Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: M: XLO Reference 3 (RCA kaabel, 1m)

emotsionaalsust masin ei mõõda

Comment

Masin mõõdab, kas kaablid suudavad tekitada erinevat emotsioni muusikast, mis seal elektrisignaalina liigub.
      Kui mõõdetavat erinevust pole, kuuled sa ainult oma raha krõbinat. Kui on palju makstud, siis ju peab hea olema.
      Kui sa maksad selle emotsiooni eest, et sa tead, et sul on 500€ maksev RCA kaabel, siis sa oled täitsa rumal.
      Kui seal väikegi eristatav vahe on, siis on see mõistlik.
      Mõnel sellisel mehel tuleb kodus salaja kallis kaabel odava vastu vahetada ja vaadata, kas ikka on hea, kui ta ei tea, et vahetatud on.
      Küll aga ütleb pimetest väga hästi, kas kaablil ja kaablil on vahe.

Comment

Lõpetaks teemaalgataja teema risustamise.Tekkinud keskustelu kaablite võrdluseks on ikkagi audiofoorum.See on siiski müügiteema.Kellel tekib kahtlus miski kauba kvaliteedi/tehniliste omaduste suhtes, arendagu teemat vastavas foorumis.Saan tekkivatest vastakatest arvamustest aru, kuid kodukorrast peaks siiski kinni pidama.
        PS.Alati on võimalus tuua vastavast foorumist viide linkidena teemasse.
        Edu!
        Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Raxz!!Olen valmis Su pakutud pimetestis oma kaabli ja kõrvadega osalema.Mu telefon on 5063101, helista ja lepime kokku, kus ja kuidas see käima hakkab.
          Lõpetage teise inimese müügiteemas oma ibar.

Comment

Tõstsin selle jahumise ringi.
            To:raxz
            Vaata, audiofiilid (tegelikult üks kõik mis fiilid) on eriline osa inimestest. Nad kuulevad seda, mida mõõteriistad ei näita ja nendega vaidlemine on vaid ajaraiskamine. Ja kui juba nõudlust mingite X kaablite jaoks on, küll siis leidub ka tootjaid. Vinti saab igal alal üle keerata.
            Samuti olen avastanud (ka siit foorumist), et mingit X HDMI kaablit kasutades on teleka pilt parem. Eks igal ühel on õigus uskuda seda mida ta tahab.

Korralike kaablite kasutamise vastu pole midagi, aga jutt vahelduvpinge (signaali) suunast ja sissemängimisest ajavad naerma küll.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud raxz poolt Vaata postitust
              Kui sa maksad selle emotsiooni eest, et sa tead, et sul on 500 eur maksev RCA kaabel, siis sa oled täitsa rumal.
              Kui seal väikegi eristatav vahe on, siis on see mõistlik.
              Tahan Sulle öelda, et see kaabel on juba pimetestis osalenud. Testimine toimus jārgmiselt: mulle tulid kord kaks foorumlast kūlla ja ma otsustasin natuke oma kaableid testida. Minu CD-māngijal on kolm analoog vāljundit (2x RCA ja 1x XLR). Saigi siis kolme erineva kaabliga eelvõimu taha ūhendatud ning mul jāi ūle vaid erinevatele nuppudele vajutada. Sõbrad loomulikult ei teadnud ūldse, millised kaablid mul on. Ei kulunudki eriti kaua aega, kui neil oli oma jārjestus paika pandud. Kummalisel kombel pidasid nad kõige viletsamaks just seda kaablit, kõige paremaks aga seda, mis ka hinnalt kõige kallim oli. Kusjuures konkreetselt see kaabel oli testis kõige odavam, teised olid ikka kordades kallimad. Nūūd võid sa muidugi vālja arvutada, kui suur on tõenāosus, et et nad arvasid huupi āra, ilma et tegelikult vahet oleksid kuulnud.
              "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Tere

Kas algatame jälle korraliku ristisõja?

Eks mingi ja tagant kerkib jälle mõni mees kes hakkab sama juttu ajama. et vahet pole jne...
                Tavaliselt ongi nad sellised mehed, kes pole kuulanud pole pimetesti ise teinud, pole korralikku tehnikat millega kuulata, aga on jube palju igasugu foorumistest pahna tõe pähe võtnud ja nüüd käivad välja seda oma tõe pähe.
                Edasi on kaks võimalust.
                1 Arenevad kuulavad analüüsivad ja saavad aru ning loobuvad jama ajamisest.
                2 Ei ole nõus avatud meelag kuulama ja ajavad oma jahu ikka edasi ja edasi. Toovad miljon linki teistest foorumistes ja võidavad et nii ongi.

Tegelikult on ongi nii nagu siin soovitati. Kui ei kuule vahet, vaheta ala, oleda sattunud valesse kohta.

Võime teha igasugu teste aga isegi tõestatud test ei pane neid mehi oma põhimõtetes kahtlema.
                Kes ütles et kallival ja odaval kaablil on parameetrid samad ja mõõteriistad vahet ei näita. Äkki Teil lihtsalt pole piisavalt korralikke riistu millega mõõta??.

Olen iga kell valmis tegema pimestesti meie kaupluses www.audiodesign.ee, tulge ja kuulake. Ka muusikalist haridust tuleb omandada.

Kunagi sai juba natuke testitud aga natuke teist asja. Erilist tähelepanu tasuks pöörata kommentaaridele.

Comment

Kaablil ja kaablil on muidugi vahe, ise asi on milliste seadmetega see välja kuulda on. Mõne seadmega on vahed suuremad, mõnega väiksemad ja vahest võib ka nii olla, et paremini mängib hoopis odavam kaabel. Kaableid ei saa võrrelda abstraktselt oma vahel vaid saab võrrelda nende sobivust kogu muu süsteemiga. No ja kui erinevate inimeste maitsed ja meeldivused juurde võtta jätkub vaidlust pikemaks ajaks.

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                    ... Minu CD-māngijal on kolm analoog vāljundit (2x RCA ja 1x XLR). Saigi siis kolme erineva kaabliga eelvõimu taha ūhendatud ning mul jāi ūle vaid erinevatele nuppudele vajutada. ..... kui suur on tõenāosus, et et nad arvasid huupi āra, ilma et tegelikult vahet oleksid kuulnud.
                    Testisid lisaks kaablitele ka väljundeid - sisenderid ?
                    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud spl poolt Vaata postitust
                      ...
                      Tavaliselt ongi nad sellised mehed, kes pole kuulanud pole pimetesti ise teinud, pole korralikku tehnikat millega kuulata, aga on jube palju igasugu foorumistest pahna tõe pähe võtnud ja nüüd käivad välja seda oma tõe pähe.....
                      Mitte igasugust pahna vaid füüsikalisi teadmisi tõepähe võtnud.

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                        Mitte igasugust pahna vaid füüsikalisi teadmisi tõepähe võtnud.
                        Audios ju teadupārast fūūsikaseadused ei kehti.
                        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

spl
                          Kas kaablid on ikka kuumutatud ja orienteeritud?
                          Ma tuleks kohe kuulama, kuid üle kolmeteistkümne kilo ei kuule. Mis nüüd saab? Kus see "paremus" siis välja peaks tulema? Ehk kutsuks mõne vastsündinu kuulama sagedusi 7 hertsist 24 kilohertsini? Ja kuulaks tema nämmutusi ja teeks sellest eksperthinnangu?
                          Mehed, müüge oma kaupa, kui usute, aga vägisi ärge usku peale sundige. Mina olen kartuliusku!
                          Ja vabandust, kui reede õhtul ägedaks läksin. Lihtsalt müügimeeste loba mulle ei istu. See on rohkem bemari-tuunijate petmiseks. Ja kui kaablid pole hapnikuvabast vasest ning sõltumatu Šveitsi labori sertifikaadiga, siis... adjöö.
                          Sonic, viimase kommentaari juurde käib smailik. Unustasid?
                          viimati muutis kasutaja Jeekim; 31 m 2012, 23:50.

Comment

Esmalt postitatud tm101 poolt
                            .... aga mulle anti üks kõlarikaabli komplekt proovida.Ma istusin kodus 2 päeva ja kuulasin järjest plaate, kuna ma lihtsalt ei olnud neid varem üldse kuulnud.Ma ei olnud varem kuulnud, et mida sinna plaadile pandud on.Kuidas on ruumi paigutatud instrumendid, inimesed, jne peenemad nüansid.Mida parem kompnentide tase, seda rohkem nüansse hakkad kuulma.Näiteks kuuled selgelt, kuidas paikneb ruumis raami peal rippivad torud ja kuuled suunda, et pulgaga tõmmatakse mööda neid torusid tagant poolt ettepoole, jne.Rämpstehnikaga lihtsalt ei ole neid asju olemas, vaid on ühtlane hall mass.Muuseas olen proovinud pärast mõne nüansi avastamist mõnes loos, panna sama plaat rannamakki.Ja isegi on seda kuulda massis.Aga see on kuulda pärast seda, kui mulle eelnevalt näidatud, kus see asub.Ta ei asu ruumis konkreetse koha peal, vaid on üldise pudru sees, millel ei ole asukohta.
                            Su kirjeldus vastab sellele, et juhusikult ühendasid kõlarid õigesse faasi . Tere tulemast avastama stereofooniat.
                            Aga audiofiilide jaoks ei kehti ju füüsikasedused.
                            Ok, ikkagi tehnikafoorum jä läheneme asjale tehniliselt.
                            Mis on kaabli elektrilised omadused.
                            1. Oomiline takistus
                            2. parasiitne mahtuvus
                            3. parasiitne indukriivsus.
                            4. lainetakistus
                            5. soone ja varje vaheline mahtuvus.
                            6 varjestuse kvaliteet (määrab ära ülekostvuse, ka mürade sisenemise)
                            Rohkem meelde ei tule.

Comment

Tsitaat suht suvalisest otsingutulemusest:
                              "Platseeboefekt ei ole tõend mingist müstilisest “meel-üle-mateeria” asjast, aga kuna meel ongi mateeria (aju) ja see on ühenduses meie muu kehaga, siis on meil teada mõned füsioloogilised efektid, kus see seos oma rolli mängib (mitte küll nii suurt, kui meile mõnikord tahetakse muljet jätta). Seda arvestades arvab autor Steven Novella, et platseebo määramine ravimina ei ole mõjus ega eetiline. Moodne arstiteadus peaks püüdlema nende sekkumiste suunas, mis on teaduslikult põhjendatud, tõendatult ohutud ja efektiivsed."

Parafraseerides siis:
                              "Platseebo määramine audiotootena ei ole mõjus ega eetiline. Moodne inseneritöö peaks püüdlema nende sekkumiste suunas, mis on teaduslikult põhjendatud ja tõendatult efektiivsed."

Parim tõestus on lugeda mingeid toitekaablite ülevaateid - http://nautilusproaudio.com/power_cords.htm

Kaablid jooksevad pistikupesast (vedruklemmid) jaotuskilpi - palju varjestamata kaableid; sealt läbi vasest automaatkaitsmete klemmide voolukammile; kruviühendused; tihti alumiiniumist magistraalliinid; arvestid ja vahearvestid; polt- ja pressühendused; uued magistraalliinid (tõenäoliselt alumiinium); sissemääritud "rubilnikud"; trafod; kõrgepingeliinid jne jne... aga õnneks on meil pool meetrit, Cu 99.99999% kaablit, hõbetatud, varjestatud, kullatud kontaktidega - see teeb kõik heaks
                              -

Comment

to:tm101
                                Aga seleta siis teadmatumatele ära ,kuidas protsessid kaablites füüsikaliselt välja näevad. Et mis on elektriline erinevus X ja Y kaabli vahel ? Kas neil on erinevad lainetakistused ?
                                Ma olen korduvalt kirjutanud, et usun mõistlikkuse piirides kaablite erinevusse (näiteks odavaltel kaablitel pole sageli varjestust ollagi ja soone takistus 1m puhul on juba mitu oomi). Aga vinti üle ei maksa keerata.
                                Analoogsignaali puhul saan veel vaidlusest aru aga et sama jahu aetakse ka digikaablite puhul (näit hdmi oma, mida siit foorumist saab osta 300€ eest), näitab kiitjate tehniliste teadmiste puudumist.

Comment

Working...
                                X