Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)
Ega me kümneid-sadu kilohertse kuulma ei pea. Aga kõrvaga kuuldava signaali kuju ja selle moonutusteta edasiandmine sõltub küll sellest kas kaablist mahub läbi 20 kilo või 2 mega või 200 mega. Minu arusaamist mööda ongi see asjaolu just see mis kogu selle teema siin on tekitanud. Piltlikult saan ma sellest nii aru, ilma moonutuste ja harmooniliste teooriasse laskumata, et kui meil on helisignaali üks periood ja sellel perioodil kaks nõlva, üks tõusev ja üks laskuv, siis selle nõlva kuju muutus läbi kaabli surumisel sõltub küll kaabli sageduslikest omadustest. Pakuks et vähemalt kaks komakohta 20 kHz-st ülespoole võiks küll olla. Asi sõltub ilmselt ka sellest kas see konkreetse signaali periood asub parajasti veel madalama sageduse nõlval või on omaette. Kes matemaatikas rohkem kodus, ehk täiendab, siin käisid vist mingid Fourier teisendused ja muu mudru, mida ma ei oska. Peale selle igasugused kõrgsageduslikud peegeldused piki kaablit, mis sõltuvad kogu komplektist (signaaliallika väljund-pistik-kaabel-pistik-võimu sisend) ja samuti "määrivad" madalamaid, kuuldavaid sagedusi.
Selline siis minu tagasihoidlik ettekujutus. Muidugi võib igasuguseid muid füüsikalisi tegureid juurde leida kuni pesade kontaktpinnal olevate sõrmejälgede mõjuni helikvaliteedile, kui paljud neist on märgatavad-tuvastatavad kooslusele kuldkõrv-kuldaju, on iseasi ja vaidlemise koht.
Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
Vaata postitust
Selline siis minu tagasihoidlik ettekujutus. Muidugi võib igasuguseid muid füüsikalisi tegureid juurde leida kuni pesade kontaktpinnal olevate sõrmejälgede mõjuni helikvaliteedile, kui paljud neist on märgatavad-tuvastatavad kooslusele kuldkõrv-kuldaju, on iseasi ja vaidlemise koht.
Comment