Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
    Elektrialal ja üldiselt füüsikas õpitu keeratakse küll pahupidi, kui see just sügava irooniaga öeldud ei ole.
    KAs sa tead kuidas saab vahelduvvoolust läbi võrgutrafo alalisvool ja mida teevad toitealaldis kondensaatorid? Kui tead siis tee tehted 220 V ja 230 V korral ja kirjuta siis siia teistele ka see välja. Siis räägime edasi elektrotehnika tundmisest!
    Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
    Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Comment

Esmalt postitatud spl poolt Vaata postitust
      Sai eile võrreldud Heed võimendi ja DAC kooslusega erinevat transporti signaaliallikana. C.E.C plaadimängija coaxist versus Mac pro läppari optilisest. Arvake milline oli tulemus ja kui suur oli vahe?
      Tundub, et minu AUDIOALANE postitus pole üldse huvipakkuv.....

Olen hetkel HIQ Saaremaal külas. Eile käisime suurepärases restoranis pastat ja lõhetartari nautimas. Täna rallisprinti vaatamas. Ei kübetki muusikat.

Comment

Sai eile võrreldud Heed võimendi ja DAC kooslusega erinevat transporti signaaliallikana. C.E.C plaadimängija coaxist versus Mac pro läppari optilisest. Arvake milline oli tulemus ja kui suur oli vahe?
        No mis seal siis vahet oli? Ühe aparaadi nullid olid ümmargusemad kui teise omad ja ühed pikemad ja sirgemad?

Comment

tm101 - arvan, et iga foorumlane siin TEAB, et kaablil ja kaablil ON vahe sees, lihtsalt, kuskohast tuleb see piir, kus sa enam vahet ei tee helimuutustel ? Väidan, et 100eur meeter saad sa juba VÄGA SUPER kaabli, mõlemile poole 2,5m
          kokku 500 eur, pane head pistikud ka otsa +200eur kokku 700. Peaks piisama, et kõrv enam vahet ei tee sellel ja 6000 eur kaablil. Kõik.

Comment

Rahu ja rahu härrased. Väga äkilised diskussioonid ei pea lõppema nii, nagu sellel kodanikul alloleval lingil/pildil:

Toetan seda mõtet, et heli saab mängida hästi nii odavas kui kallis süsteemis. Probleem on siis, kui see ei mängi ja seda ei teadvustata. Hullem veel, kui oma tõekspidamliku "puuslikkusega" püütakse takistada arengut parema suunas. Andke ikka võimalus ja usk nii endale kui teistele heli parendamise jaoks. Tegelikult huvitaks igat õiget audiogurmaani see, et kuidas enda heli kuulata veel paremini ja nauditavamalt. Et helikuulamine rahustaks , mitte ei ajaks stessi. Olen lugenud foorumeid nii saksa kui inglskeelseid. Seal küll sellistel biti ja elektroni ning EUR teemadel ei vaielda. Keegi ei suhtu kallisse tehnikasse nagu mingisse tonti.
            Igaühele tema võimaluste järgi. Või ehk oleks ka eestis vaja luua uus foorum highend tehnika jaoks. Kus oleks ikka kirjas tõesti info eri toodete täpsemate iseloomustuste osas. Üks mu hea tuttav Soomes teeb seda rasket tööd oma saidil, kus tahab hoida neutraalset ja kommertsist ehk vähem sõltuvt arvustustaset:

Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
            Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Comment

Nii, test siis tehtud ja tulemuseks (mõnes mõttes hulleim mis sai tulla) 12-st 9 pihtas

Statistikuid see vast ei veena, aga läbikukkumiseks mina seda ei nimetaks. 9-st 8 pani Alari pihta üsna kindlalt. Ühe katse puhul kahtles pikalt ja pani pihta. Kolmest möödaläinust kahe puhul käis pikalt edasi-tagasi ja pani siis mööda. Üks läks kindlalt mööda. Niiet väikeste variatsioonidega oleks võinud olla 12-st 8 või ka 12-st 11.

Teda kõrvalt vaadates tundus, et teab mida mingi kaabli puhul detailidest otsida, ehk siis otsused tulid sarnaste kohtade pealt valitud loos. Tundus et tegi otsused ainult kuulamise põhjal ja üritanud luua minuga silmsidet või muud moodi mõjutada. Mina püsisin terve testi vait. Aga igal juhul oli kuuldud vahe minimaalne ka Alari enda sõnul. Seda isegi endale üsna hästi tuttavate kaablitega, mille vahe enne testi üsna selge tundus.

Mis olid kahe kaabli margid, milline ülejäänud tehnika ja kuulatud lugu, las kirjutab Alari ise.

Kokkuvõtteks - peale seda testi oleks minul väga raske väita, et kodustes tingimustes ei ole võimalik kaablitel vahet teha. Olgu need vahed kuitahes väikesed. Ja kui suudab neid testis eristada, tuleb kaablid tunnistada erinevateks.
              Teadusartiklit selle testi pealt loomulikult ei kirjuta, aga loodetavasti innustab ka teisi sarnast asja proovima.

Comment

Esmalt postitatud Altec poolt Vaata postitust
                KAs sa tead kuidas saab vahelduvvoolust läbi võrgutrafo alalisvool ja mida teevad toitealaldis kondensaatorid
                Tean küll, aga valemitest ei selgu kindlasti kuidas

20 volti suurem pinge loob parema toitereservi ja energiat jätkub rohkem heliahelate toitmisel

Comment

Kindlasti oli koaksiaal (SPDIF?) parem, kuna optilises on omad põhimõttelised tehnilised probleemid.

Esmalt postitatud suur13 poolt Vaata postitust
                  Nii, test siis tehtud ja tulemuseks (mõnes mõttes hulleim mis sai tulla) 12-st 9 pihtas
                  Kas test oli ABX või mingil muul moel pimetest? Kas need pihta pandud 8 9-st olid kõik järjest ja kas eksimused olid kõik kolme viimase kuulamiskorra sees? Või mis moodi see järjekord oli? Võimalus 12-st 9 saada juhuslikult mitte kuulamise järgi on tõenäosus 7,3%, üsna väike ja väga vähe erineb sellest mitmel pool vajalikuks peetud 5%-st.
                  viimati muutis kasutaja Scott; 28 October 2012, 04:45. Põhjus: kokku

Comment

Kaks kaablit mis olid tema enda poolt varem valitud ja testi käigus pidi siis valima kumb neist parasjagu mängib.

Mööda läksid, kui õieti mäletan 4-s, 8-s ja viimane.

Comment

Lugu : High Endition Volume 5 - Blues - 02. Blues for the ladies - Tommy Schneller Extravaganza.

Tehnika : Sonos zp90 -> Optichord toshlink-> Rega Dac-> TESTITAVAD RCA-d -> Int.Amp Roksan Kandy K2-> DH Labs Q10->Forsman VSSIII MKII

Võrreldud kaablid: Van Den Hul The Second ( http://www.hificables.co.uk/10841/Va...erconnect.html ) VS. QED Silver Spiral ( http://www.audiovisualonline.co.uk/p...rconnect-1-0m/ )

Pimetestist niipalju, et minu jaoks oli see esimene kord ja osutus keerulisemaks kui ma arvasin. Mitte, et ma kaablitel nüüd vahet ei teinud vaid "kodutöö" oli mul tegemata. Tagantjärgi mõeldes oleksin pidanud valima endale väga tuttava loo ja proovima eelnevalt, milliste kaablitega erinevused suuremad tunduvad. Seda siis selle statistika jaoks. Test sai tehtud ühe korraga - kohe 12 korda järjest, tundsin 8-sanda korra juures, et pea läks paksuks, tekkis väike segadus. Arvan, et lihtsam oleks teha 12-kordne test kahes osas (6 ja 6 näiteks).
                      Minu viga oli ka see, et jutustasin testide vahel.. millest tulenevalt eelnevalt kuulatud muusikaklipp mälust haihtuma kippus. Teinekord targem.

Järgmiseks korraks kindlasti valmistuksin paremini. Seekord sai suht suvaline lugu valitud ja 2 suvalist eri kaablit. Lugusid kuulasin enamasti umbes 20 sekundit ja otsustasin. Kui jäi veel mingi segadus kuulasin otsast peale. 12 korra peale kulus kokku umbes 8-10 minutit. Võin öelda küll, et sama loo kuulamine 12 korda järjest tundub lõpuks kuidagi igav ja häiriv. Ja kaablite vahesid selle looga eristada nii lihte polnudki. Sellised testimiseks mõeldud muusikapalad kipuvad hästi või siis enam-vähem mängima pea iga normaalse kaabliga.

Võin huvilistele kaableid laenata, kes oma kodus vahesid kuulda soovivad.

Esmalt postitatud suur13 poolt Vaata postitust

Statistikuid see vast ei veena, aga läbikukkumiseks mina seda ei nimetaks. 9-st 8 pani Alari pihta üsna kindlalt. Ühe katse puhul kahtles pikalt ja pani pihta. Kolmest möödaläinust kahe puhul käis pikalt edasi-tagasi ja pani siis mööda. Üks läks kindlalt mööda. Niiet väikeste variatsioonidega oleks võinud olla 12-st 8 või ka 12-st 11.

Teda kõrvalt vaadates tundus, et teab mida mingi kaabli puhul detailidest otsida, ehk siis otsused tulid sarnaste kohtade pealt valitud loos. Tundus et tegi otsused ainult kuulamise põhjal ja üritanud luua minuga silmsidet või muud moodi mõjutada. Mina püsisin terve testi vait. Aga igal juhul oli kuuldud vahe minimaalne ka Alari enda sõnul. Seda isegi endale üsna hästi tuttavate kaablitega, mille vahe enne testi üsna selge tundus.

Mis olid kahe kaabli margid, milline ülejäänud tehnika ja kuulatud lugu, las kirjutab Alari ise.

Kokkuvõtteks - peale seda testi oleks minul väga raske väita, et kodustes tingimustes ei ole võimalik kaablitel vahet teha. Olgu need vahed kuitahes väikesed. Ja kui suudab neid testis eristada, tuleb kaablid tunnistada erinevateks.
                      Teadusartiklit selle testi pealt loomulikult ei kirjuta, aga loodetavasti innustab ka teisi sarnast asja proovima.
                      viimati muutis kasutaja Alari_H; 27 October 2012, 22:33.

Comment

Esmalt postitatud hiq poolt Vaata postitust
                        ...
                        Täpselt samamoodi on jõutud vaidlustes mingi idiootse kohani, kus kodanikud vilkur, martinj ja ilvik (nimetame neid füüsikuteks) ja veel mõned viivad jutu rahale ja sellise investeeringu mõttekuseni. Samas kodanikud Scanspeak, spl, mina hiq nime all, Altec jne (nimetame neid siis praktikuteks), kes väidavad kuulvat kaablite vahet ei räägi rahast mitte kordagi. Milles küsimus? TEAN neid praktikuid juba mitmeid aastaid ja TEAN ka seda, et nendel ei ole "raha jalaga segada" ning nad ei loobi seda mõtlematult..

Ma ei kujuta ette, kes mõned foorumikülastajad on näiteks söömisharjumusi võrdluseks tuues läinud paremasse süügikohta, kui buksiputka või söökla, kuna reaalselt ju on täpselt samad toorained kasutusel, kui kallites restoranides. Ja kuna maitsevahet ka ei saa ju olla, kuna tooraine on ometiks sama, siis polegi mõtet restorani külastada. Lihtsalt füüsikaliselt vahet ei ole, kuna kuumtöötlemist on tehtud täpselt etteantud aja vältel, liha (või muu tooraine) mehaaniline eeltöötlemine on ka sarnane..

Hakkab kohale jõudma või saan ma nüüd selle eest ka vastu pead, et peotäie salati eest olen nõus maksma eurosid, kui kodus saaks selle kordades odavamalt ise valmis teha?
                        Kuna asi käis ka minu pihta, siis küsin praktikutelt. Mitu elektroonikakomponenti te elu jooksul kokku olete jootnud ? Mitu võimendit ehitanud ? Mitu võimendit nullist lõpuni läbi mõelnud, disaininud ja arvutanud ?
                        Räägitakse igasugustest kogemustest - aga need kuradi füüsikud peavad teie jaoks ju need võimendid disainima ja valmis ehitama. Teist pole muus kui kogemused ja praktika ? Mis saab siis kui mingil põhjusel mingi seadme heli ei meeldi ? Lähete uut otsima, selle asemel et seda oma maitsele paremaks ehitama hakata. Ehitage ise midagi valmis kõigepealt kui oma "teadmisi" eksponeerima tulete !
                        Ja mis puutub rahasse, siis ajate te ise täpselt sama juttu, õigustades õhu ostmist.

KAs sa tead kuidas saab vahelduvvoolust läbi võrgutrafo alalisvool ja mida teevad toitealaldis kondensaatorid? Kui tead siis tee tehted 220 V ja 230 V korral ja kirjuta siis siia teistele ka see välja. Siis räägime edasi elektrotehnika tundmisest!
                        Kui pole ise elektroonikadisaini teinud, ära oma lollust eksponeeri.
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                          Äkki sa hig avaldad kumba gruppi kuulud? Vaevalt esimesse

Selles kogu moraal - pole mõtet poosetada, tänapäeval rikkurid on eestis jube ülbeks läinud, võtavad töömehe laualt leiba aga hauguvad nagu kutsikad, oleks praegu see kirutud vene aeg, siberis külma maad raiuks niisugused parasiidid

E: A näe, raha eest ei ole sa suutnud omale isegi korralikku kirjaoskust osta.
                          Kõigepealt - lugemis ja kirjaoskus on kahjuks ka Sinu külgi mööda alla jooksnud, minu näpukat oled küll mees punaseks voolima aga ise teed samas postituses täpselt sama vea?

Ja palganumbrist rääkides - See, kui Sina ei luba endale restoranis käia ja kaableid osta palgaga 4k euro kuus on ikka Sinu probleem - mina oma keskmise Eesti palgaga saan teha mõlemat ja jääb ülegi. Ning ei virise, et keegi ei käi restoranis, hoiab raha kinni ja pidurdab majanduse arengut. Ning pole ka mingeid suuri annetusi kuulda olnud vaestele nälgivatele musta värvi nahaga inimestele, kes elavad aafrika mandril Eestis elavate ehitajate poolt.

PS! Ma pole veel teemat edasi hakanud vaatamagi, sest isehakanud Soome ehitajatest sossepad ajavad mul lihtsalt kopsu nii üle maksa. Ja siis julgevad ilkuda veel ausa tööinimese ja selle palga kallal? Kes kelle rahakoti sisu peaks võrdlema? Aga see on nii haige värk, et ma ei viitsi isegi selle peale närvi minna ja isiklikuks ka rohkem mitte. Kas tõesti ei ole siis enam mitte midagi muud öelda?

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                            Kuna asi käis ka minu pihta, siis küsin praktikutelt. Mitu elektroonikakomponenti te elu jooksul kokku olete jootnud ? Mitu võimendit ehitanud ? Mitu võimendit nullist lõpuni läbi mõelnud, disaininud ja arvutanud ?
                            Räägitakse igasugustest kogemustest - aga need kuradi füüsikud peavad teie jaoks ju need võimendid disainima ja valmis ehitama. Teist pole muus kui kogemused ja praktika ? Mis saab siis kui mingil põhjusel mingi seadme heli ei meeldi ? Lähete uut otsima, selle asemel et seda oma maitsele paremaks ehitama hakata. Ehitage ise midagi valmis kõigepealt kui oma "teadmisi" eksponeerima tulete !
                            Ja mis puutub rahasse, siis ajate te ise täpselt sama juttu, õigustades õhu ostmist.

Kui pole ise elektroonikadisaini teinud, ära oma lollust eksponeeri.
                            Natuke loetlen oma elektroonikakogemusi.
                            1 15 aastaselt viis isa Minu oma sõbra juurde, kes töötas telerite remonditöökojas. Sealt sain algteadmised. Tol ajal sai 200-300 PAL värviplokki kokku joodetud vähemalt.
                            2 Edasi harrastaja elektroonik, vene aegseid võimendeid ringi teinud ja konsrtruktoreid kokku pannud. Tolle aja esimene tõsisem projekt JAUZA 2 kassetikas ümber ehitatud. JAUZA 1-lt made in japan mehaanika ja isetehtud uus heliosa koos dünaamilise eelmagneetimisega. Digitaalne lindiloendur.
                            3 Edasi töötasin Tartu ülikooli elekroonikalaboris, kus seina taga ehitati lasereid õhtuti tehti sati dekoodreid ja tüünereid. Esimene arvutikogemus ja arvutiga trükiplaadi tegemise võimalus. Midagi jäi külge ka. Lisaks treimise ja freesimise oskuste omandamine. Sai käidud liinibussiga Leningradi elektroonikatäikalt juppe toomas. Disainisin ja tootsin väikepartiidena autovõimendi KT 805&KT837 lõppastmes, millest sai isegi 12v korral 17w kätte kui mälu ei peta.
                            Omal käel alustasin mobilltelefonide remondiga ajal kui Tartus oli ainult Levi ja Kuto, kes suutis parimal juhul mikrofoni ära vahetada. Telefonide koodist vabastamine IMEI vahetus ja muu selline mitte just legaalne asi on ka ära tehtud.
                            Kas see on piisav elektrooniline kogemus, et natuke aru saada mis on karul kõhus??

Comment

Natuke loetlen oma elektroonikakogemusi.
                              1 15 aastaselt viis isa Minu oma sõbra juurde, kes töötas telerite remonditöökojas. Sealt sain algteadmised. Tol ajal sai 200-300 PAL värviplokki kokku joodetud vähemalt.
                              2 Edasi harrastaja elektroonik, vene aegseid võimendeid ringi teinud ja konsrtruktoreid kokku pannud. Tolle aja esimene tõsisem projekt JAUZA 2 kassetikas ümber ehitatud. JAUZA 1-lt made in japan mehaanika ja isetehtud uus heliosa koos dünaamilise eelmagneetimisega. Digitaalne lindiloendur.
                              3 Edasi töötasin Tartu ülikooli elekroonikalaboris, kus seina taga ehitati lasereid õhtuti tehti sati dekoodreid ja tüünereid. Esimene arvutikogemus ja arvutiga trükiplaadi tegemise võimalus. Midagi jäi külge ka. Lisaks treimise ja freesimise oskuste omandamine. Sai käidud liinibussiga Leningradi elektroonikatäikalt juppe toomas. Disainisin ja tootsin väikepartiidena autovõimendi KT 805&KT837 lõppastmes, millest sai isegi 12v korral 17w kätte kui mälu ei peta.
                              Omal käel alustasin mobilltelefonide remondiga ajal kui Tartus oli ainult Levi ja Kuto, kes suutis parimal juhul mikrofoni ära vahetada. Telefonide koodist vabastamine IMEI vahetus ja muu selline mitte just legaalne asi on ka ära tehtud.
                              Kas see on piisav elektrooniline kogemus, et natuke aru saada mis on karul kõhus??
                              Eda Sina siia lauslolluseid pole postitanudki.
                              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

To Alari

Sa oleks võinud võtta teiseks kaabliks selle hiina nööri ja oleks paugust saanud 12 / 12 pihta. Läksid ausamat teed respect.
                                Nii nüüd HIQ uga Kuressaare linnavahele gurmeerestorani otsima....

Comment

Working...
                                X