Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: M: XLO Reference 3 (RCA kaabel, 1m)

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
    Protsentides võrdlemine on keeruline - selleks puudub ühene mõõdupuu, seega kas see ikka on õigem? See on küsitav.
    Kas kusagil on selleks mingi standard?
    Nāiteks võin tuua saksa audioajakirja "Stereo", kus seadmete paremust hinnatakse protsentides.
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
      Nāiteks võin tuua saksa audioajakirja "Stereo", kus seadmete paremust hinnatakse protsentides.
      Kas need protsendid loetakse välja mingilt mõõteriista skaalalt ?
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
        Jäi ka sama küsimus painama, ootasin, et ehk keegi veel .
        Eks see skaala ole kõrv? Või eksin? Siis ei saa me rääkida üheselt sellest - see on subjektiivsus.
        Olen seda ajakirja natuke kunagi lapanud, täpset võrdluse süsteemi siinkohal ei tea aga ehk Sonic valgustab seal olevate kriteeriumide kohta?
        Mõõteriistadega mõõtmisest on palju juttu ja vaidlusi, ka juba siin teemas eespool. Ehk ei puudutaks seda valupunkti hetkel?
        Palju juttu olnud, et võib mõõta siin THD mõõtjaga ülimadalaid moonutusi, laiu sagedusribasid, ideaalseid sidestusi...aga kuhu see viinud on?
        Iseenesest oleks kuulamine tore nähtus - annaks võimaluse kogeda kas tõesti on vahed nii meeletult suured, et tehtavad ponnistused end ära tasuvad. Aga 9. leht vaidlusi ning jõutud on ringiga algusesse tagasi (mitu korda teema jooksul) - kui asi konkreetseks läheb siis tulevad mängu vabandused, võtke tehke test ära ja asi selge
        -superradical-

Comment

Teeme siis asja lihtsamaks, ärgem räägime võrdlusest kordades, protsentides jne. Kui meie võrdlus on rumal, siis konkreetne küsimus Sonic`le, ütle millest ma jään ilma kui mina kasutan 50€ RCA kaablit vs 500€ RCA kaablit identse süsteemi vahel? Et ei läheks udutamiseks ülejäänud komponentide headuse üle, siis konkreetne setup: Vinüül Rega P5+Ortofon 2m Bronze cart, Cambridge Audio 640P korrektor, võim NAD C165BEE, Denon AH-D5000 kõrvaklapid. Kuulan huviga.

Comment

50 eurine kaabel on juba väga hää küll. Lihtsalt halvasti on sellega sellepärast, et selles hinnaklassis on nad ka väga erinevad, ja nailonsukk peal ka maksab ja otsad on erinevate võimalustega ja hinnaga. Et see hinna teema on keeruline ja subjektiivne, kes mille eest maksma nõus on.
            Kõlarite puhul antud juhul on natuke teised lood. Ilmselge on ju see et seal ei maksa ainult välimus, suures osas on nad ka ju sisustuselemendid ja kasutatavad materjalid on ka erineva hinnaga, natukene lollus on seal rahasummat kohe heliga seostada saja protsendiliselt.

Comment

Esmalt postitatud Inq poolt Vaata postitust
              Kui meie võrdlus on rumal, siis konkreetne küsimus Sonic`le, ütle millest ma jään ilma kui mina kasutan 50€ RCA kaablit vs 500€ RCA kaablit identse süsteemi vahel?
              Konkreetsel juhul ei jāā sa ilma millestki, vastupidi, sulle jāāb 450€ taskusse alles. Sest on suur tõenāosus, et sinu sūsteemi sobibki odavam kaabel paremini.

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
              Ma arvan, et mitte. Pigem ikka kuulamistestide tulemus. Kuid kindluse mõttes võiksid sa sama kūsimuse esitada ajakirja toimetusele, saates neile e-kirja.
              viimati muutis kasutaja Scott; 08 m 2012, 04:58. Põhjus: 2 kokku
              "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Konkreetsel juhul ei jāā sa ilma millestki, vastupidi, sulle jāāb 450€ taskusse alles. Sest on suur tõenāosus, et sinu sūsteemi sobibki odavam kaabel paremini.
                Argumenteerime edasi... siit järeldus et odavale süsteemile odav kaabel...nõus...mul on odav süsteem, üldjuhul odav=vilets, nüüd edasi minnes milline oleks selline süsteem kuhu kõlbaks vahele panna 500€ RCA kaabel et ma ei jääks millestki ilma... selgita lollidele palun.

Comment

Esmalt postitatud Inq poolt Vaata postitust
                  Argumenteerime edasi... siit järeldus et odavale süsteemile odav kaabel...nõus...mul on odav süsteem, üldjuhul odav=vilets, nüüd edasi minnes milline oleks selline süsteem kuhu kõlbaks vahele panna 500€ RCA kaabel et ma ei jääks millestki ilma... selgita lollidele palun.
                  Minu arvates oleks mõistlik kaablitele kulutada 15-20 protsenti süsteemi hinnast.

Comment

Koge see teema ja kaablite haipijad siin teemas tuletavad tahes tahtmata meelde seda lugu http://www.youtube.com/watch?v=A6DRZlytJpQ

Comment

Re: Vs: M: XLO Reference 3 (RCA kaabel, 1m)

Ma palun teatud teemavälisuse pärast vabandust, aga ei saa ära toomata jätta kuskilt Venemaa võrguavarustest loetud definitsiooni:

АУДИОФИЛ – лицо, утверждающее, что слышит шорох от ножек электронов, которыми те бегают по проводам и явственно замечает задержку в распространении тока в проводах, различающихся по длине в 1 см.

Comment

Minu arvates oleks mõistlik kaablitele kulutada 15-20 protsenti süsteemi hinnast.
                        siit tulebki välja see kaablite müük. 15-20% on täiesti subjektiivne. kui saada kokku ca 10000 euri eest setup, siis ongi vaja ju selle arvutuse kohalt 1500-2000 eurist kaablit. ei saa ju nii, et kõik maksavad tuhandeid ning siis kaabel on 20 euri. müügimees räägib ikka seda, et maksa rohkem, sest ei saa ju olla kaabel süsteemi hinnast alla 1%.

aga peab tõdema, et oleme jälle seal kust alustasime. tuuakse välja protsentuaalselt ja kordades paremust, kes midagi on rääkinud, arvanud või kirjutanud- see ei ole selle teema mõte ju. point ongi selles, et tehakse test ära ja ongi selgus majas. kas siin on koos muusikahuvilised, kes tahaks vahest kõrvaga aru saada? minuarust võiks ju. see teoreetiline ja arvamuslik jutt ei vii meid mitte kuhugi. ühed promovad seda cat5 kaablit, teine jälle räägib vasest ja vasest. kaablimüüja toob välja hinnavahe protsentuaalsuse jne.

9 lehekülge juttu, aga kuulamine on sama kaugel kui 9 lehte tagasi. teeme katse ära ning siis saame edasi vaielda. muidugi tulevad siis mängu inimeste kõrvad ja muu setup. siis on meil vaidlus ma ju kuulsin, kuidas sa ei kuulnud.
                        hetkel tuli endale pähe selline idee, et peaks tegema oma tehnikaga selle võrdluse ära. kas kellelgi on tallinnas neid üüberkaableid? kutsuks külla, kuulaks natuke muusikat ja prooviks vahe ära! omaltpoolt on ca 50 eurine kaabel olemas, kuid kallist klassist juhet pole võtta!

Comment

jh, 9lk mulli teemal kumb vasehunnik juhib paremini kas vasak või parem, osad väidavad ikka et parem, sest asub ju paremal, ega vasakul oevad asjad ei saa ometi head heli läbi lasta. Teadmiseks et CAT5 toimib HDMI kohapeal paremini kui originaal. Miks? juhi diameeter suurem, juhtivus parem, sumbuvus väiksem. See on juba mõõdetud.
                          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

[QUOTE=sacher;459016]9 lehekülge juttu, aga kuulamine on sama kaugel kui 9 lehte tagasi. teeme katse ära ning siis saame edasi vaielda. muidugi tulevad siis mängu inimeste kõrvad ja muu setup. siis on meil vaidlus ma ju kuulsin, kuidas sa ei kuulnud.[QUOTE]

Mina näen sellel üritusel siis pointi kui toimuks pime kuulamine, 50€ RCA kaabel vs 500€ RCA ja siis sama setupi taga teeme 10 korda pimekuulamist, st 500€ kaabli haipija kuulab ja keegi vahetab 10 korda suvalises järjekorras RCA kaablit. Mina julgeks rääkida mingist pükste söömisest ja muust teemast alles peale seda kui haipija ütleb vähemalt 9 korda 10st ära kumb kaabel hetkel mängib. Kui sellist tulemust 9 korda 10st ei juhtu on kogu ülejänud mull pointless. Lihtsalt erinevate kaablite kuulamine ja võrdlemine oleks kogu üritusel boonuseks aga see ei ole väite kinnitamiseks et 500€ vs 50€ on üüratu vahega piisavalt adekvaatne, sest nii kuulmine/maitsed/arvamused on subjektiivne suurus.

Comment

Esmalt postitatud sacher poolt Vaata postitust
                              siit tulebki välja see kaablite müük. 15-20% on täiesti subjektiivne. kui saada kokku ca 10000 euri eest setup, siis ongi vaja ju selle arvutuse kohalt 1500-2000 eurist kaablit.
                              Sa oled siin pāris suuresti eksinud, 10000 eurine setup ei vaja mitte 1500-2000 eurist kaablit, vaid 1500-2000 euro eest kaableid. Ūhe setupi jaoks lāheb ju vaja keskeltlābi 6 kaablit (2 signaalikaablit, 3 voolukaablit ja kõlarikaablid. Nii et ūhe kaabli hind ei tuleks sugugi nii kallis.

Comment

Esmalt postitatud sacher poolt Vaata postitust
                                9 lehekülge juttu, aga kuulamine on sama kaugel kui 9 lehte tagasi.
                                Need kes väitsid, et kuulevad vahet ka 10st 10, on kuhugi kadunud.
                                Põhimõtteliselt on minul Audio Cityga olemas kokkulepe, et testi saaks seal teha aga puudub info nendelt, kes vahet kuulevad, kas neile selles kohas test on sobiv, mis seadmeid vaja on ja kas neile ABX pimetest sobib. Oleks siis mingeidki vastuväiteid aga on täielik vaikus.
                                viimati muutis kasutaja moi; 08 m 2012, 12:52.

Comment

Working...
                                X