Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud tehnofriik poolt Vaata postitust
    Oomipoe 1€ pistikutest - magnetiga ei reageeri, aga üks Eestimaa talv välitingimustes tegi selle kullatud pistikuga nii:
    See on maailma kõige audiofiilsem ots üldse. Kõikide otsade isa, sest ta nüüd on juba vana ja ikka kestab.

Comment

See pistik erinevalt mõnest nokia 5110 plaadist on seisnud ilmselt otseselt talle sobimatus keskkonnas, kus on isegi mõeldav et mõni lojus on peale kusenud. Igasugune happelisus hävitab metalli väga kergelt, piisab kui isegi vihm on veidi happeline. Telefoniplaat vaevalt et kuskil põõsa all vedeles paar aastat.
      Mul on neid Omitroni variandis pistikuid 4tk. Nad ei ole tegelikult kasutusel, on seisnud niiskes ja vähetuulduvas garaazis oma 4-5 aastat ja nende välimuses pole muutunud mitte midagi. Ka kasutamisest tulenenud kulumus on täpselt sama tooniga nagu algselt. Kõrval mõni vasest juhtmeke on märgatavalt rohekamaks tõmbunud.

Kullakihi paksusest: näiteks Nordost Valhalla ja Valhalla Digital on kaetud 78 mikromeetrise kullakihiga, Troy2 60um, White Lightening ainult 50um. Hinnad naelades 3299.-, 899.-, 125.-.
      viimati muutis kasutaja OSX; 18 m 2012, 13:17.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Tegelikult oli see ots kasutusel ratta esitule toitepistikuna. Mittesöitmise ajal seisis 70-80% ajast tubastes tingimustes ja ülejäänu ilmastiku meelevallas. (OT: PVC isolatsioon kaablil (mingi suvaline 0,75mm2 kölarikaablijupp) murenes külmaga lihtsalt ära).
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Järelikult ongi neil pistikutel materjalis vahe.
          Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
            Nagu öeldakse, maitse ūle ei vaielda. Kui Sulle meeldivad Omitroni ja Oomipoe junnid, siis mina eelistan WBT, Cardase ja Eichmanni toodangut. Sellega olen kõik ōelnud, rohkem sel teemal ei vaidle
            Ainult üks väike palve. Et Su kelkimisena näiv jutt tõepärane tunduks, tee oma tehnikast mõned pildid ja lae siia üles. Taustal võiks olla ka arvuti, kus hetkel on Elfafoorumi leht ekraanil.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ma saan Sonicu kaitseks öelda, kelkida tal vaja pole. Olen tema juures kodus käinud. Meie arusaamad küll erinevad antud teemas, kuid eks igaüks teeb otsuseid vastavalt oma võimalustele ja isiklikele eelistustele. Eelistused aga teadagi tekivad teadmiste/kogemuste baasil. Me peame ka aru andma endile et kõik ei saa olla "krdi füüsikud", seega saavad ka eelistused olla erinevad - ja jumal tänatud et ta ei eelista pistikuid/juhtmeid mis isegi jalgrattale ei kõlba .
              Lihtsalt, valitud teed on erinevad sama sihtpunkti jõudmiseks.
              Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                teadmiste/kogemuste baasil
                Alati ei ole see sugugi nii, et rahakoti paksus määrab teadmised ja "kogemused" - mis üldse on antud juhul "kogemus"? Kas kogemus on see kui on nohu suuta lubada omale näit. 500€ juhtmejupp või 100€ pistikuid? Ma ei usu eriti...
                -superradical-

Comment

Eks seda põhjendab ikka tema ise kui vajalikuks peab.

Mina lihtsalt leian et hea kaabel omab teatud parameetreid, sarnaste parameetritega kaablid suure tõenäosusega ka "kõlavad" sarnaselt.
                  Olen siin täna nimetanud Nordosti kaableid, jään siis nende juurde: näiteks Frey2 kaablil on VC (Velocity of Propagation) 80% valguse kiirusest, mahtuvus 28pF/ft, induktiivsus 0,55uH, hind 899.- naela (60 cm eest).
                  Kuid Belden RG6/U VC=82%, 16,2pF, 0,106uH, hind... ei hakka siin isegi neid sente nimetama per meeter. Ma arvan et ma ei kuuleks neil vahet. Ja kui mul pole võimalik kulutada 2x900 naela ühe seadme ühendamise eest, siis ma valingi teise variandi. Saab muusika kuulatud piisava emotsiooniga ja ka lapsed on riides ja söönud.

Minu valik põhineb "krdi füüsiku" teadmise kaudu tekkinud kogemusel. Ma olen kindel et isegi kui mul oleks "nohu" rahakoti kasutamise suhtes, ei läheks ma lihtsama vastupanu teed. Võibolla mõni läheb. Võibolla mõni usub hoopis kedagi kolmandat, kes kirjutab oma emotsioonist kaabli suhtes mõne ajakirja vahendusel. Ja kui "nohu" ei ole, kogub raha et saada see mida tahab.
                  viimati muutis kasutaja OSX; 18 m 2012, 20:00.
                  Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                    Alati ei ole see sugugi nii, et rahakoti paksus määrab teadmised ja "kogemused" - mis üldse on antud juhul "kogemus"? Kas kogemus on see kui on nohu suuta lubada omale näit. 500€ juhtmejupp või 100€ pistikuid? Ma ei usu eriti...
                    Jah, 500€ kaablit ja 100€ pistikuid suudan ma endale lubada. Peale selle suudan ma ka nāiteks oma lapsi koolitada. Kuid iga pāev pakki sigarette ja kahte pudelit õlut ma endale lubada ei suuda.
                    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                      Jah, 500€ kaablit ja 100€ pistikuid suudan ma endale lubada. Peale selle suudan ma ka nāiteks oma lapsi koolitada. Kuid iga pāev pakki sigarette ja kahte pudelit õlut ma endale lubada ei suuda.
                      No kes iga päev omale jooke lubab on väikest viisi sõltlane. Mina seda ka omale ei luba, nädalas 2-3 lahja alkoholisisaldusega jooki võibolla tuleb. Saunaõhtutel näiteks.Päevas pakk sigarette tõmmata on ka hullus. Täna just oli tööl jutt inimesest kes päevas 2 pakki tõmbab - natuke palju liig mu meelest, isegi pakk. Samas ka see ei muuda eriti olukorda, nüüd lastest rääkides...Mina töötan metallialal, TIG keevitus näit. kui tead mis see on? peamiselt roostevaba terase keevitamine (kui tead mis tingimustel - arvestades metallide sisaldusi ja väljapõlemisi ja "kasulikkust" inimorganismile) ja seda antud hetkel alla 1k€, ja mille nimel - lootuse, et ehk ka on ühel päeval lapsi. Pere on päris suur "takistus" siit pärap...st põgenemiseks ja teenimaks inimväärset tasu sama töö eest - naabri juures põhjamaal näit. 4-5 korda enam (sama elatustaseme juures), lisaks sellele jääb mul aega ka elektroonikaga nokitsemiseks ja asjade ISEEHITAMISELE, seega ma võin ka ennast kõhklemata lugeda näit. audiovaldkonna asjatundjate hulka. Ma olen igasugu s...a näinud, ühte võin ütelda, et kas teen asja korralikult või ei tee üldse.Mind huvitaks millega härra sõnavõtnu oma miljonid teenib? Labidatöö? Füüsiliselt/tervisele raske metallitööstuse töö? Ega ometi mingi "ehitusfirma" boss?Suht teemast välja läksid oma sõnavõtuga aga tegelikult - mis viga karelda kui lihtrahvas oma lõbustused kinni taob
                      -superradical-

Comment

Tuleks äkki kaablite juurde tagasi - kus need kuulamisürituse tegijad siis on.
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                          Tuleks äkki kaablite juurde tagasi - kus need kuulamisürituse tegijad siis on.
                          Õigem ta ju oleks, need kõige suuremad haipijad aga tahavad samas stiilis edasi lasta. Meenuvad read eelpoololevast kus "võõraid oma koju ei lase" (vaatamata ausa eluga saavutatule???) aga kiidan ikka stiilist .

Minu mõte, et proovida ka neid koaksiaalkaableid oleks ikka jõus. Siin mõned postid tagasi oli väga mõistlik mõte testimiseks ja just selle alusel võikski asi olla korraldatud. D.D.D reklaamitud pistikud mahuksid täitsa seatud hinnapiiri, u. 100EEK/tk - selle kulutuse võin lubada, et veenduda kas ma siis ka ise kuulen vahet. Võimalik, et need oomipoe u. 1€ pistikud vaatamata mittemagnetilisusele on s...ad aga kui siiski on heli minu jaoks sama? Kui on sama ka veel mõne teise kuulaja jaoks? Mis meid siis tuleb risti lüüa või? Või kuidas/mismoodi? Et hakkame asjatundjateks nimetama neid kes oma materjaalusega saavad n.ö. kõike lubada? Päris nii ju ka ei saa - võtame vaatame neid postitusi mida siin on tehtud, lahutame sealt teemavälise ja vaatame elektroonika seisukohast - mida "asja tundvat" on mõni "audiodoktor" siin vastavalt teemale ütelnud, ilma müügiteemade/postitusteta?
                          Minumeelest pole need "doktorid" teinud ainsatki postitust mis vastaks näit. konkreetsetele küsimustele, sel ajal nad vaikivad - kas see on siis asja tundva inimese seisukoht? Minuarust siis kui midagi ütelda (ei oska) siis ollakse vait. Kui aga tekib võimalus "ära panna" siis aetakse rumalat juttu suust välja mis teemasse ei mahu, põhjusel, et ei oskagi midagi asjalikku ütelda.

- Võimalik, et r35 tundub kuri aga tegelikult see nii ei ole.
                          -superradical-

Comment

Olgugi, et minu erialases töös kommuteeritakse audiosignaale 99% ulatuses balansseeritud kaablitega, olen huvitatud testis vabakuulajaks tulema. Võin ka pimetestis osaleda, eeldusel et antakse võimalus ruumi akustikaga ningi kõlarite iseärasustega tutvuda. Asun küll Tallinnas, aga kui head inimesed lubavad mul testis osaleda pole ka mõni muu Eestimaa provints välistatud.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust

- Võimalik, et r35 tundub kuri aga tegelikult see nii ei ole.
                              Su jutt on ikka väga tihti tõsine BS, selle testimine oleks väga raske.
                              viimati muutis kasutaja moi; 20 m 2012, 20:34.

Comment

lisaks peab testis olema keegi, kes hinnasilte kaablitele külge kleebib. Test võiks olla, kuidas arvamused muutuvad raha "füüsikat muutva omaduse" tõttu.

iga lisa rahaühik X muudab kaabli omadust Y. X/2 x Y... valem on olemas, peab looma kaablitele mõõdetavate omaduste (takistus, induktiivsus, reaktiivtakistus) tabeli ning hiljem võrdlema, kui palju omaduse parendamine on maksma läinud!. Mõõta saab, arvutada saab...osa testirühmast peaks rahul olema

nt, iga 20 lisaeurot suurendab valguse kiirust optilises kaablis 0.000000000000001 m/s. Iga lisa 5 eurot 1 cm kohta vähendab hõbetatud ja varjestatud täis-vask (99% puhtusega) kaablil THX koefitsenti 0.001%
                                Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Working...
                                X