Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Ja see ongi tegelikult õige kokkuvõte.
    Antud teema on jutt... eimillestki. 21 lehekülge.
    Teen ettepaneku esoteeriline teema kinni panna.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
      Kogu lugupidamise juures, tm101, on pistik REEGLINA siiski vahejuhtmete (interconnect cords) lahutamatu osa. Ja ka suures osas on just pistiku füüsikalised omadused tõestatavalt kehvemad kui pistikuga ühendatud kaablite omad. Kuna nad on lahutamatult seotud, siis oleks kummaline teha taas uus teema... järgmiste ebaharilike toiduainete söömisest.
      Minu silmis võib käesolevas teemas käsitleda kõike mis jääb signaaliteele alates source masina väljundi trükiradadest kuni järgmise seadme trükiradadeni. Selline teemakäsitlus eeldab muidugi julgust võtta lahti mõni kõnealune seade et oleks üldse millest rääkida. Ma olen ka veendunud et nii mõnigi siin osaleja põrnitseb üsna altkulmu oma seadmete pesasid ja võib nuputada "mis krt küll seal sees toimub" - st et ei tea ega tahagi teada mis jääb seadme sisse.
      Kui toome võrdlusi autodega - siis oleks kummaline kui arutleksime F1 autode performance ja rajaaegade üle aga rehvidest rääkida oleks tabu.
      Millist mõtet sellel siis oleks? Kas see arutlus oleks midagi muud kui lahmimine?
      See ei olnud isiklik.
      Millest ma rääkisin, oli see, et mulle tundub jabur ,kui inimene, kes ei tunnista kaabli puhul muud vahet, kui vaid hinda ja välimust, siis ta hakkab raha kulutama mingi pistiku peale.Kas see on siis nagu autotuuning, et kellele meeldivad ilusamad ja kallimad pistikud ja autode puhul ilusamad veljed?

Comment

Esmalt postitatud tm101 poolt Vaata postitust
        See ei olnud isiklik.
        Millest ma rääkisin, oli see, et mulle tundub jabur ,kui inimene, kes ei tunnista kaabli puhul muud vahet, kui vaid hinda ja välimust, siis ta hakkab raha kulutama mingi pistiku peale.Kas see on siis nagu autotuuning, et kellele meeldivad ilusamad ja kallimad pistikud ja autode puhul ilusamad veljed?
        Aga oled ju inimene kes teeb vahet hinnal ja hinnal - kui on kallim siis arvad, et kohe on kindlasti hea - päris nii see ka ei ole.
        Leian, et näit. 25-35€ on see mis on mõistlik selle meetrise juhtmejupi eest - u. 15-20€ 4 pistikut ja 10-15€ see juhtmejupp - ma ei leia, et need hinnad oleksid "kulutamine" - rumal oleks 100€/tk (pistik) ja siis see 10-15€ juhe. Ma võin lahjematsorti mürki võtta, et ei kaotaks sellega midagi. 4-5€, võibolla 6€/tk ei ole ülemäära palju - pistik on RCA puhul üsna oluline tükk, näinud küll neid plastikust junne mis paarkümmend senti...kontakt vilets, vahel loksub pesas, teinekord pudeneb laiali, kunagi sai niisugustega ka asi aetud aga tõsiselt rääkida siis ei ole mõtet üle võlli ka seda kaablindust keerata.
        Mingit veljepedendust pole ka mõtet ajada, veljed ei sõida...nüüd hakkame rullnokklusest arutama? Et kas nad kasutavad Biltemast ostetud kaableid oma tümmi makist võimu ja võimust "lohvini" vedamiseks või NordOsti? Kuhu edasi?
        -superradical-

Comment

tm101, ega isiklikult ei võtnudki, kuskil alateadvuses käis ka endal sama küsimus läbi.

Sellegipoolest pistikut sellest käsitlusest välja jätta ei ole kohane, olgu pistiku hankimise motiivid millised iganes. Kõigele lisaks jääb suur tõenäosus et algselt kasvõi "tuuningu" eesmärgil soetatud pistik ei tee tulemust tehniliselt mitte hullemaks.

Jeekim, teema sulgemine pole ka selles staadiumis ehk mõistlik, sest ühel päeval sünnib säärane teema nagunii uuesti ning sellist konsiiliumi siis me enam kokku ühte teemasse ei saa. Kui suudame isiklikud emotsioonid kuhugi mujale suunata siis üht-teist sellest teemast ju ikka selgub. Isegi siis kui reaalse kuulamiseni ei jõutagi.
          Silmaringi mõttes on tegelikult isegi kasulik niisuguseid esoteerilisi teemasid arutleda, sest need heliasjad tõesti ei ole väga must-valgel paigas ning teemad kompavad teatud mõttes halli ala piire (või vähemalt on indiviidid piisavalt individuaalsed ning nad ei suuda nähtuseid üks ühele iseloomustada).
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

OSX,
            teema sulgemise ettepaneku tegin seepärast, et inimesed kipuvad omavahel juba tülli minema, aga TEHNIKAFOORUMIST on teema kaugel. Ja ilmselt on tegemist psühhoakustikaga, aga mitte kaablite FÜÜSIKALISTE omadustega.
            Silmaringi mõttes... Kas see on esimene selleteemaline arutelu? Või mitmes? Ja mitte ainult siin?

Comment

tõesti 22 lk juttu ning kuulamine on ikka sama kaugel. mehed, kaua võib? oleks aeg see kuulamine ära teha ning siis arutada kas mahlane alumine ots või kõrgete detailsus on parem. seda saab ju suurepäraselt teha siis kui on vastavad kaablid kuulatud ning arutelu käimas. siis tuleb välja kas klassika juures oleks vaja seda detailiderohkemat ülemist otsa või dnb puhul mahlast bassi. jäle kipub asi arvamiseks minema... arvamised aga selle teema alguseks ongi. kes arvab seda, et kallis kaabel on parem, kes jällegi füüsilist vase juhtimist mõõdab. samamoodi edasi minnes ei ole meil varsti lk 22 vaid 52 ning ikka on kuulamine sama kaugel. proovime ära need jupid ning rahu maapeal!
              endal on sõbraga plaanis homme teha suurem kuulamisharjutus odavama otsa kaablitele, sest olemas omajagu juppe paarikümne euro ringis ning vaatame järgi: on punutud, varjestatud, auhndadega pärjatud jne kaablid- eks ole näha, kas tegelikult ka vahet on.
              kokkuvõttes pole te keegi enda erinevaid kaableidki võrrelnud või ei ole sellest siin minumoodi teadmisi jaganud. tehke ära, mis teil viga on. 1 kasutaja tegi mõõtmisi ning seal oli mõningane erinevus nähtav. samas üle 20 khz pole ju inimesele kuuldav ning mis seal vahet on, kuidas see ülikõrgsagedus käitub kui inimkõrv seda ei kuule... samuti on imelik see, et su kõlarid seda 40khz üldse välja mängivad... (mitte, et ma mõõtmistulemustes kahtlen).
              testkuulamise võlu minu jaoks ongi see kui ma saan kuulata neid kalleid kaableid ja võrrelda olemasolevatega: kui vahe minu jaoks on olemas, siis ei ole mul probleemi osta endale neid puukarpides juhtmeid! üleskutse: tooge oma mitlesajaeurosed juhtmed testimisele ning ma võtan rahakoti kaasa- kui on mulle meeldiv vahe sees, ostan ära

Comment

nii tore ikka näha, et suvepuhkuse järel toimib vana hea suhete soojendamine väga hästi Las olla see 22 lk mula... vähemalt ei pea ootama kellegi arvamust 2 päeva
                Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

See teema ongi puht olemuselt subjektiivne. Mis mina lollakas targutan nagu mõned ikka hirmsasti iga posti peale leili lähevad aga kevadest kuni suve lõpuni oli üsna mahukas "testimise/remondi/kuulamise" kohapealt - liikus päris huvitavat tehnikat töölaualt läbi, viimasemad ja tuntumad näit. Creek-i ~2k€ võim, MarkLevinson No20 - sai siis ka kuulatud neid, igal omad nüansid, samas ka optimeerides on võimalik saavutada seda saadavat "subjektivismi" ise, alati ei ole vaja tingimata asju üle võlli ka ajada. Ja tegelikult aus olles siis teema nael, kaabel ei olegi nii üle võlli - ühes postis sai mitu niisugust kirja mis ilmselt ka siinsetele Reference kaablite kiitjatele on üle võlli...või kui ei siis nende omandamine jätaks mõneks ajaks oma jälje.
                  Aga testikuulamine oleks ainus mõistlik mõte - võibolla leiab nii mõnigi selle "miski". Pole mõtet tuimalt tampida, et "vot, on parem" - see subjektiivne teadmine ei anna midagi.
                  Teema iseenesest ju ongi arutlus, milleks need foorumid siis on? Oleks mul see kaablikimp olemas - ammu oleks võrdluse ära teinud.
                  -superradical-

Comment

"samas üle 20 khz pole ju inimesele kuuldav ning mis seal vahet on, kuidas see ülikõrgsagedus käitub kui inimkõrv seda ei kuule..."

Ei ole nii. Signaali sagedus on kõigest see mitu perioodi mahub sekundisse. Signaali kuju moonutusteta läbiminek helitraktist sõltub otseselt sellest, millised on selle trakti kõrgemasageduslikud omadused. Eelvõimus, kaablites, lõppvõimus, kõlarijuhtmetes. Pakuks et vähemalt kaks komakohta kõrgemale on oluline. Sealt tulebki teie
                    mahlasus, selgus, läbipaistvus ja kõik muu. Ja ei ole vaja väita et kuulmispsühholoogia ei ole põhimõtteliselt kirjeldatav ja mõõdetav. On ikka, nagu kõik asjad siin maailmas, ainult mõõtmismetoodika ja aparatuur selleks on kaasajal veel vilets või loomata. Ammugi käib see kõigi nende ilusate sõnade kohta, millega ...fiilid oma tundmusi kirjeldavad. Kui vahe on kuulda, on see ju olemas ja kui mõõteaparatuur ei näita, on lihtsalt veel vilets aparatuur. Praegu veel.
                    viimati muutis kasutaja mikumaku; 23 m 2012, 11:36.

Comment

Radiotehnika35!
                      Sa ütled, et mina arvan, et hind teeb paremaks.Sa istud oma mätta otsas ja räägid midagi, mida usud end ise uskuvat, mis ei ole sugugi kindel, kuna Sa kompad ala, mis ei ole Sulle ilmselt selge.Kuidas Sa saad, ilma mind tundmata nii väita, et mina olen ka inimene ja arvan, et hind teeb paremaks?

Siit koorubki välja see foorumite mõtetus.Inimesed võtavad endale mingi arvamuse pähe ja hakkavad seda pimesi raiuma, ilma, et aduks üldse asja sisu.Ühte tähtsat asja ei tohiks unustada.See, et kui keegi raiub mingit oma väljamõeldud seisukohta, ei muuda asja olemust.See tähendab seda, et oma tümitamisega tehakse end ainult rahva ees lolliks, kuna kõik inimesed, kes seda loevad omavad intelligentsi.Näevad lauslollusi ja saavad sellest aru.Ainult tümitaja üksinda arvab, et tegi midagi kifti.No võibolla veel paar samasugust tola naudivad seda, aga reaalsuses tehti end lihtsalt lolliks.
                      No vaata seda Jeekimi posti düsgraafia ja haridustaseme kohta.Sarnaseid labasusi on siin lademes.Ja kõik näevad, kui labane see on ja saavad sellest aru.

Kui mingi teema on inimesele tundmatu-arusaamatu, siis intelligentne inimene, kas proovib veidi uurida ja asja endale selgemaks teha või kui puudub selle jaoks aeg ja nagu antud juhul vahendid, mitte ei hakka umbropsu lahmima.

Kogu selle 22 lehekülje peal on püüdnud minu teada 4 asja sisuliselt mõistvat inimest ka proovinud midagi kaasa rääkida, aja nad on kõik tümitada saanud.Seepärast ma oma varasemad postitused siit ära koristasingi.Ei ole mõtet osaleda vestluses hiinlastega eesti keeles.Nüüd aga hakkas mingi mõistuse iva paistma.Ja ma arvasin, et kirjutan otse sellest inimloomusest, et tulge reaalsesse maailma.Kui teemat ei valda, siis õpi, aga ära labatse.Kuna tegelikkuses on see kaablite poolt pakutav elamus nii suur, et kahju on vaadata, kuidas sellest aru ei saada.Kogu selle postituse mõte on see, et südames ma tunnen ängi selle pimeduses rapsimise pärast ja mul oleks hea meel, kui keegi saaks endale ka selle teema endale selgemaks.Õigemini mõistaks seda, et kaabel mängib väga suurt rolli ja milliseid elamusi võib see pakkuda.Üldisemalt mõeldes.Maailmas on väga palju kaablitootjaid.Kui isegi 50% tarbijatest on need lollid, kes vaid hinda ja välimust ostavad, siis allesjäänud osa ostavad tulemust- asja sisu.Kas need on siis kari lolle, nagu siit võib välja lugeda.Mingid idioodid, kes usuvad endale totrusi pähe.

Muidugi saan ma aru, et selle jutu peale tuleb tõenäoliselt jälle labasusi, aga proovima pidi.Kui väga hulluks läheb, siis on mul delete nupp olemas.
                      viimati muutis kasutaja tm101; 23 m 2012, 11:57.

Comment

Esmalt postitatud Jeekim poolt Vaata postitust
                        Silmaringi mõttes... Kas see on esimene selleteemaline arutelu? Või mitmes? Ja mitte ainult siin?
                        Siin on sarnaseid olnud 4-5 tükki.

Comment

Esmalt postitatud tm101 poolt Vaata postitust
                          Radiotehnika35!
                          Sa ütled, et mina arvan, et hind teeb paremaks.Sa istud oma mätta otsas ja räägid midagi, mida usud end ise uskuvat, mis ei ole sugugi kindel, kuna Sa kompad ala, mis ei ole Sulle ilmselt selge.Kuidas Sa saad, ilma mind tundmata nii väita, et mina olen ka inimene ja arvan, et hind teeb paremaks?

Siit koorubki välja see foorumite mõtetus.Inimesed võtavad endale mingi arvamuse pähe ja hakkavad seda pimesi raiuma, ilma, et aduks üldse asja sisu.Ühte tähtsat asja ei tohiks unustada.See, et kui keegi raiub mingit oma väljamõeldud seisukohta, ei muuda asja olemust.See tähendab seda, et oma tümitamisega tehakse end ainult rahva ees lolliks, kuna kõik inimesed, kes seda loevad omavad intelligentsi.Näevad lauslollusi ja saavad sellest aru.Ainult tümitaja üksinda arvab, et tegi midagi kifti.No võibolla veel paar samasugust tola naudivad seda, aga reaalsuses tehti end lihtsalt lolliks.
                          No vaata seda Jeekimi posti düsgraafia ja haridustaseme kohta.Sarnaseid labasusi on siin lademes.Ja kõik näevad, kui labane see on ja saavad sellest aru.

Kui mingi teema on inimesele tundmatu-arusaamatu, siis intelligentne inimene, kas proovib veidi uurida ja asja endale selgemaks teha või kui puudub selle jaoks aeg ja nagu antud juhul vahendid, mitte ei hakka umbropsu lahmima.

Kogu selle 22 lehekülje peal on püüdnud minu teada 4 asja sisuliselt mõistvat inimest ka proovinud midagi kaasa rääkida, aja nad on kõik tümitada saanud.Seepärast ma oma varasemad postitused siit ära koristasingi.Ei ole mõtet osaleda vestluses hiinlastega eesti keeles.Nüüd aga hakkas mingi mõistuse iva paistma.Ja ma arvasin, et kirjutan otse sellest inimloomusest, et tulge reaalsesse maailma.Kui teemat ei valda, siis õpi, aga ära labatse.Kuna tegelikkuses on see kaablite poolt pakutav elamus nii suur, et kahju on vaadata, kuidas sellest aru ei saada.Kogu selle postituse mõte on see, et südames ma tunnen ängi selle pimeduses rapsimise pärast ja mul oleks hea meel, kui keegi saaks endale ka selle teema endale selgemaks.Õigemini mõistaks seda, et kaabel mängib väga suurt rolli ja milliseid elamusi võib see pakkuda.Üldisemalt mõeldes.Maailmas on väga palju kaablitootjaid.Kui isegi 50% tarbijatest on need lollid, kes vaid hinda ja välimust ostavad, siis allesjäänud osa ostavad tulemust- asja sisu.Kas need on siis kari lolle, nagu siit võib välja lugeda.Mingid idioodid, kes usuvad endale totrusi pähe.

Muidugi saan ma aru, et selle jutu peale tuleb tõenäoliselt jälle labasusi, aga proovima pidi.Kui väga hulluks läheb, siis on mul delete nupp olemas.
                          Loodetavasti moderaatorid või administraator võtavad selle "delete" nupuga siis midagi ette?
                          Aga Sa ise ju ka labatsed ja lahmid siin - need erinevad arvamused ongi subjektivism. Tahad Sa väita, et näit. kui inimesel on vana Estonia või Radiotehnika võim siis ta saab überkalli kullatud/loitsutud/sakratega kaabliga "parema" elamuse kui lambijuhtmega? Ma küsingi (ja siin on neid veel) - milles antud juhul väljendub see PAREMUS?
                          Siin käibki möödarääkimine, niipalju kui on inimesi on ka erinevaid arvamusi, las igaüks arvab, see on normaalne! Aga oma arvamust peale suruda - see ei ole enam normaalne!
                          See on nagu muusika - mulle meeldib metal, trance, neegriluuletusi aga ei salli - Sulle võibolla vastupidi - mis me siis teeme nüüd?
                          Ei saa väita, et kui üks asi on nii paganama "hea" näit. klassika jaoks siis nii on see iga stiili puhul - see väide on jama!
                          Tümakakuulaja ei taha näit. "atmosfäärset" kõrget ja vastupidi...
                          Tehnikakomponentide iga osa mängib oma rolli, mis ühel juhul on ideaalne ei pruugi teisel juhul enam niihea olla.
                          Foorumi mõttekuses või mõttetuses vaidlemiseks on Varia. Mida kurat siin oodata - see test tuleks ikka ära teha ja on asi selge. Praegu on olukord kus oletamine käib oma mätta otsast, eelarvamustega.

E: mida pead silmas väitega, et mina kompan ala mis ei ole mulle selge?
                          Mõttest tuleb täpselt välja see, et kui mul ei ole võimalust soetada überkallist juhtmejuppi siis ei tea ma "alast" midagi? Ausaltütelda selle labasusega paned ju endale ise ära. "Kari lolle", "idioodid" mida veel? - viisakas, eks?
                          -superradical-

Comment

Esmalt postitatud sacher poolt Vaata postitust
                            ...1 kasutaja tegi mõõtmisi ning seal oli mõningane erinevus nähtav. samas üle 20 khz pole ju inimesele kuuldav ning mis seal vahet on, kuidas see ülikõrgsagedus käitub kui inimkõrv seda ei kuule... samuti on imelik see, et su kõlarid seda 40khz üldse välja mängivad... (mitte, et ma mõõtmistulemustes kahtlen)...
                            Miks see imelik on kui kõlarid näiteks 40 kHz mängivad? Minu omad muide sellised ei ole, ülemine -3 dB on kuskil 30 kHz juures.
                            Mikumaku juba natuke seletes kuidas väljspoole kuulmisulatust jõudev amplituudsageduskarakteristik siiski mõjutab ka kuuldavat heli.
                            Täpsemalt saad lugeda näiteks: http://recordinghacks.com/articles/t...-beyond-20khz/

Comment

Radiotehnika35.
                              Su viimane post ongi jälle näide sellest, et ainult postituste arvu tõstmiseks tehtud post.Algul ütled, et Estonia võimu taga imet ei saa ja samas hiljem juba ise tunnistad, et asjad (võim, mängija, mina lisan et ka kaablid) peavad kooskõlas olema.Ja nii lihtne see oligi.Kõik see klassika ja tümaka jutt on jälle pastakast välja imetud bla-bla, mis ei räägi kaabli toimest mitte midagi.Igale stiilile avaldab kaabel mõju.Ma räägin enda kogemusest.Ma ei ole kunagi dr.Albanit kuulanud, aga korra panin peale ja täitsa imekspandav, mida ma sealt kuulsin.See oli muidugi produtsendi töö, aga päris huvitav, millised osad ja kuidas ruumis paiknesid.

Ja erinevuse-paremuse sisu on ju siin välja öeldud.Mõõta on seda raske, mis inimese peas toimub.Hig ütles tähenduse kõik ära.Kui see kohale ei jõudnud, siis ei ole ju mõtet üldse arutleda.

See jutt, et ei ole võimalus osta kallist juhet ja siis ei tea alast midagi, ei ole eriti tark.Jutt on asja sisu mõistmisest.Kui ei saa aru kaabli toimest sisuliselt.

Miks seda tehakse...........?
                              Ma ei sunni mitte kellegi mitte midagi peale.Proovin veidi asja, sisu veidi adudes, MITTE PEALE SURUDES, lahti rääkida ja selle eest antakse nö. mööda pead.NO MILLEKS???????????????

Taas jõuan selleni, et ei ole mõtet .........

Comment

Lähiajal plaanis siis see test ära teha.Täpsemalt siis kui asi tehtud ja kellega tehtud.

Comment

Working...
                                X