Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud Jeekim poolt Vaata postitust
    Uus "pedagoog" on sündinud! Kõik, kes seni on mõistet "helipilt" teisiti mõistnud, käigu... uude, vastavatavasse kooli!
    Mis uus, see juba vana ja ammune teadmine, need kes teistmoodi teavad on asjast lihtsalt väga valesti aru saanud.

Comment

ihvike... ühele vanale, eluaeg kitsekarjaga mägedes elanud karjusele on ikka väga raske selgeks teha, et naine on parem kui tema kits
      Ja polegi vaja, las elab edasi nii nagu seni ja kõik on hästi. Aga kui ta ühel hetkel mäeotsast alla peaks tulema ja seletama kukkuma, et olete ikka lollid küll..., siis ilmselt oleks parem olnud, kui ta ei räägiks asjadest, mida ta ei mõista ja mida ise kogenud pole

Comment

scanspeak, sina väidad, et 1 € maksev kaabel teeb Marantzist Radiotehnika. Mina väidan, et see transformatsioon toimub sinu ajus, kuna tegelikkuses sellist asja ju ei toimu. No ei toimu ju, siin ei ole mõtet vaielda, see läheks naeruväärseks. Kui see kaabel ei ole 10 m pikk ja katkine, siis ei ole võimalik isegi nulltestiga teda eristada ükskõik kui kallist teisest kaablist, mille, ja ma toonitan, mille eesmärk on komponentide vahel liikuvat signaali võimalikult vähe mõjutada. Jah, ma saan aru, et see on kujundlik näide ja sa ei mõtle seda, et Marantzi võimendi reaalselt mõõdetavad heliparameetrid selle kaabli tõttu muutuvad Radiotehnika omadeks.
        Nüüd siis küsimus - juhul kui sinu ajus see transformatsioon toimub ja minu ajus ei toimu, siis kummal on õigus? Kas sellel, kes kõige kõvemini oma arvamust teistele peale surub või sellel, kelle arvamust toetavad objektiivsed teaduslikud faktid? Kas mõnes muus eluvaldkonnas tuleks kõne alla selline suhtumine? Kas sa võtaksid tableti, mille kohta mina ütlesin, et minu arust on see jube hea tablett, vähe sellest, et see maksab kõigest 10 000€, ravib see lisaks vähile ka vaimunõtrust ja konnasilmi? Või võtad ikka selle, mille arst välja kirjutab?
        Mis puutub konjakisse - ja see teema on juba varem läbi võetud - uurige, millise metoodikaga tehakse tõsiseltvõetavaid veini- ja õlleteste. Üllatus-üllatus, eksole.

Lisan siia natuke wikipedia teksti antud teemal -
        "To ensure impartial judgment of a wine, it should be served blind — that is, without the taster(s) having seen the label or bottle shape. Blind tasting may also involve serving the wine from a black wine glass to mask the color of the wine. A taster's judgment can be prejudiced by knowing details of a wine, such as geographic origin, price, reputation, color, or other considerations.Scientific research has long demonstrated the power of suggestion in perception as well as the strong effects of expectancies. For example, people expect more expensive wine to have more desirable characteristics than less expensive wine. When given wine that they are falsely told is expensive they virtually always report it as tasting better than the very same wine when they are told that it is inexpensive. French researcher Frédéric Brochet "submitted a mid-range Bordeaux in two different bottles, one labeled as a cheap table wine, the other bearing a grand cru etiquette" and obtained predictable results. Tasters described the supposed grand cru as "woody, complex, and round" and the supposed cheap wine as "short, light, and faulty."[4]
        Similarly, people have expectations about wines because of their geographic origin, producer, vintage, color, and many other factors. For example, when Brochet served a white wine he received all the usual descriptions: "fresh, dry, honeyed, lively." Later he served the same wine dyed red and received the usual red terms: "intense, spicy, supple, deep."[5]
        One of the most famous instances of blind testing is known as the Judgment of Paris, a wine competition held in 1976 where French judges blind-tested wines from France and California. Against all expectations, California wines bestedFrench wines according to the judges, a result which would have been unlikely in a non-blind contest. This event was depicted in the 2008 movie Bottle Shock."

Põnev värk, eks?
        viimati muutis kasutaja ihvike; 19 m 2012, 10:46.

Comment

mis asjad on "mõõdetavad objektiivsed parameetrid" ?
          Kuidas sa näiteks mõõdad aparaatide abil kasvõi helipildi(pillide asukoht ruumis) muutust, mis kaasneb erinevate kaablitega. Kõrvaga on see seevastu aga üsna lihtne.
          Ja unusta ära igasugused kõrvaklapid, mp3-d, jne. Nendega on mõteu sed vahet otsida...
          Tuleb süsteem korralikult üles seada, paika häälestada ja lasta tal soojaks mängida, ning lõpuks valida sobivad salvestused, mis üleüldse võimaldavad neid erinevusi lihtsalt ja üheselt tajuda. Abiks on kindlasti ka mõningane kuulamiskogemus, sest elu näitab, et kuulamiskogemuse kasvades, suudab kõrv samaaegselt tajuda rohkem ja rohkem elemente, detaile ja nüansse. Osadele neist pole võibolla "teaduslikult" isegi veel nimesid välja mõeldud, veelgi vähem on suudetud luua aparaate, mille abil neid mõõta...
          Ehk siis fakt on see, et süsteemi headus, naturaalsus, loomulikus, meeldivus, jne., ei ole, ega ole ka kunagi olnud mõõdetav või kirjeldatav tehniliste parameetritega.

Comment

Esmalt postitatud scanspeak poolt Vaata postitust
            mis asjad on "mõõdetavad objektiivsed parameetrid" ?
            Kuidas sa näiteks mõõdad aparaatide abil kasvõi helipildi(pillide asukoht ruumis) muutust, mis kaasneb erinevate kaablitega. Kõrvaga on see seevastu aga üsna lihtne.
            Ja unusta ära igasugused kõrvaklapid, mp3-d, jne. Nendega on mõteu sed vahet otsida...
            Tuleb süsteem korralikult üles seada, paika häälestada ja lasta tal soojaks mängida, ning lõpuks valida sobivad salvestused, mis üleüldse võimaldavad neid erinevusi lihtsalt ja üheselt tajuda. Abiks on kindlasti ka mõningane kuulamiskogemus, sest elu näitab, et kuulamiskogemuse kasvades, suudab kõrv samaaegselt tajuda rohkem ja rohkem elemente, detaile ja nüansse. Osadele neist pole võibolla "teaduslikult" isegi veel nimesid välja mõeldud, veelgi vähem on suudetud luua aparaate, mille abil neid mõõta...
            Ehk siis fakt on see, et süsteemi headus, naturaalsus, loomulikus, meeldivus, jne., ei ole, ega ole ka kunagi olnud mõõdetav või kirjeldatav tehniliste parameetritega.
            Nii, ma kirjutasin, tsiteerin sõna sõnalt: "Jah, ma saan aru, et see on kujundlik näide ja sa ei mõtle seda, et Marantzi võimendi reaalselt mõõdetavad heliparameetrid selle kaabli tõttu muutuvad Radiotehnika omadeks."
            Milleks me neil peatuma peaks? Või mõtlesid sa seda, et heliparameetrid (a'la THD, sagedusvahemik, võimsus) muutuvad samaks? Ei mõelnud ju ometi.

Selgita palun, mis põhjustab kuuldavas helis instrumentide ruumilise asetuse tajutava muutuse, kui pimetestis eristamatuid kaableid vahetada. See ei ole mingi trikiga küsimus, kuigi seda võib ka nii võtta muidugi.

Comment

helipildi(pillide asukoht ruumis) muutust, mis kaasneb erinevate kaablitega
              Seda, et ühe kaabliga kostab trumm paremalt ja teisega vasakult on küll väga raske uskuda.

süsteemi headus, naturaalsus, loomulikus, meeldivus, jne., ei ole, ega ole ka kunagi olnud mõõdetav või kirjeldatav tehniliste parameetritega ...
              ... küll aga on mõõdetav hinnaga.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust

Selgita palun, mis põhjustab kuuldavas helis instrumentide ruumilise asetuse tajutava muutuse, kui pimetestis eristamatuid kaableid vahetada. See ei ole mingi trikiga küsimus, kuigi seda võib ka nii võtta muidugi.
                Vaata sellele küsimusele ei oska mina vastata ja ei oska ilmselt ka keegi teine. Ja siin kogu konks ongi. Vahe on olemas ja kõrvaga selgesti eristatav, kuid miks see nii on, ja veelgi enam, kuidas ja millise aparaadiga neid erinevusi mõõta, seda pole veel välja suudetud mõelda... ja ei suudeta ka ilmselt veel niipea. Kuigi ma saan aru, et teoreetikuid, selline avaldus kindlasti ei rahulda. Kuid pole midagi teha, sest see on paratamatu ja ümberlükkmatu fakt!
                Sest sama vähe kui näiteks arstiteadus teab (vaatamata oma "suurtele kaasaegsetele saavutustele") tegelikult inimesest, sama vähe teab ta ka meie viiest meelest ja nende toimimisest. Kuulmine, kõrva ehitus ja selle eripärad on inimese enda jaoks alles üsna avastamisjärgus...

miks peaks uskuma, et trumm mis ühe kaabliga kostab vasakult, hakkab ühel hetkel teise kaabliga kostma järsku paremalt?
                Kuid helipilt on palju laiem mõiste kui vaid vasak-parem. Seal eksisteerivad veel palju teisi mõisteid nagu näiteks helipildi laius, sügavus, instrumentide fokuseritus, pillide vaheline ruum, pillide suurus, pildi selgus, ambience, ruumi suurus, jne., jne...

Jah, hind on üks asju, millel on teatav seos süsteemi headuse ja meeldivusega, kuid see pole alati objektiivne kriteerium. Nii nagu igas valdkonnas on soolapuhujaid olnud, nii on neid paratamatult ka audiorindel. Nii et kallim hind ei taga alati tingimata paremat kvaliteeti, kuid teatav korelatsioon on siin kindlasti.
                Ja teiseks, ei tasu alahinnata süsteemi õiget komplekteerimist... CD-mängija, võimendi ja juhtmete omavahelist sobivust ja sobitamist. Sest see on see koht, kus kõige enam alt kiputakse minema.
                viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2012, 05:33. Põhjus: 2 kokku

Comment

.... et heliparameetrid (a'la THD, sagedusvahemik, võimsus).....
                  ihvike, mida sa arvad, mis võimendi on parem?
                  1) Rated Output Power (8 ohms, 20 Hz - 20 kHz, THD 0.07%) 70 W + 70 W
                  2) Power Amp Distortion Max. 20Hz to 20kHz Both Chan Operating at Rated Power 75W 0.5%

Comment

Öeldakse, et parim kaabel on kaabli puudumine (inglise keeles kõlab see lihtsamalt), sest iga kaabel võtab algsest signaalist midagi ära ja/või lisab midagi. Eelnevast tekkis mõte, et tuleks leiutada ülijuht-kõlarikaablid, ja mine tea, äkki keegi juba tegeleb sellega? Küsin tarkade klubilt: kas ülijuht on parim kõlarikaabel (teisena pärast kõige paremat varianti, mis seisneb kaabli puudumises)?

Comment

Esmalt postitatud D.D.D. poolt Vaata postitust
                      ihvike, mida sa arvad, mis võimendi on parem?
                      1) Rated Output Power (8 ohms, 20 Hz - 20 kHz, THD 0.07%) 70 W + 70 W
                      2) Power Amp Distortion Max. 20Hz to 20kHz Both Chan Operating at Rated Power 75W 0.5%
                      Mitte kumbki ?

Comment

scanspeak, seda ma arvasin, et sa ei tea. Loe põhjalikult minu postitused ja lingitud tekstid läbi ja saad teada. See "mõõdetamatu ja mõeldamatu" on su oma ebatäiuslik tajusüsteem. Ära muretse, sa pole üksi, kõigil inimestel on see sama probleem. Kui sa seda ei usu, siis... Siis polegi midagi teha. Põhiline on see, et kui tuleb tegelikkuses avatud meele ja õppimisvõimega inimene seda teksti lugema, siis saab oma järeldused teha. Eesti keeles on taolist asja suhteliselt vähe, mistõttu on see kordamine igati mõistlik.

D.D.D. - need andmed ei ole võrreldavalt esitatud, seega ei ole mul mõtet midagi arvata. Lisaks tuleks ikka mõni number veel juurde lisada, enne kui hakata rääkima mingisugusest tasemest, millest alates pole mõtet võimendi pärast muretseda.

Kui kedagi huvitab, et mida võimendite puhul mõõdetakse ja kuidas andmeid esitatakse, siis palun, suvaline näide -
                        viimati muutis kasutaja ihvike; 19 m 2012, 13:01.

Comment

scanspeak, seda ma arvasin, et sa ei tea. Loe põhjalikult minu postitused ja lingitud tekstid läbi ja saad teada. See "mõõdetamatu ja mõeldamatu" on su oma ebatäiuslik tajusüsteem. Ära muretse, sa pole üksi, kõigil inimestel on see sama probleem. Kui sa seda ei usu, siis... Siis polegi midagi teha. Põhiline on see, et kui tuleb tegelikkuses avatud meele ja õppimisvõimega inimene seda teksti lugema, siis saab oma järeldused teha. Eesti keeles on taolist asja suhteliselt vähe, mistõttu on see kordamine igati mõistlik.
                          Saan selle üle vaid heathtlikult naerda ja ausalt öeldes ka pisut sulle kaasa tunda...
                          Kõik millest ma seni rääkinud olen, on mu enda isiklik kogemus.
                          Sinu "tarkused" on seevastu laenatud. Oled lihtsalt otsustanud ühtesid linke ja tekste uskuda ja teisi ignoreerida. Mõni teine on jälle vastupidi otsustanud...
                          Üks on veendunud kommunist, teine veendunud kommunismi vihkaja...mis neil vahet on... tegelikult ei miskit, kuid seevastu sarnast küll... mõlemad on pimedad fanaatikud...
                          Ise loobusin igasuguste postituste ja linkide pimesi uskumisest ja "mõtte abil arusaamisest" juba rohkem kui 10 a tagasi...
                          Sellest ajast alates olen olnud pidevalt ja praktiliselt asja juures. See mille üle sina siin teoretiseerid ja mille olemasolu kahtluse alla seada püüad, on minu jaoks igapäevane reaalsus. Ma ei usu midagi pimesi...ükskõik kui palju inimesi seda ka väita ei püüa... pean ise kogema, siis alles tean...enne seda aga oleksin ju lihtsalt üks järjekordne papagoi, kes korrutab järjekordselt kelleltki teiselt kuuldudt või kusagilt internetist või ajakirjast loetut võõrast arvamust...
                          Ja avatud meele puudumises mind vaevalt süüdistada saab

Comment

See, kes kelle üle naerda võib, jäägu teiste inimeste otsustada.

Comment

Nojah, naer on terviseks...
                              Aga taas kord on ring ihvikese jaoks täis saanud, ajalugu kordub. Eelmine kord ihvike taandus SS samasisulise postituse peale siit foorumist aastateks - ja õieti tegi. Nüüd uuemaid postitusi kohates leidsin end isegi mingis astmes temaga nõustuvat, lootsin juba arengule, kuid vastus D.D.D. küsimusele kinnitas et lootus on lollide lohutus.
                              Nagu auto, mis sügisesel metsateel üritab roopast välja saada - tundub et kohe kohe saabki... aga ikka vajub tagasi ja veel sügavamale.
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                                ...kuid vastus D.D.D. küsimusele kinnitas et lootus on lollide lohutus.
                                Viitsid ehk selgitada?

Mis puutub foorumist taandumisse, siis scanspeakil ei olnud sellega midagi pistmist, põhjuseks oli üldmoderaator Vasaraonu hoiatuse näol edastatud vihje, et oma juttu jätkates blokeeritakse mu kasutajanimi. Kuna on palju selliseid foorumeid, kus pimetestidest ja teadusest rääkimine lõpeb bännimisega, siis ma ei näinud põhjust, milleks edasi minna.
                                See konkreetne teema näitas, et siinkandis on midagi muutunud.

Ahjaa, veel oli seal vanas teemas peale scanspeaki postistust selline "lõpp".
                                vasaraonu: Lõppsõna on öeldud. Jääb üle teema sulgeda.

Kelle jaoks on öeldud, kelle jaoks pole.
                                viimati muutis kasutaja ihvike; 19 m 2012, 13:47.

Comment

Working...
                                X