Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Härrased, härrased, säilitagem respekt.

---

Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
    Mul tekkis paar konkreetset küsimust antud teemal, konkreetsetes toodetes mis vahe on nendel detailidel nii heli kõla seisukohalt, kui ka kvaliteedi seisukohalt!

Ja veel kuidas kasutada seda toodet RCA kaablina ja kuidas paigaldada RCA pistikud?

Kas on kedagi kes, vastaks ja kommenteeriks, sest antud teemas on neid tooteid mainitud.

Oodatud on kasutaja DDD, arvamus!
    Kuna D.D.D. mulle huvipakkuva nurga alt neid küsimusi ei käsitlenud siis uurin ise.
    Ma pakun et erinevused toodud pistikute vahel peituvad materjalis. Kahjuks pole Omitroni ega oomipoe versiooni kohta täpsemat infot, kuid on olemas info kasutaja estest pakutud Neutrik NYS373 kohta - http://pdf2.datasheet.su/neutrik/nys373-0.pdf , millest selgub:
    Material
    Housing/Handle: Brass Ni/Au/black plated or Zinc Diecast
    Insulation: Thermoplastic
    Contacts: Brass Ni/Au plated

Nagu näha, pole Neutrik NYS373 kuigivõrd erinev vähemalt Omitroni pistikust ning kummagil pole vase sisaldus eriline prioriteet.

DH Labsi pistikute kohta saab infot siit: http://www.silversonic.com/docs/prod...timateRCA.html
    Mulle tundub et RCA-2C on päris mõistlik pistik, http://www.audiohobby.eu/et/dh-labs-...mm-cables.html kuna vähemalt tootja andmetel on tegemist hea vasesisaldusega, lisaks on keskkontakt n.ö puhtast vasest.

viimati muutis kasutaja OSX; 20 m 2012, 20:36.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Olen seda teemat peaaegu algusest peale jälginud ja tuleb tunnistada, et hea maitse piiri olete juba ammu ületanud (eriti r35). Mis seal vahet on palju keegi raha teenib? Või mille peale seda kulutab? Kes teeb paki Nexti (suitsu) päevas ja kes tõmbab korra nädalas parimat Kuuba sigarit? Kes joob õlut või kes ainult parimat viskit? Mis seal vahet on kellele meeldib nõukogude side (vms) kaabel või kellele lääne bränditud "story-ga" kaubamärgiga kaabel? Üldiselt räägivad 90% selles teemas nagunii erinevatest asjadest - üks võrdleb 1 eurost kaablit 100 (500?) eurose kaabliga, kuigi selge on see, et 1 euro eest ei saa isegi tavalist vasest kõlarikaablit, rääkimata RCA pistikutega kaablist. Enne leppige kokku MIDA te võrdlete? Peaks ju võrdlema "korralikku" kaablit "ülehinnatud" kaabliga? Selleks pange paika, mis kaabel on mis? Mis piirist algab korralik kaabel millega te kõik nõustute ja mis maalt algab siis ülehinnatud?

PS! Kuulama tuleks ise ka, andke aga teada millal ja kuhu. Enda poolt võin pakkuda tavalisi vasest kõlarikaableid (erinevate läbimõõtudega) või nö budget RCA kaableid Belkin Pure AV. Muide, 500 euroseid kaableid jaksavad paljud meist osta, lihtsalt peale testimist peab maha müüma

Comment

Tere,
        Et asi ikka korraldatud saaks, uurin, kas kellelgi on kaablite testimiseks kuulamisruum vastava tehnikaga välja pakkuda. Mingi väiksemat sorti testimise saaks ka minu juures teha. Elan Tallinnas. Võin oma süsteemist ja ruumist infot ka jagada, et saaksite otsustada kas on sobilikud. Ise olen eri kaableid testinud ja arvan,et umbes 20% süsteemi kogumaksumusest võib kaabelduse peale kulutada küll.

Comment

Kolleegid,
          olen minagi seda teemat jälginud, ning mõelnud, millal siis
          ka asjaks läheb. Kahekümne esimene lehekülg, ja ...
          Arutelu käib selle üle, kas "ekspluateerida" ülikalleid
          kaableid, või siis mitte nii kalleid. Aga esialgne mõte oli
          ju see, kas on vahet. On küll, sest IGASUGUNE muutus ahelas
          võimendi väljund-kaabel-kõlar tekitab muutuse. Tegelik
          küsimus on hoopis selles, kas seda muutust on vaja. On muutus
          PAREM, või hoopis HALVEM?
          Võtke näiteks vana Rigonda-stereo või 003 ja pange tema
          originaalse 0,75 ruuduse tavalise valgustuskaabli asemele jämedik, mis on "hapnikuvabast" vasest, kuumutatud, orienteeritud, varjestatud ja jumal teab, mis võlusõnadega hüpnotiseeritud (hinnaga mitte alla 100 eurot meeter!) ja ärge mitte kahelgegi, MUUTUS on ilmselgelt kuuldav-tuntav. Aga kas asi PAREMAKS läks? Parem või halvem on ainult subjektiivne aisting ning vaielda selle üle on tobe. Või mõõdate millegagi? (Tahtsin praegu ropendada!)
          Sama tobe on "pimetest" erinevate kaablitega, sest tulemus on ette teada: vahe on olemas. Ja pole mingit tähtsust kaabli maksumusel, sest PAREMUSE üle jäätegi vaidlema.
          Ja vaat siin ongi paslik küsida: kas on vajaagi (kui tuleb Gennaadi)?

Comment

Esmalt postitatud Jeekim poolt Vaata postitust
            Kolleegid,
            olen minagi seda teemat jälginud, ning mõelnud, millal siis
            ka asjaks läheb. Kahekümne esimene lehekülg, ja ...
            Arutelu käib selle üle, kas "ekspluateerida" ülikalleid
            kaableid, või siis mitte nii kalleid. Aga esialgne mõte oli
            ju see, kas on vahet. On küll, sest IGASUGUNE muutus ahelas
            võimendi väljund-kaabel-kõlar tekitab muutuse. Tegelik
            küsimus on hoopis selles, kas seda muutust on vaja. On muutus
            PAREM, või hoopis HALVEM?
            Võtke näiteks vana Rigonda-stereo või 003 ja pange tema
            originaalse 0,75 ruuduse tavalise valgustuskaabli asemele jämedik, mis on "hapnikuvabast" vasest, kuumutatud, orienteeritud, varjestatud ja jumal teab, mis võlusõnadega hüpnotiseeritud (hinnaga mitte alla 100 eurot meeter!) ja ärge mitte kahelgegi, MUUTUS on ilmselgelt kuuldav-tuntav. Aga kas asi PAREMAKS läks? Parem või halvem on ainult subjektiivne aisting ning vaielda selle üle on tobe. Või mõõdate millegagi? (Tahtsin praegu ropendada!)
            Sama tobe on "pimetest" erinevate kaablitega, sest tulemus on ette teada: vahe on olemas. Ja pole mingit tähtsust kaabli maksumusel, sest PAREMUSE üle jäätegi vaidlema.
            Ja vaat siin ongi paslik küsida: kas on vajaagi (kui tuleb Gennaadi)?

Kogu Su jutus oleva mõtteni võikski lõpuks jõuda, siiski mõned mehed ei taha kuidagi sellest aru saada. Sai ka siin mitu lehte tagasi selle subjektiivse küsimuse juurde tuldud, et mida antud juhul tähendab "parem või halvem" - mida see kallis kaabel siis võrreldes odavamaga paremaks teeb?
            Selles kogu küsimus...
            Mõni aga - #299 ja kollanokk #302 (mina õpiks enne kahel jalal...kui ülbitseks) ajab jätkuvalt mingit pseudokamarajura, postitab asjassepuutumatuid graafikuid jne. Siis mõni LEIAB, et kallim on parem - ma küsisingi sama küsimuse mis Jeekimgi - milles see "paremus" kajastub? Ei kajastu see ju muus kui, et heas isiklikus enesetundes (mingitpidi või kellestki end paremini tundes).
            OSX vist ühes teises teemas kunagi mainis sellest solvumisest ja puudutatuna tundmisest - otsaga olemegi jälle selles kõlariehituse teemas tagasi.
            Rahvas, tõmmake hoogu maha - mõtleme siis, milles väljendub "paremus vs. halvemus"

Rahu!
            -superradical-

Comment

K... Või mõõdate millegagi? ....
              Ka Sulle. Ka Sina pole aru saanud, et audiofiilid (need kes kuulevad üksikute elektronide liikumist), on eriline osa inimestest, kelle jaoks füüsikasedused ei kehti (otsi Sonicu posti siin teemas). Nagu aga kogemused näitavad, kehtivad nende puhul pigem rahaseadused.
              Ise kasutan kõlarite ühendamiseks kah lambijuhet.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kuna siin käib niiehknaa täiesti segane lahmimine ja ma olen ennegi huvitavaid võrdlusi välja käinud, siis hetkel on tuua näide elust enesest. Sõbranna kodu sai äikeselöögist pihta mingi aeg ja seoses sellega lõpetasid mitmed koduelektroonika seadmed töö, kaasarvatud Lenovo äriklassi läpakas. Kindlustus ei soovinud kohe kuidagi võtta arvesse seda, et tegu oli Lenovoga vaid ütles, et kuna näitajate poolest on Ordi toodang sama, siis nemad arvavad, et on põhjendamatu nõuda kindlustusest Lenovoga võrdlemist. Mures pöördus sõbranna minu poole ja palus abi. Soovitasin alljärgnevat võrdlust:

Kui Sinu autole (näiteks BMW, Honda, Toyota vms) sõidetakse otsa nii, et see läheb mahakandmisele, siis kindlustus ei paku ju auto turuväärtusena Dacia Logani hinda, mis on kaalu, mõõtmete, rataste arvu ja võibolla isegi võimsusnäitajate poolest suhteliselt samas klassis, kuid millegipärast on selle hind kordades kõrgem.

Antud loogikat arvesse võttes on kõikidel kaablitel vahe - need, kes oskavad välja kuulata ja turundada kaablid, mis omavad paremat fokusseeritust, selgepiirilisemat helipilti ja täiuslikumat (balansseeritumat) tonaalsust, siis selle eest ongi võimalik rohkem küsida ja peabki seda tegema. Ma ei näe siin mitte midagi erilist.

Järgmine näide - kui tahad midagi erilist süüa ja loodad saada tõsist maitseelamust, siis seda on lootust saada pigem kallimatest restoranidest kui odavatest. Lihtsal põhjusel, et kallimas on kasutatud juba kvaliteetsemat toorainet, kvaliteetsemat tööjõudu. Ja sa maksadki selle eest, nii lihtne see ongi. Kui Sul on vaja reede öösel peale klubiskäiku kiiret kõhutäit, siis Staabi burger ajab asja ära ja sel hetkel võib see tunduda maailma parima toiduna. Natuke asja süvenenuna avastad suure tõenäosusega, et pole see väärt rohkem midagi, kui selle eest sealsamas küsitakse ja maailmapilt veab uuesti paika tagasi.

Comment

Ot:
                  to; hiq
                  Moraal. Ära torma iga asjaga kohe jooksujalu kindlustuse juurde. Ja kui hakkad nende poole pöörduma, mõtle läbi hoolikalt iga väljaöeldud sõna.
                  Ot lõpp
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud hiq poolt Vaata postitust
                    Kuna siin käib niiehknaa täiesti segane lahmimine...

Küsimus ei olnud selles (ega ole ka praegu) kui palju keegi peaks kaablitele kulutama - mis see minu või kellegi teise asi peakski olema.
                    Küsimus on pigem selles, et kui omale sobib/meeldib siis olgugi nii, tulla aga "tõde" kuulutama ilma üheselt võetavate argumentideta on ju jama, see näitab rohkem soovi poosetada "mul on ju suurem kui sul" põhimõttel.
                    Isiklikult eriti üle 25-30€ ühe meetrise kaabli eest ei kulutaks - samas, kes tahab rohkem kulutada, tehku seda, keegi ei keela.

Autode ja toidu võrdlused antud juhul ei ole päris adekvaatsed - sa ju ei võrdle Daciat uue 7. seeria BMWga - punktist A, punkti B viivad mõlemad, aga hinnavahe on ~20*, taas "igale oma", ka ei ole see Dacia 10 aasta vanusena samaväärne kui KORRALIKULT hoitud BMW tippmudel (kogemus, aastat 5 omanud juba üle dekaadi vana 7-t ja pole kordagi käinud plaanivälistes remontides näit. elekter ja muud ebameeldivad üllatused, kuludetailidest ohutust tagavad osad võimalusel originaalid või äärmisel juhul kallima otsa muu tootja osad mida ka teadjad soovitanud (piduridetailid näit. originaalid), samas need kestavad oluliselt kauem kui tutvusringkonnas olevatel rahvaautodel. Ka sõitmist on vähe - aastas olnud max. ~20tkm. Ühtki rullnokadetaili ostnud pole, mootorit/kasti/silda remontida pole vajadust (selle eest hoolitseb korralik õli ja hooldamine ning OMA tööga teenitu hoidmine). Ma usun, et see auto teenib veel pikalt, teades Daciaid ja 20a vanu oblikaid siis pikka otsa nendega ju ette võtta ei julge. Samas, auto on tarbeese, nüansse on palju - ruumikus, mugavus, teelpüsivus...kaabliga raske kõrvutada.
                    Muidugi võib ka see võrdlus olla jama - tunnen vähe inimesi kes on liisinud omale uusi Golf-e jne. nad ei hoia ka masinat - tambivad iga kuu pool palka liisingusse ja ajavad masina 4-5aastaga ruunaks, liising lõpeb, vana rape läheb müüki, asemele võetakse uus - kui see on elu mõte ja väljundi leidmine siis miks mitte aga tundub "subjektiivne"...

Toidu tegemisel meenus maainimesena niisugune lugu kui jahuti, et kodus näit. siga tappa ei tohi - liha ei kõlbavat pärast, et olevat stressis.
                    Kas kvaliteetne tooraine saadakse nii?

Ma usun, et söögiga on ka sama subjektiivne arvamus - kui ise teha ei oska ja ka naine näit. ei oska siis tuleb restorane kiita (mis on kurb), olen ka elus mõned korrad jala ukse vahele saanud aga ei istu seal - ma leian, et naine teeb palju paremini süüa ja kui aega siis teen ka ise ja olen rahul (subjektivism).

Toiduteema kohalt tahaks hirmsasti küsida, et kas oled mõne restorani köögis töötanud?
                    Mul tuttav oli poolteist aastat Londonis restokokk, isu seal toimuv ja valitsev korratus küll ei tekita (siin heietama ei hakka)

Ega sest proovikuulamisest vist tõesti asja ei saa...
                    -superradical-

Comment

Esmalt postitatud hiq poolt Vaata postitust
                      ...kaablid, mis omavad paremat fokusseeritust, selgepiirilisemat helipilti ja täiuslikumat (balansseeritumat) tonaalsust...
                      Minu allakriipsutus.
                      Ja ongi ilmekas näide - kui on kallim, siis PEAB olema parem!
                      Kirkamad kõrged ja mahlasemad madalad.
                      Mõõdetagu ükskord seda fokusseeritust, selgepiirilisust, täiuslikkust või lihtsalt paremust (mis ühikutes?), või näidatagu kellegi teise "sõltumatu Šveitsi labori"
                      mõõtmistulemusi!? Või tunnistada oma lihtlabast rumalust? Audiofiilsus gradus gravis.
                      Mul pole selle vastu midagi, kui inimesed, kel pole raha
                      kuhugi panna, kulutavad seda ajuvabalt - Eesti majandus õitseb igal juhul.

Oih! Pean tõttama - kuulsin just, kuidas üks elektronike mööda Litzendrahti joostes oma karvase varbakese vastu labasest messingist pistikut ära lõi! Fuih!

Comment

ise olen saanud aru niipalju, et näit. RCA kaabli näol on kallimal parem varjestus. kahjuks on elevant tangi seljas kõrvad läbi lasknud ja erilist vahet ei tunne. proovisin kodus tavalise 3 soonelise jäiga elektri kaabliga kõlarite järel ja soomest toodud nn. nordic copper free audio kaablit, nagu fkk. peale paigaldus raskuse ei suutnud vahet teha. mõlemad 2,5 läbimõõduga. sain sugulase juures kuulata klipsch palladiumi stereot. nuu krt. minu jaoks saast, pole kõrgeid ja bassi, aga nii pidavatki naturaalne olema. hinnavahe minu clou kloonid u 300€ vs 5000€ ja krt ma otsustaks ikka oma cloude kasuks. enda jaoks ma tean kus on piir millest enam ise aru ei saa. tahan poosetada valan kullaga üle ja kvantiteet suureneb pmst OT:
                        päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

Minu allakriipsutus.
                          Ja ongi ilmekas näide - kui on kallim, siis PEAB olema parem!
                          Kirkamad kõrged ja mahlasemad madalad.
                          Mõõdetagu ükskord seda fokusseeritust, selgepiirilisust, täiuslikkust või lihtsalt paremust (mis ühikutes?), või näidatagu kellegi teise "sõltumatu Šveitsi labori"
                          mõõtmistulemusi!? Või tunnistada oma lihtlabast rumalust? Audiofiilsus gradus gravis.
                          Mul pole selle vastu midagi, kui inimesed, kel pole raha
                          kuhugi panna, kulutavad seda ajuvabalt - Eesti majandus õitseb igal juhul.

Oih! Pean tõttama - kuulsin just, kuidas üks elektronike mööda Litzendrahti joostes oma karvase varbakese vastu labasest messingist pistikut ära lõi! Fuih!
                          Ma arvasin, et ei kirjuta siia enam mitte midagi, kuna siin lahmitakse täiesti suvaliselt.
                          Aga siin oli toodud jutt, millele saab hästi viidata.

Nimelt tomub nö. mõõtmine kuulaja kõrvade ja ajuga, mitte rahas ega möödumasinatega.Täiesti vabalt võiks võtta pimetestis väga erinevaid kaableid ja neid lihtsalt iseloomustada.Hinna suurust mitte teades.Erinevad kaablib mängivad erinevalt ja neid tulemusi võiks lihtsalt kirjeldada.

Mille kuradi pärast tee nii krampis siin enamuses olete.No kui ei saa aru, siis ei saa aru, midagi ei ole teha, aga ära aasi teisi.Ülaltoodud postitus on ehe näide.Kui ei saa aru, siis ära demonstreeri eriti labases vormis oma võhlikkust.

Kummaline on see, et selline labasus toimud audiorubriigis.Kuidas see võimalik on, et selline täielik teadmatus-arusaamatus nii valdav on ja see domineerib osakonnas, kus võiksid rääkida enamuses ikka asju mõistvad inimesed.Aga siin trumpab üks labasus järgmist üle ja ilma sisu üldse mõistmata.

Ehe vasturääkivus oli ka see, et inimesed, kes eelnevalt aasisid kaablite vahe üle, postitavad järjestikke postitusi pistikute kohta.Kas ei ole vasturääkivust...?Kui kaablitel ei ole vahet, mis kuradi mõte on siis nende pistikute kohta pikki arutelusid korraldada ja nende peale üldse raha tuulde loopida.TÄIESTI UMBES LAHMIMINE.

Comment

A kuda on düsgraafiaga?
                            Ja üldise haridustasemega?

Comment

Egas see norimine ja ilkumine viisakas pole aga - eestlase temperament .

Ikka jääb õhku - kuidas peaks mõistma seda, et kallim on TINGIMUSTETA parem, sellest siin palju räägitud, et vahe kindlasti on - selge, et midagi ilmselgelt on aga MIS?
                              Ja no kuulamine ikka on õigeim tee seda selgitada. Mulle ka ei meeldi must, robustse välimusega juhe, ilus, tekstiilkattega on palju viisakam, eriti kui mitmevärviline aga selle annab ju mustale juhtmele ümber vedada ja kui inimene raiub ikka nagu rauda, et odavam on halb, kallis on hea siis mis on see "miski" mis selle teise siis heaks teeb?
                              Miks pimetest siis vale on?
                              Kui minu ette panna kaks kaablit, üks seesama must, teine kuningmao või merimaovärvides tekstiilkattega siis eelarvamusega valin need ilusamad kui ma kumbagi neist kuulnud ei ole - lihtsalt, niisugune valik, kes nüüd garanteerib, et selle värvilise pildi all ei peitu täpselt samast rullist lõigatud kaabel?

Võiks ju mõtelda iga tuline vaidleja, et kumma tema võtaks (kui oleks must kummikaabel ja omale meeldivas värvikombinatsioonis kaabel tema ees)? Kui mõlemil on täpselt samasugused pistikud, ütleme, ka täpselt samasugune sakratega puukarp...
                              See kallima tingimusteta eelistamine ju on rohkem selline eelarvamusega suhtumine, iganenud arvamus kapitalistlikus, turumajandusele orienteeritud maailmas.
                              -superradical-

Comment

Kogu lugupidamise juures, tm101, on pistik REEGLINA siiski vahejuhtmete (interconnect cords) lahutamatu osa. Ja ka suures osas on just pistiku füüsikalised omadused tõestatavalt kehvemad kui pistikuga ühendatud kaablite omad. Kuna nad on lahutamatult seotud, siis oleks kummaline teha taas uus teema... järgmiste ebaharilike toiduainete söömisest.
                                Minu silmis võib käesolevas teemas käsitleda kõike mis jääb signaaliteele alates source masina väljundi trükiradadest kuni järgmise seadme trükiradadeni. Selline teemakäsitlus eeldab muidugi julgust võtta lahti mõni kõnealune seade et oleks üldse millest rääkida. Ma olen ka veendunud et nii mõnigi siin osaleja põrnitseb üsna altkulmu oma seadmete pesasid ja võib nuputada "mis krt küll seal sees toimub" - st et ei tea ega tahagi teada mis jääb seadme sisse.
                                Kui toome võrdlusi autodega - siis oleks kummaline kui arutleksime F1 autode performance ja rajaaegade üle aga rehvidest rääkida oleks tabu.
                                Millist mõtet sellel siis oleks? Kas see arutlus oleks midagi muud kui lahmimine?
                                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                                Konfutsius

Comment

Working...
                                X