Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Kui ma seda juttu siin loen, siis tekib tunne, et osal seltskonnast on selge mõistusega suuri probleeme.Internetifoorumite häda on selles, et inimesed kipuvad minetama igasuguse väärikuse.Ja kui need kaks asja kokku saavad, siis ongi tulemus käes.

Mida see pimetest annab.........???????????????Kui asja iva ikkagi vastu ei taheta, ei suudeta võtta, siis oli see lihtsalt eksperiment, mida ma läbisin enda poole edukalt, aga umbusklikele ei jõua point ikka kohale.Ma olen üsna kindel, et ma teen selle pimetesti ära.No ja siis......Kogu selle minu üleskutse mõte oligi see, et ma saan reaalselt näidata, et kaabel mängib suurt rolli.Mitte selles ei ole olnud mu üleskutse tagamõte, et ma suudan vahet teha, vaid selles, et inimesed prooviksid ISE ka kuulata neid erinevusi.JA NEED ON VÄGA KUULDAVAD.Helipilt on erinev, mitte ainult mingi sagedus-ala muutus!!!!!!!!!Nendel, kes väidavad, et vahed puuduvad, ei ole lihtsalt kogemust ja nüüd seda pakutakse.Kas te tahate ilma enda kogemuseta ja ainult netist leitud nö. autoriteetsele põrmustavatele viidetele toetudes öelda, et ma olen üks suur tuutu, kes kujutab endale mingeid rumalusi ette.Tulge kohale ja te kuulete ise ka neid erinevusi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma saan aru küll, et vastuväitjate jaoks on vaja kuidagi see erinevus mingis skaalas ja mingite riistadega mõõdetavana näidata, aga seda ei ole võimalik teha.Kuna need kuna mõõdetavad nüansid on nii mikroskoopilised, aga inimajusse jõudev väga erinev.

Kui ma kogu selles teemas olnud jura peale mõtlen, siis tekib tõesti tunne, nagu SPL-il.Jaurate, aga kui kogemust pakun, siis ei taha.No mida te siis jaurate....Ja siis ongi sama tunne, et see on täiesti mõtetu- las mängivad oma liivakastis edasi, nad ei suuda vastu võtta....................

Ja platseebo.Need, kes asja reaalselt kuulavad ehk parem öelda, tahavad kuulata, neile oma see hinnasilt MITTE MINGISUGUST tähtsust.Hiq kasutas migit vana-aegset tavalist maja seinast maha võetud kahesoonelist kaablit võimendi ja kõlari-elementide vahel, kuna see sobis sinna süsteemi kõige paremini.
    viimati muutis kasutaja tm101; 10 m 2012, 10:48.

Comment

Viimati kui sai siin sarnastel teemadel vaieldud, lahkusin pikemaks ajaks seetõttu, et üks moderaator hakkas mulle mingisugust hoiatuste jura ajama, vaatamata sellele, et järjestikuste solvangute (küll vaesuse, kõrvakuulmise, vaimse tervise jne suunal) sihtmärgiks olin hoopis mina. Mitte, et see mind häiriks, kuid kui foorumi ametlik poliitika on n-ö "avatud meel", siis pole mõtet aega raisata.
      Aga nagu näha, siin teemas martinj lükkab minu kahtlused ümber ja saab rääkida küll sellistel teemadel.
      See avatud meele teema on muidugi ka alati neis vaidlustes. Naljakas on muidugi see, et inimesed, kellel ei ole piisavalt avatud meelt, et teaduslikult vettpidavalt oma arusaamu testida (ja tulemustele vastavalt oma arusaami muuta), on alati need, kes selle "avatud meele" kinda viskavad. Teema on väga sarnane esoteerikale. Ma sügavalt kahtlen, et siinsed audiofiilid läheksid näiteks vaimude väljakutsumise õnge. Meetodid on aga täpselt samad - grupipsühhoos, mõjutamine, segavad faktorid...

Kunagi seal head-fi foorumis üks mees varjunimega Prog Rock Man kirjutas kuldsed sõnad -
      My music sounds tenfold times better now than when I believed cables made a difference and there was night and day difference between kit. Thinking the latter can only make you dissatisfied with your sound as you think you can do so much better with something (more expensive) than what you have. Not hearing a difference between cables (easy as there is no difference) and knowing night and day descriptives are nonsense means you can sit back and enjoy your music.

Tema jutu lühike eestikeelne kokkuvõte on see, et kui tehnika asemel keskendud muusikale, naudid sa seda hoopis rohkem, kuna vastasel juhul ei ole sa kunagi rahul - alati võib ju osta veel kallimad kaablid, veel kallimad monoblockid... Võib-olla paneb pisut mõtlema ka see, et enamuse muusikahuviliste "skeptikute" n-ö haridustee on kulgenud sellisel joonel, et alguses usutakse ussiõli ja mingil hetkel lööb teaduslik tõendusmaterjal pea kohal kokku ja sellega kaasnevad uued arusaamad. Vastupidiseid näiteid ma ei tea - et mõni inimene, kes on aru saanud, et miks peab tegema pimetesti ja et kaablitel vahet pole, hakkaks äkki uskuma, et äkki ikka on mingisugused ebateaduslikud imejõud, mis erinevusi põhjustavad ja pimetesti kõrval on ülimuslik suvalistel nivoodel avatud kuulamine koos sellega kaasneva öökimaajava retoorikaga.

Comment

Esmalt postitatud tm101 poolt Vaata postitust

Mida see pimetest annab.........???????????????Kui asja iva ikkagi vastu ei taheta, ei suudeta võtta, siis oli see lihtsalt eksperiment, mida ma läbisin enda poole edukalt, aga umbusklikele ei jõua point ikka kohale.Ma olen üsna kindel, et ma teen selle pimetesti ära.No ja siis......Kogu selle minu üleskutse mõte oligi see, et ma saan reaalselt näidata, et kaabel mängib suurt rolli.Mitte selles ei ole olnud mu üleskutse tagamõte, et ma suudan vahet teha, vaid selles, et inimesed prooviksid ISE ka kuulata neid erinevusi.JA NEED ON VÄGA KUULDAVAD.Helipilt on erinev, ....
        Vat seda see annabki, et tõestad oma juttu teistele. Tee see test avalikult ära.

Ma siin vahepeal mõtlesin...äkki testijatel ongi CDmängija, mille väljundtakistus on suurusjärgus sajad kiloomid , võimendi sisendtakistus mitu megaoomi ja pinge alla 100 mV siis on tõesti asi juhtmele (mahtuvus, hõbe) ülitundlik. Aga võibolla sellised tehniliselt saastad seadmed ongi testijatel, et oma kaableid õigustada. Tehnilisest küljest oleks selliste seadmete tegemine lollus, aga rahaeest saab kõike ja siis tõesti iga kaabel ei sobi.

Siia juurde OT anekdoot. Mees läheb arsti juurde ja väidab, et tal ei tõuse. Mis häda Et naabrimees pidi olema 70 ja laskvat nagu jänes. Arst vastab rahulikult - aga sina räägi kah enda kohta sedasi.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
          Vat seda see annabki, et tõestad oma juttu teistele. Tee see test avalikult ära.

Ma siin vahepeal mõtlesin...äkki testijatel ongi CDmängija, mille väljundtakistus on suurusjärgus sajad kiloomid , võimendi sisendtakistus mitu megaoomi ja pinge alla 100 mV siis on tõesti asi juhtmele (mahtuvus, hõbe) ülitundlik. Aga võibolla sellised tehniliselt saastad seadmed ongi testijatel, et oma kaableid õigustada. Tehnilisest küljest oleks selliste seadmete tegemine lollus, aga rahaeest saab kõike ja siis tõesti iga kaabel ei sobi.

Siia juurde OT anekdoot. Mees läheb arsti juurde ja väidab, et tal ei tõuse. Mis häda Et naabrimees pidi olema 70 ja laskvat nagu jänes. Arst vastab rahulikult - aga sina räägi kah enda kohta sedasi.
          No siin oligi see näide sellest, et asja iva ei jõua kohale.Iva on helipildi muutus!!!!!!!!!!!Nüansside tajutavus, nende asukoht.Emotsioon.Mul on selline kogemus.Ühe vägagi kalli kõlarikaabliga.Heli (lava) muutus suureks-laiaks-sügavaks,detailseks, aga emotsiooni ei olnud.Ja mul kadus igasugune huvi selle kaabli vastu.
          Aga siin räägitakse pingest ja takistusest ja sellest et pean TÕESTAMA.No ja kui tõestasin 10-st 10.....?Neile, kes ei ole ise proovinud erinevusi kuulata ei anna see 10-st 10 sisuliselt mitte midagi.Vaid vastuse sportilikule huvile, et kas teeb 10-st 10 või 2, jne.Õigem vist oleks öelda, et tal kas puudub üldse arusaam ja üldine võime üldse midagi enda aju poolt vastu võtta mingit teemat, mida varem ei teadnud või on kõrvad-aju korrast ära.

JA MA OLEN JUBA KORDUVALT ÖELNUD, ET MA TEEN SELLE ÄRA.Mul on enda elu ja töö ka, mis ei lase, mul seda välgukiirusel teha.Annnan teada.

Comment

...ja sellest et pean TÕESTAMA.No ja kui tõestasin 10-st 10.....?
            Siis tähendaks see skeptikute jaoks seda, et vahe on reaalselt olemas, mitte pole vaid suuremast hinnast tekitatud meelepete.

Comment

Kui ma seda juttu siin loen, siis tekib tunne, et osal seltskonnast on selge mõistusega suuri probleeme.Internetifoorumite häda on selles, et inimesed kipuvad minetama igasuguse väärikuse.Ja kui need kaks asja kokku saavad, siis ongi tulemus käes.
              Mõtle nüüd rahulikult, kes siin väärikuse minetas.

Ma olen üsna kindel, et ma teen selle pimetesti ära.
              See, kas sa oled vahe kuulmises kindel või mitte, ei määra õigesti korraldatud pimetesti tulemust, mistõttu ei ole mõtet enne testi sellel teemal nii ultimatiivne olla.

Helipilt on erinev, mitte ainult mingi sagedus-ala muutus!!!!!!!!!Nendel, kes väidavad, et vahed puuduvad, ei ole lihtsalt kogemust ja nüüd seda pakutakse.Kas te tahate ilma enda kogemuseta ja ainult netist leitud nö. autoriteetsele põrmustavatele viidetele toetudes öelda, et ma olen üks suur tuutu, kes kujutab endale mingeid rumalusi ette.Tulge kohale ja te kuulete ise ka neid erinevusi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Miks sa eeldad, et automaatselt on kõik kaablite erinevuses kahtlejad mingisugused kogemusteta lapsed, kellel on kodus üks kõige odavam kaabel ja pole elus kunagi midagi muud kuulanud või testinud? Miks ma peaks oma aega raiskama mõttetu avatud "kuulamistesti" peale, kui on 100% tõendatud teaduslik fakt see, et sellisel moel ei saa kaablite kuuldavat erinevust testida?

Ma saan aru küll, et vastuväitjate jaoks on vaja kuidagi see erinevus mingis skaalas ja mingite riistadega mõõdetavana näidata, aga seda ei ole võimalik teha.Kuna need kuna mõõdetavad nüansid on nii mikroskoopilised, aga inimajusse jõudev väga erinev.
              Inimese kõrvad on tänapäevaste mõõteriistadega võrreldes mitmetes suurusjärkudes nõrgema eristusvõimega. See on fakt, mille üle vaidlemine on mõttetu. Varsti hakatakse veel väitma, et "mu silmad on nii head, et ma näen vabalt infrapunakiirgust".

Kui ma kogu selles teemas olnud jura peale mõtlen, siis tekib tõesti tunne, nagu SPL-il.Jaurate, aga kui kogemust pakun, siis ei taha.No mida te siis jaurate....Ja siis ongi sama tunne, et see on täiesti mõtetu- las mängivad oma liivakastis edasi, nad ei suuda vastu võtta....................
              See kogemus on väärtusetu. Tulen ja ütlen, et ma ei kuule vahet - tulemus on see, et teie naerate - näe, kurt ja loll, ei kuule vahet. Kui kuulen vahet, siis ei ole see tingitud kaablitest. Ja kui on tingitud kaablitest, siis jumal hoidku, selliseid kaableid ükski inimene ei kasutaks, kes vähegi hoolib autentsest heliesitusest.

Ja platseebo.Need, kes asja reaalselt kuulavad ehk parem öelda, tahavad kuulata, neile oma see hinnasilt MITTE MINGISUGUST tähtsust.Hiq kasutas migit vana-aegset tavalist maja seinast maha võetud kahesoonelist kaablit võimendi ja kõlari-elementide vahel, kuna see sobis sinna süsteemi kõige paremini.
              See, et suvaline elektrikaabel kõige paremini sobis, ongi klassikaline platseebo näide.

Comment

ihvikese jutu "kinnitamiseks" väike link -

lühidalt - abx on suurepärane võimalus "tõestada", et vahet pole ning kuulata rahumeeli edasi, oma samsungi dvd mängijat ning yamaha ressi.
                Tagasi kaablite juurde tulles - kui mõni mees suudab juba abx testis kaableid eristada, siis müts maha ja poodi.
                -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
                  ihvikese jutu "kinnitamiseks" väike link -

lühidalt - abx on suurepärane võimalus "tõestada", et vahet pole ning kuulata rahumeeli edasi, oma samsungi dvd mängijat ning yamaha ressi.
                  Tagasi kaablite juurde tulles - kui mõni mees suudab juba abx testis kaableid eristada, siis müts maha ja poodi.
                  Oh jah, see (ja seal lingitud teine taoline artikkel) on vanad tuttavad, mujal foorumites põhjalikult läbi nätsutatud. Ja no loomulikult, kui me ei soovi viimaste sajandite saavutusi meditsiinis ja psühholoogias (ja teaduses üldse) potist alla saata, siis on mõistlik taolisi humoorikaid tekste võtta just sellena, mis nad on - huumor.
                  Kui lingisõda teha, siis siit üks - http://www.goodsound.com/editorial/200905.htm

Need paljud inimesed, kes on läbi elanud häbistava kogemuse olla avatud kuulamistestides petetud - tegelikkuses mängitud läbi teise komponendi, kui kuulajale teadaolev, ilmselt pimetesti väärtuses enam ei kahtle. Kui ikka arvad, et kuulad läbi saastkaabli või saastvõimendi ja kurdad, kui paha see ikka on, ning siis saad teada, et tegelikult mängisid sinu kallid kaablid-võimendid-cdmängijad, on reaalsus valus-valus-valus. Aga valgustav.

Comment

Ma nagu ühte asja ei mõista kogu selle vaidluse juures, et kas hobi omada on patt. Sensitiivid ka väidavad palju asju sellegi poolest ma vähemalt ei usu seda, a samas ma nagu hukka ka neid ei mõista, las olla kui ei häiri mis siis.
                    Samamoodi ju kui audiofiil väidab et kaablil on vahe, mis siis las väidab kui on siis on kedagi see ju ei kahjusta.
                    Mis siis valgustajad kõigepealt toovad audiofiilid maapeale, seejärel sensitiivid jne ?

Noh jah mis selle "suva" käitumisega siis on et kuulake parem muusikat ja tegelege vähem helitehnikaga, noh siis ma ei näe ka sellisel foorumil mõtet või millest me siis räägime?

Üldse ma ei saa ka sellest aru miks esodeerilistel teemadel diskuteerida ei tohi audio foorumis miks see sõjaks kohe peab minema.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
                      Ma nagu ühte asja ei mõista kogu selle vaidluse juures, et kas hobi omada on patt. Sensitiivid ka väidavad palju asju sellegi poolest ma vähemalt ei usu seda, a samas ma nagu hukka ka neid ei mõista, las olla kui ei häiri mis siis.
                      Samamoodi ju kui audiofiil väidab et kaablil on vahe, mis siis las väidab kui on siis on kedagi see ju ei kahjusta.
                      Mis siis valgustajad kõigepealt toovad audiofiilid maapeale, seejärel sensitiivid jne ?

Noh jah mis selle "suva" käitumisega siis on et kuulake parem muusikat ja tegelege vähem helitehnikaga, noh siis ma ei näe ka sellisel foorumil mõtet või millest me siis räägime?

Üldse ma ei saa ka sellest aru miks esodeerilistel teemadel diskuteerida ei tohi audio foorumis miks see sõjaks kohe peab minema.
                      Kui sensitiiv sind suurte summadega petab, on kõik okei? Olgu, oletame, et sa ei usu sellist jama ja ei lähe sensitiivi õnge. Paljud inimesed aga lähevad. Nagu ka paljud inimesed lähevad kallite kaablite õnge. Sisu on täpselt sama. Antud juhul on mõru maik asjal man veel seetõttu ka, et üks helitehnika müügiga seotud firma on ka asjasse segatud.

Mis puutub helitehnika foorumisse, siis kuna maailmas on ääretult palju erinevate omadustega tehnikat (mis muidugi kõik ei pruugi olla heli poolest väga erinevad), pole mitte mingit probleemi selles, et helitehnika üle diskuteeritakse. Kõlarid näiteks on väga põnev teema, väga palju võimalusi erineval moel raha kulutada, kusjuures tihti ka nii, et kallim on tõesti objektiivselt kuuldavalt parem. Aga võib juhtuda ka vastupidi. Samuti pürgitakse ikka igal elualal ideaali poole - see on ka omamoodi hobi paljude jaoks. Teha mõni asi, mis on objektiivselt mõõdetavalt maailma parim - mis sellest, et kuulmislävi nende erinevuste tõestamiseks ammu ületatud on. Ja kui siis inimene ostab seda toodet, eesmärgiga omada parimat (olenemata sellest, et kuuldavat vahet mõne odavamaga pole), siis on kõik kõige paremas korras.
                      Jama on siis, kui valeväidete abil väheminformeeritud inimestelt raha välja petetakse - õigustades ennast ärakulunud väljendiga "lollidelt tulebki raha ära võtta". Tegelikult on selline käitumine isegi seadusega keelatud, kui see juhuslikult kellegi jaoks mingi märkimisväärne eetiline kategooria peaks olema.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust

Need paljud inimesed, kes on läbi elanud häbistava kogemuse olla avatud kuulamistestides petetud - tegelikkuses mängitud läbi teise komponendi, kui kuulajale teadaolev, ilmselt pimetesti väärtuses enam ei kahtle. Kui ikka arvad, et kuulad läbi saastkaabli või saastvõimendi ja kurdad, kui paha see ikka on, ning siis saad teada, et tegelikult mängisid sinu kallid kaablid-võimendid-cdmängijad, on reaalsus valus-valus-valus. Aga valgustav.
                        saastvõimendi --Mis aparaadid siia alla käivad? Kõik alla mis hinna või tootjate?
                        www.automobilia.ee

Comment

Keegi ei ole keelanud arutelu! Küsimus on ju tões. Tehnikas on siiski olemas üks kriteerium, see on kontrollitud ja korratav katse! Kui mei pole algtingimusi, siis tuleb need luua. Antud küsimuses tuleb esmalt saavutada konsensus ülejäänud aparatuuris. Edasi tuleb juba PIMETEST=katse üksiku lüli kohta! See peab olema sellise usaldusväärsusega, mida osapooled tunnustavad. Kui mõõtevahendid ei kõlba, jääbki ainukeseks kriteeriumiks inimkatsete-kuulamiste statistika. Kusjuures vahetatakse seda ühte komponenti-ahela osa, mida siis katsetatakse. Kuulajatele jääb ainult öelda jah-ei! Seega + või -, millegiga võrreldult. KUULAJAD EI TEA KA SEDA, KA ÜLDSE MINGEID MUUTUSI AHELAS TEHTI!! NEILE AINULT ÖELDAKSE, ET TEHTI! See kõik peab olema piisava valimiga (katsete arvuga). Kui lähtuda mingist statistilisest koguhulgast, siis 2-5 on kindlasti vähe! :-( Valim peaks ikkagi olema selline, et välistaks infomüra. Arvan, et 100-200 korra vahel igal üksikul kuulamisel! Samas olen veendunud, et selleks ei jätku ei aega, ega ka seadmeid. Meil pole kasutada tudengite tuhandete laboratoorsete tööde koguhulka, millest ma oma eelnevates postitustes mainisin! Samas tuleb ju ka eelnevalt kokku leppida kasutatavates seadmetes ja neid siis muutma AINULT selles osas, mida konkreetselt katsetatakse. On nendeks siis juhtmed, kaablid, mida iganes. Üksikute ühikute ( heli taastajad: makid, grammarid, CD mängijad, kõlarid), ... mida iganes on ju tohutu! Kui konsensust kõiges(!!) ei saavutata, siis on tegemist liivakastiga lasteaias! Jäädaksegi vaidlema, "minu liiv on parem" jne.! Kui kellelgi on vastuväiteid, andku tuld. Mina ei näe teisi teid tõe selgitamisel. Me ju kasutame "isiklikke mõõteriistu", mis on kõik erineva täpsusklassiga ja usaldusväärsusega. Mõõtetehnikst on teada, et kui on vaja saavutada mingi mõõteriistaga 10 korda suurem täpsus, kui see mõõteriist võimaldab, tuleb lihtsalt teha 100 mõõtmist asjast, mis väidetavalt ei muutu. Jälle arvan, et meist keegi pole selleks valmis nii ajaliselt kui ka võimalustelt! Olen veendunud, et seda kõike ei suudeta! Seega on see vaidlus MÕTETU! Igaüks jääb enda arusaamade juurde ja las see olla!

Comment

Esmalt postitatud alfons poolt Vaata postitust
                            saastvõimendi --Mis aparaadid siia alla käivad? Kõik alla mis hinna või tootjate?
                            No, kui siin varasematest teemadest šnitti võtta, siis oli juttu mingist Yamahast, mis pidavat olema, kuiv, steriilne jne. Enamuse (mõistliku hinnaga) ressiiverite kohta on ka tihti samasugune tekst, et sellega ikka muusikat kuulata ei saa jne. Aga ega see hinnast ei olenegi. Paljude arvates on mõni 100eurone poolsurnud "vintage" ressiiver üle kõigest, mis tänapäeval tehakse, kuna tänapäeval ei osata ju midagi teha ja kõik on digitaalne ja kehv. Jne jne. Ehk kogu selle iroonia mõte on see, et bullshit-detector peab koguaeg täitel tuuridel töötama, kui selles tehnikamaailmas vastu pükse ei taha saada.

Comment

Lihtsam definitsioon:
                              Saastvõimendi ja saastkaabel on antud kontekstis seadmed, mis muuhulgas eristuvad ka pimetestides.
                              Hind ja tootja ei ole määravad. On olemas nii odavat-head kui ka kallist-saasta.

Siinkohal jätsin välja võimaluse, et need seadmed on lihtsalt rikkis või rike avaldub ainult teatud juhtudel - kaabli painutamisel jne.

Comment

Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitust
                                Lihtsam definitsioon:
                                Saastvõimendi ja saastkaabel on antud kontekstis seadmed, mis muuhulgas eristuvad ka pimetestides.
                                Hind ja tootja ei ole määravad. On olemas nii odavat-head kui ka kallist-saasta.

Siinkohal jätsin välja võimaluse, et need seadmed on lihtsalt rikkis või rike avaldub ainult teatud juhtudel - kaabli painutamisel jne.
                                Võivad, aga ei pruugi eristuda pimetestides. Ma pigem mõtlesin selle all ikka odavaid tooteid, mis audiofiilidel nina krimpsu ajavad.

Comment

Working...
                                X