Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
    OSX jutt jättis mõningad nüansid välja. Tema jutu järgi olen siis skeptik.
    Võin tõestada, et muusikaline kuulmine on mul kordades parem kui mõnel ennast "audiofiiliks" nimetaval isendil, kes isegi aru ei saa, et kõlarid vastandfaasis mängivad. Ajukahjustuse kohta. Mul on see täiesti olnud .
    Pigem on siinsete "skeptikute" puhul tegemist REALISTIDEGA, kes saavad aru, et 0.0001% asja parandamise nimel pole mõtet 99.9999 % raha välja käia.
    ---
    Mul polnud kavas kedagi kuidagi klassifitseerida, pigem tõi sõnapaari "skeptik ja audiofiil" mängu ihvike, millest ka minu postitus ajendatud sai.
    Kui lubate, siis liigitaksin ka ennast "krdi füüsiku" asemel realistiks, kuna ka mina ei suuda endale ära põhjendada kaablite ulmelisi hindu seoses kvaliteediga. Kuid on ka kindlasti neid kes leiavad et kuidagi teisiti ei saa ning las nad siis ostavad mida soovivad - ega sellest midagi ju hullemaks ka ei muutu.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Sebastian, nagu ma Sulle rääkisin, siis ei ole Sa oma kuulmist Brigiga mitte rikkunud, vaid need riistad, nb! koos kaablitega ei ole olnud võimelised Su kõrvadele ja ajule seda näitama, millest ma üritan rääkida.Seega, kui puudub kogemus, siis ei olegi võimalik aru saada.Seda ei ole võimalik mõõta muud moodi, kui oma ajuga.Aparaatidega ei ole võimalik emotsioone mõõta.See oli lihtsalt siiras tunnistus, et puudub kogemus ja järelikult ei saagi ju teada, millest jutt üldse käib.Ja ma oletan, et enamike pessimistidega on sama lugu.Lihtsalt puudub kogemus.Ma ei saa ju sellest kaasa rääkida, millest ma ei tea.Lihtne on ju öelda, et see, mida ma ei ole näinud, seda pole üldse olemas.Ja need kes on näinud, need vaid ainult kujutavad endale neid asju ette.

Muusika taasesitamise tehnika-vahendid pürivad sinnapoole, et esitada seda võimalikult sellelähedaseslt , nagu see loodi.Mis tähendab seda, et ideaalne tehnika kaoks silmad kinni pannes üldse kujutlusest ära.Ei taju enam kõlarite olemasolu, ega asukohta.Ja kõlarid asuvad kuulaja ees, mitte külgedel, nagu kõrvaklapid, et manada kuulaja ajus, nö silmade ette lava, mis on oma esinejatega meie ees.Ja mida paremad ja kokkusobivamavad on riistad, seda selgemini me kuuleme nüansse.Kuuleme esinejate asukohta.Kuuleme pisemaidki nüansse.Kaabel on selles osas väga suur muutja.

Väga hea võrdlus on foto.Mida selgem pilt, seda rohkem me saame infot detailide kohta.Odava seebikaga tehtud pilt on nii udune, et midagi ei saa aru.Objektiiv ja kere on nagu võim ja mängija ja digimüra on nagu kaabel.Mida kõrgem on iso, seda mürasem ja vähedetailsem on pilt.Kaabliga on sama lugu- sitt kaabel ei lase seda hea pilli tehtud infot lihtsalt nii puhtalt meie kõrvadeni.Ehksiis võtad väga hea kere ja väga hea objektiivi, aga iso keerad 12000 peale ja ikka mitte essugi ei saa aru, mis seal pildil on.Ja teisiti peavad ka pillid väärilised olema.Seebikast ei tule ka 100se isoga head pilti.
      viimati muutis kasutaja tm101; 28 m 2012, 22:55.

Comment

Esmalt postitatud tm101 poolt Vaata postitust
        Väga hea võrdlus on foto.Mida selgem pilt, seda rohkem me saame infot detailide kohta.Odava seebikaga tehtud pilt on nii udune, et midagi ei saa aru.Objektiiv ja kere on nagu võim ja mängija ja digimüra on nagu kaabel.Mida kõrgem on iso, seda mürasem ja vähedetailsem on pilt.Kaabliga on sama lugu- sitt kaabel ei lase seda hea pilli tehtud infot lihtsalt nii puhtalt meie kõrvadeni.Ehksiis võtad väga hea kere ja väga hea objektiivi, aga iso keerad 12000 peale ja ikka mitte essugi ei saa aru, mis seal pildil on.Ja teisiti peavad ka pillid väärilised olema.Seebikast ei tule ka 100se isoga head pilti.
        Sellega paned veidi mööda. Ka seebikaga saab väga ilusaid pilte teha, lihtsalt tuleb seda õiges kohas õigesti kasutada. Kvaliteetne kaamera on aga oskamatu pildistaja käes nagu sadul sea seljas. Põhiasi on see, et pead tundma oma töövahendit.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Sebastian, nagu ma Sulle rääkisin, siis ei ole Sa oma kuulmist Brigiga mitte rikkunud, vaid need riistad, nb! koos kaablitega ei ole olnud võimelised Su kõrvadele ja ajule seda näitama, millest ma üritan rääkida.Seega, kui puudub kogemus, siis ei olegi võimalik aru saada.Seda ei ole võimalik mõõta muud moodi, kui oma ajuga.Aparaatidega ei ole võimalik emotsioone mõõta.
          Väga hästi mõistan, mida öelda tahad Tunnistan, et ei ole kogemust erinevate kaablite võrdlemises.
          Aga seda täiesti lihtsal põhjusel: pole olnud pimetesti võimalust ja ma ei usalda enda emotsioone,
          kui lisandub segav faktor - teadmine "nüüd parem kaabel taga, nüüd viletsam".
          Näiliselt võibolla pisike asi, aga mis teha, olen realist.

Sellest ka minu eelnev post platseebost: tahtsin juhtida tähelepanu segavatele emotsioonidele.
          Kui see kukkus veidi solvavana välja, siis vabandust, nii ma kindlasti ei mõelnud.

Oleksin meeldivalt üllatunud, kui testis selgub, et Sul õigus. Tõestusteta jään aga enda arvamuse juurde

Comment

Vaata, Martin, Sa tegidki nüüd puust ja punasest ette.

Mina rääkisin aiast, aga Sina aia-august.Mina räägisin tehnilistest nüanssidest kaamera puhul, sina aga inimlikust faktorist pilli käsitlemisel.Sisu aga oli ju see, et kehva asjaga ei saa nii head tulemust, kui hea asjaga.Lihtsalt tehnika ei võimalda.Inimlik faktor on see, et kehva asjaga võib teha hea pildi kadreeringu mõttes, aga detaile ei ole, milliseid me korraliku tehnikaga leitud pildilt leida võime.

See läks taas teemast välja, nagu suurem osa sellest jutust siin teemas- saaks aga ikka kuidagi ära panna, ümber lükata eelmise väite esitaja loo.Selle asemel, et asja sisu endale selgemaks teha.

Ma loodan, et Sa ikka kohale tuled, kui asjaks läheb.

Comment

saaks aga ikka kuidagi ära panna
              Ja ise püüad teha mida?
              -superradical-

Comment

Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitust
                Väga hästi mõistan, mida öelda tahad Tunnistan, et ei ole kogemust erinevate kaablite võrdlemises.
                Aga seda täiesti lihtsal põhjusel: pole olnud pimetesti võimalust ja ma ei usalda enda emotsioone,
                kui lisandub segav faktor - teadmine "nüüd parem kaabel taga, nüüd viletsam".
                Näiliselt võibolla pisike asi, aga mis teha, olen realist.

Sellest ka minu eelnev post platseebost: tahtsin juhtida tähelepanu segavatele emotsioonidele.
                Kui see kukkus veidi solvavana välja, siis vabandust, nii ma kindlasti ei mõelnud.

Oleksin meeldivalt üllatunud, kui testis selgub, et Sul õigus. Tõestusteta jään aga enda arvamuse juurde
                Ma pean otsa ütlema.See ei olnud mitte sugugi solvumine, vaid tekitas ängi, et kuidas saab üldse inimine nii kindlalt seda väita, millest ta mitte midagi ei tea.Seepärast ma küsisingi otse, et mida Sa oled reaalselt kuulanud.Siis proovisin lahti seletada, aga Sa olid ise sama kramplikult omas kinni ja no ei jäta oma jonni, selle asemel et öelda, et ma ei tea...
                Sa pead veidi ise ka distantseeruma, mitte ise platseeboefekti ohvriks langema, nagu Sa just oma jutuga oled.Et mida ma pole näinud, seda ei saa lihtsalt olemas olla.Täpselt sama platseebo.

Ja mind ei huvita üldse, kui palju kaabel maksta võib.Mul on täitsa kama.Ma kuulan, mida üks või teine antud juhtmejupp antud süsteemis pakub.Ja ma ütlen, et mul on mitmeid kogemusi, et hind on tulemusega võrreldes väga negatiivses suunas paigast ära.Aga on ka vastupidiseid kogemusi.Ja selliseid kaableid ma kasutangi, mis ei ole varandust väärt, aga annab võrreldava tulemuse tunduvalt kallimate juhtmetega.

Comment

Veidi teemast mööda, aga mõtlemisks ikka, millegipärast meenub kaks juttu selle teema juures. Küla poe ees, saavad kokku kaks külameest, üks neist on mesinik ja teine tuleb uhkeldades, et mul on kah, nüüd mesilased, aga tead, nad on suured nagu varblased!!?? Mesinik jääb mõttesse ja küsib siis, et millised neil need tarud on? Külamees on imestunud näoga ja ütleb, et tavalised! Mesinik mõtleb ja küsib siis, et kuidas nad sinna ära mahuvad? Vastus tuleb hoobilt, mis see minu asi on!

Teine meenub, kui jänkid kunagi ütlesid, et pole midagi hullemat kui anda indiaanlasele pudel viskit ja süntesaator!

Lugupidamisega, tooteid armastavate inimeste sekka ära eksinud, junniklubi liige humax!
                  viimati muutis kasutaja humax; 29 m 2012, 11:06.

Comment

25 lehed ja 368 vastused...

Munu pakkumine postis #94 kehtib (konferntsi saali rent hotellis Tallinas).

Minu poolt:
                    - stereovõimendi
                    - Audes Excellence 1 kõlarid
                    - FLACid, audiophile CDd
                    - kaablid: DH-Labs Q10 Signature vs tavaline 2.5mm vaskkaabel ehituskauplusest, Techlink RCA (7€) vs DH-Labs AirMatrix.

Mis mul on puudub - hea CD mängija või DAC (kui keegi saab võta kaasa midagi hinnaklassis >1000eur - väga hea)

----------------------------
                    Kes soovid osaleda?

Comment

Üks minu järeldus on see, et kõrvaklapid ei sobi sellisteks testideks. Teine järeldus, et ma lihtsalt ei kuule õigesti. Kolmandast järeldusest ei räägigi, sest kogu teema on seda niigi täis.
                      Üks võimalik järeldus on veel, klapivõimu skeem on selline, kus opakate erinevused välja ei tule koos sinu klappidega. Skeemist tundub, et R1 on nii ühendatud, et positiivset tagasisidet tekitada, kas meelega või kogemata?

Kui kellelgi on huvi, siis üks eestikeelne kirjatükk, mis natukene selgitab kuidas ja mida kuulata heli kvaliteedi hindamisel on olemas näiteks:
                      viimati muutis kasutaja Scott; 30 m 2012, 08:13. Põhjus: 2 kokku

Comment

Ma pean otsa ütlema.See ei olnud mitte sugugi solvumine, vaid tekitas ängi, et kuidas saab üldse inimine nii kindlalt seda väita, millest ta mitte midagi ei tea.Seepärast ma küsisingi otse, et mida Sa oled reaalselt kuulanud.Siis proovisin lahti seletada, aga Sa olid ise sama kramplikult omas kinni ja no ei jäta oma jonni, selle asemel et öelda, et ma ei tea...
                        Sa pead veidi ise ka distantseeruma, mitte ise platseeboefekti ohvriks langema, nagu Sa just oma jutuga oled.Et mida ma pole näinud, seda ei saa lihtsalt olemas olla.Täpselt sama platseebo.
                        Jätkame diskussiooni.
                        Ma ei väida vaid arvan. Olen seda meelt, et kõike elus ei pea siiski ise kogema, et mingisugune arvamus kujuneks.

Näiteks kõlarifoorum. Inimesed teavad, mida teevad. Loen vahest huviga sealseid postitusi, saan infot.
                        Ise pole vist kunagi kellegi sealset tööd kahtluse alla seadnud ega proovinud "õpetada" või nõu anda.
                        Sest ma ei tea asjast suurt midagi, pole kogemusi, pole ühtegi kõlarikasti ise ehitanud.

Siin on aga üks suur erinevus - kõlarid, mis tehakse on FÜÜSILISED objektid. Need on välja arvutatud. Mõõdetavad asjad.
                        Kui neilt palun, võin saada pilte tehtud tööst jne. Saad kindlasti aru mida mõtlen.

Nüüd väide, et kuuled midagi erinevat ja oled natuke üleloomulike võimetega on minu jaoks keerulisem probleem.
                        Hakkan kahtlema, et kas on ikka nii nagu ütled. Ei saa ju kuidagi kontrollida ka, pean Sinu juttu lihtsalt usaldama.
                        Aga ikka jääb soov, et tõestaksid, sest olen see "krdi füüsik", "realist" ja meelsasti näeksin mingeid numbreid Sinu väitele lisaks.

Et endal pole kogemusi, kasutan meie "kõikvägevat" netti ja vaatan, mida teised asjast arvavad.
                        Tõesti, samuti platseebo, nagu ütled, aga esialgu parim variant, kuniks ise pole korralikus testis osalenud.

Üsna lihtsa otsinguga tuleb see: http://www.head-fi.org/t/486598/test...aims-and-myths
                        Mitukümmend testi kokku kogutud ja peaaegu kõik väidavad, et Sinul ei ole õigus.
                        "Peaaegu" selle pärast, et osade testide tulemused ja nende läbiviimise metoodika pole päris üheselt selged.
                        Edasised otsingud teevad asja veel hullemaks. Lausa nii hulluks, et mõnedes testides osalenud ei tee lampvõimu ja transistorvõimu vahet.
                        Siin juba mingid kogemused on, aga päris võrdlemiseni pole jõudnud. Alati olen arvanud, et lampvõim kõlab paremini.
                        Küllap siis viletsad vennikesed..

Korralik ABX test, mulle tundub. Kahjuks mitte eriti lihtne ettevõtmine:
                        Home Theater Systems and Audio Components | Audio Visual Equipment Product Reviews, Technical AV Guides, Home Theater Equipment and Product Reviews

Nii et jätan otsad lahtiseks. Midagi ei väida (nagu ilmselt ekslikult arvad), aga oman arvamust lähtudes loogilisest mõtlemisest.
                        Sul on suurepärane võimalus enda väiteid tõestada.
                        viimati muutis kasutaja sebastian; 29 m 2012, 15:22. Põhjus: parandasin linki

Comment

Esmalt postitatud D.D.D. poolt Vaata postitust
                          hea CD mängija või DAC (kui keegi saab võta kaasa midagi hinnaklassis >1000eur - väga hea)
                          Oot oot, just asjapulk tm101 väitis, et hinnal ei ole vahet - siit loeb ju selgelt välja, et 1000€ ja üles on hea, alla selle on siis...? Ei olegi midagi? Mul näit. vana Sansui deck ja ütlen täitsa kindlalt, et mulle meeldib selle heli rohkem kui tänapäevaste DVD mängijatega mängitu. Hind sel CD deckil vast mõnikümmend € praeguses vääringus - seega "s-petsialistide" hinnangul ilmselt allpool igasugust arvestust? Nojah - nagu ühes tsitaadis - aed ja selle värav ühesõnaga

Jätkame diskussiooni.
                          Pigem kipub siin olema põhimõte "Kui sinu arvamus ei ühti minuga siis ära siin kirjuta" sest, et "kompad ala millel sul puudub kompetentsus"...

Ja vaatasin jälle ka seda postitust:
                          Nojah.
                          minuarvates see on tehtud selleks, et tõsta postituste arvu või milleks siis?

Humax-i jutt on täpselt selle teema kokkuvõte - jutt käib aga mis on selle mõte ?
                          -superradical-

Comment

Ma tahtsin Radiotehnikale sõnumit saata, aga ei õnnestunud.Lihtne küsimus.Kui kuulamiseks läheb, kas oled tulija?

Ja Sebile tahan öelda seda, et mul ei ole mingeid üleloomulikke võimeid.Iga tervet kuulmist omav inimene kuuleb erinevate kaablite vahesid.Seepärast kogu see jahumine nii jabur tundub.Ma räägin Sulle, et kui Sa päris kõrvainvaliid ei ole, siis hakkad ise ka neid vahesid kuulma.

Comment

Ma tahtsin Radiotehnikale sõnumit saata, aga ei õnnestunud.Lihtne küsimus.Kui kuulamiseks läheb, kas oled tulija?

Ja Sebile tahan öelda seda, et mul ei ole mingeid üleloomulikke võimeid.Iga tervet kuulmist omav inimene kuuleb erinevate kaablite vahesid.Seepärast kogu see jahumine nii jabur tundub.Ma räägin Sulle, et kui Sa päris kõrvainvaliid ei ole, siis hakkad ise ka neid vahesid kuulma.

Ei saa saata jah, postkast täis - kui tahad sõimata siis pane maili: radio.tehnika@mail.ee
                              Aga - miks nüüd selle CD mängija hinnaklassi teemal jaurama ei hakanud? Väitsid ju, et ei ole sel mingit vahet - järelikult siis ei ole kaablil ka ja milles siis tonti nähakse, vot see jääb täitsa selgusetuks?

Tulija ei ole - selleks Tallinna loksutada, autoga sõit võtab liigse kulu ja bussis pool päeva ka nüri. Nv. nagunii ka muid tegemisi. Niisugused vabandused hetkel.
                              Nagunii oma kaablimõtted millest sai siin ka heietatud, seisavad ja seda pistikute taga ning ausaltütelda ka raha taga. Praegu on olulisemaid asju paraku...
                              -superradical-

Comment

Ma ei tahtnud sõimata.Ma tahtsingi sõnumis küsida, et kas tuled kuulama.Kui ma ise Su juurde oma tehnikaga ja kaablitega tulen, kas Sa selleks oled valmis?Või kui see ei sobi, siis leian koha Sinu läheduses.Tulen Sulle autoga järgi ja viin autoga tagasi ka.Kas see sobib?

CD-mängija hinnaklassi jauramise asjast ma ei saa kahjuks aru.Mina ei olegi mitte üheski postituses seda väitnud, et võta kas 100-ne või 100000-ne ja vahet ei ole.Proovi ikka tekstist aru ka saada.

Comment

Working...
                                X