Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Mina ka pole väitnud, et kallid (teema põhjus 500€ kaabel) on paremad kui näit. pillipoest ostetud 10-20€ meeter korralikumat sorti kaablid. Või väitsin kusagil? Ei meenu nagu.
    Mis on aga minu postide põhjus: Mulle jääb ebaselgeks, et mis siis teeb selle kalli (või noh...kuidas nimetada - "audiofiilikaabli" paremaks kui näit. korralik, 10-20€ meetrihinnaga kaabli? No mida ma selles helis peaksin otsima? Küsimus ei ole vahes- vahe on mõningal määral niigi aga küsimus on just selles paremuses - millest ma ilma jään kui mul on lihtne, levinud kaabel ja "väljavalitul" on audiofiilikaabel, "bränditud ja sakratega" - selles on see küsimus - võibolla mulle näiteks ei meeldi selle sakratega ja bränditud kaabli heli (isegi kui kõrv vahet teeb) - on ju natuke rumal ja mõttetu vaidlus. Võibolla tõesti (oletame, et see vahe on olemas...), aga kui ütleme Sul on übervõim, näit. mingi Goldmund, Burmeister vms., Martin Logan-i kõlarid, überkaablid nende vahel - mis on siis selle testi mõte ja mitte ainult - kogu selle loo, mula, motiiv? See, et kõik peaks omale täpselt sama settingu hankima?
    Ma seepeale tahaks ropendada...kallis inimene, tule maapeale, vaata ka enda ümber toimuvat.
    Ja siit edasi jätkub asi vanaviisi - kas siis selleks, et muusikat kuulata peab kuuluma "väljavalitute" hulka? Ma usun, et kui see nii oleks siis muusikat ei toodetaks niisugusel kujul kui seda poeriiulilt võib saada, niisugusel juhul ei oleks tehnikat vaja - raadiokrapist piisaks, see "väljavalitute" seltskond käiks teatris, ooperis...

Mul pole isiklike tutvuste ringkonnas ainsat teadaolevat eraldiseisvat ei CD-decki, võimendit, tüünerit...parim mida võin leida on suuremad musakeskused (ainsa eraldiseisva osana kõlarid siis), minu tehnikahunnikut vastupidi teevad needsamad inimesed maha - milleks mul on vaja ligi 20kg kaaluvat võimu, lisaks veel komplekti eel ja lõppvõimust, CD-decki (täpsemalt 2tk - Sansui ja Sanyo), tüünerit ja ca. meetrikõrguseid kõlareid...
    Ma ütleks, et seis on üsna trööstitu, kui kellelgi on võimalik lubada omale 500€ või kallimat juhtmejuppi - palun väga, keegi ei keela aga siin väikeses konnatiigis väita, et ainult maailma "tipptehnika" (kusagilt netist loetud arvamuste põhjal) on piisavalt hea, on pehmelt ütelda jama väide.

Allpool kohati OT aga kui hetk enne vastuse kriblamist mõtled siis vahest taipad.
    -superradical-

Comment

Ülal tunnistad ise ka, et ei saa aru, mis teeb kaabli teisest paremaks.Ja tunnistad, et Sul puuudub kogemus.

MA JU KIRJUTASIN SELGES EESTI KEELES, ET MA TULEN ENDA KOLUGA KOHALE JA LASEN SUL KUULATA.SEE POSTITUS JÄI SULLE MÄRKAMATUKS.KOGEMUS TAOB ISE UKSELE.VASTA NÜÜD SELLELE KÜSIMUSELE KA.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
        Üks võimalik järeldus on veel, klapivõimu skeem on selline, kus opakate erinevused välja ei tule koos sinu klappidega. Skeemist tundub, et R1 on nii ühendatud, et positiivset tagasisidet tekitada, kas meelega või kogemata?
        Mhh...kuidas saaksin seda teisiti ühendada? R1,R4,R5,R6 ühtlustavad opakate väljundeid. Võibolla tõesti ei tulegi erinevus välja.
        Üldse natuke toores asi, tahaks veel täiendada, aga eks siis lisan oma teemasse, kui miski muutunud

D.D.D: ise oleksin küll tulija, kui vähegi aeg sobib. 5...10 eurot maksta sellise testi jaoks pole minu meelest palju.
        Enda poolt vaid Denoni klapid, kui neid vaja peaks minema.

Comment

Esmalt postitatud tm101 poolt Vaata postitust
          Muusika taasesitamise tehnika-vahendid pürivad sinnapoole, et esitada seda võimalikult sellelähedaseslt , nagu see loodi.
          No ma ei tea. Sel juhul võta balanseeritud väljundiga CD-dekk, Genelec'i aktiivmonitorid ja ühenda nad otse. Saad üsna selle pildi, mis stuudios oli. Aga ma kardan, et see mida sa kuuled pole väga ilus...
          Kui üritada emuleerida kontsertsaali, siis see on veel võimatum. Märksõnadeks ruum ja valjus. Ja siin ei aita ka kaablite vahetamine parema vastu.
          See mida me kodus kuulame on igal juhul teadlikult loodud illusioon, mis erineb stuudiost ja kontserdist üüratult.

Iga tervet kuulmist omav inimene kuuleb erinevate kaablite vahesid.
          AGA EI KUULE JU. Eelpool toodud viitel (aksepteeritud sait audiofiilide hulgas) oli ära toodud ~45 eri pimetesti. Läbi viidud eri aegadel ja eri maailma nurkades. Mitmel juhul respekteeritud audiomagasiinide poolt ja pea alati inimeste, kellel huvi ja soov oli "vahet" tõestada juuresolekul.
          Kui sa nüüd tuled väitma, et "see on internet, see ei loe", "mind ei huvita, teiste, eriti lollide kapitalistide tehtud testid on jama, ainult mina tean kuidas maailma asjad käivad" ja "neid teste ja inimesi pole tegelikult olemas", siis PALJU ÕNNE. Selline ignorant lihtsalt ei saa olla...

Vabandust emotsionaalsuse pärast, kuid kipumegi sinna jõudma, mida "ihvike" rääkis - ükskõik kui hästi korraldatud ja dokumenteeritud testi me ka ei presenteeri või kasvõi ise ei soorita, siis vahet pole...

Disclaimer - ma endiselt ei väida, et kaablitel pole võimalik vahet teha. Vabalt võib olla inimesi kes teevad. Ja vabalt võib ka siin foorumis olla selliseid. Minu rant käis väite "Iga tervet kuulmist omav inimene kuuleb erinevate kaablite vahesid" kohta.

Disclaimer 2 - ei, ma ei arva et kõik peab elus ise järgi proovima. Ma olen olen elus õppinud raamatu, loengu ja interneti kaudu erinevaid asju ja kui on hästi (süsteemselt) tõestatud ja dokumenteeritud teooria/presenteeritud tõestus, siis ma usun seda. Usun seda seni kui pole esitatud vastupidiseid andmeid. Ma ei hakka karjuma, et "see on kõigest raamat / internet / naised-saunas-rääkisid jutt, ma ei usu seda !"

Comment

MA JU KIRJUTASIN SELGES EESTI KEELES, ET MA TULEN ENDA KOLUGA KOHALE JA LASEN SUL KUULATA.SEE POSTITUS JÄI SULLE MÄRKAMATUKS.KOGEMUS TAOB ISE UKSELE.VASTA NÜÜD SELLELE KÜSIMUSELE KA.

Kogemus on siis misasi? Jah, überkalliste (nimetame siis "audiofiilikaablite") kaablitega puudub tõesti kogemus, kui me seda nii nimetame, pole neid isegi kusagil rahval näinud keda siit foorumist tean...

Mis puutub oma tehnikaga kohale tulemisse ja mulle vahe tõestamisesse siis ma ise ei arva, et peaksin olema inimene kellele keegi midagi tõestama peab, mul on asjast oma arvamus ja mulle sellest täiesti piisab. Kui on siiski suur tahtmine ja veendumus siis sesosas ukse taha ei jäta. Kuid siiski, eelteadmiseks - ma ei ole inimene kes soovib ja tahab, et keegi tuleb ja kandikul miskit kätte toob ja seda omal kulul...

Kui mõnel nv-l niisugune mõlemile sobiv aeg peaks olema siis aga on uks avatud .
            Kui vahet kaablitel ei ole siis minupoolest pole ka selles midagi hullu kui on vahe siis...ma ei teagi, tuleb häbeneda ja tunnistada...pükse mina süüa ei ole lubanud

E: kuna PSe palju üritatud saata siis tegin mõningast ruumi uutele.
            viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 29 m 2012, 17:22.
            -superradical-

Comment

Ülal tunnistad ise ka, et ei saa aru, mis teeb kaabli teisest paremaks.Ja tunnistad, et Sul puuudub kogemus.

;
              Ja milline on see teine "kolu" millega seda kolu võrdlema hakatakse? Kui suur on testimiste, kolude, muusikalugude valim ja kes, mille alusel selle valimi koostas? Millist valimi suurust lugeda piisavaks, et test saaks tõene? Kui ekspertid vastuseid annavad lihtsalt "lambist", siis on tõenäosuse järgi praktiliselt õigete vastuste hulk = ebaõigetega. Milline peab olema ekspertide hulk ja testide arv, et PIMETESTI ajal suuta seda 50/50 murda? Kes moodustavad EKSPERTIDE" grupi? Millise metoodikaga Ainult statistikaga ja pimetestiga saame mingi tõenäosdusega matemaatiliselt tõese tulemuse! Millise kaabli poole see siis kandub, näitabki kaabli headust võrreldes teise kaabliga! Nii lihtne see ongi! Muu on ainult jura: "Minu liivakast on parem, sest see lihtsalt on kallim, seega parem liiv!" Andke minna!
              Kvaliteedi määrang on lihtne. Kvaliteet on mõiste, millega kasutaja(!) annab hinnangu , ükskõik mille sobimisest ENDALE! Ikka ja jälle, kellele ema,kellele tütar! :-)!)))) Jõudu LIIVAKASTIVAIDLEJATELE! Statistika paneb siiski asja tõeselt paika, olgugi, et on ebatäpsete arvude täpne tulemus!

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                ;
                Ja milline on see teine "kolu" millega seda kolu võrdlema hakatakse?
                Nagu teema puänt - kaablivõrdlus.
                -superradical-

Comment

Pakuks välja midagi sellist:

1) Katsuks Tallinnas mõne hea akustikaga ruumi haldaja või konverentsisaaliga jutule saada.

2) Lepiks kokku mida kuulata - muusikastiile võiks olla seinast seina.

3) Lepiks kokku, mis tehnikat kasutada (kes mida tuua saaks?)

4) Testis võiks olla vähemalt 3 kaablit - (üks odav juust, korralik keskklassi kaabel ja siis mingi high end).

5) Paika tuleks panna testi läbiviimise reeglid. Kuidas tehniliselt teostada? Kes protokollib? Kes osaleb kuulamises? Kes jälgib toimimise õigsust? Kes võtab tulemused kokku ja teeb mingid järeldused ja statistika?

6) Pärast testi võiks olla midagi koolituse/ avatud diskussiooni laadset - kuulaks koos veelkord kõik kaablid läbi ning teadjamad võiks välja tuua, millitele detailidele helis tähelepanu pöörata.

Kõik peaks toimuma sõbralikus ja konstruktiivses õhkkonnas - mingit "ärapanemist" või kellegi välja naermist ei saa kindlasti lubada.

Tehke muudatusi või laitke maha...
                  viimati muutis kasutaja ats; 29 m 2012, 17:39.

Comment

Täna on minu juures sõbralik muusikakuulemine ilma vaidluste ja ärapanemisteta. Elan Tallinnas Peetrikülas ja kellel huvi läbi tulla andku numbrile 53 477 232 ette teada! Kuni 3 huvilist oleks okei. Kaableid on mul valida 6 vahel, erinevates hinnaklassides. 40 -300 euri. Mingeid hulle teste korraldama ei hakka aga kaableid vahetan meeleldi. Süsteem millega kuulan on selline :
                    Sonos zp90 -> Rega DAC ->Roksan Kandy K2 Int.Amp.->DH Labs Q10 (kõlarikaabel) -> Forsman VSSIII MKII (Kõlarid)

PS! Ennekõike ootaks meeldivaid inimesi/huvilisi, kes siiski usuvad või vähemalt tahavad vahesi kuulda - niisama irvitajatega tegelda ei viitsi.

Comment

MA JU KIRJUTASIN SELGES EESTI KEELES, ET MA TULEN ENDA KOLUGA KOHALE JA LASEN SUL KUULATA
                      Mis nüüd meie kuulame. Ikka need, kes väidavad, et vahet teevad, kuulavad. Meie vahetame juhtmeid.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                        Ma seepeale tahaks ropendada...
                        Mul veel hullem seis - roppused said juba otsa.

...tunnistad ise ka, et ei saa aru, mis teeb kaabli teisest paremaks.
                        Ahah! Lõpuks imesime (need va skeptikud) selle must-valgel välja! Siiani ikka rõhutati, et on VAHE, millele keegi vastu ei vaielnud, nüüd on täiesti selge, et fiilide arvates on PAREM!
                        Mis siis TEEB ühe kaabli teisest PAREMAKS? Seleta! Hind? Ja milles on PAREMUS? Rohkem mahub läbi? Aga mida?

Eile panin võimu ja kõlari vahele vanast keevitustrafost pärit "lati", ilus punane, oma 8 ruutu küll. Ei läinud paremaks. Aga see oli ju ka low-end kaabel. M.O.T.T. Ega kellelgi samasugust kollast pole? Räägitakse...

Comment

Tehke siis lõpuks omale selgeks kasvõi seegi, mis kaablitest te siin räägite, kas signaaliallika ja võimu vahelistest või hoopis kõlarikaablitest. Need on ju kaks erinevat maailma, nii audiofiilide kui füüsikute maailmapildis. Muidu hüppate kogu aeg ühe pealt teise peale ja ise ka ei saa aru millest räägite. Ja üldse käib üks sõnade ja väljendite üle norimine mis arutelu edasi ei vii. Tahaks juba pimetesti tulemusi kuulda, praegu ei oska küll kummagi vaenupoole poolt olla...

Comment

Esmalt postitatud Alari_H poolt Vaata postitust
                            Täna on minu juures sõbralik muusikakuulemine ilma vaidluste ja ärapanemisteta. Elan Tallinnas Peetrikülas ja kellel huvi läbi tulla andku numbrile 53 477 232 ette teada! Kuni 3 huvilist oleks okei. Kaableid on mul valida 6 vahel, erinevates hinnaklassides. 40 -300 euri. Mingeid hulle teste korraldama ei hakka aga kaableid vahetan meeleldi. Süsteem millega kuulan on selline :
                            Sonos zp90 -> Rega DAC ->Roksan Kandy K2 Int.Amp.->DH Labs Q10 (kõlarikaabel) -> Forsman VSSIII MKII (Kõlarid)

PS! Ennekõike ootaks meeldivaid inimesi/huvilisi, kes siiski usuvad või vähemalt tahavad vahesi kuulda - niisama irvitajatega tegelda ei viitsi.
                            kas see kuulamine sai tehtud? kahjuks pidin asjade kokkulangemisel maale minema, aga olen kindlasti käpp kui linnas olen!

Comment

Kunagi oli ka kaabliteemal vaidlemine siin: http://people.proekspert.ee/blog/?p=68
                              Siin oli küll teemaks helipildi muutuse sõltuvus CD-pleieri toitepistiku asendist aga see selleks…
                              Hetkel on teemaks helipildi sõltuvus signaaliallika ja võimendi vahelisest RCA kaablist.
                              Selle koha pealt olen täiesti nõus, et kehv kaabel annab ka kehva heli – kanalite vaheline ülekostvus muudab pildi häguseks, kõrgete sageduste halb edastamine kaotab ära kõrgemad harmoonilised, mis annavad helisse mahlakuse jne. Nõus.

Paar asja millega tahaksin vaielda. OK, mitte vaielda, aga füüsikalist põhjendust:
                              1. Helipildi muutumise sõltuvus kõlarikaablist.
                              Ma ei räägi siin vahest 0.5 ruutmillimeetrise ja 2.5ruutmillimeetrise kaabli vahel vaid vahest mis peaks olema korraliku jämeda vaskkaabli ja kaabli, mis on tehtud ühes suunas tõmmatud hapnikuvaba vase kiududest käsitsi punutud kõlarikaabli vahel.

2. Hõbekaabli võime tõsta sageduskarakteristiku ülaotsa.
                              Andke mulle andeks, aga ma ei usu igiliikuritesse. Kui hõbekaabliga on ülemised sagedused olemas ja vaskkaabliga ei ole, siisjärelikult vaskkaabel summutab need sagedused ära ja kui sellise summutatud sageduskarakteristikuga helipilt on kellelegi meeldiv ja tundub õige, siis las ta olla.

3. Helipildi muutus seoses (AC) toitepistiku polaarsuse muutmisega.
                              Minu seisukoht on selline, et kui toitepistiku polaarsus moonutab heli, siis on tegemist vigaselt disainitud toiteblokiga.

Aga need on ainult minu isiklikud seisukohad ja uskumused,nii, et palun need lahkelt ümber lükata. Püüan olla avatud ja eelarvamusteta.

Comment

Esmalt postitatud Vilkur poolt Vaata postitust
                                Kunagi oli ka kaabliteemal vaidlemine siin: http://people.proekspert.ee/blog/?p=68
                                Siin oli küll teemaks helipildi muutuse sõltuvus CD-pleieri toitepistiku asendist aga see selleks…
                                1. Kas peab kindlasti olema käsitsi punutud, või läheks arvesse ka masinpunutud? Proovi lihtsa vasktraadiga ja punutud varianti.
                                2. Ülikõrgsageduses (ÜKS) kasutatavad vaskjuhid kaetakse tihti hõbedaga. Erinevus tava-vasktraadiga on mõõdetav, aga alles kümnete megahertside juures. Arvan, et need "ülemised sagedused" millest räägid peaksid olema sadu kordi kõrgemal, kui kuulda suudaksid. Teadlased väidavad, et inimene ei kuule eriti üle 20kHz. Vanematele inimestele võib juba 15kHz kuulmine raskusi valmistada.
                                Aga kõige lihtsam: proovi ise järgi.
                                3. Räägivad, et muudab. Minul, ma kahtlustan, ei muudaks, sest toitepesa mõlemist "august" tuleb ühtmoodi 110 volti.
                                Vanaaegne kolmnurksüsteem.
                                Aga jälle: proovi järgi.
                                viimati muutis kasutaja sebastian; 30 m 2012, 03:41.

Comment

Working...
                                X