jääks ikka lõpuni siia foorumisse, kus teema alguse sai. Mina küll ei näe vajadust kuhugi mujale kolida.
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Nimekirja täiendan siin ja ürituse kokkuvõte tuleb ka blogisse.

Hei teie kindlad väitja et vahet pole, eesotsas raxz ga . Kuhu kadusite. Tulge ja kuulake. Ärge peitu pugege. Pükse sööma ei pane kedagi. Kui keegi muudab oma arvamust siis se pole ju pah, ainult rumal ei tunnista oma viga.
      mis kell me kõrgemaltpoolt puudutatud saame? :P

Comment

Seda kas saate kõrgemalt poolt puudutatud on näha peale kuulamist. Üritust alustame kuskil 11.00 paiku. Pean hommikul Tartust Tallinnasse ka sõitma.

Comment

Hei teie kindlad väitja et vahet pole, eesotsas raxz ga . Kuhu kadusite. Tulge ja kuulake. Ärge peitu pugege. Pükse sööma ei pane kedagi. Kui keegi muudab oma arvamust siis see pole ju paha, ainult rumal ei tunnista oma viga.
          Arvan, et ei raxz ega ka mina ei kuule seda vahet nagunii. Alguses oli jutt ju vastupidi. Teie kuulate ja meie vahetame juhtmeid.
          Signaalitasemel ca 600mV ja olematu voolu korral juhtmes (mõned uA) on vahe olematu.
          Kõlarijuhtmete korral ca 10V (25W ja 4ohm) on vool 2,5A ja seal on kaabel ülitähtis, aga ka seal ei maksa üle pingutada.
          See nädalavahetus olen ise kah kinni , juhtmeid tuleks ja tõstaks ümber hea meelega.
          Head kuulamist !
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

see käib ikka nii, et kes maksab, see tellib muusika. ehk siis kui audiofiilid heast tahtest tahavad tutvustada skeptikutele oma maailma, siis oleks väga viisakas kui kohaletulijad oleksid avatud meelega, mitte algusest peale eelsättumusega.
            kui skeptikud suudavad korraldada analoogse ürituse, ja mõne audiofiili kohale sikutada, siis toimub üritus nende reeglite järgi. aga ikkagi, viisakus ja avatud meel on elementaarne, seejuures ka audiofiilile. võib olla üllatav, kui muidu kergesti kuuldav vahe võib äkitselt haihtuda, kui ise ei tegele kaabli tõstmisega.

mina ise olen täielik diletant. pigem skeptik kui audiofiil. ürituselt ootangi eelkõige, et kuuleksin ise vahet.
            kõlarijuhtmete vahet olen kuulnud küll.

Comment

Esmalt postitatud tsimpa poolt Vaata postitust
              ....võib olla üllatav, kui muidu kergesti kuuldav vahe võib äkitselt haihtuda, kui ise ei tegele kaabli tõstmisega.
              ...
              Vat see on hea väljend !!!
              Aga muidu Sinuga nõus. Vaata, skeptikutel on see häda, et neil ei ole mitte kuskilt võtta seda "väljavalitud" aparatuuri, mis audiofiilidele sobib. Tegin ju ettepaneku, et kõik kuulavad OMA asjadega ja OMA klappidega OMA muusikat aga kaableid vahetab kuri käsi. Ja siis laideti asi maha, et klapid ei kõlba. Aga põhjendust , miks ei kõlba ei ,tulnud.
              Heast muusikast pean lugu ja kui kõrvadega hakkan sihilikult võrdlema, siis on sel ka eesmärk - asja paremaks teha. Makkide ja võimendite puhul on see siiani toiminud.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

to SPL
                Kahtlemata saab üritus olema tore. Kahel sarnasel kokkutulekul (Soomes) on mul kunagi võimalus olnud ka kuulajana osaleda. Tõsi, otseselt selle pärast ei läinud kohale, aga tolleaegne töö lihtsalt viis mind sinna. Kuulati autoaudiot, erinevate kaablite testi ma tookord ei näinud, võimalik, et seda ei tehtudki.
                Tõesti tore kogemus, ei kahetse.

Nüüd olulisem: ütled ise, et "mingit spetsiaalset TESTI rangete reeglitega teostama ei hakka".
                Minu meelest sellega ongi suurem osa öeldud ja üsna tõenäoline põhjus, miks skeptikud ei kipu osalema.
                Jutt kogu teemas käib siiski puhtalt kaablite erinevusest, aga mitte erinevatest emotsioonidest, mis lõpuks liituvad.

Kindlasti saad aru mida mõtlen - kuulaja alati natuke erinev asukoht ruumis, teadmine mis kaabel millal, missugust tehnikat kasutatakse jne.
                Mul on tunne, et proovid kõik ikkagi ühte patta panna ja ajad selle erinevuse ainuüksi kaablite süüks.
                Kuidas saad üht emotsiooni selekteerida teiste seast ja väita, et see on ainuke mõjutav faktor? Mina küll ei oska.
                Kui aga seda polegi vaja, siis me ei saa rääkida ainult kaablitest ja nende tõelisest erinevusest.
                Ühesõnaga sellest, millega teema üldse algas.

Seepärast ei saagi taoline üritus olla muud, kui kvaliteetse heli kuulamine. Mis ju pole ka üldse mõttetu asi

Kui me aga soovime tõestada, kas keegi saab aru "enne oli võõras kaabel, nüüd minu oma" või "enne oli odav kaabel, nüüd kallis",
                siis pimetest ja paremal juhul isegi topelt-pimetest on selleks ainukesed võimalused.

Lisaksin veel, et kui mul oleks tuline soov kellelegi midagi tõestada (antud juhul siis üleloomulik kuulmine) organiseeriksin ise rangete reeglitega pimetesti.
                Kahjuks tean, et olen üsna keskmise kuulmisega. Sestap pole tung midagi organiseerida just suur.
                Aga võtan osa testist, kui selline kunagi tulemas, istun koos audiofiilidega ja püüan erinevustest aru saada.

Comment

Mul polegi vaja kellelegi midagi tõestada, asi on niigi selge . Tahan lihtsalt anda võimaluse inimestele kuulata ja mõista mida tähendab kvaliteetne heli. Kuna olen ise ka hõivatud samal ajal toimuva autoaudio üritusega ( kohtunik) siis on parim lahendus teha kuulamist vabas vormis. Kui keegi soovib testi läbi viia palun. Lihtsalt naljakas lugeda kuidas tulihingelised võitlejad väidavad aga samas pole ise kuulanud ja polevat vajadustki.
                  Eks see ole ka teistes foorumites samamoodi. Foorumikasutajaks registreerimine ja teeb inimesest juba oma ala spetsialisti.

Comment

Ega sellise suure ürituse raames on mingit testi üldse raske teha, rahavst on murdu ja see segab. Korraliku testi tegemiseks on vaja kuulaja ja paar kolm inimest ning vaikust ja vähe segavaid faktoreid.

Comment

Tahan lihtsalt anda võimaluse inimestele kuulata ja mõista mida tähendab kvaliteetne heli.
                      See vahe kuulmine vist ikka päris niisama ei käi nagu ujuma õpetamine - et viskad vette ja küll õpib ujuma. Sellest on ilmselt vähe, et inimesed pannakse istuma ja öeldakse, et vot see on nüüd kvaliteetne heli. Ma eeldaksin siiski mingit suunamist ja (tähelepanu) juhtimist, et mida siis helis kuulata ja millele tähelepanu pöörata. Aga kuna endal pealinna tulekuks ajaressurssi ei ole, siis võib-olla mõnikord eratund Tartu poes?

Comment

Ma kahjuks 13. oktoober tulla ei saa. Saan tolle laupäeva hommikul alustada ühe valgusinstallatsiooniga, mis peab õhtuks üles, ühendatud ja programmeeritud saama.
                        Loodetavasti saab sobivamal ajal Tartus ka midagi sarnast korraldada. Kui laupäev oleks vaba, siis tuleksin Tallinnasse ka muidugi.

Comment

Naljamehed ikka koos...
                          Terve pikk teema on kaablite erinevuse testimisest ja siis asi tipneb sellega, et seltskond saab kokku ja hakkab oma kujutlusvõimet testima. Pärast on jälle kusagil blogis pealkiri, et "müüt purustatud, kaablitel on erinevus" ja seal all tüüpiline kuulamissessiooni tutvustus koos kategoriseerimatute heietustega heli avaruse, rütmi, õhu..... jne bla-bla teemadel. Üllatage mind, mehed, tehke pimetest. See on palju lihtsam, kui heli kohta sisutuid omadussõnu välja mõelda ja ritta seada.

Comment

Tühikargajatele
                            Nagu arvata oli siis ükski tatipritsija ei julge kohale tulla. Varjuvad oma kasutajanime taha ja kuulutavad tõde mida on oma vanaema kassilt kuunud, oma tõe pähe. Eks selliste kodanike tõttu ongi siit foorumist intelligentsemad inimesed ära kadunud ja kui tulevadki tagasi, siis saavad jälle vastu pead ning jäävad uuesti vait. Inimlikku lollust ja nõmedust on tavaelus niigi piisavat, et seda ei pea käima siin foorumis otsimas. Osadele inimeste on probleemiks nende piiratud mõtlemine. Teistel ei mahu hinge et nad ei saa omale mingeid asju rahaliselt lubada ja siis karjuvad, et nõme, mõttetu. Selle postitusele pole teil enam mõtet vasta, kes ennast puudutatuna tundsid. Ka mina ei näe mõtet "oma ala spetsialistide" foorumis rohkem sõna võtta. Juu ma pole piisavalt spetsialist ja ei küüni Teie tasemeni.

Inimestel kelle on huvi kuulata ja asja arutada olete oodatud laupäeval Audiocitysse ja eks korraldame ka Tartus lähiajal midagi. Kõik avatud meelega inimesed on oodatud oma arvamust avaldama ja oma nägemust väljendama.

Minupoolt võib teema lukku panna. Hüvasti

Comment

Tuleta meelde, mis teema oli. Kas korralikul vaskkaablil ja ilusas pakendis 10-100x kallimal kaablil on vahe.
                              Vahe olemasolu saab tõestada pimetestiga. Kui reeglitega testi korraldama ei hakata, siis ei kuulu see üritus selle teema raamesse ning sobib ilusti sinna blogisse helisõprade muusikakuulamisüritusena.
                              Emotsioonidega ei oleks olnud mõtet siia teemasse üldse tullagi.
                              Asi ei olnud ka selles, kas korraliku tehnikaga on hea muusikat kuulata. Muidugi on, selles ei kahtle keegi.
                              Kontserdil saan isegi mina aru, kas on korralik Martini või Meyeri line array või mingi odavam PA.

Ma olen kunagi Tiiduga (autosse iga mees McIntoshi võimendeid ei pane, lisaks kümneid aastaid tipptasemel PA tehnikaga tegelenud, kõlarite ja võimendite tootjatel üle maailma külas käinud, audio võistlustel kohtunikuks olnud jne) jäänud arutlema kaablite tähtsuse üle, aga lõppkokkuvõtes oli arvamus selline, et kaabli eest ei ole mõtet üle maksta. Ei mõistnud ka tema mitmesaja euroste RCA kaablitega mehi.

Ahjaa, mul ka ühte autosse Audiodesign kõlarid pannud. Sai suht odav aga korralik lahendus.

Comment

Tühikargajatele
                                Nagu arvata oli siis ükski tatipritsija ei julge kohale tulla. Varjuvad oma kasutajanime taha ja kuulutavad tõde mida on oma vanaema kassilt kuunud, oma tõe pähe. Eks selliste kodanike tõttu ongi siit foorumist intelligentsemad inimesed ära kadunud ja kui tulevadki tagasi, siis saavad jälle vastu pead ning jäävad uuesti vait. Inimlikku lollust ja nõmedust on tavaelus niigi piisavat, et seda ei pea käima siin foorumis otsimas. Osadele inimeste on probleemiks nende piiratud mõtlemine. Teistel ei mahu hinge et nad ei saa omale mingeid asju rahaliselt lubada ja siis karjuvad, et nõme, mõttetu. Selle postitusele pole teil enam mõtet vasta, kes ennast puudutatuna tundsid. Ka mina ei näe mõtet "oma ala spetsialistide" foorumis rohkem sõna võtta. Juu ma pole piisavalt spetsialist ja ei küüni Teie tasemeni.

Inimestel kelle on huvi kuulata ja asja arutada olete oodatud laupäeval Audiocitysse ja eks korraldame ka Tartus lähiajal midagi. Kõik avatud meelega inimesed on oodatud oma arvamust avaldama ja oma nägemust väljendama.

Minupoolt võib teema lukku panna. Hüvasti
                                Tehke ära pimetest ,kus katsejänesteks on just need kes kuulevad vahet. Vastasel juhul jääte hoopis teie (audiofiilid) tühikargajateks inimeste ees, kes on elektroonikaga väga sinapeal.
                                Kvaliteetse muusika kuulamise vastu pole meil midagi, aga tuleta meelde, millest teema alguse sai.
                                Inimesed on on siit ära läinud erinevatel põhjustel - reeglina on põhjus solvumine - et teiste maailmapilti ei saa enda järgi kujundada.

Iga üleliia täis puhutud õhupall läheb kord lõhki.

Comment

Working...
                                X