Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Kuulamisel pole küsimus ainult selles muusikalises kuulmises (õiged või valed noodid ja harmooniad) kuulatakse ka heli ruumilisust, mürasid, atakke jne.

Comment

Palun nüüd skeptikule selgeks teha ,kuidas saab kaabel atakke ja ruumilisust mõjutada. Müradest saan aru.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ei saa ka mitte vaiki olla. Mis puudutab absoluutset kuulmist, siis olen OSX-ga 100% nõus. Selle võime olemasolu või puudumine, ei määra inimese musikaalsust ega võimekust professionaalsel tasemel muusikaga tegelemises või analüüsimises ning üldse ei saa ma aru, kuidas see käesoleva teemaga seotud oleks. Teiseks ei saa ma aru sellest, miks tembeldatakse ühed inimesed audiofiilideks ja teised skepktikuteks, Spektik oleks nagu mingi hälvik, kes ei taha kuidagi aru saada millest targad inimesed räägivad ja nutab Ohmi seadust taga. Selline jäik kategoriseerimine on tuttav ühest teisest foorumist, kus pendli või kaardimoori võimetes kahelda julgevad inimesed tembeldatakse skepktikuteks ning edaspidi seda väljendit iga asja kaitseks kasutatakse stiilis: "skepktikutega me ei vaidle, kuna nad nagunii ei usu."

Mina tahan näha testi, kus nn. audiofiil on suuteline vahet tegema erinevate hinnaklasside kaablite vahel - analüüsima, mis muutus ja milline kaabel hetkel mängib. Teisalt tahaks ka ise testis osaleda ja omad tähelepanekud kirja pinna.

Kui selle testi idee maha tegemiseks või tähelepanu hajutamiseks on vaja järjekordne eepos kirjutada stiilis: "test on mõttetu ja ei tõesta midagi" või "teie skepktikud ei saa nagunii midagi aru" - siis on see teema ennast minu jaoks ammendanud ja võib tõsta kuskile demagoogia mülkasse, läbu rubriiki.
        PS. ei ole skeptik ega ka audiofiil - olen pigem inimene, kes usaldab seda mida kõrvadega kuuleb.

Comment

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
          .... "test on mõttetu ja ei tõesta midagi" või "teie skepktikud ei saa nagunii midagi aru" - s....
          Selle kohta ütleks - see on loll, kes vabandust ei leia.

Muidu Sinu jutuga 100% nõus.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
            Palun nüüd skeptikule selgeks teha ,kuidas saab kaabel atakke ja ruumilisust mõjutada. Müradest saan aru.
            Kui ma teaks täpselt, oleks mul vist Nobeli preemiat oodata varsti.

Comment

Seda kuulamis üritust sellisel kujul nagu alguses räägitud (pimetest) et audiofiilid saaksid skeptikutele tõestada et nad teevad vahet erineva hinnaklassi kaablitel pimesi ei tule niikuinii, see on ammu selge. Nad teavad isegi et nad põruvad selles testis vilinal ja sellepärast leitaksegi siin sada põhjust, a`la mõtetu, munad jäävad ette jne stiilis. Minu jaoks onsee teema ennast ammendanud.

Comment

Veidi emotsionaalsest poolest.

Kallimate kaablite erinevust tajuvad inimesed on (minu meelest) platseebo mõju all. Seletan.
                Päris mitukümmend aastat tagasi teatas koolis üks mu õpetajatest, et kui teil on reaalselt külm, siis mõelge millegi sooja peale. Näiteks, et lamate kusagil kuumal rannaliival. Kogu klass muidugi naeris, aga...see krt toimib, selgus. Vähesel määral, aga siiski. Tol ajal ei olnud enesesugestioonist palju midagi kuuldud. Oli rohkem selline parapsühholoogia valda kuuluv asi.

Platseebo on samuti sugestiooniga seotud - arst (soovitavalt autoriteet) annab valuvaigisti pähe suhkrust tableti ja see toimib samaväärselt. Ja pole mingit pimetesti vaja, kõik nagu päris.
                Võtab patsient suhkrutableti teades mis see tegelikult on ja et see ei peagi mõjuma. Ei mõjugi. Teaduslikult tõestatud.

Nüüd, mis seos selle kõigega on kaablitel?
                Kalli kaabli eest väljakäidud summa, müüja jutt oma ülipositiivsetest kogemustest...Veel sada asja, mis kokkuvõttes ongi platseebo. "Arsti" asendavad siin autoriteedid, kas kaableid müüvad. Kasvõi foorumides audiofiilid. See on ju nii tavaline, et kui millessegi usutakse, siis püütakse oma usku kindlustada lugedes vastavaid artikleid, kuulates autoriteetide sõnavõtte jne.
                Olen üsna kindel, et ülaltoodud lingi videot "õiged" audiofiilid üldse ei vaatagi. "MINA kuulen erinevust ja öelgu teised mis tahavad".
                Ei saa kedagi hukka mõista sellise suhtumise pärast.

Sellele kõigele lisandub enesesugestioon hetkel, kui kaableid vahetad.
                Ma ei näe siin midagi paranormaalset, lihtsalt fakti, et kuulamise tulemus on juba ette otsustatud kuulaja poolt.

Keegi ei üritagi näiteks jumala olemasolu või Darwini teooria ainuõigsust pimetestidega tõestada.
                Mõtlev inimene saab aru, et see pole võimalik.
                Kaablite erinevuse testimine aga ON võimalik. Kui mitte sajaprotsendiliselt, siis vähemalt suure tõenäosusega.

Proovides kedagi mitte solvata
                viimati muutis kasutaja sebastian; 28 m 2012, 14:39. Põhjus: täht

Comment

Esmalt postitatud Inq poolt Vaata postitust
                  Seda kuulamis üritust sellisel kujul nagu alguses räägitud (pimetest) et audiofiilid saaksid skeptikutele tõestada et nad teevad vahet erineva hinnaklassi kaablitel pimesi ei tule niikuinii, see on ammu selge. Nad teavad isegi et nad põruvad selles testis vilinal ja sellepärast leitaksegi siin sada põhjust, a`la mõtetu, munad jäävad ette jne stiilis. Minu jaoks onsee teema ennast ammendanud.
                  MA ÜTLESIN JU SELGES EESTI KEELES, ET MINU JUTT JÄI JÕUSSE.Ja ma tulen pimetestile.
                  Olen varasemalt siin teemas kirjeldanud põhjuseid, miks see pimetest minu poolt ei ole juba toimunud.Kui mina olen oma asjdega valmis, siis annan teada.Loodan, et siis ei ole pessimistidel omal mingeid hädasid kaela peal.

Helistasin just SPL-ile, kelle käest küsisin tagasiside kohta tema üleskutsele sel nädalavahetusel Tartus see üritus teha.Vastus- ÜMMARGUNE NULL.Kus see rahvas siis on kõik.....

Ta rääkis, et Tallinnas Audiocitys tuleb seoses ühe teise ürituse raames ka kaablite kuulamine.Kavatsen ka kohal olla ja loodan, et tuleb ka mõni pessimist kohale, kes äkki isegi avastab enda jaoks midagi.Eks SPL räägib ise täpsemalt.
                  viimati muutis kasutaja tm101; 28 m 2012, 16:37.

Comment

Pakun omalt poolt välja mõned mõtted.

Lihtsalt kuulamise järgi oleks raske kaabli hinda pimesi öelda,
                    kuna kallim kaabel ei pruugi ju alati antud süsteemi paremini sobida.
                    Kehvad, enamasti siis odavapoolsed või valesti sobitatud komponentidega süsteemid ei suuda näiteks kalli kaabli eripärasid välja tuua..

Ruumil endal (akustikal) on ka suur osatähtsus - näiteks vannitoas oleks raske üldse kaablitel vahet teha.

Kas antud kaabel antud süsteemi paremini sobib, on enamasti igaühe oma otsustada, seega selle üle isiklikult ei vaidleks.

Oma signaalikaablitel teen kõigil vahet, pimetestis julgeks väita, et umbes pooled arvaksin ära.

Comment

Sellised asjad nagu ruum ja tehnika on ju võimalik enne kokku leppida.

Esmalt postitatud Alari_H poolt Vaata postitust

Oma signaalikaablitel teen kõigil vahet, pimetestis julgeks väita, et umbes pooled arvaksin ära.
                      Oletame, et selline tulemus tuleks olukorras, kus võrdluses on 2 Eurine oomipoe letist ostetud "pesunöör" ja 500 Eurone kvaliteetkaabel, oleks tegemist küll läbikukkumisega. Kasin sooritus peaks algama 60% - alla selle on puhas bingo loto mängimine.

Comment

Aga kas ei saaks lihtsamalt. Iga audiofiil ju reeglina omab ka kõrvaklappe. Ja siis ei saa ju akustika segada.
                        Näiteks igaüks kuulab OMA süsteemiga ja OMA klappidega OMA muusikat ja kellegi kuri käsi vahetab vahel juhtmeid .
                        Ja siis paneks tähelepanekud kirja.
                        Siis pole vingumist tehnilise pargi teemadel.
                        Nüüd tuleb kindlasti arutelu " MIKS kõrvaklapid ei sobi"

Comment

Ma ei usu klappidesse väga, oman paarisaja euroseid a neist jääb väheks,et erilist emotsiooni tekitaks.. Ps. Mul ei ole 3 euriseid kaableid ja vahe on kindlasti tajutav!

Comment

Aga kas ei saaks lihtsamalt. Iga audiofiil ju reeglina omab ka kõrvaklappe. Ja siis ei saa ju akustika segada.
                            Kõrvaklappidega proovisin. Kas Denon AH-D2000 on selleks piisavalt high-end, ei tea, aga vähemalt üritasin.
                            Seda oma klapivõimuga: http://www.elfafoorum.eu/threads/603...klapivõimendi
                            Kaableid esialgu ei vahetanud, ainult OP võime LM4562/NE5532. Kuna kivid pesades, siis vahetamiseks kulus alla minuti.

Pean kohe ütlema, et olin eelnevalt suht positiivselt meelestatud...teades, et vähemalt natuke kõrvakuulmist on: teen üsna hästi vahet, kui keegi kasvõi veidi noodist mööda laulab. Äkki suudan ka nüüd vahet teha?
                            Puhtalt mõõtmiste tulemusena väike erinevus ju ometi oli.

Sai kuulatud igasugu muusikat, 44kHz, 192kHz, CD-lt, vinüülilt, MP3 mitmes variandis. Auzentech helikaardiks.
                            Aga no mida ei ole seda ei ole Ometi OP võimudel pea 20x hinnavahe.

Juhtmete vahetamiseni ei jõudnudki, sest juba mõte üksinda nö pimetesti teha tundus naljakas. Seon silmad kinni ja hakkan pimesi kivisid vahetama..

Üks minu järeldus on see, et kõrvaklapid ei sobi sellisteks testideks. Teine järeldus, et ma lihtsalt ei kuule õigesti. Kolmandast järeldusest ei räägigi, sest kogu teema on seda niigi täis.

Lõpuks ajasin skeemis kogemata kanalid kokku ja - monoheli kohe aru saada. Imelik tõesti, kui sedagi poleks eristanud.

Nüüd küsimus selline, kas kellelegi oli see minu "üksinda testimine" kuidagi informatiivne?
                            Miskipärast ei usu, sest ma ei tõestanud endale midagi asjalikku ja veel vähem teistele.
                            Või siis olen Brig-i ja S90 oma kuulmise täiesti ära rikkunud.

Comment

Vaata, nüüd pettusid oma klapivõimus .
                              Järelikult test siiski oli edukas.

Ilmaasjata mainisid Brigi ja S90-d.
                              Nüüd ei võta Sind keegi tõsiselt.
                              Aga olen kah aus. Ka mina kaifin heli läbi Denoni ja Senhaiseri klappde. Kõlarid on kõigest S30 ja võimendid isetehtud. Põhjus - valjuks audiofiilimiseks peavad olema mitmed (akustilised eelkõige) lisatingimused, mida mul pole.

Comment

Ilmaasjata mainisid Brigi ja S90-d.
                                Nüüd ei võta Sind keegi tõsiselt.
                                Ma tean
                                Mainisin spetsiaalselt, sest praegu see setting mind rahuldab. Nii palju on muid asju, kuhu raha matta.

Comment

Working...
                                X