Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

aga moi,

kuna sul on olemas poega luba, siis planeeri üks päev ära. anna siin avalikult teada kuupäev. kogume kokku siidikõrvad (kuulama) ning hõbekõrid (vaidlema) ning teeme selle lõpuks ära!

Comment

Vs: M: XLO Reference 3 (RCA kaabel, 1m)

Esmalt postitatud Inq poolt Vaata postitust
      Mina näen sellel üritusel siis pointi kui toimuks pime kuulamine, 50€ RCA kaabel vs 500€ RCA ja siis sama setupi taga teeme 10 korda pimekuulamist, st 500€ kaabli haipija kuulab ja keegi vahetab 10 korda suvalises järjekorras RCA kaablit.
      Mina kūll siin mingit pointi ei nāe. Sellise testiga saaksid hakkama kaks inimest, kummagi kaabli omanikud. Ūlejāānud oleksid siis ainult tunnistajad või? Ja kuidas vahetada kahte kaablit suvalises jārjekorras?
      Minul nāiteks tekiks huvi ūrituse vastu, kui ma saaksin teada, kui hea või halb on minu kaabel võrreldes teistega. Sellepārast oleks minu ettepanek jārgmine: osavõtt ūritusest oleks tasuline kõigile peale koha omaniku (nāiteks 10-20 eur). Igaūks võib kaasa võtta ūhe kaabli. Kõik kaablid peaksid olema musta kilega kaetud, et poleks aru saada mis kaabliga on tegemist. Kogunenud raha võiks hiljem jagada kas testivõitja kaabliomanikule või kasutatava aparatuuri omanikule (omanikele), nii nagu ūldsus arvab.
      Ootaks nūūd ka teistelt konkreetseid ettepanekuid.
      "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud sacher poolt Vaata postitust
        kuna sul on olemas poega luba, siis planeeri üks päev ära. anna siin avalikult teada kuupäev. kogume kokku siidikõrvad (kuulama) ning hõbekõrid (vaidlema) ning teeme selle lõpuks ära!
        Ei tahaks nagu poolikut üritust teha, kui pole kohal kuldkõrva, kes väidab RCA kaablite vahet kuulvat 10st 10, pole ka üritusel mõtet minu jaoks.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          Ei tahaks nagu poolikut üritust teha, kui pole kohal kuldkõrva, kes väidab RCA kaablite vahet kuulvat 10st 10
          Eks püksikute avalik söömine hirmutab ka suurimaid optimiste
          -superradical-

Comment

Ma ei usu, et keegi seda söömist siin tõsiselt võttis, mina küll mitte ja mul pole oluline mitte, kes mida sööb vaid kes mida kuuleb.

Comment

Minu jutt on jõus, kuid mulle sobivatel tingimustel.Seega, kes tahab mind näha seda tegemas, peab minuga suhtlema, mitte aina uusi asju siin välja mõtlema.Kirjutasin oma telefoninumbri avalikult üles.Ma ei ole saanud mitte ühtki kõnet, ega mitte ühtki foorumi sisest sõnumit, ega mitte ühtki meili.
              Minu pakkumine tuli raxzi väite peale odav kaabel versus minu pakutud kaabel.Ja tema väidab end pükse sööma, kui keegi pimetestis ütleb pihta, mitte, et mina pean tema pükse sööma.Kuigi asja huvitamaks tegemiseks võiks mingi rahasumma vahele panna.Mõlemasuunalise- kui panen pihta, kukub mulle, kui panen mööda, kukub teisele poole.

Kõi siia hiljem tekkinud arutelud mingitest edetabelitest, jne ei ole enam minu osa.

Et asi oleks selgem, siis mina talitan nii nagu raxz ütles.Mina näitan, et teen seda.Järelikult on mul selleks vaja kohta ja tehnikat.Sellega ma hetkel tegelengi.Ma saan endale kindel olla vaid mulle teada-olevate komponentidega, kuna erinevais komplektides käituvad kaablid erinevalt.Mu probleem on selles, et mu kõlarid on olnud küll juba mõne aasta kasutusel, aga viimistlemata ja sellega ma hetkel tegelengi.Ma ei taha mingi koleda viimistlemata kastiga rahva ette ilmuda.Aga mul on ka muu töö ja ma teen seda vahest muu töö kõrvalt ja see võtab aega.Kolm krundi etappi ja kaks värvietappi ja poleerimine.Iga krundi vahele pean jätma paar ööpäeva, et hiljem järgi ei kuivaks, kuna pianolack on väga nõudlik aluspinna osas.Poes müüdavatel paari tuhande euroste kõlarite pianolacki alt näen mina oma silmaga defektid ära.Homme lähen teist krunti panema.

Ja ilma raxzita ei toimu üldse mitte midagi, sest tema väite peale läksin ma käima.Meest sõnast.

Miks ma siin enam midagi ei ole öelnud ja miks ma vanad postitused ära kustutasin.Jõudsin selle arusaamiseni, et ainult pimetest näitab, et ma teen vahet.Ülejäänud jutt põhjuste ümber on tühi töö.Miks see nii on, ei jõua nii-kui-nii enamikele tühja mula kirjutajatele kohale.Nad ei ole ilmselt mitte midagi proovinudki.Kas ei ole olnud komponente, jne.Hiljem kuuldes ma arvan, et suurem osa saavad aru ja nad ka tunnistavad seda, kui muidugi plahvatus ei ole eelnevalt kõrvu rikkunud.Või kui nö uhkus ei lase end tunnistada.

Suhtlesin nüüd audocity poisiga.Tunnen ka teda.Rääkis, et keegi olla käinud sel teemal küsimas ja ta ütles mulle, et oleme teretulnud, aga seal on üks miinus.Ruumi suurus on 5x6x2,6m.Ideaalne, aga see on poekama täis.Pidin järgmine nädal sealt läbi minema, et üle vaadata.

Comment

Vs: M: XLO Reference 3 (RCA kaabel, 1m)

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                Mina kūll siin mingit pointi ei nāe. Ja kuidas vahetada kahte kaablit suvalises jārjekorras?
                Kuidas ei näe pointi? Kogu teema sai alguse sellest et kas 50€ vs 500€ kaablil on vahe kõrvaga kuulates. Sellise pimetestiga saaksiki selgeks kas on või ei ole, kas see kogu kulutatud raha on läinud asja ette või mitte. Kaablite vahetamises ei näe mingit probleemi, näiteks alustaks kallima kaabliga, siis paneks X korda odava, seejärel X korda kallima kaabli, suvalises järjekorras, võib ka panna 2 korda järjest odavama või kallima, kuldkõrv peab 10 korral ära ütlema kumb kaabel hetkel mängib, tal on üks eksimise võimalus. Oled käsi?

Comment

nagu nüüd välja tuleb on inimeste kuulamise eesmärgid täiesti üksteisest mööda:
                  - 50 vs 500 euri kaabel ja selle erinevus
                  - minu kaabel versus teised kaalbil
                  - püksiteema vastasseis
                  - rahaline autasu ning minu kaabli võit

seni kuni ei panda paika kindlat süsteemi - kuidas ja mis eesmärkidel see kuulamine aset leiab, ei saa asja üldse edasi ajada. kasutaja intz on oma ütlustega maininud ära 50 vs 500 pimetesti. selline oleks kuulamise esmane test. kui ei tehta vahet kallil ja sigakallil kaablil, siis pole mõtet edasi minnagi. samas kui selles on kõrvagakuuldav vahe sees siis võib tõepoolest erinevad imeteosed sakrate ja puust karpidega võrdlusesse võtta. edasi sellest testist minna ei saaks enamus grupist, sest (räägin küll endaeest, kuid eeldan, et see käib pea kõikide kohta) inimesed ei ole kuulanud kõiki testis olevaid kaableid ega oska neil kõrvajärgi vahet teha. kui erisus oleks nii suur, et üks kaabel näiteks toob välja vokaali ning teine kaabel kaotab ära stage efekti, siis oleks võrdlusel mõtet.

ja raha maksmise vastu ei ole minul probleemi seni kuni osa sellest rahast läheb parima kaabli välja valimisse. vabandust sonic, kuid ärimees jääb ärimeheks. selle testi eesmärkgid oleme üksteisest kõvasti mööda rääkinud. see auhind ning võistuvõtt võib tulla jutuks tulevikus kui on toodud testkuulamise vahed ning kokkuvõtted! samuti ei saa võtta raha meilt kui imekaablita tavakuulajatelt, sest meie ei osale selles võistutestis. kihlvedusid omavahel tehke palju jaksate, kuid see ei saa olla kuidagipidi sunniviisiline!

Comment

Kui asi käima läheb, kas suvaline tavakõrv võib ka kuulama tulla? Pääsumaksu eest muidugi.
                    www.automobilia.ee

Comment

Esmalt postitatud alfons poolt Vaata postitust
                      Kui asi käima läheb, kas suvaline tavakõrv võib ka kuulama tulla? Pääsumaksu eest muidugi.

Foorumist käib läbi XLO Reference kaabel. Mis see XLO üldse nii eriline on. Palju rohkem kuulatakse ja müüakse QED, Supra ja Van den Hul kaableid. Vot neid peaks ka testima , et sotti saada.
                      Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
                      Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Comment

Esmalt postitatud Altec poolt Vaata postitust
                        Foorumist käib läbi XLO Reference kaabel. Mis see XLO üldse nii eriline on. Palju rohkem kuulatakse ja müüakse QED, Supra ja Van den Hul kaableid. Vot neid peaks ka testima , et sotti saada.
                        Kallim on...järjelikult parem nagu siin väidetakse QED Signature Silver Spiral 0,5 meetrise võin ise üritusele kaasa võtta kui asjaks läheb (koos ilusa karbiga).

Comment

Ise arvan, et testkuulajad võiksid proovida kahte varianti: "väga odav kaabel/väga kallis kaabel" ja "keskmise hinnaga kaabel/väga kallis kaabel". Testi läbiviimise lihtsuse mõttes, muidu kulub päevi selleks ürituseks.
                          Eelnevalt tuleks mõõta kaablisoonte takistused, et nn. pesunöör poleks praak ehk siis mudides takistus ei muutuks (selliseid on palju ette tulnud).
                          Kes esimese testi edukalt (10/10) läbib, on kudkõrv. Kes teise testi (10/10) läbib on...tõeline üllataja

Ise jääksin teatud pessimistina (vaegkuulajana, kui lubate ) vaatleja rolli ja pükse sööma kindlasti ei hakka, olgu tulemused missugused tahes. Samas tuleb olla avatud igasugu "anomaaliatele". Midagi väitma ja vaidlema ei hakka kuniks testi tulemusi pole näinud.

Aga jah...nagu eelnevalt arvati, et 7 10-st on hea näitaja, siis selline tulemus mind kindlasti ei veena. Sama hea, kui viskaksin 10 korda kulli-kirja ja väidaksin, et alati tuleb "kull", kuna see sattus seekord 7 korda tulema.
                          viimati muutis kasutaja sebastian; 08 m 2012, 22:38.

Comment

Andke andeks aga Tallinna ja Audiocity ruumidesse ei tahaks ma tõesti seda testi vaatama/kuulama/testima tulla. Võin hea meelega testis osaleda ja "kõrva proovile panna" kuid loodan skeptikute arusaamale sellest, et need vahed, mis kaablitel on ei ole nii suured, et ilkumise, testis esineva närvipinge, ruumi jne. mõjul ei võiks eksida. Lisaks on alati oht, et testi lõpuks hakkavad asjad segamini minema. Võin pakkuda välja, et juhul, kui saab kuulata vajadusel referentskaablit ja siis jälle hetkel testitavat kaablit, kas on referents või mitte, on tulemus 90% juurde suht oodatav. Ja seda sellisel juhul, kui täppismõõteriistadega vahet ei suudeta eristada. Lisaks kuulatakse lõppkokkuvõttes rohkem kaableid ja eksimuse tõenäosus võiks olla ju veelgi suurem

Minu, kui väga väikese sõnavõtja seisukoht (või pigem istekoht) oleks hea meelega Tartus Pauli juures kuulamistoas, kuna sealse ruumi akustikaga olen kursis ja testseadmete valik oleks kohapealt võtta minu kõrvale meeldivamast otsast, kui Magnat jms.

Heiki

Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitust
                            Ise arvan, et testkuulajad võiksid proovida kahte varianti: "väga odav kaabel/väga kallis kaabel" ja "keskmise hinnaga kaabel/väga kallis kaabel". Testi läbiviimise lihtsuse mõttes, muidu kulub päevi selleks ürituseks.
                            Eelnevalt tuleks mõõta kaablisoonte takistused, et nn. pesunöör poleks praak ehk siis mudides takistus ei muutuks (selliseid on palju ette tulnud).
                            Kes esimese testi edukalt (10/10) läbib, on kudkõrv. Kes teise testi (10/10) läbib on...tõeline üllataja

Ise jääksin teatud pessimistina (vaegkuulajana, kui lubate ) vaatleja rolli ja pükse sööma kindlasti ei hakka, olgu tulemused missugused tahes. Samas tuleb olla avatud igasugu "anomaaliatele". Midagi väitma ja vaidlema ei hakka kuniks testi tulemusi pole näinud.

Aga jah...nagu eelnevalt arvati, et 7 10-st on hea näitaja, siis selline tulemus mind kindlasti ei veena. Sama hea, kui viskaksin 10 korda kulli-kirja ja väidaksin, et alati tuleb "kull", kuna see sattus seekord 7 korda tulema.

Comment

Hiq, selles ongi asja traagika, et paljud kes väidavad kuulvat kaablite erinevusi, nõuavad üsna kindlat settingut või kohta testi läbiviimiseks. Oma tehnika + oma kaabel vs. võõras kaabel jne. Asjad lähevad keeruliseks ja tulemused üha rohkem vaieldavaks. Väidetav erinevus on väike, sellele lisandub veel emotsionaalne pinge - ei tahaks ju "feilida" ja eriline häbi, kui võibolla isegi odavaima ja kalleima kaabli erinevust ei kuule sajaprotsendiliselt. Kümme kullipilguga testi jälgivat skeptikut ei tee asja sugugi paremaks. Selles mõttes ma täitsa kujutan ette, kui raske on midagi nii subjektiivset mõne tunni jooksul tõestada. Täitsa naljata.
                              Sellepärast arvangi, et alustada võimalikult lihtsast: kas kaablil ja kaablil on vahe, kui nende elektrilised (mõõdetavad) parameetrid on sarnased. Lihtne kahesooneline vs kallis-jäme-lühike RCA-RCA. Hästi, kaablite mõõdetav mahtuvus on kindlasti veidi erinev, samuti juhtmete (soone ja varjestuse) takistus, aga vähemalt esialgu nii. Samas piisavalt väike erinevus, et enamus ütleb: "kuulamisel vahet pole".
                              See äkki aitaks ka skeptikutel otsustada, kui suure protsendi tehnika hinnast oleks mõistlik kaablitele kulutada.
                              viimati muutis kasutaja sebastian; 09 m 2012, 02:25.

Comment

Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitust
                                Kas isegi siis mitte kui see juhtuks näiteks 5 kaabliga, st 5 kaablipaari ja kõik erinevad testid 2 kaupa.

Comment

Working...
                                X